Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.387.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
nine kaže...

moram i ja iskoristiti leće i staviti xenone već jednom {#} sviđa mi se 5000k.. taman {#}

iako i bez xenona sam se preporodio sa farovima/osvjetljenjem.. leće su super stvar {#}

Da bi Xenon bio legalan

- moraš imati far s lećom / projektor+leća

- autonivelaciju snopa

- pranje farova

- Xenon OEM s homologacijom

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ček, imam tvornički Xenon s autom, znači nikakva naknadna ugradnja, nikakva nadoplata..., ali nema pranje farova. To znači da je ilegalan?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ček, imam tvornički Xenon s autom, znači nikakva naknadna ugradnja, nikakva nadoplata..., ali nema pranje farova. To znači da je ilegalan?

Naknadna ugradnja mislim.

http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/5971

Faith divides us - Death unites us.
16 godina
neaktivan

Jesam lijepo napisao da nije naknadna ugradnja...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Jesam lijepo napisao da nije naknadna ugradnja...

Govorim za navedena pravila od Zige ili koga već, da se po članku odnose na naknadnu ugradnju tj. aftermarkete, njih se rigoroznije kontrolira, isključuje iz prometa, šalje na izvanredni tehnički itd.

Ako imaš tvornički Xenon kako si i napisao, sve pet.

Normalno da ne možeš imati Golfa II i 8,9000K naprijed i slične debilane, 15g. star Punto sa Xenonom od 300kn sa njuškala, onda možeš dobiti po lampi tj. novčaniku. Sva vozila koja su i u tvorničkim varijantama omogućavala ugradnju Xenona se još mogu izvući vjerujem, a pogotovo ako je sve ugrađeno ispravno tj. neki kvalitetniji kit i svjetlo nije preko 4500K.

Vjerojatno provjeru odrade u nekakvoj bazi, da li je tvornički bilo moguće doplatiti za Xenon i doviđenja. Sve naknadne ugradnje su onda prilično riskantne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 10:20 (thedream).
16 godina
moderator
Ziga kaže...

Da bi Xenon bio legalan

- moraš imati far s lećom / projektor+leća

- autonivelaciju snopa

- pranje farova

- Xenon OEM s homologacijom

Najgore je što pola auto koji tvornički dolaze sa xenonom nemaju pola toga ugrađenog, standardni debilizam HR zakona {#}

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nije takav debilizam samo za automobile, i pola zahtjeva što traže naša vlada oko bicikala isto ne može dobiti, jer ih pola ni ne dođe s opremom koju oni zahtjevaju. Debilizam na kvadrat. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
moderator
Vaš Auto Snova

Koji auti uopće imaju automatsku nivelaciju svjetla? Vjerojatno samo ovi najnoviji, od starijih možda najviša klasa...

A i kod ovih kod kojih sam vidio da imaju, to jednostavno ne radi...još više zaslijepi jer kasni s reakcijom.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
18 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Kolega, kakav automobil vozite?

18 godina
Vaš Auto Snova

mi moze neko objasniti zakaj bi po nasem zakonu farovi s ksenon zaruljama trebali imati pranje farova a obicni ne?  mislim i jedan i drugi kad se zaprljaju ne svjetle kao kad su cisti. F*ck logic {#}

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Govorim za navedena pravila od Zige ili koga već, da se po članku odnose na naknadnu ugradnju tj. aftermarkete, njih se rigoroznije kontrolira, isključuje iz prometa, šalje na izvanredni tehnički itd.

Aha, hvala, ma na poslu sam pa ne mogu otvorit članak.

Ziga kaže...

Kolega, kakav automobil vozite?

Ovo je na novoj Kia Sportage.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 11:42 (Mitsuoka).
18 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ovo je na novoj Kia Sportage.

Evo ti razlike u pregibu vanjskog branika za perače farova

Samo STYLE paket oprema ima Xenon s autonivelacijom i pranjem farova.

KIA bez Xenona (Nema pranje farova) KIA bez Xenona (Nema pranje farova)
KIA s Xenonom (i pranjem farova) KIA s Xenonom (i pranjem farova)
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:08 (Ziga).
16 godina
neaktivan

Aha, pomiješao nešto... uglavnom oprema je Urban, sjećam se da smo gledali Style pa sam pomiješao ta 2 paketa opreme. Ja bio uvjeren da je sa Xenonom, daleko bolje svijetli od moje Mazge.

Očuh i majka se svađali kojega će uzet, da je majka plaćala bio bi narančasti Style, a pošto majka ne vozi puno odlučila je da očuh plaća pa je sivi Urban jer su samo te 2 opcije tada bile dostupne za 4WD benzinca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:44 (Mitsuoka).
18 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Dobro, to mi nije bitno, mene samo zanimalo jel legalno ili ne.

Da je para svatko bi vozio svoju KIU u svojoj boji {#}

i OEM Xenon skinut s razbijenog auta i ugrađen na tvoj u ovlaštenom servisu nije legalan ako nema perače i auto nivelaciju

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:45 (Ziga).
16 godina
neaktivan

Ma ja sam bio uvjeren da je na ovoj isto Xenon. Ko će pamtit te pakete opreme.

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

mi moze neko objasniti zakaj bi po nasem zakonu farovi s ksenon zaruljama trebali imati pranje farova a obicni ne?  mislim i jedan i drugi kad se zaprljaju ne svjetle kao kad su cisti. F*ck logic {#}

mislim da je stvar u snijegu...obicni farovi se kao puno vise griju pa tope snijeg....ako nemas pranje farova, ne mozes ocistit snjeg koji se nakupi u voznji... negdje sam to procitao kao objasnjenje, ne znam jel tocno ili nije...

al i dalje nema smisla ako ako je tvornicki xenon bez pranja legalan...

17 godina
Vaš Auto Snova

Jeli zna nako još koju tražilicu osim autoscout24 za traženje rabljenih auta u njemačkoj, eventualno austriji.

Kupuje se Bmw 118d pa jeli ima ko iskustva s njim da kaže dojmove.

18 godina
Vaš Auto Snova

mobile.de, ebay?

18 godina
Vaš Auto Snova

Ovi koji nemaju lece, a koriste xenon zarulje bilo bi fer da koriste onda zarulje oznake R, tipa H7R

Taj R oznacuje tip zarulje koji ne zasljepljuje ostale sudionike u prometu svojim intezitetom (smanjene kandele).

A o debilizmu nasih zakona bi se dalo pisat...

Cak i podforum otvorit za to... {#}

Truth in engineering.
17 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

Jeli zna nako još koju tražilicu osim autoscout24 za traženje rabljenih auta u njemačkoj, eventualno austriji.

Mobile.de je po meni najkvalitetnija stranica za podrucje Njemacke. A sto se BMW-a tice, jedina stvar koju znam jest, da su ti motori dobri. To je sve.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

dobar koliko jedan traktor može biti {#} nisam dugo :)

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
18 godina
O nine. Pa ti si živ :)
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

moram vas ponekada podsjetiti da sam tu {#}

16 godina
neaktivan
nine kaže...

dobar koliko jedan traktor može biti {#} nisam dugo :)

Možeš ti i bolje{#} Samo čekam neki ispad{#}

16 godina
veki22 kaže...

Samo treba spomenut VW dizel i da vidiš.{#}

NHF.

btw. trebam nekog ko radi u VW servisu(znam da je neko spomenuo to), ako bi bilo moguće da mi provjeri 2-3 cijene originalnih djelova. Ili ako netko zna gdje postoji kakav katalog sa okvirnim cijenama. Thx unaprijed. 

15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

očito s obzirom na blagu reakciju sudionika teme ... {#} nekoć bi i ovo bilo dovoljno da se naspamma 3 page-a {#}

@mystik

NHF {#}

13 godina
protjeran
nine kaže...
veki22 kaže...

očito s obzirom na blagu reakciju sudionika teme ... {#} nekoć bi i ovo bilo dovoljno da se naspamma 3 page-a {#}

@mystik

NHF {#}

VW je toliko loš da nije vrijedan ni komentara :D

BTW, preporuka u Zg ili okolici majstora za reparaciju kočione čeljusti?

Nakon 250 000km bilo bi i vrijeme. Još je originalna gore.

15 godina
neaktivan
Jarvan kaže...

BTW, preporuka u Zg ili okolici majstora za reparaciju kočione čeljusti?

Nakon 250 000km bilo bi i vrijeme. Još je originalna gore.

gumametal u zg-u..

16 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

Frend ga kupio, ustvari sve isti 2.0d motori samo različita snaga, ide fino, čak i ne tandrči toliko dok je hladan, iako naravno ne možeš fulat da je traktor. Potrošnja smiješna, održavanje zasad nikakvo jer je promijenio praktički sve kad ga je dovezao tu (isto iz Njemačke).

To je bilo prije cca. godinu, godinu i pol. Jedini zajeb mislim da je bila kilometraža, netko ga je svjetski oženio, kupio ga je sa cca. 200.000km (?!) tobože stvarnih, no kad ga je vozio u ovlašteni (opet ?!) ispalo je po vilicama. razini ulja u mjenjaču itd. da ima bar 50-100k više.

Al jbg, dobio ga čovjek jeftino, mislim čak oko 10 000, dobro godište i briga ga. Dok ide ide.

17 godina
thedream kaže...

Frend ga kupio, ustvari sve isti 2.0d motori samo različita snaga, ide fino, čak i ne tandrči toliko dok je hladan, iako naravno ne možeš fulat da je traktor. Potrošnja smiješna, održavanje zasad nikakvo jer je promijenio praktički sve kad ga je dovezao tu (isto iz Njemačke).

To je bilo prije cca. godinu, godinu i pol. Jedini zajeb mislim da je bila kilometraža, netko ga je svjetski oženio, kupio ga je sa cca. 200.000km (?!) tobože stvarnih, no kad ga je vozio u ovlašteni (opet ?!) ispalo je po vilicama. razini ulja u mjenjaču itd. da ima bar 50-100k više.

Al jbg, dobio ga čovjek jeftino, mislim čak oko 10 000, dobro godište i briga ga. Dok ide ide.

Sada se da nać od 7500 do 9000 ispod 150 000 km i tražimo u trgovaca baš zbog toga da se izbjegne štela kilometraže al mislim da ni u njih nije to skroz sigurno.

Išlo bi se na 105kw (143 konja), mislim da je taman lipa snaga za taj tip auta a i emislija plinova je ispod 150 tako da trošarina nije velika.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice