Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.384.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vaš Auto Snova
nine kaže...

Diesel engine (naturally aspirated) - 33.38 kW (45.4 PS; 44.8 hp) per litre - 1993 Mercedes E 300 Diesel 100 kW (136 PS; 134 hp) DIN 2.996 L OM606 I6

ovo nemogu vjerovati da samo 45 ks/l kod N/A dizela...mislio sam da je nesto vise...

i onda kad bacim racunicu, vidim da moj bivsi clio je imao niti 30 ks/l, SMJEH

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

I jedna dobra vijest,corsa u moru spasila neplivača od utapanja  {#}

17 godina
Haf932 kaže...
bik kaže...

šta te točno zanima?, fantastican auto i motor

Potrosnja najvise ! Između ostalog , citao sam da ljudima na motorima koji su napravljeni do 02/2010 izgaraju klipovi , jest da je rijetkost , kako te zapadne model , pa sam malo skeptican u vezi toga !

Inace da , prekrasan auto{#} 

Potrošnja ti je relativan pojam sve zavisi koliko ti je teška noga a bit ce ti teža nego na ostalim autima jer je jako kvalitetno napravljen pa ti se brzina kojom voziš čini manja ;)

Imaš ručni i DSG mjenjač, ručni računaj otvoreno 6-7lit, grad 10 uz malo težu nogu.

Danas sam baš malo provozao Scirocco 2.0tfsi DSG (najjaca oprema) i ugođaj je kao kod premium klase audi a6/a8 full oprema samo što je lakši pa bolje ide.. računaj što jaca oprema to skuplje održavanje a to sa izgaranjem klipova prvi put cujem za nove VW motore, znaci gluposti, garanciju imaš. Inace vec 2mj radim u ovlaštenom vw-audi servisu pa ako želiš još detalja javi se na pp, rješit cemo neki popust na scirocca ili servis ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 17:54 (bik).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

nisam sad doma a neda mi se searchati po forumu slike onog 2.0 TFSI-a što mu je zupčasti preskočio..

1 karika mu je bila loša pa su se vidili tragovi izgaranja ulja na tom klipu {#} možda je na to mislio, iako nisam baš čuo da je to učestali problem..

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Mislim da nije bilo. Ako je, sori.        

Your Ego Is Writing Checks Your Body Can't Cash
17 godina
nine kaže...

nisam sad doma a neda mi se searchati po forumu slike onog 2.0 TFSI-a što mu je zupčasti preskočio..

1 karika mu je bila loša pa su se vidili tragovi izgaranja ulja na tom klipu {#} možda je na to mislio, iako nisam baš čuo da je to učestali problem..

To stvarno mora biti jedan izdvojen slučaj, 2.0tfsi nije bezveze 3x zaredom bio motor godine 

18 godina
bik kaže...
nine kaže...

To stvarno mora biti jedan izdvojen slučaj, 2.0tfsi nije bezveze 3x zaredom bio motor godine 

mislim da nine govori o tfsi motoru kod golfa 5 GTi. ak se dobro sjecam stavio si i slike. a kolko znam dosta se promjenio motor tako da je redizajniran u sciroccu. pa nebi trebalo biti problema

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

dobro to sam i rekao, ne vjerujem da se to često događa ...

a što se tiče engine of the year, to je samo po sebi bez veze {#} kao i car of the year i slične gluposti...

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

jbg nine znam da cu popit dislikeova ali nije samo honda dobra .. stari mi ima golf mk4 i nista mu 250k km a koristia ga na bausteli prinosia i sve... tlacia ga samo tako od dana kad ga je uzea ide isto.. nisan vw fan ali to sta su skupi ne znaci da su losi.. samo sta su ljudi spremni dat jer su navikli uzimat ih .. 

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
17 godina
nine kaže...

a što se tiče engine of the year, to je samo po sebi bez veze {#} kao i car of the year i slične gluposti...

da baš to, motor godine biraju 3 mulca bez ikakvih kriterija, tko više plati njegova djevojka.

17 godina
Vaš Auto Snova

Ma svaki auto koji kupiš, može te sreća poslužiti da ti bude vrhunski.

Recimo moj stari je kupio Peugeota 106 "99 godina, 1.5 dizelaš. Auto je platio 14k kn, prije dvije godine.

Vozao ga normalno jedno 2-3 mjeseca i onda smo počeli raditi kuću. Taj auto je svaki dan vozio 4 radnika, tovarilo se apsolutno svega i svačeg unutra, od vreća cementa, do daski, pa metalni šteheri, pa pijesak, ma apsolutno sve što je trebalo za građevinu tovarilo se u njega. Tako smo ga sustavno uništavali jedno 5-6 mjeseci, dok nismo skroz kuću završili. Na auto smo samo 2 puta promjenili ulje, i jednom su mu crkli brisači.

Ostalo ništa, auto smo toliko puta pretovarili, da je to bilo nenromalno. Jednom smo u njega stavili skoro pola tone cementa. Auto je jedva prešao preko ležećeg.

Što smo mi njemu napravili u tih 10 mjeseci, ljudi ne naprave svojim autima u 20 godina. Međutim, kasnije kad smo završili kuću, počeli su kvarovi, pa smo ga prodali po hitnom postupku (10k kn).

Dakle za 4000kn mi smo vozilo doslovno uništavali skoro godinu dana, samo "sipaj-vozi" princip. U početku trošio oko 4-5 litara kasnije i do 7-8 možda i više {#}

Da mi je sad naći jedan tako dobro očuvan 106 dizel, kupio bi ga bez razmišljanja za 10ak K kn...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

LOLOLOL ... zar sam išta rekao? popljuvao? stvarno ne vidim da sam igdje upravo popljuvao VW u zadnjih XX postova?? {#}

ponekada se pitam dali ljudi uopće čitaju što pišem {#}

izuzev naravno izbora za motor godine.. {#}

f20c iz honde s2000 je bio 5 godina za redom motor godine, no i dalje mislim da je to glupost.. toliko o tome.

@bik

a kaj misliš da uzmu te motore i prže ih malo u redline-u, pa naprave stress test, pa endurance test, pa ga rastave na sastavne dijelove i pregledavaju "craftmanship" dizajn i rade fizičke izračune da vide koliko odstupaju od principa mehanike i na kraju još naprave 300k s njim da vide koliko je dobar motor??

naprave k*tu da prostiš.. uzimaju teoretske vrijednosti, ugrađenu tehnologiju, teoretsku ekonomičnost i možda eventualno, iako to čak ne vjerujem provozaju malo auto.. na to kao što si rekao vjerojatno uleti i još koja kinta da mogu bolje razmišljati i dobiješ svake godine tu istu glupost..

18 godina
neaktivan
nine kaže...

na to kao što si rekao vjerojatno uleti i još koja kinta da mogu bolje razmišljati i dobiješ svake godine tu istu glupost..

Da, eto F20C prvi primjer, i to čak 5 godina zaredom. {#} {#}

18 godina
Vaš Auto Snova

daj pustite nine-a. covjek nije spomenuo ni hondu ni vw u kontekstu pohvale i kritike. samo je iznio iskustvo. i kaj vozi hondu, voli benzince. ne namece nikome svoje misljenje samo govori iz iskustva. tu i tam se malo sali, ali ko duze prati temu zna u cemu je rjec.

@ nine

i ja se pitam kak je onaj fordov 1.0l ecoboost engine of the year. pa ja to nebih kupil nema sanse. iz 1l zapremnine izvlaci 120ks. i sad je taj motor najbolji izbor. ma daj. katastrofa. glupost. rađe nekog 1.6l ili 2.0. atmosferca ili turbaka provjerene kvalitete. (i da vozim ford-a)

18 godina
Lord_Marko kaže...

@ nine

i ja se pitam kak je onaj fordov 1.0l ecoboost engine of the year. pa ja to nebih kupil nema sanse. iz 1l zapremnine izvlaci 120ks. i sad je taj motor najbolji izbor. ma daj. katastrofa. glupost. rađe nekog 1.6l ili 2.0. atmosferca ili turbaka provjerene kvalitete. (i da vozim ford-a)

Pa ima recimo Nissan GT-R 545 KS na 3,8l i kakve to veze ima? Zašto ne bi mogao biti dobar taj motor iz Forda? Tehnologija je danas dovoljno otišla naprijed da je moguće iz što manje zapremine izvući što više KS, a pritom smanjiti potrošnju.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina

Pero sve to stoji. ali ja ne ocekujem od GTR-a da mi trosi 6l i da mi traje 200-300tkm. mozda je tehnologija napredovala i mozda je motor super ali opet mi je to sumnjivo iz tak malog obujma i s 3 cilindra izvlaciti tolko snage. koliki pritisak turbine mora biti za tu snagu veci od klasicnog turbo benzinca s vise obujma i slicnom snagom.kolko je taj motor stedljiviji u odnosu na ostale? mozda 10-20%? ali na stetu pouzdanosti. svaka cast ako bi taj motor kod mene bio tako pouzdan ko moj trenutni 1.8TDCi sa 233tkm, koji mi se nikad nije pokvaril i nikad me nije ostavil na cesti. samo redovni servis. sve dok ne vidim dokaze da je tak motor proso vise od 200tkm bez kvara za mene nije motor of the year. u suprotnom skidam kapu fordovim inzenjerima!

evo primjera ne radi se doslovce o autima ali sa downsizingom.

sused je kupil traktor novijeg tipa s manje obujma od moga, ali s slicnom snagom (mozda par konja jaci od moga). naravno moj traktor je godina proizvodnje 78 i jos uvjek su u njemu prve dizne i sve original na masini. dok je sused vec vraga i boga promjenil na svom i jos mu taj vise trosi od mog oldtimera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 22:03 (Lord_Marko).
17 godina
Vaš Auto Snova

evo danas kod mene na pranje doso novi bmw 7, auto je prelijep, i ogroman, stvarno san snova. zna li netko mozda cijenu tog auta(tocnu, ne nagadanje)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 22:05 (mar123).
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

evo danas kod mene na pranje doso novi bmw 7, auto je prelijep, i ogroman, stvarno san snova. zna li netko mozda cijenu tog auta(tocnu, ne nagadanje)?

Kako će ti reći točno, kad nisi naveo opremu ni motor.

{#} 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
17 godina
Vaš Auto Snova

ma nisam ni vidio kad je frajer imo bez oznaka auto, neznam koji je. znam da je benzinac jer je to tocio. ali ono, kolko dode onaj osnovni najjeftiniji?

16 godina
neaktivan
bik kaže...
Haf932 kaže...
bik kaže...

šta te točno zanima?, fantastican auto i motor

Potrosnja najvise ! Između ostalog , citao sam da ljudima na motorima koji su napravljeni do 02/2010 izgaraju klipovi , jest da je rijetkost , kako te zapadne model , pa sam malo skeptican u vezi toga !

Inace da , prekrasan auto{#} 

Potrošnja ti je relativan pojam sve zavisi koliko ti je teška noga a bit ce ti teža nego na ostalim autima jer je jako kvalitetno napravljen pa ti se brzina kojom voziš čini manja ;)

Imaš ručni i DSG mjenjač, ručni računaj otvoreno 6-7lit, grad 10 uz malo težu nogu.

Danas sam baš malo provozao Scirocco 2.0tfsi DSG (najjaca oprema) i ugođaj je kao kod premium klase audi a6/a8 full oprema samo što je lakši pa bolje ide.. računaj što jaca oprema to skuplje održavanje a to sa izgaranjem klipova prvi put cujem za nove VW motore, znaci gluposti, garanciju imaš. Inace vec 2mj radim u ovlaštenom vw-audi servisu pa ako želiš još detalja javi se na pp, rješit cemo neki popust na scirocca ili servis ;)

Najveći problem kod 1.4 tsi 160 konja je bio lanac i to modeli do 2010, kasnije je navodno riješen problem, to bi ti trebao bolje znati pošto radiš kod ovlaštenog. Zato su sad opet vratili remen na 1.2 i 1.4 tsi. 

17 godina

Hvala na informaciji, nisam čuo za taj problem koji je vjerovatno davno otklonjen, baš cu se raspitati {#}

16 godina
neaktivan
bik kaže...

Hvala na informaciji, nisam čuo za taj problem koji je vjerovatno davno otklonjen, baš cu se raspitati {#}

Sad imamo dežurnog servisera za VW i Audi{#}

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

par slikica s jaruna prekjucer 

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Šta je to bilo prekjučer? Vidim u paketu i Bentley, X6, Volvo i Merc, ispred pješačkog i A6/8, Passat i opet neki premium.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 20:44 (TIR669).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ponovno okupljanje njemačkih i hrvatskih mafijaša :) p.s ono je lexus lijevo od x6 a lijevo od njega mercedes cl 63

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Danas voznja oko 12:30, sto je najgore cak je i bilo podosta autiju za jednu subotu, od Dubrave do Sloboštine i nazad, dakle 25km, 2 put sam ga stisnuo u 2. do 3300 cca, voznja po brzinomjeru pa jedno +10 na ogranicenja. Dakle nikakve penzionerske 45kmh gdje je 60 ogranicenje.

Golf VI 1.6TDI 90Ks.

15 godina
odjavljen
mar123 kaže...

ma nisam ni vidio kad je frajer imo bez oznaka auto, neznam koji je. znam da je benzinac jer je to tocio. ali ono, kolko dode onaj osnovni najjeftiniji?

Oko 70-ak tisuća dolara.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@BMK

svijetli ti check engine lampica..? ili se ugasi kada upališ auto?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 8:13 (nine).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

@BMK

svijetli ti check engine lampica..? ili se ugasi kada upališ auto?

Da ofc, to samo kad kontakt das, tak i na Coltu hehe, pretpostavljam i na tonu drugih modela.

Ugl. ja sam fasciniran potrosnjom auta od 1350kg i 90KS. Dok moja stara istom brzinom ali retardiranim stilom voznje trosi 5,9L, a i vise.

Poanta price, samo je stil voznje u pitanju, i svaki auto se da vozit skroz dobrom brzinom uz nisku potrosnju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 11:44 (BMK).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Možda mu auto govori da mu treba malo više od 3 litre? {#}

Optimizam je nedostatak iskustva.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice