dok su druga djeca maštala o ferarijima, poršejima, bemburama i inim čudima, ja sam oduvijek htio jedan ovaj:
Peugeot 106 rallye 
1.3 103 konja i ispod 900kg uffffffffffff <3
dok su druga djeca maštala o ferarijima, poršejima, bemburama i inim čudima, ja sam oduvijek htio jedan ovaj:
Peugeot 106 rallye 
Peugeot 106 rallye 
http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-106-rallye-oglas-7807093 masinica
A Nissan March Superturbo, 930ccm, 108ks, 740kg... Turbina i kompresor, prije 1990, 7.7s do 100 i tako dalje.
@quickr
prekrasan pežot.. za razliku od današnjih.
@thedream
burago testarossa.. tko ju nije imao 
countach epičan..
NSX no comment
@jakovp
damm za to đubre nisam ni čuo.. BTW march je naziv za micru..
i damm, em ide ko mutavo, em za 1988. god. ima klimu, električne podizače i slične điđe, i ono najfascinantnije.. turbo+supercharger, superrijedak setup i to đubre te godine ima fking LSD loool.. autek ispred svog vremena
@quickr
prekrasan pežot.. za razliku od današnjih.
@thedream
burago testarossa.. tko ju nije imao 
countach epičan..
NSX no comment
@jakovp
damm za to đubre nisam ni čuo.. BTW march je naziv za micru..
i damm, em ide ko mutavo, em za 1988. god. ima klimu, električne podizače i slične điđe, i ono najfascinantnije.. to đubre te godine ima fking LSD loool.. autek ispred svog vremena
Kažeš konačno otišla tema u dobrom smjeru :)
Naravno, March je japanski, tj izvorni naziv.
U videu kazu da je March super charged i turbo charged, koja je razlika?
U videu kazu da je March super charged i turbo charged, koja je razlika?
Supercharger pokreće remen, kao naprimjer alternator.
Turbocharger pokreću ispušni plinovi koji prolaze kroz turbinu.
A valjda znaš da oba služe za kompresiju zraka koji ulazi u motor...
Turbo pokrecu ispusni plinovi, a "super charged" je americki naziv za jednu vrstu kompresora, a kompresori idu prek remenice.
xxx man je brzi
I još da dodam...
Supercharger radi i na nižim okretajima motora, dok turbocharger radi samo na višim (logično jer ga pokreću ispušni plinovi).
Radi i turbo non-stop, samo nema efekta na niskim okretajima (turbo rupa), osim ak nema jos jedan manji uz glavni, (bmw to prakticira).
Ma vrti se on, al mislio sam na to da nema efekta...
I još da dodam...
Supercharger radi i na nižim okretajima motora, dok turbocharger radi samo na višim (logično jer ga pokreću ispušni plinovi).
Istina, no isto tako valja spomenuti da supercharger pije ko zagorac, dok turbocharger smanjuje emisiju plinova te potrosnju goriva.
I još da dodam...
Tako je, zbog toga i dolazi do "Turbo lagga". Supercharger ti je onaj koji cvili kada se daje gasa.
Evo jedan Brutalan primjer
uvijek sam slinio na taj video...
Istina, no isto tako valja spomenuti da supercharger pije ko zagorac, dok turbocharger smanjuje emisiju plinova te potrosnju goriva.
Zato je supercharger u americi, a turbo kod nas i u Japanu :)
O jbt, ko autić na baterije opet onaj zvuk iz djetinjstva! Kad ga stisneš do ibera na daljinskom a on skviči 

Evo i meni prve kazne nakon skoro 50 000 km odvoženih bez prekršaja.
Idem ja sa curom na cugu, i na benzinsku natankat stotku i oprat auto, i
nešto se zapričali, i evo murje...blabla...67 km/h u naselju... 300 kn kazne +
100 kn troškova ispisa kazne... još sam se pokušavao izvuč da mi je to prvi
prekršaj i da zasad nisam imao niti opomene niti ništa...ali ne... a niš probat ču
sa žalbom pa možda prođe nekako... Šta vi kažete ?
100 kn troskovi ispisa kazne? HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHHAHAHA 
isuse odkud im samo ideja naplatit to
Evo i meni prve kazne nakon skoro 50 000 km odvoženih bez prekršaja.
Idem ja sa curom na cugu, i na benzinsku natankat stotku i oprat auto, i
nešto se zapričali, i evo murje...blabla...67 km/h u naselju... 300 kn kazne +
100 kn troškova ispisa kazne... još sam se pokušavao izvuč da mi je to prvi
prekršaj i da zasad nisam imao niti opomene niti ništa...ali ne... a niš probat ču
sa žalbom pa možda prođe nekako... Šta vi kažete ?
stari pise zalbe susjedima, rodbini, prijateljima i tako i u sebe ima statistiku od 56 napisanih zalbi i 56 uspjesnih. sve sto trebas napisat je ovo, policajac je na meni nabijao rezultate rada, ako pogledate sve njegove zabiljezene prekrsaje vidjet cete da je to tako, iskaljivao se na meni te se derao da je on ovdje zakon i na moje rijeci kako mi je zao i da mi je to prvi prekrsaj i da sam zurio doma bolesnoj majci rekao da sutim jer cu dobit jos jednu kaznu. to sve lijepo ukomponiras, i nikad te nece zvat na sud uopce.
stari pise zalbe susjedima, rodbini, prijateljima i tako i u sebe ima statistiku od 56 napisanih zalbi i 56 uspjesnih. sve sto trebas napisat je ovo, policajac je na meni nabijao rezultate rada, ako pogledate sve njegove zabiljezene prekrsaje vidjet cete da je to tako, iskaljivao se na meni te se derao da je on ovdje zakon i na moje rijeci kako mi je zao i da mi je to prvi prekrsaj i da sam zurio doma bolesnoj majci rekao da sutim jer cu dobit jos jednu kaznu. to sve lijepo ukomponiras, i nikad te nece zvat na sud uopce.
ahaha nadam se da je ovo sarkazam i da se šališ
niti se salim niti je sarkazam, malo ti glupo zvuci no naravno da oni nece nista od toga provjeravat nego ce samo odbacit slucaj. moze se pokusat zalit na zakon no to ga nece spasit kazne, moze ju umanjit ako dokaze da ima mala primanja no ovo sto sam gore naveo je najbolja solucija jer u vecini slucajeva nisu ni pozivali na sud a i kad pozovu vide da ljudi dodu samo kazu uredu je i to je to.
bio je slucaj da su jednog prijatelja zaustavili i nije imo dokumente, zalba je isla ovako, prekinuo sam s curom koja je bila auto iza mene i dokumenti su mi ostali kod nje u torbici, kad sam to pokusao objasnit policajcu reko je da to nije njegov problem te da je on tu zakon i da ce ga provest bilo kako, vec pokraj su zaustavili covjeka i vezali ga lisicama pa mislim da je policajac imao los dan i izivaljavao se. nakon ovog prigovora nisu ga vise nigdje zvali.
niti se salim niti je sarkazam, malo ti glupo zvuci no naravno da oni nece nista od toga provjeravat nego ce samo odbacit slucaj. moze se pokusat zalit na zakon no to ga nece spasit kazne, moze ju umanjit ako dokaze da ima mala primanja no ovo sto sam gore naveo je najbolja solucija jer u vecini slucajeva nisu ni pozivali na sud a i kad pozovu vide da ljudi dodu samo kazu uredu je i to je to.
bio je slucaj da su jednog prijatelja zaustavili i nije imo dokumente, zalba je isla ovako, prekinuo sam s curom koja je bila auto iza mene i dokumenti su mi ostali kod nje u torbici, kad sam to pokusao objasnit policajcu reko je da to nije njegov problem te da je on tu zakon i da ce ga provest bilo kako, vec pokraj su zaustavili covjeka i vezali ga lisicama pa mislim da je policajac imao los dan i izivaljavao se. nakon ovog prigovora nisu ga vise nigdje zvali.
Hahahaha ako ovo prolazi kod njih onda nije ni cudo kaj je nasa policija u takvoj banani. Po tome se za svaki prekrsaj mozes vadit na razne fore. Pijan sam vozio jer me zarucnica prevarila sa bratom od tetke, od tuge sam sjeo u birtiju i napio se. Zurio sam doma bolesnoj majci, za taksi nisam imao jer sam pare potrosio u birtiji, a policajac je bio grub prema meni i derao se.I vjerojatno bi odbacili kazni.. Mos mislit.
Čuj opravdanje da citiram: "policajac je na meni nabijao rezultate rada" ne prolazi vjerovatno ni u Zimbabveu jer je decko napravio prekšaj (vozio u naselju preko 50) a policajac je uredno radio svoj posao za koji je zadužen i nema tu nabijanja rezultata rada , bilo koga tko vozi u naselju preko 50 treba kazniti jer mu je to posao pa makar ih u jednom danu bilo 1000, može čak dobit nagradu za rezultat u obliku slobodnog dana, logično.
Jedino na šta se može žaliti (osim ako nema opravdan razlog tipa vozio ženu roditi uz dokaz da je rodila) je Zamoliti sud da mu izrekne opomenu, smanji kaznu jer ju financijski nije sposoban platiti ili istu zamjeni za zatvor ili radom za opce dobro. Ja znam slučajeva gdje su likovi pisali gluposti u žalbi pa su morali dodatno plačat sudske troškove, izlaske vještaka na mjesto prekšaja i svašta..
Čuj opravdanje da citiram: "policajac je na meni nabijao rezultate rada" ne prolazi vjerovatno ni u Zimbabveu jer je decko napravio prekšaj (vozio u naselju preko 50) a policajac je uredno radio svoj posao za koji je zadužen i nema tu nabijanja rezultata rada , bilo koga tko vozi u naselju preko 50 treba kazniti jer mu je to posao pa makar ih u jednom danu bilo 1000, može čak dobit nagradu za rezultat u obliku slobodnog dana, logično.
Jedino na šta se može žaliti (osim ako nema opravdan razlog tipa vozio ženu roditi uz dokaz da je rodila) je Zamoliti sud da mu izrekne opomenu, smanji kaznu jer ju financijski nije sposoban platiti ili istu zamjeni za zatvor ili radom za opce dobro. Ja znam slučajeva gdje su likovi pisali gluposti u žalbi pa su morali dodatno plačat sudske troškove, izlaske vještaka na mjesto prekšaja i svašta..
gledaj, mozes mi stavit td, pisat tu neke svoje price, znam ja da ti to ne vjerujes ali koji bi razlog bio da za ovo idem lagat ovdje na forumu covjece? ne razumijem zasto bi to radio?
to prolazi i tako je, a sad ti mozes i nemoras vjerovat. inace on radi u policiji i nikad nije kazne rjesavao preko veze, nego samo prigovorima(a i to treba znat lijepo napisat, npr stara mi radi na odijelu za zaprimanje kazni i unasanje u knjigu i ima nekih koji napisu prigovor ovako: "ulazem prigovor" i to je to).
gledaj, mozes mi stavit td, pisat tu neke svoje price, znam ja da ti to ne vjerujes ali koji bi razlog bio da za ovo idem lagat ovdje na forumu covjece? ne razumijem zasto bi to radio?
to prolazi i tako je, a sad ti mozes i nemoras vjerovat. inace on radi u policiji i nikad nije kazne rjesavao preko veze, nego samo prigovorima(a i to treba znat lijepo napisat, npr stara mi radi na odijelu za zaprimanje kazni i unasanje u knjigu i ima nekih koji napisu prigovor ovako: "ulazem prigovor" i to je to).

inace ako neznas nemoj pisat, odjel za zaprimanje kazni ima sljedeci posao, ona dobije zabiljezene kazne pod brojevima i upisuje ih u knjigu, te ako netko ulozi zalbu onda ih salje na sud, nema ona sta drugo radit, obicna sluzbenica, ali ima dosta smjesnih prica sto ljudi sve pisu u prigovorima jer ih sve cita.
a ako te zanima kako se kazne sreduju preko veze evo i to cu ti rec, znaci prije dok se nisu uzimali brojevi automatski kad se dodjelila kazna(uzimali su se tek kad su se vratili murjaci u stanicu a ne odma kad su zabiljezili) onda se samo trebo nazvat nacelink te postaje i rec da se ta ne upise i sredeno. danas to tako nejde, danas se sreduje tako da kad te zaustavi policija da odma moras zvat svoju "vezu" (obicno svi mog starog zovu) i onda ta veza zove nacelnika koji kaze da se ovog pusti i ne zabiljezava se nikakav prekrsaj. jos jedan nacin je da kad murja zaustavi murjaka, i onda se samo pokaze iskaznica i puste te.
Imam nekakva iskustva da ti 10% obično toleriraju, ili čak i do 60km/h, ali već i minimalno odstupanje na brzinomjeru ili policajčevom raspoloženju može biti kobno za tvoj novčanik i financijski status.
Zato svakako u naselju držati cajger do 60, dovoljno je, kome se žuri nek pretiče.
Da li ti shvaćaš kaj si napisao? Stari ti piše žalbe, a stara ti radi u odjelu za zaprimanje žalbi. I onda to još ideš javno pisati. Da li vidiš manjak logike ovdje?