eto, 4 koji su meni najljepši :)
A gdje je 4.? :)
eto, 4 koji su meni najljepši :)
A gdje je 4.? :)
Ekipa pomoć....
dok vozim auto po ravnom, neravninama..sve ok..
čim treba skretati npr u drugu ulicu što je kut od 90 stupnjeva čuje se neko zveckanje?
ima tko ideju? zvuči kao da dolazi iz motora/kotača.... nažalost nemam sluha za to
Koji auto?
Možda letva volana?
Koji auto?
Možda letva volana?
Peugeot 307 1,6 HDi
bio danas na tehničkom, sve ok s ovjesom, amortizerima.
ne lupka ništa, ne skreće s putanje, elektro servo radi bez greške...jedino to zveckanje..
Obično zna biti homokinetički zglob kad se manšeta na njemu pohaba pa uđe vode i prašine, tad zna pucketati i zveckati, al sumnjam da bi te sa tim pustili na tehničkom.
Ekipa pomoć....
dok vozim auto po ravnom, neravninama..sve ok..
čim treba skretati npr u drugu ulicu što je kut od 90 stupnjeva čuje se neko zveckanje?
ima tko ideju? zvuči kao da dolazi iz motora/kotača.... nažalost nemam sluha za to
Bome preširoko za taj auto po mom ukusu, to si tako htio ili nisi mogo birat pri kupnji? koja je dimenzija felge,širina,et? Dvoje težih ljudi stane uza u preludu? ;) Imaš stock amortizere i opruge?
vozio nekoliko puti po dvoje odraslih iza na put od 200km, nitko se nije žalio do 180cm ljudi mogu sjediti bez većih problema.. najveći je problem ući i kasnije izaći
felge su 17x7 ET ne znam sad. da bi dobio pravi promjer kotača kao oriđiđi idu 17/215/45 gume (stock 15/195/60).. prednje sam kupio nove, a zadnje rabljene, a izletile su dobre u 225 širini pa mi nije smetalo. amortizeri i opruge su stock.
Evo ti i slička felge.
nine jel su prelude fwd ili rwd?
nine jel su prelude fwd ili rwd?
FWD
Hehe, što s njom?
Auto predobro izgleda , barem meni :)
Frend mi kupio Škodu Octaviu (2011g) za 69 tisuća kn. Auto je od policije bilo,150 tisuća km,dizelača.
On je presretan autom,ali kaže da ćemo vidjet kako će se pokazat,jer će mu služit kao taxi vozilo :)
Ljudi, imam pitanje.
Na jesen imam regu, a pošto sam mlad vozač nemam nikakvog bonusa.
Zanima me, znao sam da je prije bilo par caka oko nekih dodatnih životnih osiguranja
kod kojih se dobivalo 50 % bonusa pri regi, pa me zanima ako ima toga još....
Hvala :)
Bome preširoko za taj auto po mom ukusu, to si tako htio ili nisi mogo birat pri kupnji? koja je dimenzija felge,širina,et? Dvoje težih ljudi stane uza u preludu? ;) Imaš stock amortizere i opruge?
vozio nekoliko puti po dvoje odraslih iza na put od 200km, nitko se nije žalio do 180cm ljudi mogu sjediti bez većih problema.. najveći je problem ući i kasnije izaći
felge su 17x7 ET ne znam sad. da bi dobio pravi promjer kotača kao oriđiđi idu 17/215/45 gume (stock 15/195/60).. prednje sam kupio nove, a zadnje rabljene, a izletile su dobre u 225 širini pa mi nije smetalo. amortizeri i opruge su stock.
Evo ti i slička felge.
Lijepe felge. ja bi na nju stavio 195/45gume 16col ili 15 felgice i zakuco u pod 3-4cm s eibach oprugama..
Ja baš prodajem ili mjenjam svoje 17 4x100, želim nešto manje zbog preformansi i visine auta a i gume su preskupe, ako znaš nekog hondaša da ima dobre i mjenjao bi za vece razglasi
Ljudi, imam pitanje.
Na jesen imam regu, a pošto sam mlad vozač nemam nikakvog bonusa.
Zanima me, znao sam da je prije bilo par caka oko nekih dodatnih životnih osiguranja
kod kojih se dobivalo 50 % bonusa pri regi, pa me zanima ako ima toga još....
Hvala :)
Zaboravi prije se moglo odmah dobit 50% sad nema šanse ja sam bio u istoj situaciji prije 6mj i sve živo sam probavao ali nikako, nakraju sam morao platiti punu cijenu izašlo me 4200kn.
Ja svog ne mislim dok limariju kompletno ne sredim. Glupo mi je takav trud ulagati a auto izgreban na X mjesta, kad ga odvezem Novačiću, onda. Vjerojatno prije morena.
Treba u idućih par mjeseci dobiti i nove ljetne gume, do tehničkog svakako, zatim prednje amortizere i opruge te stražnje diskove i pločice. Klima naravno neizostavno čeka provjeru, opcija punjenje - mislim da će trebati.
Prema mojoj procjeni, lak na autu je bio u dobrom stanju, pa sam si preko e-bay-ja naručio Meguirasova sredstva: šampon, polir pastu i vosak, a prije cca mjesec dana sam bio u Auto Partesu na njihovoj besplatnoj "klinici" o održavanju laka na automobilima, i htio sam isprobati kako će to ići...
I stvarno je razlika i više nego očita, odlična su sredstva, pogotovo kad ih se usporedi sa recimo Sonaxom koji je tu negdje u cjenovnom razredu.
Ja imam u prije 2 tjedna imao dva izleta u Sloveniju po gume za Alfu, uzeo sam Goodyear Eagle Fi Assymetric 2, mislim da su me oko 3 soma izašle sve 4 gume, ovjes sam sredio prije koji mjesec, sve ostalo je ispravno na autu, tako da ne očekujem nikakve probleme na tehničkom.
BTW, već su me sigurno 4 osiguravateljske kuće zvale i podsjetile da mi u petak ističe rega...
Sva sreća da oni misle na to, ja bi zaboravio...
@Mika - lijep Stilo,još ljepša boja:)
Šta voziš Biče? :D
Btw,ma kakve 195 na Hondu,ccc. Bez 205 nemamo o čemu razgovarati! :P
Rover 45, negdje sam u temi vec stavljao slike..
čuj Honda je širok pojam a bome i 205 je širok pojam bez ostalih parametara ;)
ja uvijek pokušavam naci kompromis (idealu) između estetike i preformansi.
@mac; 15 cola gumu je nemoguce navuc na 16cola felgu
Jel bi se moglo na 205/55 R16 felge stavit gume 195/65 R15? Čuo sam da je moguće ali neznam koliko je to sigurno.
Inače možeš na felgu od 16" stavit gumu od 15", da.
Ma gle,ni ne mora imati 205,može staviti i distancere,biti će lijepo,šta sad,ali da,s ostalim tvojim riječima se slažem. ;)
Ne,ne možeš navući sa 16,na 15 coli gumu,ali možeš 205/45/15 staviti na felgu 215/45/15. Primjer samo. Iako nije sigurno. :P
Jel bi se moglo na 205/55 R16 felge stavit gume 195/65 R15? Čuo sam da je moguće ali neznam koliko je to sigurno.
LOOL. Naravno da ne. 14colne gume na 14colne felge, 15colne gume na 15colne felge, 18colne gume na 18colne felge, usw.
195/65 R15 te 205/55 R16 dimenzije guma su analogne inače za stavljanje na vozilo, odnosno ako trenutno gore imaš 205/55 R16 sume s 16colnim felgama, možeš staviti gore bez problema 195/65 R15 gume s 15colnim felgama.
Kotači (guma+felga) moraju imati (približno) jednaki fi. Ne možeš staviti na vozilo koje tvornički dolazi s gumama dimenzija 175/65 R14 gume dimenzija 175/80 R14 jer je fi bitno drukčiji pa ne paše, već 185/60 R14 ili 195/50 R15 primjerice, iz razloga što imaju isti fi kotača.
looool baš me zanima kako bi netko navukao 15" gumu na 16" felgu
looool baš me zanima kako bi netko navukao 15" gumu na 16" felgu
Nešto te na ovoj temi još može iznenaditi? Začudile su me inače relativno male stock šlape na Ludači, hehe. Praktički bi i ja sa 195 65 15 mogao 17 zalijepiti na svoj auto, mislim da bi sa 10km/h preko ležećih prelazio, rupe na cestama da ne spominjem, sve organe bi mi izmiješao takav setup na našim cestama, podvozje da ne govorim..
195/65 R15 fi-kompatibilan s 205/60 R15 / 205/55 R16 / 215/50 R17 / 225/45 R17.
Dečki,je lide tko na ovo iz Slav. Broda? :Đ
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/13411_4904964177936_1795999944_n.jpg