Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.881
|
čitano: 18.246.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vaš Auto Snova
Phantom_RI kaže...

Ima tko od vas Stilo ili neki poznanik ima Stilo ? Ciljam na 1.9 JTD iskljucivo pa me zanima kakvi su dojmovi, kvarovi, i tako to.... :))

najčešći kvarovi kod fiata su ti kvarovi ovjesa

18 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Potrošnja goriva mi se kreće između 5.1 do maksimalno 6 litara

Sve si super napisao, točno, pedatno da i prosječni laik stvori predodžbu da si imao dobru kupnju i da si zadovoljan potrošnjom. {#}

No da je maksimalna potrošnja 6 litara....  to si ti stvorio krivu predodžbu.

Sada po zimi, stavi pun tank i resetiraj BC na nulu i onda kreni mjeriti prosječnu potrošnju u gradu (nemoj se nadovezivati na 400km otvorene ceste i slično)

Ili isto to i kreni na autoput, vozi se 130-150...bit će preko 6 litara kako god da okreneš

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Resetiraj kilometražu i mjeri gradsku vožnju zasebno, pa opet resetiraj i mjeri autoput, zasebno. Pusti BC.

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
Ziga kaže...
mika2210 kaže...

Potrošnja goriva mi se kreće između 5.1 do maksimalno 6 litara

Sve si super napisao, točno, pedatno da i prosječni laik stvori predodžbu da si imao dobru kupnju i da si zadovoljan potrošnjom. {#}

No da je maksimalna potrošnja 6 litara....  to si ti stvorio krivu predodžbu.

Sada po zimi, stavi pun tank i resetiraj BC na nulu i onda kreni mjeriti prosječnu potrošnju u gradu (nemoj se nadovezivati na 400km otvorene ceste i slično)

Ili isto to i kreni na autoput, vozi se 130-150...bit će preko 6 litara kako god da okreneš

auto troši gradske 7,7.5 litara ovisi kako se voziš

18 godina
Vaš Auto Snova

Ja sam napisao svoju potrošnju, meni stvarno tako troši, i prema BC-u i prema rezervoaru. Za svako tankiranje radim duplu kontrolu - resetiram BC i upisujem kilometre i litre u excel tabelu, i prosječna potrošnja mi je 5,6 - 5,7 litara. BC mi eventualno odstupa za 1 do 2 deci...To je kombinirana potrošnja - malo grada, malo otvorene ceste i malo autoceste (svaki dan se vozim iz Svete Nedelje prema Krapini, i barem jednom tjedno idem u ZG).

Netko je napisao da se na Fiatima kvari ovjes - potpuno krivo - do prije par mjeseci sam se svaki dan vozio po staroj zagorskoj (sad je raskopana pa se vozim obilazno kroz razna sela), tko se jednom vozio po njoj zna u kakvom je stanju bila, katastrofa, ja sam se godinu i pol svaki dan vozio po njoj i nikakvih problema sa ovjesom nema, na zadnjem servisu su mehaničari sve prekontrolirali i nigdje nema nikakvog lufta.

Ja sam sa autom prezadovoljan, jako fino ide, iznenadili bi se kako cimne i na 120-130, na 170 si za čas, a potrošnja je smiješna, TDi-jevi sa 90 konja troše više...

PC RULES!!!
18 godina
Vaš Auto Snova

Da ne mislite da trkeljam bezveze, evo vam tabela u koju upisujem kilometražu i litre:

potrošnja potrošnja
PC RULES!!!
16 godina
odjavljen
mika2210 kaže...
...

Nisam polovio koji motor imaš? Jeli ima Stilo neki mali benzinac/dizelaš do 1.5 litre? Bitno mi je zbog manjih troškova registracije i tehničkog. Mislim da to utječe.

18 godina
Vaš Auto Snova

Frend mi je imao tog autica (Stila) s istim motorom.

Meni je autic lijepog izgleda, da je straznji dio nekako dinamicnije zavrsen, ne bi bilo na odmet.

Auto je ziv s tim motorom, definitivno. Po meni za takav auto - taman.

Imao ga je frend jedno cca 3 godine (donedavno), znale su ga zezat kontrolne lampice, svako malo nesto...

I sad je kupio Hyundaia i30 (prvu seriju) sa 1.6 benzincem i vec ga prodaje jer mu osjetno vise trosi, a veceg pomaka prema naprijed u bilo kojem segmentu kaze da nije osjetio.

Naprosto nisam vjeroval za taj Hyundai kako fino radi motor, a prednji sicevi ko da vibriraju kad je auto upaljen...

Sad puca na novog Brava koji je meni takodjer jako ljep auto, al nekako ne volim te Fiate... Bas me interesira kako ce se taj pokazat :)

BTW, neki dan sam se vozil, a i vozil sam A4 3.0 TDi sa 300KS (nesto podignuta snaga:)

Ne znam kaj da velim... Auto sa sportskim podvozjem, 4x4, 18" sa Sport Pilotom lezi da je to neopisivo.

Prosjecna potrosnja, 7 litara - jednostavno mi se stalno smijalo od fasciniranosti tom snagom, brzinom i stabilnoscu.

A kaj radi sa zimskim gumama po snijegu :-O to je vec dulja prica...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 14:03 (Batista).
18 godina
alankish kaže...

Nisam polovio koji motor imaš? Jeli ima Stilo neki mali benzinac/dizelaš do 1.5 litre? Bitno mi je zbog manjih troškova registracije i tehničkog. Mislim da to utječe.

1.9 JTD, verzija sa 115 konja, po mnogima najbolja izvedba tog motora (ima više varijanti, sa većom i manjom snagom)

Utječu ti kilowati, odnosno snaga motora... Ima Stilo 1.4 benzinac ako se ne varam.

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Ovisi u kojem autu (ovo za TDi od 90ks i potrošnju) i kako je motor i auto održavan. {#}

16 godina
Vaš Auto Snova

a kojom metodom mjeris? kako znas da svaki put ostane ISTA kolicina nafte prije nego mjeris?

najbolje su ti ili pun do cepa pa 100km predes i tankiras do cepa, ili jedna moja metoda, a to je isprazni do kraja, tankaj XX kn i isprazni opet do kraja...naravno nenamjerno mi se dogodilo, oba puta jako blizu benzinske, tako da nisam cak trebao ni gurati auto...

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Znam jednog tu kod mene u selu koji je imao Stila i kompjuter mu je otišao.. neznam koliko ga je koštalo to ali prodao je auto nakon par dana(neznam je li ga i napravio)

A frend mi isto ima Stila i njemu je otišao kompjuter,ali ostao je pri Stilu :)

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

meni je frend imao ogromnih problema sa stilom.. imao je negdje kratki spoj koji nije bilo moguće naći..

inače kupio ga je novoga kad je izašao.. prije nego ga je prije 2 godine prodao mu je stojao u dvorištu još toliko, jer nije mogao naći di mu probija struja.. dobio na kraju ni 1k € za njega.

a i prije toga je imao problema sa strujom/kompjuterom isto..

sjećam se kad su mene hebali ekipa kao kaj buš sa gnojem na more (gnoj 3 TDI moj). kao da se oni nebi usudili, a na kraju im stilo krpao 5 puta do dole (stanka od 15 min da se auto ohladi pa opet pali, nešto sa strujom je bilo), ja došao bez problema.. {#}

vjerojatno je ovo za kratki spoj izolirani slučaj.. može se desiti svakome, na svakom autu..

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ovakav tunning mi se svidja.

A ne samo nabacat neke pretjerane gluposti na auto da budeš faca u selu/gradu. 

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
18 godina
RuskeGTT kaže...

a kojom metodom mjeris? kako znas da svaki put ostane ISTA kolicina nafte prije nego mjeris?

najbolje su ti ili pun do cepa pa 100km predes i tankiras do cepa, ili jedna moja metoda, a to je isprazni do kraja, tankaj XX kn i isprazni opet do kraja...naravno nenamjerno mi se dogodilo, oba puta jako blizu benzinske, tako da nisam cak trebao ni gurati auto...

A *ebala te metoda, ko da ih 20 ima...

Svaki put kad tankiram, resetiram komp na autu. Tankiram uvijek do čepa, tako da nema veze kolko je ostalo, bitno je kolko sam potrošio, a potrošio sam toliko koliko sam natočio... Kilometre isto znam jer sam kod prošlog tankiranja resetirao komp i krenuo od nule, pa imam točan broj km, i imam u deci koliko sam litara natočio, i tak se, djeco draga, dobije potrošnja auta u litrama na 100 kilometara {#}

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

nabacano i pretjerano? ne vidim kako i na koji način...

auto kao auto nebi vozio, a kamoli ulagao pare u njega.. ali sa druge strane izgleda jako clean i dotjerano i puno je truda i vremena tu uloženo.

@mika

tako i ja mjerim.. svakih cca 500km do čepa i lako dobiš prosječnu potrošnju.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 20:36 (nine).
14 godina
neaktivan
nine kaže...

Ne volim nabacano i pretjerano. ( primjeri na slikama )

Auto sa oglasa je po meni savršeno uređen. {#}

Pretjerano i nabacano Pretjerano i nabacano
Seljački i ružno Seljački i ružno
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 21:33 (Tomek.Klc).
18 godina
Vaš Auto Snova

Meni se baš sviđa Punto, nije previše nabacan, taman kako treba {#}

PC RULES!!!
17 godina
Vaš Auto Snova

taj auto ne vrijedi upola te cifre

17 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...
nine kaže...

Ne volim nabacano i pretjerano. ( primjeri na slikama )

Auto sa oglasa je po meni savršeno uređen.  {#}

Ok, ovo je već cirkus.  {#}

13 godina
Vaš Auto Snova

Pa šta fali autu baš je lijepo sređen i još je dizel :)

17 godina

Fali iza oznaka iz peveca V6 ili V8 , možda još koji spojler za bolji downforce, još koja naljepnica Abarth da se zna ili AMG svejedno je :D

16 godina
neaktivan
bik kaže...

Fali iza oznaka iz peveca V6 ili V8 , možda još koji spojler za bolji downforce, još koja naljepnica Abarth da se zna ili AMG svejedno je :D

Ajde jednostavno reci da ne voliš fiat i gotova rasprava, onaj punto 1.9 nije ništa posebno nakićen, sasvim pristojno uređen, moglo bi se reći raritet, a i čovijek je sam napisao u oglasu da je naručivao original abarth djelove i ugradio, nisu nikakvi seljo home made branici i pragovi, ako tebi ovo ne valja, valjda još nijednom nisi vidio fiat meeting u italiji, kad talijani počnu sređivat aute, izgleda kao cirkus, naravno ima i lijepih primjeraka...

U too fast and too furious stilu U too fast and too furious stilu

ovo je još i dobro ovo je još i dobro

(obavezno pogledaj pa presudi sam šta je sa ukusom sređeno, a šta bez) {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 0:41 (1BIT).
17 godina
Vaš Auto Snova

Problem je sto je vlasnik vjerovatno utukao hrpu novaca u njega i kiti ga imenom Abarth a ne vidim nikakve veze sa abarthom pogotovo što je unutra 1.9 dizel koji je još s tim felgama izgubio 20% snage od stock modela, znaci promašena investicija. To ti je isto kad likovi Gnoja 1.9sdi kite s imenom GTI V6, spojleri iza a prednji pogon,rezanje opruga.. samo što je gnoj 3 klase iznad ovog plasticnog wc-a (sorry sto sam grub ali to je punto i tako se osjecam kad sjednem u njega).

A ako ništa drugo bar ova cijena govori sama za sebe, koji ce budala to kupit osim neke cure jel kojoj se sviđa izgled i lagan je za parkirat..

jeftinije od ovog nađeš 6godina noviji punto ako baš želiš punto..

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-punto-grande-1.4-16v-izvrstan-klima-moze-kredit-kartice-oglas-6676481

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 0:44 (bik).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Pa abarth-ovi su djelovi, auto je stock inaće, abath nije napravio svoju verziju punta sve do grandea, za jedinicu nema djelova, za dvojiku ima nešto sitno, evo ti recimo hgt verzija koja nije abarth sa abarth djelovima i nešto prerade auto ima 155Ks, a čovijek je tražio 26 000Kn za njega, pitanje jel ga prodao... {#}

16 godina
alankish kaže...
mika2210 kaže...
...

Imaš 1.2 16V 80 ks kojeg je kasnije zamijenio 1,4 16V 95 ks

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ima li netko iskustava sa kupovinom prednjih vilica? Cijene vidim drastično variraju od 300 do preko 750kn za komad, pa me zanima - ove od 300 su vjerojatno kinezi od 1$/1000kom., no što je sa skupljima? Da li se radi samo o rebrandu, kao što je često slučaj, ili ima i u samoj strukturi metala razlike?

Moram zamijeniti prednju L/R vilicu, pa da potraje koju godinu bar sa malo opreznijom vožnjom preko ležećih i rupetina na našim cestama. Zna netko marke možda tih vilica, bilo bi isto od pomoći? Od najgore do najbolje.

18 godina
Vaš Auto Snova

Ja imam dobra iskustva sa TRW-om i Delphi-jem...

PC RULES!!!
18 godina
Vaš Auto Snova

Ste vidjeli OVU lijepotu? {#}

Ja sam zaljubljen.

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice