Svima su neki super auti auti snova.
Ja imam više auta koje volim oduvijek, ali moj auto snova je ovaj ljepotan.
Pa lakse cu nabavit onog Bentleya nego tog VWa hh
Zato je auto u snovima, a ne u realnosti 
To mi je jedan od drazih kupea ali i ovaj do njega 507 
Stilo bi vjerojatno i moj izbor bio, ali u konačnici bi ovisilo o primjerku oba auta i dijagnozi kod mehaničara. Što se tuninga tiče, naginjao bi klasičnom Abarth look-u sa minimumom seljo detalja. Ako se neki auto poseljači dok kažeš Stilo, to je - Stilo.
Neki na našim cestama izgledaju kao pegla, samo utičnica fali, a na fiatistima nerijetko nađeš i primjerke koji bi posramili i ralicu što se prednjeg branika i spojlera tiče. Uglavnom - vjerojatno best buy auto u toj klasi, ali..
evo jedan koji nije previše nakićen
Stilo ...
Ima kod mene jedan Stilo u blizini i odlično izgleda. Da, dizajn mi je dosta veliki faktor prilikom kupnje automobila, i kod ovog Stila ove oštre linije odlično izgledaju. Kakav je u usporedbi sa VW-om? Potrošnja i troškovi održavanja? Zahtjevi, mala gradska "jurilica", model sa trojim vratima, povremene dulje ture, računaj 200 - 500km, mala potrošnja i nevisoko troškovi održavanja. Malo bacio oko na njuškalo, i već se daju naći za dvadesetak tisuća kuna, a to mi je predviđeni buđet. Prvo izbor mi je bio Polo 2002 model, sa okruglim prednjim svjetlima, ali sad se i opasno približava ovaj Stilo .Još da nađem žutog, crvenog ili bijelog 
Inače kakva je situacija sa našim ulaskom u EU po pitanju uvoza automobila? Frend, doduše radi u SLO, pa može voziti auto s njihovim regama, je kupio Megane Coupe, '96 ako se ne varam po cijeni od 400 Eur.
JTD Stilo ispod 20 000kn u dobrom stanju? Sretno. A što se dijelova tiče - ovlašteni servis je kao i kod VW-a, skup ko drek. Zamjenskih dijelova ne znam baš da ima toliko kao za VW, kojih što u trgovinama, što po karambolima i otpadima ima kao blata.
Tako da bi ja prednost u održavanju i cijeni dijelova dao VW-u. Užitka u vožnji vjerojatnije JTD-u, Talijanci su mi uvijek bili startniji od Njemaca iste klase/snage, na već nekoliko automobila, no i znatno tvrđi i neudobniji u vožnji.
Za 20 000 sumnjam iskreno da ćeš naći dobrog dizela s početka 2000-tih, do cca. 2003 i razumnim stanjem, brojem km (stvarnih?) itd. To je cifra ispod 3 000e što se može jako lako pokazati - u dizel svijetu, kao bačen novac. Benzinci su druga stvar, tu se da nešto naći.
JTD Stilo ispod 20 000kn u dobrom stanju? Sretno. A što se dijelova tiče - ovlašteni servis je kao i kod VW-a, skup ko drek. Zamjenskih dijelova ne znam baš da ima toliko kao za VW, kojih što u trgovinama, što po karambolima i otpadima ima kao blata.
Tako da bi ja prednost u održavanju i cijeni dijelova dao VW-u. Užitka u vožnji vjerojatnije JTD-u, Talijanci su mi uvijek bili startniji od Njemaca iste klase/snage, na već nekoliko automobila, no i znatno tvrđi i neudobniji u vožnji.
Za 20 000 sumnjam iskreno da ćeš naći dobrog dizela s kraja 90-tih i razumnim stanjem, brojem km (stvarnih?) itd. To je cifra ispod 3 000e što se može jako lako pokazati - u dizel svijetu, kao bačen novac. Benzinci su druga stvar, tu se da nešto naći.
Baš se i ne raumijem, pa bolje da pitam
Ovlašteni servis, ne, nego cijena zamijenskih potrošnih dijelova, očekivao sam da održavanje bude zbog talijanskog pedigrea kao i kod Alfa. Vidim da se dosta baš tih Stila prodaje po cijeno d 3 - 4k Eura. Pronaša sam jednog žutog, ali bi mi to možda bilo malo prejako, a i skuplji toškovi kod registracije i osiguranja.
Za 20 000 sumnjam iskreno da ćeš naći dobrog dizela s početka 2000-tih, do cca. 2003 i razumnim stanjem, brojem km (stvarnih?) itd. To je cifra ispod 3 000e što se može jako lako pokazati - u dizel svijetu, kao bačen novac. Benzinci su druga stvar, tu se da nešto naći.
za 3000 eura biraš diesela kakvog oćeš pogotvo u ovoj situaciji ... iznenadio bi se da su neki orginalni dijelovi iste ili čak jeftinije cijene nego zamjenski kod Tokića i drugih dilera ... recimo za mog fiata orginalne NGK svijećice su jeftinije 12 kn po komadu nego u autokreši! Onda Valeo set kvačila isto košta kao i orginal ... orignalni stazni remen jeftiniji od zamjenskog itd. Zato kad kupujete dijelove nazovite i ovlaštene servise jer su neki dijelovi iste cijene kao zamjenski a da ne pričam koliko su orginalni dijelovi dugotrajniji od zamjenskih. I još jedna stvar kad mjenjate zupčasti obavzeno stavljajte original razlika u cijelom setu je možda 200 kn a dosta ljudi sam čuo kako im je nakon 20000 km pukao remen ili se počeo čuti španer kao meni ...
Za 20 000 sumnjam iskreno da ćeš naći dobrog dizela s kraja 90-tih i razumnim stanjem, brojem km (stvarnih?) itd. To je cifra ispod 3 000e što se može jako lako pokazati - u dizel svijetu, kao bačen novac. Benzinci su druga stvar, tu se da nešto naći.
Baš se i ne raumijem, pa bolje da pitam
Ovlašteni servis, ne, nego cijena zamijenskih potrošnih dijelova, očekivao sam da održavanje bude zbog talijanskog pedigrea kao i kod Alfa. Vidim da se dosta baš tih Stila prodaje po cijeno d 3 - 4k Eura. Pronaša sam jednog žutog, ali bi mi to možda bilo malo prejako, a i skuplji toškovi kod registracije i osiguranja.
Ovaj bi ti bio malo skup kod potrošnje ulja ... 1,8 troši ulje ko sumanut ... gledaj 1,6 benzinca ili 1.4 95 ks s time da ti taj 1.4 troši isto kao 1.6
za 3000 eura biraš diesela kakvog oćeš pogotvo u ovoj situaciji ... iznenadio bi se da su neki orginalni dijelovi iste ili čak jeftinije cijene nego zamjenski kod Tokića i drugih dilera ... recimo za mog fiata orginalne NGK svijećice su jeftinije 12 kn po komadu nego u autokreši! Onda Valeo set kvačila isto košta kao i orginal ... orignalni stazni remen jeftiniji od zamjenskog itd. Zato kad kupujete dijelove nazovite i ovlaštene servise jer su neki dijelovi iste cijene kao zamjenski a da ne pričam koliko su orginalni dijelovi dugotrajniji od zamjenskih. I još jedna stvar kad mjenjate zupčasti obavzeno stavljajte original razlika u cijelom setu je možda 200 kn a dosta ljudi sam čuo kako im je nakon 20000 km pukao remen ili se počeo čuti španer kao meni ...
Ovaj bi ti bio malo skup kod potrošnje ulja ... 1,8 troši ulje ko sumanut ... gledaj 1,6 benzinca ili 1.4 95 ks s time da ti taj 1.4 troši isto kao 1.6
Hvala ti na brzom i iskrenom odgovoru, s obzirom da si vlasnik. Naravno da bi se prije bilo kakvih servisa dobro informira, kao što se informiram i sada
. Kao što sam rekao več negdje, mladi sam vozač, i kupujem prvi auto. Naglasak je na niskoj potrošnji, maloj cijeni registracije i ostalih davanja, kao i suvislim cijenama rezervnih potrošnih dijelova. Iskreno uzimam, auto koji mi se sviđa, pošto ga već sam plaćam, tako da sam dosta izbirljiv. Trenutno još vozim, odnosno plažem vozački, ali nekako mi je Polo sa 14 i 60kW izuzetno trom. Ne mislim se utrkivati ili jurcati gore dolje, no neželim da autu treba cijela vječnost da ga mogu staviti u višu brzinu. Što se cijene tiće, i ja mislim da je 3000 Eur za auto '01/'02 godišta optimalna cijena, samo naravno prije toga provjeriti dali je sa autom sve u redu, s nekim tko se razumije. Kakve je potrošnja kod Fiata? Kolega ima staru Bravu, i to toši preko 10l na 100km. Dali je kakva razlika između benzinca i dizelaša u potrošnji, ili samo u elastičnosti motora?
Ne znam baš kojeg godišta, marke auta i kilometraže (stanja) ali u redu. Što se tiče dijelova, kod mene je potpuna suprotnost na Audiju, od cijene nadalje, bankrotirao bi da kupujem originalne .
Zamjenski su redovito osjetno jeftiniji od dijelova prva ugradnje, a vozne osobine nisu nimalo narušene. Nitko ne može osporiti da Zimmermann, Ferodo ili neki treći brand, tipa ATE Power nije čak i bolji od OEM original diskova, pločica itd. Mislim da Audi čak i ugrađuje ATE u prvoj ugradnji.
Set kvačila ionako gledam Sachs ili LUK, ne znam što bi treće došlo nažalost u obzir. Remenje ajde, ovisi, moraš i malo sreće imati, ja sam na 150tkm zupč.promijenio, sad imam 190tkm, nikakvih problema. Al da me ubiješ ne znam jesu stavili originalni ili neki aftermarket remen..to ti ne znam.
.
Jeste kada razmišljali o kupnji repariranih djelova? Čitao sam već u 5-6 navrata u auto klubu i na drugim forumima da ljudi sve više kupuju reparirane djelova, cijena im je 5-6 puta manja nego originali, a po kvaliteti su tu negdje - samo neke odbija jer su već korišteni. (mislim na dijelove koji se stavljaju u prvu ugradnju, tj. tvornički, šalju se natrag u tvornicu gdje su proizvedeni, tamo se popravljaju te se šalju natrag u servise / trgovine kao reparirana roba)
Nikad čuo, primjer?
Jeste kada razmišljali o kupnji repariranih djelova? Čitao sam već u 5-6 navrata u auto klubu i na drugim forumima da ljudi sve više kupuju reparirane djelova, cijena im je 5-6 puta manja nego originali, a po kvaliteti su tu negdje - samo neke odbija jer su već korišteni. (mislim na dijelove koji se stavljaju u prvu ugradnju, tj. tvornički, šalju se natrag u tvornicu gdje su proizvedeni, tamo se popravljaju te se šalju natrag u servise / trgovine kao reparirana roba)
od repariranih dijelov to jedino mogu biti dijeovi ovjesa kao vilice i sleni koji su za neke aute užasno skupi čak kao i zamjenski a ne vrede niš ... ostalo ne znam šta i repariano stavio na auto jer je ostalo sve više manje potrošni materijal
za audi sam kupio repairanu pumpicu goriva za 400kn jer je nova bila 1000kn ak se ne varam(uglavnom repairana je bila dosta jeftinija) i krepala je za dva tjedna...
Hvala ti na brzom i iskrenom odgovoru, s obzirom da si vlasnik. Naravno da bi se prije bilo kakvih servisa dobro informira, kao što se informiram i sada
. Kao što sam rekao več negdje, mladi sam vozač, i kupujem prvi auto. Naglasak je na niskoj potrošnji, maloj cijeni registracije i ostalih davanja, kao i suvislim cijenama rezervnih potrošnih dijelova. Iskreno uzimam, auto koji mi se sviđa, pošto ga već sam plaćam, tako da sam dosta izbirljiv. Trenutno još vozim, odnosno plažem vozački, ali nekako mi je Polo sa 14 i 60kW izuzetno trom. Ne mislim se utrkivati ili jurcati gore dolje, no neželim da autu treba cijela vječnost da ga mogu staviti u višu brzinu. Što se cijene tiće, i ja mislim da je 3000 Eur za auto '01/'02 godišta optimalna cijena, samo naravno prije toga provjeriti dali je sa autom sve u redu, s nekim tko se razumije. Kakve je potrošnja kod Fiata? Kolega ima staru Bravu, i to toši preko 10l na 100km. Dali je kakva razlika između benzinca i dizelaša u potrošnji, ili samo u elastičnosti motora?
Imam ti ja taj 1.6 to ti je isti motor u bravu i stilu troši 10 po zimi i više ali zato ide ... na otvorenoj ga možeš spustit do 7 litara lagane vožnje ali tebi će to biti problem jer taj auto ima 103 ks a novi vozači smiju samo do 100 ks ako se ne varam ... a JTD ti je od 80 ks i 115 ks u toj godini ...
Pa između JTD-a i benzinca ti je najveća razlika u potrošnji i tome što benzinac tiše radi i možeš ga vrtiti u visoke okretaje pa to je onak uzbudljivo ... motor je živahan ima super zvuk dok ti današnje dieseli ništa ne zaostaju u performansama zbog te revolucije turbina, a sad sve ovisi koliko se voziš benzinca ćeš puno povoljnije naći baš zbog njegove potrošnje ...
Ajmo po 25. put, novi vozači smiju do 80kw, što je otprilike 108 ks.
revolucija turbina.. i LOL-ed
Tako su "revolucionarni" i dobri dizeli , zašto ljudi onda uopce kupuju benzince?
revolucija turbina.. i LOL-ed
pa smij se ti ali usporedi dizela početkom 90tih i krajem 90tih ... kad su sjedinili diesel i turbinu benzinac je počeo padat u drugi plan, a sad ponovo rade benzince s turbo motorima radi bolje iskoristivosti ....
Naglasak svih firmi je da su turbo benzinci vise ekoloski od atmosferaca iste snage. E sad, kaje sve tu u pozadini, ne znam. Jedino znam da turbina voli zruziti, a skupa je ko sam vrag.
da, ali još uvijek nema ništa revolucionarno u turbo tehnologiji ... ajde možda varijabilna geometrija ili sad će čak dodavati elektro-kompresore iza turba da bi se pokrili niski okretaji.. ali i dalje ništa revolucionarno, ista tehnologija kao i prije 100 godina
još uvijek nismo osmislili ništa pametnije od primitivnog nabijanja zraka čistom silom ilitiga brojem okretaja.
povećana primjena je bila za očekivati zbog raznih eko-normi.
pa smij se ti ali usporedi dizela početkom 90tih i krajem 90tih ... kad su sjedinili diesel i turbinu benzinac je počeo padat u drugi plan, a sad ponovo rade benzince s turbo motorima radi bolje iskoristivosti ....
Baš sam čitao u novom auto bildu, usporedni test nove: nissan micre, renault clio, kia rio i peugeot 208, za nissan micru pišu kako ima najbolji motor od konkurencije, trocilindarski 1.2 pomognut kompresorom postiže najbolje rezultate sa potrošnjom 5.5 litara, a renault clio koji je trocilindarski 0.9 pomognut turbom navodno je dosta lijen pri višim okretajima i muči se pri najvišoj brzini, te je njega službena potošnja trebala biti 4.5 litre, a potrošio je 6 litara, njega pere motor iz peugeota 208 koji je isto trocilindarski 1.2 bez turba, ali za njega kažu kako ima prevelike vibracije, te kia rio sa 1.2 četverocilindarskim atmosferskim motorom koji je ajmo reć standardni te nema problema i prati konkurenciju...
Tako da ponovo se rade benzinci sa turbom i kompresorom, ali dvocilindarski i trocilindarski koji bi trebali ponuditi barem iste perfomanse kao četverocilindarski bez turba/kompresora, ali sa manjom potrošnjom, ali očigledno je to tek u stupnju razvoja, pa vrijedi pričekati, trenutno koliko vidim samo je ta nissan micra ostvarila nisku potrošnju i dobre performanse, dok recimo clio sa tim turbom nit potegne pri višim okretajima, niti štedi na gorivu, ista stvar sa puntom evo twin-air turbo... 
Evo upravo probao Octaviu 2.0 TDI, kakva zvijer od auta, strašno.
EDIT:
Nine jel to tvoj TD? :D
Ima tko od vas Stilo ili neki poznanik ima Stilo ? Ciljam na 1.9 JTD iskljucivo pa me zanima kakvi su dojmovi, kvarovi, i tako to.... :))
Vrijedi pročitati o Stilu, 1st hand xp.
Još jedno iskustvo sa testvožnje.
Nađi na fiatistima temu, moja preporuka. Tamo ćeš najviše saznati.
Imam ja Stila JTD, verzija sa 115 konja, u drugom mjesecu će bit 2 godine da je kod mene.
Auto je 2004 godište, kupio sam ga sa 103 000 km, vrlo vjerojatno je to bila prava kilometraža, moji mehaničari su to potvrdili.
U to vrijeme koje je kod mene nisam imao nekih problema, jedino što se pokvarilo (al vjerojatno mojom krivnjom) su zadnje kočione čeljusti, i bile su dosta skupe, oko 2500 kn ako se ne varam.
Veliki servis nisam radio jer sam s autom dobio račune od dijelova, i mehaničar mi je provjerio stanje svega na autu i odgovaralo je onome što je bilo na računu. Redovni servis, znači ulje i filteri ispadne oko 700 kn. Stavljam Seleniu WR, mijenjam na 15 000 km, od izmjene do izmjene potroši možda za 2-3 deci ulja, praktički ništa. Potrošnja goriva mi se kreće između 5.1 do maksimalno 6 litara, preko toga nisam prošao. Prosjek od drugog mjeseca pa do danas mi je oko 5.6 litara. Auto je dosta udoban, fino se vozi, dobro leži u zavojima. Mjesta ima sasvim dovoljno i naprijed i odostraga. Unutrašnjost nije nešto ekstra kvalitetna, al za tu cijenu nemožeš ni očekivat nešto ekstra. Ono kaj je bitno - motor i ovjes - su pouzdani i robusni, u 60 000 km, osim zadnjh čeljusti, nisam imao nikakvih kvarova, a auto je svakodnevno na cesti i okreće minimalno 100 km dnevno... Uglavnom, moja prekoruka