- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Više manje nije nakaradno, ali ovo na haubi je za zaplakati.
Jep.. To je jedino ružno ,ali sve ostalo odlično izgleda.
pricate gluposti kakve svijet nije vidio. nemate pojma o tom sto pricate, znaci kad te tako poslikaju, ma zapravo svaka kazna koja nije dobivena tako sto te zaustave pokraj ceste i naplati ti policajac moze se rjesit na ovaj nacin. zvat ce vlasnika auta, on samo nek kaze da je dao auto nekom drugom, ako pitaju kom nek kaze susjedu, u pravilu nece njega zvat ali ako zovu susjed nek kaze da je dao svom kumu i onda se njima nece dat zahebavat vise i nikom nista. tako sam ja uvijek sređivo. sto se tice zalbe, jednom godisnje imas pravo na opomenu, i ako ju nisi dobio vec mozes ju trazit tako da u zalbi napises kako nisi ti htio tako brzo vozit, da si se zurio baki bolesnoj i te fore i onda ti mozda opomenu opale samo.
dakle, kada te poslikaju onda ti na kućnu adresu dolazi formular da se traže podatci o vozaču vozila (poslikano tad i tad u tom i tom prekršaju). ukoliko ne pošalješ podatke u roku 8 dana tada se tereti vlasnik vozila a ako pošalješ podatke od kako kažeš susjeda tada se tereti susjed. pod tereti se smatra da ili okrivljenik (nebitno tko je) u roku 8 dana plati kaznu u PP-u koja je zadužena za promet ili da na kućnu adresu dobije kaznu uvećanu za sudske troškove.
dakle zaboravi da će policajac okolo zivkat i slušat tvoja muljanja i izmotavanja.....
U tjedan dana mi ošlo 200kn goriva 
Naravno, nije to ništa za čuditi se. 1 km te košta 1 kunu.
Zato ću se ja voziti na struju 
Koji auto voziš?
Koji auto voziš?
Clio 1.2 benzinac (2005 godište)
Primjetio sam da bi gume trebalo napumpat, možda zbog toga...
Po čemu si primjetio?
Po čemu si primjetio?
Vidim razliku između ljeve i desne gume, golim okom se vidi da je jedna malo "ispuhanija" od druge.
Sad kad budem išo tenkirat otiću napumpat ak treba šta
pricate gluposti kakve svijet nije vidio. nemate pojma o tom sto pricate, znaci kad te tako poslikaju, ma zapravo svaka kazna koja nije dobivena tako sto te zaustave pokraj ceste i naplati ti policajac moze se rjesit na ovaj nacin. zvat ce vlasnika auta, on samo nek kaze da je dao auto nekom drugom, ako pitaju kom nek kaze susjedu, u pravilu nece njega zvat ali ako zovu susjed nek kaze da je dao svom kumu i onda se njima nece dat zahebavat vise i nikom nista. tako sam ja uvijek sređivo. sto se tice zalbe, jednom godisnje imas pravo na opomenu, i ako ju nisi dobio vec mozes ju trazit tako da u zalbi napises kako nisi ti htio tako brzo vozit, da si se zurio baki bolesnoj i te fore i onda ti mozda opomenu opale samo.
dakle, kada te poslikaju onda ti na kućnu adresu dolazi formular da se traže podatci o vozaču vozila (poslikano tad i tad u tom i tom prekršaju). ukoliko ne pošalješ podatke u roku 8 dana tada se tereti vlasnik vozila a ako pošalješ podatke od kako kažeš susjeda tada se tereti susjed. pod tereti se smatra da ili okrivljenik (nebitno tko je) u roku 8 dana plati kaznu u PP-u koja je zadužena za promet ili da na kućnu adresu dobije kaznu uvećanu za sudske troškove.
dakle zaboravi da će policajac okolo zivkat i slušat tvoja muljanja i izmotavanja.....
ne nisam na to mislio, no nije bitno.
Jep.. To je jedino ružno ,ali sve ostalo odlično izgleda.
Ricer...
hauba je kultna (delta integrale), ali na ovom autu mislim da nema sta raditi, jedino ako nije napravljen swap tog motora ili hgt 20vT iz coupea...e onda je druga prica :) treba hladiti tu turbinu hehe
ali ovi pragovi mi se nisu nikad svidali na bravotu, prenapadni su kod zadnjeg kotaca
To nije mnogo, ja znam i više potrošiti. Iz Koprivnice sam, a pod kraj tjedna znam po tatu u čakovec. I Do grada imam 10 km.
Tako se zna desiti da i po par puta u jednom danu idem do grada i natrag, plus vikend gradska vođnja.
Koji auto voziš?
Clio 1.2 benzinac (2005 godište)
Primjetio sam da bi gume trebalo napumpat, možda zbog toga...
Ja Fiat punta 1.2 benzinca, 2003 godište. Al troši mamicu mu.. Pa ja bih reko 8 litara.
Pumpaj gume redovito, em zbog nize potrosnje em zbog sigurnosti.
Ja Fiat punta 1.2 benzinca, 2003 godište. Al troši mamicu mu.. Pa ja bih reko 8 litara.
sta ti radis tom autu? frend kad ga klao je trosi oko 7,5-8, a sad ga normalno vozi i trosi mu 5,5-6 (grad rijeka, uzbrdice, kolone se podrazumjevaju jel) a po otvorenoj oko 5 (do krka i to)
Ja znam jedan slučaj kad mi je poznanik prodavao motor 125m3 i došao mi je čovijek sa hiljadu kuna kapare i rekao da dolazi uskoro po motor.
Lik nije došao u godinu dana po njega, poznanik prodao motor, i eto več ima 3 godine, lik kaparaš se ni dalje ne javlja xD
Dobar to neki motor kad ima 125m3 
Pozdrav
Imam pitanje.
Kako skinut ljepilo kojem je bila pricvrscena 'HR' naljepnica?
Auto je nov, a naljepnica nije bila kvalitetna, pocela je pucat pa smo ju skinuli. Ljepilo je ostalo na braniku, a on je lakiran tako da ja mislim razrjedjivaci ne dolaze u obzir.
Hvala :)
Pozdrav
Imam pitanje.
Kako skinut ljepilo kojem je bila pricvrscena 'HR' naljepnica?
Auto je nov, a naljepnica nije bila kvalitetna, pocela je pucat pa smo ju skinuli. Ljepilo je ostalo na braniku, a on je lakiran tako da ja mislim razrjedjivaci ne dolaze u obzir.
Mislim da se kod skidanja naljepnica obično malo zagrije toplim fenom i onda se skida.
Ako ti je ostao trag ljepila, to bi se moglo benzinom skinut.
Aceton ne bi trebao imati utjecaja na tu boju ako je ona tvornička.
Boja je tvornicka.
Jeste sigurni da nece aceton i benzin nastetit?
Jel se moze dogodit da se izgubi metalik efekt, da bude mat?
I kakav benzin, medicinski ili eurosuper?
Edit: benzinom ocisceno i sve super! Hvala :)
ocistis sve naljepnice, gdje god budu, vodom i krpom, i sve ide bez problema :) ja sam danas sa aluminija mislim skidao cca 25 naljepnica tako, kao da nisu ni bile :)
Zna li netko možda nekakve dobre stranice koje više-manje objašnjavaju sve o automobilima. Dakle gdje se nalazi koji dio, čemu služi, nekakvi savjeti za vozače i sl. Po mogućnosti da je na hrvatskom jeziku ,ali može i na engleskom.
Znači nešto slično ovom http://www.auto-mart.hr/edukacija.htm samo što je ovdje kratko i nema baš puno toga..
Koji benzin?
U čem je razlika uopće?
| 0 | Eurosuper 95 |
|---|---|
| 8 | Eurosuper 95 class |
| 1 | Eurosuper 98+ class |
98 imaju više oktana, a class benzini imaju aditive od kojih motor radi uglađenije i malo manje troši, tako da se na kraju isplate. Što se vidi po anketi.
Evo jedna zanimljiva tema , malo i jest off topic al ne zelim otvarati novu , znaci jucer me slikala ona kamerica za brzine , isao sam na brzoj cesti 160 km/h , e sad imam nekoliko pitanja za vas , prije pitanja vam zelim reci da sam se vozio prije 2 tjedna s prijateljem i njega je isto slikalo i odmah sljedece jutro mu je zvalo 'vlasnika automobila' ( njegovog oca ) i uglavnom uspio je rijesiti tu kaznu jel je rekao da je sinu dao auto, e sad jos je tu on nesto rekao sad neznam sta tocno , al evo moja pitanja su sljedeca
1. Kolika je kazna za taj prekrsaj
2. Dali se moze nekako ponistiti ta kazna ako kojim slucajem vlasnik automobila tj. moja mama :) dobije poziv iz MUP-a s pitanjem ko je vozio , sta , kako i zasto
3. Dali je netko imao slican problem
Ocito postoji rupa u tome zakonu kad mi je prijatelj uspio rijesiti tu kaznu , lp
pihh izgleda da se tu ekipa nije naplaćala kazni hahaha 
nisi naveo koja vrsta brze ceste i koje je ograničenje, pa ću predpostaviti da je neka vrsta autoputa u pitanju gdje je ograničenje 130. do sada nisam doživio da na takvoj cesti postavljaju kamere, ali OK.
može proći nekoliko tjedana nakon što te slikaju. dobit ćeš doma zapisnik o prekršajnom nalogu u kojem te se tereti da si počinio prekršaj (znači nema jesam nisam nego si kriv bez da dobiš sliku doma).
nakon toga moraš otići u policijsku stanicu kako bi potvrdio identitet vozača. unutar 8 dana na taj prekršajni nalog možeš napisati prigovor u smislu smanjenja kazne. u većini slučaja ako unutar roka od 8 dana platiš kaznu bez prigovora ne dobijaš kaznene bodove. naravno to isto ovisi o vrsti prekršaja, ali za sliku ti to vrijedi 
jedini drugi način na koji to možeš riješiti je ako poznaješ nekog tko zna nekog itd itd.. 
@Mitsuoka
šta talijanski ricer
šta nebi to trebalo biti pizza-er, ili špageti-er 
@dv14
dobre felge samo ima taj bravot 
@RuskeGTT
ma nije jako napadan prag.. malo me podsjeća na serijski od civic sporta 7. gen.
Evo jedna zanimljiva tema , malo i jest off topic al ne zelim otvarati novu , znaci jucer me slikala ona kamerica za brzine , isao sam na brzoj cesti 160 km/h , e sad imam nekoliko pitanja za vas , prije pitanja vam zelim reci da sam se vozio prije 2 tjedna s prijateljem i njega je isto slikalo i odmah sljedece jutro mu je zvalo 'vlasnika automobila' ( njegovog oca ) i uglavnom uspio je rijesiti tu kaznu jel je rekao da je sinu dao auto, e sad jos je tu on nesto rekao sad neznam sta tocno , al evo moja pitanja su sljedeca
1. Kolika je kazna za taj prekrsaj
2. Dali se moze nekako ponistiti ta kazna ako kojim slucajem vlasnik automobila tj. moja mama :) dobije poziv iz MUP-a s pitanjem ko je vozio , sta , kako i zasto
3. Dali je netko imao slican problem
Ocito postoji rupa u tome zakonu kad mi je prijatelj uspio rijesiti tu kaznu , lp
pihh izgleda da se tu ekipa nije naplaćala kazni hahaha 
nisi naveo koja vrsta brze ceste i koje je ograničenje, pa ću predpostaviti da je neka vrsta autoputa u pitanju gdje je ograničenje 130. do sada nisam doživio da na takvoj cesti postavljaju kamere, ali OK.
može proći nekoliko tjedana nakon što te slikaju. dobit ćeš doma zapisnik o prekršajnom nalogu u kojem te se tereti da si počinio prekršaj (znači nema jesam nisam nego si kriv bez da dobiš sliku doma).
nakon toga moraš otići u policijsku stanicu kako bi potvrdio identitet vozača. unutar 8 dana na taj prekršajni nalog možeš napisati prigovor u smislu smanjenja kazne. u većini slučaja ako unutar roka od 8 dana platiš kaznu bez prigovora ne dobijaš kaznene bodove. naravno to isto ovisi o vrsti prekršaja, ali za sliku ti to vrijedi 
jedini drugi način na koji to možeš riješiti je ako poznaješ nekog tko zna nekog itd itd.. 
@Mitsuoka
šta talijanski ricer
šta nebi to trebalo biti pizza-er, ili špageti-er 
@dv14
dobre felge samo ima taj bravot 
@RuskeGTT
ma nije jako napadan prag.. malo me podsjeća na serijski od civic sporta 7. gen.
brza cesta je bila znaci ogranicenje je bilo 110 odnosno 100 ako sam mladi vozac jos ...