Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.873
|
čitano: 18.236.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
F1-IVO kaže...
Batista kaže...
Ceka se nova Miura :)

Kao i meni svaki lambo - poseban je, al kaj je da je, fali mu sofersajba :D

Aj ne njaj.

Čujem da si dao kaparu za ovo monokotač čudo:) {#}

Ivo ne trollaj tu, nemoj da još crnog pokupiš {#}{#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Dosta su skupi, kad bi sam radio, mislim da bi ispalo jeftinije, moram priznat da nisam znao za ovo, koliko kužim, to se elektrolizom vode stvara plin praskavac (taj hho) i on se iz rezervara vode spaja na usisnu granu od filtera i samim time se mješa plin + zrak koji potom idu u šupljinu cilindra i mješaju se sa gorivom, samo nekužim kako se smanji potrošnja goriva, šta kolićina tog plina koji uđe zamjeni količinu goriva?

EDIT:

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 23:47 (1BIT).
17 godina
Vaš Auto Snova

moja 3.ljubav

Rover 45 1.8 120KS 

http://dl.dropbox.com/u/7297288/d13.jpg

http://dl.dropbox.com/u/7297288/d18.jpg

ukoliko nekog zanimaju Roveri neka se slobodno obrati na pm

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 23:47 (bik).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

HHO sistem si lako sam doma napraviš. frend i ja smo napravili generator, proizvodio je HHO, ali nikada ga nismo isprobali na autu.

puno sam čitao o tome i iskreno malo sam skeptičan, jer neki ljudi kažu da im je čak povećao potrošnju.

postoji tu i poveća problematika oko potrošnje struje.. što više struje to više HHO-a

u glavnom ako ga ikada isprobamo javim rezultate.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 7:21 (nine).
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ajde da vas čujem, šta biste uzeli do 5 i pol, max 6k eura, 5 vrata, minimalno kompaktna klasa.

Hvala :)

Opel Astra 2004. CDTi Sport - 6000

Mazda 3 1.6TE 2004. - 6000

Nešto malo brutalnije -

Alfa Romeo 156 2.0JTS 122kW - 4800

Pa opet jedan narodni -

Octavia 2004. - TDi 90

Ima izbora dosta, ispod 2003.,2004. godine čak ne bi gledao danas više auto, da kupujem, i to je skoro 10g.

Focus 2005. 1.4 16V

Pa jedan poslovni, obiteljski - Volvo S40 1.6

Sve ovisi o tebi kakve automobile voliš, za tu lovu može se dobiti od male jurilice do obiteljskih monovolumena. Kako si napisao - 5vr, minimalno neka kompakt klasa, meni se ovo dopalo gore..jedino da je Focus eto sa 5vr i 1.6 motorom, ali previše očito za očekivati za tu cijenu.

Makar mislim da bi ih se dalo naći, pošto ti voliš Ford koliko pratim. Za tu lovu još možeš dobiti odličnu Lagunu 2004.g DCi, ili nešto slično od konkurencije, ne znam dal te to zanima. Od sportaša kakva Honda Civic, ali nema 5VR baš{#}, uglavnom Civic mali novijeg godišta..

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 8:08 (thedream).
18 godina
F1-IVO kaže...
Batista kaže...
Ceka se nova Miura :)

Kao i meni svaki lambo - poseban je, al kaj je da je, fali mu sofersajba :D

Aj ne njaj.

Čujem da si dao kaparu za ovo monokotač čudo:) {#}

Drugo si ni bogec priustit ne morem... :(

Svaki se zna smijat iz sirotinje...

Truth in engineering.
16 godina
odjavljen
thedream kaže...

Nešto malo brutalnije -

Pa opet jedan narodni -

Octavia 2004. - TDi 90

Ima izbora dosta, ispod 2003.,2004. godine čak ne bi gledao danas više auto, da kupujem, i to je skoro 10g.

Focus 2005. 1.4 16V

Sve ovisi o tebi kakve automobile voliš, za tu lovu može se dobiti od male jurilice do obiteljskih monovolumena. Kako si napisao - 5vr, minimalno neka kompakt klasa, meni se ovo dopalo gore..jedino da je Focus eto sa 5vr i 1.6 motorom, ali previše očito za očekivati za tu cijenu.

Makar mislim da bi ih se dalo naći, pošto ti voliš Ford koliko pratim. Za tu lovu još možeš dobiti odličnu Lagunu 2004.g DCi, ili nešto slično od konkurencije, ne znam dal te to zanima. Od sportaša kakva Honda Civic, ali nema 5VR baš{#}, uglavnom Civic mali novijeg godišta..

Hehe, točno si našao što smo gledali.

Uglavnom to je to više manje, još ovo je jedan kandidat:

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-6-cd-136-te-moze-zamijena-oglas-4403075

Treba samo odlučiti.  (onaj focus nažalost ima 3 vrata, jbg, inače bi to svakako)

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Dobra je i ta Mazda, samo kažem, 165 000km je to ipak, to je kao da moj kupuješ sa 178, nisi poludio. S tim da ne možeš vjerovati tim kilometražama auta iz žica, pogotovo dizela. Ja bi na tvom mjestu ipak gledao aute oko stotke tisuća od privatne osobe, ne iz žica, sa napravljenim velikim servisom i ovlaštenom servisnom knjižicom koja se može provjeriti, da si miran.

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 9:14 (thedream).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nešto malo brutalnije -

Pa opet jedan narodni -

Octavia 2004. - TDi 90

Focus 2005. 1.4 16V

Volvo treba izbaciti odmah u startu,. Imao ga je moj kolega, jedva je čekao dan kad ga je prodao. Servisi i dijelovi skupi dozlaboga.

Preporuka Astra jer servisa ima svugdje, kvalitetan je automobil ako je održavan (moj drugi kolega ima istu, 2005 godina 90.000km bez ikakve greške, prosječna potrošnja je 5.2 litre). Održavanje japanca nije jeftino ali automobil je veoma pouzdan. Alfa je kvarljiva i nije pouzdana pogotovo taj rastrošni benzinac. Škoda Octavia je jako dobar automobil no 90KS motor je preslab za to vozilo. Focus je ok, no taj motor cucla 10 litara gradske vožnje pa nije nešto rentabilan naspram dizelaša jer se jako brzo prebije razlika u cijeni rabljenog dizelaša i benzinca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 9:52 (Ziga).
15 godina
Vaš Auto Snova

Ovo je vrhunsko:

Pošto se baš ne kužim u aute, zanima me što proizvodi ovaj zvuk točno prije nego promjeni brzinu? Taj je zvuk zbog većeg broj okretaja ili?

http://nl-gaming.net/forum/
16 godina
odjavljen
dv14 kaže...

Ovo je vrhunsko:

Pošto se baš ne kužim u aute, zanima me što proizvodi ovaj zvuk točno prije nego promjeni brzinu? Taj je zvuk zbog većeg broj okretaja ili?

Turbo vuče više zraka na višim okretajima.

Bistar sam kao katran.
15 godina

To je zvuk blow-off ventila. Svi turbo motori imaju takav ventil, samo kod motora sa većim i jačim turbom se može ćuti taj piskutav zvuk pri mjenjanju brzine. Taj ventil smanjuje kompresirani zrak tako da ga oslobodi u atmosferu kako ne bi došlo do oštećenja motora ili samog turba, to je u najkraćim crtama...

Live Free and Drive Hard
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

svi turbaci imaju blow off ali obično serijski završava na ispušnoj grani i izbije na auspuh. aftermarket blow offovi puštaju zrak direktno van. {#}

evo jedan fora filmić {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
Apachy kaže...

samo kod motora sa većim i jačim turbom se može ćuti taj piskutav zvuk pri mjenjanju brzine

ma nemoj?

15 godina
Vaš Auto Snova

evo ruskea sa svojim prepadima, tema je blistala dok te nije bilo sad opet imamo puhanje uvrijeđenog riječkog wanna be pro vozača... odoh ja iz ove teme dosta mi je prepucavanja sa sveznalicama, živjeli

Live Free and Drive Hard
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ma kakav blow off ventil, neka si čovijek nabavi ovako nešto, stavi ga na zadnji sic i neka gušta u zvuku {#}

18 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Ovo je vrhunsko:

Svaki put kad da gas do daske, izbije mi osmijeh na lice. :)

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Gran Turismo 5 freak
16 godina
Apachy kaže...

evo ruskea sa svojim prepadima, tema je blistala dok te nije bilo sad opet imamo puhanje uvrijeđenog riječkog wanna be pro vozača... odoh ja iz ove teme dosta mi je prepucavanja sa sveznalicama, živjeli

nisam izdrzao citajuci vase debilizme proteklih dana...

nisam niti nista drugo rekao, samo sam te pitao, dal je stvarno tako kako ti kazes...nista vise

a to sta ti to dozivljavas kao uvredu, to je tvoja stvar...

15 godina
Vaš Auto Snova

Zvuk {#}

http://nl-gaming.net/forum/
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 8:35 (dv14).
14 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
Apachy kaže...

nisam izdrzao citajuci vase debilizme proteklih dana...

nisam niti nista drugo rekao, samo sam te pitao, dal je stvarno tako kako ti kazes...nista vise

a to sta ti to dozivljavas kao uvredu, to je tvoja stvar...

Vidiš, smatraš druge na forumu debilima jer pišu debilizme. A ti si novi Željko Marušić? {#} Jebga Ruske, što bi ostali rekli na tvoje postove gdje spominješ svako malo svoj automobil? 

nekad na forumu i treba prešutjeti preko tuđih gluposti i piskaranja makar znaš da nisu u pravu.

Inače "ma nemoj?" ne baš spada u skupinu normalnog pitanja i daje dojam podjeba. Kao da ti meni kažeš da si žmirećki odovzio dionicu Čavle-Učka a ja tebi "ma nemoj??" znam da nisi mislio ništa loše ali tako je ispalo pa je on i protumačio.

živio {#}

16 godina
neaktivan

Šta je Pugu bilo da je 16000 napravio a 2004. godina?

Cemetery gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pa moja Mazda 2 je 2009. i ima ~5000km, mislin i manje. Ako se auto malo koristi....

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 10:18 (Mitsuoka).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Digitalni brojač kilometraže ne može prikazati 1.016.000 km {#}{#}{#}{#}{#}

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Pa moja Mazda 2 je 2009. i ima ~5000km, mislin i manje. Ako se auto malo koristi....

2004 i 2009 je inače tu negdje, 5g. na automobilu je 10, ali i 150tkm, tako da ono, hvala na objašnjenju..{#}

Cemetery gates
16 godina
neaktivan
Ziga kaže...
thedream kaže...

Digitalni brojač kilometraže ne može prikazati 1.016.000 km {#}{#}{#}{#}{#}

Koliko god mi je super što je tako malo km, toliko opet i nije, pitam se šta je radio taj auto? Koliko puta je paljen u godini uopće, na kojim relacijama, auto treba voziti jbg. Ali fora je autić, lijepo meni te 206-ice izgledaju, daju se krasno urediti.

Cemetery gates
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ma peugot je bio sekundarni auto nije se uopce vozio strvarni su km ima i servisnu knjizicu, pa ako je netko zainteresiran :P

18 godina
neaktivan
jurica46 kaže...

ma peugot je bio sekundarni auto nije se uopce vozio strvarni su km ima i servisnu knjizicu, pa ako je netko zainteresiran :P

Danas je nemoguće varati na kilometraži, prilikom svake posjete ovlaštenom servisu, stanici za tehnički pregled se može provjeriti stanje u kilometrima.

No novi kupac će trebati obaviti servis zbog starosti vozila. Po dokumentaciji servisne knjižice Peugeota svakih 6 godina ili 90-120.000km za benzinca. 

Natezač zupčastog remena

Klizač zupčastog remena (ako ga ima)
Remen zupčasti
Pumpa vode
Natezač kanalnog remena
Klizač kanalnog remena (ako ga ima)
Remen kanalni
Remen klinasti (ako ga ima)

Isto tako bi trebalo obratiti pažnju i na ove elemente, iako se oni ne mijenjaju u ovom slučaju, ali dobro je obratiti pažnju i na njih, jer su također u tom lancu prijenosa: Remenica radilice, remenica alternatora

Cijene su inače okvirno +/- Mikroremen (129kn) i zupčasti Contitech (218kn). Vodena pumpa Hepu (305kn). Ležajevi i natezači Ruville, 4 komada (358kn i 233kn za zupčasti i 342kn i 178kn za mikroremen).

Izmjeniti ulje u mjenjaču (oko 70kn/litra).

To zadovoljstvo kod majstora košta sve skupa oko s rukama cca 2500 Kuna.

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

To zadovoljstvo kod majstora košta sve skupa oko s rukama cca 2500 Kuna.

sva sreca da smo u obitelji nas 3 mehanicara {#}

16 godina
Ziga kaže...

Vidiš, smatraš druge na forumu debilima jer pišu debilizme. A ti si novi Željko Marušić? {#} Jebga Ruske, što bi ostali rekli na tvoje postove gdje spominješ svako malo svoj automobil?

nekad na forumu i treba prešutjeti preko tuđih gluposti i piskaranja makar znaš da nisu u pravu.

Inače "ma nemoj?" ne baš spada u skupinu normalnog pitanja i daje dojam podjeba. Kao da ti meni kažeš da si žmirećki odovzio dionicu Čavle-Učka a ja tebi "ma nemoj??" znam da nisi mislio ništa loše ali tako je ispalo pa je on i protumačio.

živio {#}

jesam li igdje spomenuo svoje aute u gornjem postu?

samo citam proteklih dana sve sta pisete i slabo mi je, smatram da ljudi koji pisu ovdje su VECINOM inteligentni ljudi koji se kuze u aute, ali neki postovi mi odvracaju misli od toga...

i jos kad bi postojala ta dionica...to je kao da si rekao dionica zagreb-varazdin, u kojoj ima jos 10 drugih dionica...

da si rekao matulji-ucka e onda bi imalo itekako smisla...

btw. imam novog favorita za svakodnevni auto:

http://www.kia.hr/rio4/?gclid=CIW0ifOY164CFYS9zAodz2rTiw

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice