Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.881
|
čitano: 18.246.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Zato ideš na tehnički di poznaješ nekog :D

Allianz osiguranje
18 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
skyreeper kaže...

Što po zakonu neide to ovako:

Staviš chip - platiš atest

Staviš auspuh - platiš atest

itd.

Ako se nevaram tribalo bi platiti atest i na alu felge ako nisu u gabaritima podataka iz knjižice vozila?

Ispravite me ako griješim.

Hrvatski zakon propisuje da svi vozači koji rade preinake na svojim vozilima moraju proći atest u Centru za vozila Hrvatske.

dakle sve sve: motor, body kit, spojleri, sportski auspuh, kavez u kabini, diferencijal, gume koje nisu serijski prilagođene specifikaciji proizvođača

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Koliko ja znam, svaku promjenu u vidu tuninga na automobilu trebas atestirati. Cak i siroke felge, koje su stavljene naknadno. Ali kod nas se to naravno nista ne radi i slabo se kontrolira. Sto je u jednu ruku dobro a u drugu lose. Sve je u savjesti vozaca. 

Sto se tice cipa, kako molim te ce on shvatiti da ti imas cip na motoru? Moze uraditi provjeru konjaze, ali opet. Ja vozim Pajera 2003 godinu, 3.2 dizel, tvornicki 160ks, sa cipom ima 195ks. Tokom tehnickog u papire od vozila je samo upisano 143kw. Nikakav atest nije radjen. 

Only God can judge me!
18 godina
neaktivan
Gman kaže...

Ja vozim Pajera 2003 godinu, 3.2 dizel, tvornicki 160ks, sa cipom ima 195ks. Tokom tehnickog u papire od vozila je samo upisano 143kw. Nikakav atest nije radjen. 

Gman uletio si mi kao budali šamar {#} daj pliz reci kako si zadovoljan Pajerom?

potrošnja grad, otvorena cesta?

koliko koštaju servisi, koliko traju gume?

17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Gman uletio si mi kao budali šamar {#} daj pliz reci kako si zadovoljan Pajerom?

potrošnja grad, otvorena cesta?

koliko koštaju servisi, koliko traju gume?

Haha. Sa Pajerom sam prezadovoljan, ovo mi je drugi po redu, samo novija godina.

Potrosnju sam mjerio na autoputu. Znaci brzina u prosjeku 160-180khm. I na 100km postrosnja mu je 11,6l. Sa cipom naravno. Dok gradske uzme, 13 do 14 litara. Stani-podji i to.

Ja kada sam uzeo Pajera, bio mu je odradjen veliki servis. Nikakvih problema nisam imao, sem sa mjenjacem, tu sam promijenio ulje. Naruceno dirtekt' iz Austrije, cini mi se da je bilo oko 250/300 u kunama.

Gume sam stavio nove Michelin-ke kada sam ga dovezao jos 2007 i promijenio ih prosle godine. Stavljam one kao univerzalne, ljeto-zima. Bio sam kratko stavio Pirellieve, al to je ziva plastika. Strah me bilo vozi po kisi, nikako stati sa njima. Michelin je majka. 

Only God can judge me!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 10:52 (Gman).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@Jurica46

je da... murijak ti diže haubu i gleda kakav je motor ispod, i igrom slučaja zna razliku između motora od golfa keca i duje {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Mog frenda su kaznili za neupisane ljetne 17-tice na Golfu 4, motorist ga je zaustavio zbog brzine i napisao mu sasvim desetu kaznu na kraju, naravno, uz prekoračenje. Ne znam da li je platio, ali meni dovoljno upozorenje..

Na tehničkom dođe sa 195/65/15 a izađe na cestu sa 235/45/17, ma je da, how yes no..ima ih na stotine po Zagrebu što to rade i u HR..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 11:41 (thedream).
14 godina
neaktivan
nine kaže...

@Jurica46

je da... murijak ti diže haubu i gleda kakav je motor ispod, i igrom slučaja zna razliku između motora od golfa keca i duje {#}

pa nisu svi murjaci blesavi ko sto izgledaju :) ozbiljno ti govorim.

16 godina
neaktivan

Mda, I'll just leave this here...

14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

camaro

17 godina
neaktivan
Ziga kaže...
skyreeper kaže...

Što po zakonu neide to ovako:

Staviš chip - platiš atest

Staviš auspuh - platiš atest

itd.

Ako se nevaram tribalo bi platiti atest i na alu felge ako nisu u gabaritima podataka iz knjižice vozila?

Ispravite me ako griješim.

Hrvatski zakon propisuje da svi vozači koji rade preinake na svojim vozilima moraju proći atest u Centru za vozila Hrvatske.

dakle sve sve: motor, body kit, spojleri, sportski auspuh, kavez u kabini, diferencijal, gume koje nisu serijski prilagođene specifikaciji proizvođača

To sam i mislia,hvala ti na odgovoru...........

So say We All
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

moji su ipak htjeli dizelasa pa je pala odluka izmedu tri auta: bmw , audi ili volkswagen . sad sto vi mislite ?

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Uff ovaj BMW izgleda brutalno.

16 godina
odjavljen
cod2playahhh kaže...

moji su ipak htjeli dizelasa pa je pala odluka izmedu tri auta: bmw , audi ili volkswagen . sad sto vi mislite ?

Ja mislim da će tvoji roditelji sami odlučiti što će kupiti, a ne netko na forumu.

Ja ne bih ništa od ova tri, ali da moram birati vjerojatno bih odabrao Audi.

Ja bih uzeo neku Hondu Accord, Mazdu 6, Toyotu avensis, Lexusa...

Bistar sam kao katran.
15 godina
neaktivan

BMW definitivno. Koja pila {#}

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

I koji je to vrag, sve automatski mjenjači?! LOL

Bistar sam kao katran.
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

hhaha da, vec im je dosadilo sa rucnim xd

16 godina
odjavljen
cod2playahhh kaže...

hhaha da, vec im je dosadilo sa rucnim xd

Nema tu gušta.

Bistar sam kao katran.
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

iako i ovaj nije los, mjenjac me na nesto podsjeca haaha:D

16 godina
odjavljen
cod2playahhh kaže...

iako i ovaj nije los, mjenjac me na nesto podsjeca haaha:D

Morao biš biti lud da uzmeš neki od ona tri pored ovog lexusa {#}

Bistar sam kao katran.
18 godina
Vaš Auto Snova

Od tih koje si dao, 320d je uvjerljivo najbolji.

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Što se mene tiče

mercedes W203 C220cdi

potrosnja zasad rekord drzui s minimalno 2,7 na 100km

u projeksu 4,7, do 5,5max na 100km

ovisi kako voziš i relacija.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Audi A6 3.0 qattro automatic, smeđa koža, sivi

14 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

Nisu klinci da se žele nabrijavat, niža i gas...

16 godina
odjavljen
Diplomat kaže...
Jakovp kaže...

Nisu klinci da se žele nabrijavat, niža i gas...

Pa ja se nadam da ne uživaju samo klinci u vožnji auta :)

Bistar sam kao katran.
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zavisi kako tko gleda na uzivanje u voznji. Nekome bas to uzivanje predstavlja automatski mjenjac. Ubaci u "D" i lagano.

Inace, @cod2playahhh preporuci starcima jednu ovakvu ljepoticu. {#}

Mazda 6 - LINK!

@EDIT : I da, moje misljenje inace je da sa dizelima nema bas neke adrenalinske voznje, ako na to uzivanje mislis. Dok preferiras manualni mjenjac, vjerojatno jesi. Spoj manualnog mjenjaca i dobrog benzinca je za mene prava voznja. Tipa GTI, Leon Cupra itd. A sada, fino se sjednes u npr. Mercedesa E klasu i lagano chillas kroz grad. Imas mnogo vrsta i shvacanja uzivanja. {#}

Only God can judge me!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 23:16 (Gman).
16 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...

BMW, bez pola sekunde razmišljanja, savršen auto IMO. Nije ni preskup, i sa realnim brojem km se čini. Ako je napravljen veliki servis na 100.000, pun pogodak. Da je barem ručni mjenjač {#}.

Dopuna : Svakako pogledati i taj Lexus, makar troškovi održavanja takvog auta, uf. Koliko mi je poznato nisu kvarljivi, ali kad nešto ode, u pravilu ćeš *ebat ježa. Slično kao i s BMW-om, ništa 5g., i onda 1 000 - 1 500 eura servis. Ali s tim se nekako i da živjeti, bolje nego svake godine par tisuća kn. Koliko sam čitao o tom motoru i automobilu, ipak je i dalje iza BMW-a 3 što se voznih osobina tiče, ubrzanja, ali i agilnosti pogotovo u zavojima. Dojam je nekako da bi 175ks težak dizel morao bolje reagirati na gas, po testovima bar. Da hoću 2.0 dizel za 15 000e, uzeo bi tu BMW 3-icu sigurno, Mazda 6 je prekrasna, ali realno, može mu podudlati..

Dopuna 2:

http://www.autosport.hr/auto/test/item/572-bmw-320d

Potrošnja nas je u potpunosti oduševila. Prema podacima proizvođača, koji najčešće u tom segmentu pokazuju stanje znatno lijepšim nego što je u realnosti, automobil troši 7,8 litara u gradu, 4,5 litara na otvorenoj cesti odnosno 5,7 litara u kombinaciji. Prema putnom računalu testnog automobila prosječna potrošnja tijekom cijelog testa iznosila je ispod 7 litara/100 km, što uključuje gradsku vožnju i konstantno vrlo brzu vožnju po autocesti. Nije 5,7, ali nije niti puno više.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 8:43 (thedream).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

pa vjerujem ja da bi oni uzeli benzinca , al sadasnja situacija sa cijenom goriva ih je poslala na dizelasa. a sad za tu usporedbu izmedu rucnog i automatika je za njih nebo i zemlja, jednostavno zele automatika {#}

18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Za 15.000 eura pa možeš kupiti NOV (manje klase) automobil ili salonski model s 0km na satu i tvorničkom garancijom a ne izraubane švabe ili automobil star cca 2-3 godine koji košta 45% manje vrijednosti novog npr. Astra, 308, Megane...

Frend ima istog onakvog Passata s ručnim mjenjačem. Održavanje je skupo do bola, sad je mijenjao jednu diznu oko 2500 kuna, toliko za moj auto dođu sve četiri. BMW npr ima 18" felge, sigurno ti obitelj ima novca za set ljetnih-zimskih guma? Auto nije samo karoserija s kotačima, on je i puno više od toga.

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

meni je bmw bmw{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice