Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.881
|
čitano: 18.246.639
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vaš Auto Snova

Kaj se tiče kilometraže u autu, ako je auto registriran kod nas (znači nije uvezen iz recimo Njemačke itd.), morao prolaziti godišnje tehničke preglede u RH.

Na tehničkom se svake godine uzima kilometraža i sa tim lako možete provjerit jel se diralo u brojač kilometara pri kupnji polovnjaka.

Znači, uzmete registraciju, odete u tehnički, platite kavu majstoru i provjerite kilometražu na osnovi registracije.

Prije je netko napisao da se auto uči voziti na stražnji pogon, bez serva. Ja sam učio na takvom autu u autoškoli i apsolutno nema veze jel se učite na prednji pogon sa servom ili obrnuto. Dok god znate pravila, imate malo soli u glavi da ne napravite piz*ariju nije bitno jel imate auto na prednji ili stražnji pogon, dizelaša ili benzinca.

A ove šumahere i laude jednostavno za*ebite.

Sasvim je normalno da auto lakši od tone sa 100 konja ide brže i ima veću akceleraciju od auta sa 1300kg sa 100 konja, bio on BMW, Audi ili Toyota.

Live Free and Drive Hard
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
thedream kaže...

Pa taj 1.3 Yaris sa skoro 90ks je praktički mini gradska jurilica, tako da nije ništa čudno, lakši je, življi, pomalo čak i divlji jer jednostavno odlično reagira na gas za takav profil auta, što se za TDi od 90ks na auto sa 1300-1350kg ne može reći. Iako imam mrvicu veću max brzinu od njega, 181km/h, od 0-100 smo unutar pola sekunde, sve je negdje na 12-tici, iako ima ekipe koja je oba automobila natjerala čak i sekundu niže na YT-u, kao i max. brzinu nešto više potjerala, nisam ispitivao radi li se o nizbrdici ili nećem trećem, čisto kažem da ima par klipova.

Podcjenjivački pristup Yarisu je posve pogrešan u kombinaciji sa tim motorom, taj auto komotno posrami većinu konkurencije, pa i neke jače automobile, tipa Focus 1.6 101ks itd. Jednostavno su preteški, dok je ovaj lagan kao perce, spušten, i u kombinaciji sa malim alu felgicama i pravim gumama, stvarno jurilica.

Da nisam vidio tj. gledao zadnjih 5-6g koliko ga ima(mo) ne bi vjerovao. Ali potrošnja je jednostavno laž, 6.8 koliko se govori na testovima nije istina, 8.5 pokazuje u gradu BC, a ne vjerujemo li i tome, testirali smo od paljenja lampice za gorivo, ulili 20 litara i u nekoliko navrata mjerili potrošnju. Komotno se može govoriti o 8L po gradu i 6-7, bliže 7 na otv. cesti.

Dobro sad ti si otišao na brzinu, ja govorim o potrošnji, i sam si rekao da ga malo nagaziš, ja svoga ne gazim i rezultat je onakav, opet više od deklarirane, ali to je za očekivat. Iako da, isto to što kažeš, ovi konji na ovo auto su taman, nije pretrom, sad moj i nije toliko spušten (323F je karavan a spušteniji je od ovoga), a felge da ne pričam. Čeličana {#}

Ja potrošnju mjerim od vrha, stavim kilometre na 0, i kako ide. Već sam dosta puta reka da to meni traje koji mjesec kako ga malo vozim. RAV4 vozi dida sada, pa je on mirija, ne znan kako, ali sa klimom mi je reka 11L, sad jel stalno bila upaljena ili malo po malo ne znam, ali to je čovik kojem se može virovat na te stvari. Pa ipak je Kerumu drža obuku za bagere i viličare {#}

Tetin yaris je 1. generacija, a rekao sam, dosta manje troši od 1.4 SDI motora, pa ga tetak vozi, kako teta čuva dite doma. Koliko troše jedan i drugi ne znan, nisan gleda.

Testovi ovise ko ih radi ipak, ne voze svi isto, ali meni je svejedno. Litra gori doli me nije zamarala dosad sa mojom količinom vožnje.

@Apachy ja sam to rekao, mislio sam na manevre, a i puno bi manje tatinih curica prolazilo na vozackome, koje jedva i sa servom voze, a onda te na semaforu ogule. A druga stvar je sto kad uzmes sebi auto bez serva i tih čuda, to je dosta jeftinije auto, neće te bit briga ofrižaš li ga, razbiješ far ili slično, a kvar se dosta puta može otklonit štikadentom.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 19:34 (Mitsuoka).
14 godina
protjeran
thedream kaže...

Pa taj 1.3 Yaris sa skoro 90ks je praktički mini gradska jurilica, tako da nije ništa čudno, lakši je, življi, pomalo čak i divlji jer jednostavno odlično reagira na gas za takav profil auta, što se za TDi od 90ks na auto sa 1300-1350kg ne može reći. Iako imam mrvicu veću max brzinu od njega, 181km/h, od 0-100 smo unutar pola sekunde, sve je negdje na 12-tici, iako ima ekipe koja je oba automobila natjerala čak i sekundu niže na YT-u, kao i max. brzinu nešto više potjerala, nisam ispitivao radi li se o nizbrdici ili nećem trećem, čisto kažem da ima par klipova.

Podcjenjivački pristup Yarisu je posve pogrešan u kombinaciji sa tim motorom, taj auto komotno posrami većinu konkurencije, pa i neke jače automobile, tipa Focus 1.6 101ks itd. Jednostavno su preteški, dok je ovaj lagan kao perce, spušten, i u kombinaciji sa malim alu felgicama i pravim gumama, stvarno jurilica.

Da nisam vidio tj. gledao zadnjih 5-6g koliko ga ima(mo) ne bi vjerovao. Ali potrošnja je jednostavno laž, 6.8 koliko se govori na testovima nije istina, 8.5 pokazuje u gradu BC, a ne vjerujemo li i tome, testirali smo od paljenja lampice za gorivo, ulili 20 litara i u nekoliko navrata mjerili potrošnju. Komotno se može govoriti o 8L po gradu i 6-7, bliže 7 na otv. cesti.

Probao, i to na friško...taj Yaris je toliko trom, da me sve bilo sramota voziti ga. Auto s cca 85 KS, da dok je ispod 4000 okretaja ubrzava ko bakica s plastičnim kukom...

Iskreno, nadao sam se gradskoj jurilici...na kraju ispale selske tačke.

Allianz osiguranje
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Evo bas dns bio kupac za auto tako da je puntic oso za zagreb al uskoro stize nova pila u dvoriste VW sirocco(stari model kao sa slike)

sirocco sirocco
16 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...

Probao, i to na friško...taj Yaris je toliko trom, da me sve bilo sramota voziti ga. Auto s cca 85 KS, da dok je ispod 4000 okretaja ubrzava ko bakica s plastičnim kukom...

Ja ne znam o čemu ti pričaš. {#}

http://www2.autoportal.hr/200804232087/Rabljeni/Solidan-i-pouzdan-ali-daleko-od-savrsenog/menu-id-70.html

Osnovni model 1.0 16V sa 65 KS prava je mjera, a snažniji 1.3 VVT-i sa 87 KS ima već sportske performanse. Sustav za podešavanje faze usisnih ventila VVT-i (variable valve timing - injection), koji povećava elastičnost, trajan je i izdržljiv, za razliku od sličnog koji je, primjerice, ugrađuje u Alfe.

Vozim taj auto šestu godinu, trom? A dobro, sad znam da je i to. Nisam znao. {#} Kad ga vozi bakica, možda. Auto je odličan, sjedni u Corsu benzinca 1.4 sa 90ks ili Focusa 1.4 sa 80ks, pa možemo o tromosti.

Ima i na engleskom..

http://www.buyacar.co.uk/cars/toyota/toyota_yaris/review_toyota_yaris_sr_1_3_vvti_1_4_d-4d_2554.jhtml

The 1.3-litre VVT-i feels surprisingly vivid during everyday driving and steps off the line very cleanly in city traffic.

Ne znam o čemu ti, iako meni moj Audi dizel zbog turbine pruža bolji osjećaj u vožnji, pogotovo kad je ispuhan na autoputu, čistih dizni i nakon obavljenog naravno servisa. Meni je Yaris iskreno simpica auto, i rado bi ga i sebi uzeo sa D4D motorom od 89ks, 1.4. Jedino što me smeta praktički kod njega je osjećaj nesigurnosti, ja se u tom automobilu nekako osjećam kao da bi me i biciklist ubio, da se zabije u mene, onaj zvuk kad zalupiš vrata, kao da si na stojadinu zalupio,lim o lim. Nekako, nakon Audija i mekoće vrata, nije to to.

Druga je klasa afta i glupo je uspoređivati, ali čisti jedan vs., Yaris nema šanse što se tiče kvalitete unutrašnjosti i nekakve sigurnosti i masivnosti. Kao da se vozim u kontejneru sa 87ks, iako ponavljam ide jako jako dobro.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 20:10 (thedream).
17 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...
thedream kaže...

tako je!
yaris je spor i trom, a njegov audi tek...pa to je cisti traktor.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

tako je!

Još uvijek te zadimim kad god oću spram A4-rke..{#}{#} pardonček, od idućeg ponedjeljka te zadimim, idemo se čipati.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
luka_cro kaže...

tako je!

Još uvijek te zadimim kad god oću spram A4-rke..{#}{#} pardonček, od idućeg ponedjeljka te zadimim, idemo se čipati.

siguran?
odakle si?
idemo jedan race bacit da nebi bile samo puste price. 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
14 godina
protjeran
thedream kaže...
luka_cro kaže...

tako je!

Pričam za Toyotu, ne za Audia.

Vozio neki dan, 2010g. 1.3 

Gas na podu, a auto nikud.

Moj auto ima isto konja, i 10 godina je stariji, puno je teži, a daleko startniji.

Iznenadilo me kad sam sjeo unutra, i to jako loše iznenađenje.

Mogu pisati i pričati kaj žele o tome, al brate mili, kad sjedneš i probaš, to je sasvim druga priča.

Allianz osiguranje
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
thedream kaže...
luka_cro kaže...

tako je!

siguran?
odakle si?
idemo jedan race bacit da nebi bile samo puste price. 

Možeš se sakriti spram 120ks dizle sa 1.6 A4 benzincem, vjeruj mi, isprobano. Već u drugoj si pušing zbog momenta.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...

Moj auto ima isto konja, i 10 godina je stariji, puno je teži, a daleko startniji.

Mogu pisati i pričati kaj žele o tome, al brate mili, kad sjedneš i probaš, to je sasvim druga priča.

Govorim lukici, za tebe mi je žao što si razočaran, ja vozim model iz 2005. od cure, kako rekoh, koliko smo skupa toliko ga vozim, i meni je auto odličan što se motora tiče, jedino onda i skladno tome troši. Ali da je trom, ne znam imamo li pojam tromosti jednak.

Meni je Focus trom sa 80ks benzinac, moj auto mi je trom i fali mu 20ks, trom mi je 200D {#}{#}. Žalim što si razočaran,eto.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

ali bez cipa si moj.
a bogme niti ovaj audi nije bas slab u drugoj.

14 godina
protjeran
thedream kaže...
Doxy_CRO kaže...

Govorim lukici, za tebe mi je žao što si razočaran, ja vozim model iz 2005. od cure, kako rekoh, koliko smo skupa toliko ga vozim, i meni je auto odličan što se motora tiče, jedino onda i skladno tome troši. Ali da je trom, ne znam imamo li pojam tromosti jednak.

Meni je Focus trom sa 80ks benzinac, moj auto mi je trom i fali mu 20ks, trom mi je 200D {#}{#}. Žalim što si razočaran,eto.

To moraš reć jer je curin (il to možda ona tipka prek tvog računa :D)

Allianz osiguranje
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
thedream kaže...

ali bez cipa si moj.
a bogme niti ovaj audi nije bas slab u drugoj.

A i to isto, opet ovisi u kakvom stanju ti je auto. Prvo si teži, drugo treba ti 4000+ okretaja za ono što meni treba 2-2 500. 10,11ks na stranu. Imaš na YT video, pogledaj šta mu rade..{#}

Kako ga čupa majstor {#}{#} 10s do stotke FTW

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Meni je zao sto moj nije 1.9 TDI i lijepo gore cip i onda imam super auto.

Jedino sto je dobro na ovom benzincu je fuc*ing zvuk, stvaro je fenomenalan, jedan od najboljih stock zvukova.

16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
thedream kaže...

Jedino sto je dobro na ovom benzincu je fuc*ing zvuk, stvaro je fenomenalan, jedan od najboljih stock zvukova.

I fino ne upišeš u prometnu čip niti išta {#}{#} dođeš na tehnički i sruše te. Moram ispitati da li se mora upisati u knjižicu povećanje snage, da ne bude kukulele.

A zvuk tih benzinaca je ok, pogotovo 1.8T sa 150ks i remusom, krkanluk klasika do 4 000 eura. {#} Najjači auto.

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

I fino ne upišeš u prometnu čip niti išta {#}{#} dođeš na tehnički i sruše te. Moram ispitati da li se mora upisati u knjižicu povećanje snage, da ne bude kukulele.

A zvuk tih benzinaca je ok, pogotovo 1.8T sa 150ks i remusom, krkanluk klasika do 4 000 eura. {#} Najjači auto.

:D

krkanluk pijancina :)

Truth in engineering.
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
thedream kaže...

:D

krkanluk pijancina :)

To je meni želja bila, samo jbg Bato, bio mladi vozač tada..a sad su već ono, metuzalemi pregaženi. Mislim da taj motor jede malu djecu na A3-cama, još Quattro i neki custom ispuh.

http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a3-a3-t-quattro-oglas-2895295

hebanje majke

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 20:56 (thedream).
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Ovo su mi najdraži automobili,uz ona tri koja sam već naveo:

Bugatti 575SC-Atlantic Bugatti 575SC-Atlantic
Ferrari 250 GTO Ferrari 250 GTO
Opel GT Opel GT
Chevrolet Corvette Stingray Chevrolet Corvette Stingray
Ferrari Testarosa Ferrari Testarosa
Audi r8 Audi r8
Mazda mx5 Mazda mx5
Mercedes SLR Mclaren Mercedes SLR Mclaren
Cogito ergo sum
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Sto zapravo radi chip motoru,to je samo remap ECU-a ili?

Mislim,kaj nemres doc na tehnicki sa stock mapom,a onda ga cipiras i opet prije tehnickog stavis stock mapu {#}?

Iskreno kad se keljite oko potrosnje,KIA RIO 1.1 CRDI, kazu 3.2L,to je bez klime i iceg,ali ljudi pricaju sa klimom i bez ikakvog truda za poboljsanjem potrosnje i voznjom u gradu i uzbrdicama 3.9L.

Pa show covjece. 

18 godina
Vaš Auto Snova

Ovo je meni fora autic.

Fino mi izgleda, no taj primjerak je sje.ban ovom "drek" bojom iznutra...

Izgleda onak full agresivno, a i motoric mu je ko čigra.

Uzel neku osnovnu opremu, otfural ga nakon isteka garancije covjeku da mi sjedala presvuce alcantarom i imali bi mali batmobil :)

Truth in engineering.
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
Vidio sam negdje da taj chip na sebi ima gumbic i prebacujes izmedu razlicitih mapa rada motora i prije tehnickog stavis na stock i to je to.
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

ECU...poštelavanje omjera miješanja kisika i goriva.

Allianz osiguranje
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Kad malo sagledam koji su mi se auti sviđali tokom zadnjih 10-ak godina i koji mi se od njih još uvijek sviđaju onda je moj auto snova BMW M5 E39 S62 2003. Vrhunac švapske tehnologije toga vremena. 4.9 V8 400hp, što svojim vanjskim izgledom niti najmanje ne naslućuje.

izvana izvana
unutra unutra
mašina mašina
zvijer zvijer
Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
luka_cro kaže...
thedream kaže...

u mad bro? kaj fakat misliš da ti oni na tehničkom gledaju koliko ks-a imaš?

daj molim te posnimi dim kad složiš čip hahha {#}

@Psiho246

frendova kia ceed karavan 1.4 16v 105ks all time potrošnja po kompjuteru 7l.. ja sam na svojoj ludi napravio 8.5 najniže (iako najčešće je 9-11, čak sam i postao jednom tablicu potrošnje).. sve ovisi kako se voziš

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 7:30 (nine).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ne mora biti nužno vezano uz tehnički, čisto me interesira da li je povećanje snage potrebno upisati u knjižicu vozila, prometnu, gdje već. Da ne bi bilo nekud, negdje, ni sam ne znam gdje, da piše 66kW a ima 120ks auto. Ne plaća mi se kazna.

Na tehničkom mi je gledano podvozje, vilica, diskovi, pločice itd., svjetla i ispušni plinovi. Ne znam da li sam što izostavio, ne bi smio čip smetati.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 7:37 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ma tko i na koju foru će ti netko skužiti da imaš čip? ako ti se baš plaća atest i veća rega go ahead.

čovječe ljudi voze aute sa drugim jačim motorima pa to ne upisuju i nitko ih opet ne dira. golf 1-ice sa 2.0 16v motorima regani kao 1.6 itd itd..

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
14 godina
neaktivan
nine kaže...

ma tko i na koju foru će ti netko skužiti da imaš čip? ako ti se baš plaća atest i veća rega go ahead.

čovječe ljudi voze aute sa drugim jačim motorima pa to ne upisuju i nitko ih opet ne dira. golf 1-ice sa 2.0 16v motorima regani kao 1.6 itd itd..

pa ovaj to tam odma skuzi po eko testu ili po radu turbine, ali ne ruse bas zbog toga. A to za golfove kaj velis s jacim motorima to i murija cak kontrolira i toga ima sve manje.

18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nitko na tehničkom te neće srušiti radi povećane snage motora, nitko ne može ni znati da je auto chipiran.

Njihov posao je da pregledaju osnovne kontrolne točke automobila i na osnovi toga imaš prolaz ili pad, sve ostalo su nebuloze piskarane po BOL forumu.

Prijavljuješ tehnički, provjeravaju dokumentaciju, broj šasije, ovjes, kočnice, svjetla, rashladnu tekućinu, emisiju ispušnih plinova i bilo kakva fizička oštećenja na karoseriji, zapisuju trenutnu kilometražu. kad je sve to gotovo, platiš osiguranje, zalijepe ti etiketu na šajbu i vozi doma.

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Što po zakonu neide to ovako:

Staviš chip - platiš atest

Staviš auspuh - platiš atest

itd.

Ako se nevaram tribalo bi platiti atest i na alu felge ako nisu u gabaritima podataka iz knjižice vozila?

Ispravite me ako griješim.

So say We All
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice