Trebam pomoć spajanje TV, comp, soundbar

poruka: 7
|
čitano: 3.847
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle, ili je to nemoguće ili sam ja preglup...

Imam TV Samsung koji ima 4x HDMI 2.1 ulaze, eARC, podržava 120Hz, ne doživljava DTS-HD, što se i zna za Samsung

Imam grafiičku koja ima 2x HDMI 2.1 izlaze, 120Hz šalje

Imam soundbar Samsung koji podržava sve žive formate, ima passthrough 4K HDR, 60 Hz, eARC

Dali mogu gledati film sa compa na TV, na 120Hz i DTS-HD zvukom u Potplayeru npr?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 22:01 (Gestapo).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Trebam pomoć spajanje TV, comp, soundbar
Zašto ne? S Pot playerom sam se igrao nekoć, ima dosta toga za podešavati.
Samo u današnje vrijeme ne vidim potrebe za istovremenim radom Smart TV-a i punokrvnog računala.
Osobno, imam mini-računalo koje mi radi 7/24 zbog nekih drugih potreba i na njega instaliran Emby server. Na smart Tv se instalira Emby aplikacija i stream može započeti. Naravno, u svojoj lokalnoj mreži. Isti posao može obavljati i Plex.
Kao storage može se koristiti malo veći USB stick ili prijenosni disk, poželjno na USB 3.0 sučelju, mada i 2.0 ima dovoljnu propusnost za stream 4K sadržaja. I Emby i Plex player podržavaju DTS zvuk.
Emby server ili Plex mogu se instalirati i na određene modele NAS uređaja…
Sve je ovo puno bolje rješenje nego koristiti rudimentalni player ugrađen u Samsung TV, koji ti neće dekodirati DTS zvuk, a i zakinuti će te za još neke stvari ili koristiti PC za kompletno renderiranje, a TV samo kao display.
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti, prodane duše! Crni vragovi, a i žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2023 9:50 (BlackMoon).
16 godina
neaktivan

Zahvaljujem na trudu ali nisi shvatio moj problem

Probati ću biti jednostavniji

Sada iz compa pustim film, u playeru uključim passthrough za audio, HDMI spojim iz izlaza grafičke u ulaz na soundbaru, iz soundbara na earc u TV

I to funkcionira, imam 4K HDR, svira DTS, DTS:X, ATMOS..sve

Ali slika na TV je 60Hz, a ja želim 120Hz

Zatim spojim još jedan HDMI iz grafičke direktno u TV, windowsi deketiraju dva signala, na HDM1 3 i HDMI 4, npr

Podesim u windowsima da duplicira sliku, sada imam identični destkop na HDMI 3 na 60Hz, na HDMI 4 na 120Hz

Kada gledam na HDMI 3 sve radi, ali je slika na 60 Hz, jer soundbar ne propušta 120 Hz

Kada gledam na HDMI 4 slika je na 120 Hz, radi npr ATMOS, ali ne radi DTS

Dali se može kako složiti sa ovim što imam, da dobijem DTS na HDMI 4?

0 0 hvala 0
16 godina
U prvom slučaju dekodiranje DTS zvuka vrši soundbar i reproducira ga.
U drugom slučaju dekidiranje bi trebao izvršiti TV i zvuk poslati na soundbar. Vjerojatno se radi o defaultnom Samsung playeru na TV koji ne prepoznaje/ima zabranu zaDTS zvuk. Defektni Tizen ne nudi instalaciju nikakvog drugog playera koji bi zamijenio defaultni. Ako želiš setup na koji si se odlučio, PC+TV, morati ćeš žrtvovati nešto. 120Hz ili DTS zvuk. Mislim da je ovo drugo manje bitno, jer je EAC3 ipak neki zvučni standard, a DTS zvuk je isključivo na BlueRay diskovima ili ripovima.
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti, prodane duše! Crni vragovi, a i žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sada smo se donekle skužili

Ali opet mi nije jasno, a sam sam si kriv jer se nisam dovoljno informirao prije kupnje

Zašto glupi  Samsung TV ima zabranu propuštanja DTS audio signala do uređaja koji ga može dekodirati, u mom slučaju soundbara

Razumijem, Samsung ne želi platiti licencu za DTS, ne dekodira ga

Ali zašto zabrana samo prolaska, zašto audio signal koji ne može/ne želi dekodirati samo ne propusti do uređaja koji ima plaćenu licencu i može dekodirati DTS

0 0 hvala 0
4 godine
Gestapo kaže...

Sada smo se donekle skužili

Ali opet mi nije jasno, a sam sam si kriv jer se nisam dovoljno informirao prije kupnje

Zašto glupi  Samsung TV ima zabranu propuštanja DTS audio signala do uređaja koji ga može dekodirati, u mom slučaju soundbara

Razumijem, Samsung ne želi platiti licencu za DTS, ne dekodira ga

Ali zašto zabrana samo prolaska, zašto audio signal koji ne može/ne želi dekodirati samo ne propusti do uređaja koji ima plaćenu licencu i može dekodirati DTS

Vrlo jednostavno..

Samsung nije kao ni moj LG  platio licencu za DTS, može npr. soundbar koštati 50 tisuća eura i pdržavati DTS, ali ako ga TV ne podržava "pojeo vuk magare", ništa od toga. 

Ne može tv "propustiti" DTS kad ga prvo mora tv dekodirati.

Pitanje ti je ok, no na to se plaća licenca. Vjerojatno se može izvesti DTS pass through no ne smiju. 

Evo, LG C3 serija ove godine ima plaćen DTS...

Ja film u DTS-u za 5 minuta pretvorim u AAc, dolby digital u 5.1 ili 7.1 kanala s malim odličnim programom Popcorn MKv audio converter

Program ne dira video filma, samo audio, pretvori DTS u što hoćeš i to brzo.

合氣道 Tražim novu žđevojku..ma, daaaleko biiilo.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.10.2023 0:20 (Zaporožac).
16 godina

Ako ti je PC i Pot Player polazna točka za reprodukciju video sadržaja, imaš više mogućnosti da na TV pošalješ EAC3 zvuk. Ne znam da li koristiš audio renderer i  audio decoder ugrađen u Pot Player ili neki exsterni, ali puno njih ima opciju "on fly" konverzije audio signala u AC3. Koliko se sjećam, Pot Player ima opciju biranja eksternih filtera, pa probaj iz računala prema TV-u propustiti takvu vrstu zvuka i problem riješen.

I ja imam Samsung TV i taj nesretni Tizen OS. Konverziju zvuka mi odradi Emby server...sve i da Samsung dopušta bitstream DTS zvuka, ne bi profitirao od toga, jer koristim Sony audio receiver STR-DE635 iz 2000. godine, koji može dekodirati samo AC3 zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice