razlika izmedju otvorenih i zatvorenih slusalica

poruka: 5
|
čitano: 3.601
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imo sam slusalice visoke kvalitete na kojima je zvuk bio savrsen,
medjutim imo sam problema s njima zato jel kada bi glasnije pojaco muziku i drugima oko mene bi smetalo el bi se cuo zvuk izvana
rekli su mi neki da je to zato sto su te slusalice otvorene,
da bi si trebo kupiti zatvorene slusalice , da kada na zatvorenim slusalicama pojacam na jace da ovi oko mene nece nista cuti
pa me zanima koja je razlika izmedju zatvorenih i otvorenih slusalica,
tj. kako cu znati koje su otvorene a koje zatvorene posto kada gledam na internetu kataloge sa slusalicama recimo sennheiser obicno u opisu u vecini slucajeva ne pise koje su otvorene i koje zatvorene

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Otvorene inače imaju rupice ili neku vrstu otvora na vanjskoj strani slušalica. To je inače napravljeno da se uši nakon par sati igranja tj. korištenja ne znoje ...možda ima još neki razlozi koje ja nisam naveo....

pogledaj otvore za zrak (rupice)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 10:58 (Kordy).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: razlika izmedju otvorenih i zatvorenih slusali

Tako je meni sa mojim slušalicama od Ipod Toucha. Dopušteno nam je da na zadaćnici slušamo muziku, ali kad ja upalim onda me cili razred čuje :D

Ako ti govoriš o onim velikim sluškama od poslušaj Kordya, a ako govoriš o običnim, malim onda si uzmi one što se zabiju u uho. Trenutno se ne mogu sjetiti kako se zovu.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
17 godina

Mislim da je finta ista kao i sa kompresijskom i bassreflex kutijom za zvučnike, onaj mali zvučnik unutra drugačije radi kad je drugačijoj vrsti kutije, dobije ili izgubi na basu i sl, ovisi o njegovim parametrima, veličini slušalice i sl.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: razlika izmedju otvorenih i zatvorenih slusali
Te slušalice koje 'ulaze' u uho se zovu In-Ear i one su zatvorene, jer niti ti čuješ ikog niti oni čuju 'tebe'. A one što npr. dođu uz jeftinije mobitele i stalno ispadaju su 'otvorene'.
(_.:BRUNO:._) //// Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice