Problem s autozvučnicima

poruka: 8
|
čitano: 1.608
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s autozvučnicima

Dakle imam zvučnike pioneer ts-a6915 i dugo nisu svirani i sad kad sam ih pokušao spojit imam visoke tonove ali nema basa,rade samo zvučnici s gornje plohe dok glavna membrana miruje.Pokušao sam prominit kondenzator,nije upalilo,kratko sam spojio žice između kojih je kond i njega smjestio dirrektno na + pol ulaza zvučnika i nije upalilo,ima li rješenja za ovo.Hvala unaprijed.

-------Ovo je potpis-------
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s autozvučnicima

Ako su dugo stajali, velika je mogućnost da su otišli vodiči koji idu od samih konektora gdje spajaš žice (+ i - koje idu iz samog radija) do membrane samog zvučnika. Nadam se da shvaćaš na koje mislim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 11:38 (Dardevil).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s autozvučnicima

Shvaćam ali šta mogu napravit,može li se to prominit,ne bih ih bacao ako ne moran :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s autozvučnicima

Treba vidjeti gdje točno su riknuli, ako su istrunuli unutar same membrane... to se jednostavno ne isplati popravljat.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s autozvučnicima

a kako ću to vidit membrana iskreno mi se čini da je malo doli pri dnu dobila nekakve "ranice" nisu još rupe da se vidi kroz membranu ali ipak su tu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s autozvučnicima

Onda ti tu nema spasa, čak i da ih osposobiš, vjerojatno bi membrana popucala kod prvog jačeg pojačavanja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s autozvučnicima

a dobro ali nije to ništa strašno to je po onoj liniji di je lipljeno ali moralo bi bar malo zatrest membranu ali ovde ništa,znači najbolji pokušaj mi je vidit to sa žicama :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s autozvučnicima

e mislim da sam na tragu nečega,znate li koliki bi mi triba kond bit na ovom zvučniku jer sam raznim kombinacijama uspio dobit neke rezultate.Znači Impedancija mu je 4 Ohma što daje graničnu frekvenciju odokativno oko 10kHz, ako to izjednačimo sa Xc iz pripadajuće formule ja dobijem da bi mi C ukupni triba bit oko 4uF,e sad jedini je problem što mora kond bit bipolarni,a ja ih nemam pa san mislio radit jedan bipolarni sa dva elektrolita,što znači da za ovaj C moran spojiti 2 elektrolita od min 10uF.Zanima me zna li itko koliki je originalni kond pošto to nikako ne mogu nać na netu...Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice