Da samo sub ide na pojacalo. Njemu treba snage. Prednji zvucnici na 45-50W RMS-a rasturaju, a rasturali bi i zadnji da si slusao XXX-a i njegov savjet. Ovi alpine ce raditi ali ne glasno kao hertz. Pojacalo napaja woofer i to je to.
Inace, kad vec pricas o pojacalu i za zvucnike, moras biti svjestan da zvucnik radi bolje ako ima postenu kutiju/kuciste sto nije slucaj na starijim autima. Ne vrijedi ti pumpati 120W RMS-a u zvucnik koji je samo prisarafljen na tapacirung/zadnju policu jer ces dobiti onaj "kirbaj" efekt kada sve tako gadno tresti a pola stvari u pjesmi je izobliceno.
Dobio sam alpince za 200 kn pa sam ih zato uzeo. Slikam kutiju u kojoj je zvučnik u autu na vratima čini mi se poštena mada opet nisam relevantan po tom pitanju, da bi to ocijenio :) dosadašnji zvučnik od 20w rms-a je solidno glasno svirao i čisto s zapanjujuće dobrim basom na alpine radiu s kazetom. Mislim ako bi puno bolje radilo s pojačalom kad već sprovodim žice da odmah i njih sprovedem do bunkera ako ima smisla to radit mislim neznam nisam s tim do sad imao posla zato i pitam da mi objasnite imal smisla.
koliko sam gledo radio ima nominalnu snagu od 4x 30 w rms-a (4x50w piše).
Maximum Power50W x 4 Output Power (DIN45324,+B=14.4v)30W x 4

. I vidim ima na pojačalima više rca ulaza jel nužno sve spojit da bi radili svi izlazi na pojačalima ili samo primjerice Front Left?
zadovoljan sam.. izradio bi to nije mi problem, mjere se računaju programom koliko sam upućen.
, e sad aku je varta 75ah i mislim da oko 600A nebi ga trebala tako neka mzika mučit ovo trenutno u bridgeu ima cca 300w rms-a i vidi se.. nije strašno sad to jedva da se primjeti na svjetlima (u vožnji ne uopće) ali kad spojim drugi vidjet ćemo što će bit.. 350w rms-a još kad dođe sub.. ako ne smeta mogu zanemarit ili nije dobro da blinka?