Prebacivanje Sony kamera>DVD

poruka: 20
|
čitano: 12.460
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoć - prebacivanje Sony kamera>PC>DVD

Trebam pomoć. Koristeći Sonyev linijski DVD prebacujem video s kamere na DVD i to je dobre kvalitete, no pokušajem prebacivanja s kamere na DVD preko PC-a ne uspjevam dobiti ni približnu kvalitetu zapisa.

Prebacujem koristeći firewire na noviji Dellov laptop (integrirana Intel 4500 MHD grafička), pomoću Windows Movie Maker, mala obrada i onda Save u AVI format. Nije mi jasno kako je moguće ako koristim najveće moguće postavke kvalitete u Windows Movie Makeru da kvaliteta bude vidljivo lošija od linijskog DVD-a?

Može pomoć, savjet, link na tutorijal... tnx

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć - prebacivanje Sony kamera>PC>DVD

Kao prvo nikad otvorio movie maker i ne namjeravam.

Ako 'prebacuješ' preko firewire-a, pretpostavljam da je u igri dv video, a on je 25 MBit/s, pa bi zapravo kvaliteta trebala biti bolja na pc-u, jer je dvd oko 6-7 MBit. Nema najboljih postavki u programima za obradu videa, već se određuje format, npr. pal 720x576/25i(50). Postavke 'kvalitete' se određuju izborom codec-a i postavkama istih. Pa ako uzmeš loš codec za taj tvoj avi i još loše odrediš postavke, onda rezultat može biti daleko lošiji od nekakvih par unaprijed određenih postavki tvog dvd snimača. U pravilu, koliko imam iskustva, bolji se rezultat dobija softwerskim nego hardverskim encodiranjem mpeg2, tj. pc vs dvd snimač, međutim razlike su vrlo male i za kućnu upotrebu nebitne.

Daklem, ako si capture-ao taj video u dv video format, možeš ga i spremiti u isti format, pa će kvaliteta biti ista kao na snimci. Problem je što ti treba oko 12-13 GB/h za dv, a ako ti je to previše, možeš koristiti neki od mali milion codeca. Teško mi je baš neki preporučiti neki codec, možeš probati s nekim divxom ili xvidom ili bogtepitaj kojim. A tu u pravilu vrijedi; napraviti video u lossless (ili u tom dv-u) formatu, pa onda koderom kodirati u neki lossy format, a ne direktno iz programa exportirati video u lossy.

U svakom slučaju kvaliteta tvog uradka ovisi o codecu videa i postavkama i tu trebaš tražiti problem loše kvalitete. (I uzmi nešto bolje od WMM)

A za link ukucaj 'capture video' u omiljeni pretraživač i vidjet' ćeš da je materija poprilično široka, pa žeži..

P.S. Grafička nema veze ni sa obradom videa, a još manje firewire-om.

16 godina

tnx, budem opet išao kopati po mali milijun uputa.

U stvari više volim, zbog jednostavnosti i brzine, prebaciti sve na DVD snimač, no količina opcija na njemu je premala i mogućnost obrade je skoro pa nikakva. WMM-om ga prebacim u dv (što zauzme 4,5 GB za 20 minuta filma), a nakon toga obrada i spremim ga u .wmv format gdje je već slika za pozvizdit loša (+kašnjenje zvuka za slikom ?!?), a kamoli kad bi htio to kasnije konvertirat u .avi.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
neaktivan

Zašto uopće koristiš wmv, zašto ne spremiš u dv nakon obrade? Ne znam za WMM, ali npr. premiere ima mogućnost da ne reencodira dv, pa je rezultat istovjetan kvalitetom, jer niti dv nije lossless (čisto sumnjam da bi vidio razliku da i rekodiraš). I taj file onda prebaciš u nešto što zauzima manje mjesta, a to ovisi što želiš s njime; cd, stream, download,... Npr. skineš virualdub (besplatan), skineš codec koji ti paše i prebaciš u avi s tim codecom. Nisi napisao koja je kamera, ali 99% je da snima u interlaced modu, što znači da moraš paziti i na te postavke, a dodatni problem je što većina playera za pc ne prikazuje ispravno takve streamove.

Šta zapravo želiš napraviti?

16 godina
neaktivan

"Kašnjenje zvuka sa slikom":

Najvjerojatnije ti je preslab komp (proc), za obradu izvornog materijala (DV/AVI).

Ufuraj materijal u WMM, ništa ne prčkaj nego odmah eksportiraj u format u kojem želiš da bude (kasnije) premontirani video materijal. Taj dobiveni video klip ufuraj natrag u WMM i tek tada počni sa montažom. Naravno, spremi promjene (save).

Vjerujem da sada više nema "fantomskog" kašnjenja zvuka za slikom.Namigiva

To je pod pretpostavkom da ćeš za konačnu montiranu verziju koristiti "slabiji" format nego izvorni/original.

-Mrcina u duši-
14 godina
neaktivan
Ovakav je moj problem:
Kameru imam s onim kaseticama imam par filmova
na youtubeu- radim u premijeru i čisto solidno napravim
filmić s rolom na početku i kraju.
Skoro sam dobio dvd pržilicu pa sam htio da prebacim
film s kamere u premijer i eksport to DVD,
e manji sam film radio i uspio sam dobro, kvaliteta takva kakva je
malo svjetla fali jer su snimci nedovoljno osvjetljeni pa samim time
ne može ni kvaliteta biti nešto.
Radio sam odmah i veći film e tu je zajeb pola dana ga je redernidirao
ali na kraju ga dvd nemoze pokrenuti, a nije mi javio eror kod samoga zapisivanja
na dvd?
Sada radim a nisam siguran dali je ok, konvert u MPG-2 Dvd pa ću poslije s nerom na dvd.
Dali radim dobro?
I koji je bolji način da se što manje izgubi na kvaliteti "kamera + Firewarw na program za obradu pa export to dvd"
Molim pomoć i isprika ako post nije jasan..
My
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Prebacivanje Sony kamera>DVD

Kod enkodiranja u mpeg2 ne smiješ koristiti preveliki bitrate. Mislim da je za standardne DVD playere maksimala oko 8,8 Mb/s (video+audio).

Ja samo to nekada radio sa capture direktno u mpeg2, pa poslije samo napravio DVD authoring.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 0:06 (Ord Mantel).
14 godina
neaktivan
Ma citao sam nesto tipa ako je film oko 90 min moze 7.0 Mb/s
mislim da bi trebao staviti na Pal i 16-9 ?
My
15 godina
neaktivan

Ako si snimao u 16:9 onda da, a ako nisi onda 4:3, ali PAL obvezno. Ako misliš da ti video od 90min stane na jedan DVD, onda bitrate treba biti maksimalan 6 Mb/s, ali sa zvukom od 192 Kb/s.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 15:21 (Ord Mantel).
14 godina
neaktivan
Ma nešto nije kako treba, opet sam isti film išao export to DVD
i szavio naziv diska , on sve odradi kako teba nekih pet sati
testira pa snima i na kraju "kao" gotovo , ja hocu pokrenuti
dvd on ispse : Disk neispravan...................
Za izluditi..........................
My
15 godina
neaktivan

Treba ipak malo preciznijih podataka. Sa kojim programom vršiš capture videa, podaci o videu (codeci i sl.), kojim programom vršiš enkodiranje u mpeg2 (podaci o videu), sa kojim ga authoriziraš u DVD Video, sa kojim programom pržiš itd...

16 godina
protjeran

to je tako kad se koristi prvo PC za capture, pa onda za editing...problema koliko hočeš...ja sam to probao i odustao.
 Kupio sam DVD/HDD rkeorder i za čas posla prebacio sve VHS snike na DVD... prvo na HDD da edititram početke, sreddine i krajeve i posložim redoslije i onda na DVD. Doduše kod te opcije nemam onaj "fensi-šmensi" DVD meni, ali meni to nije itno - bitno da je snimka identična originalu, da nema drop-uot frameova, da zvuk ne kasni za slikom i da bude čitljiv na svakom DVD playeru.

savjet autoru teme da nađe nekog tko ima DVD/HDD rek i tako to prebaci.

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zato sam i spomenuo capture direktno u mpeg2, jer se tako spašava višesatnog enkodiranja.

14 godina
neaktivan
Sve radim u pemijeru pro 6,5. znači pokrenem program i capture s kamere snimke koje smatram bitnima izmedju njih
stavim one prelaze eventualno nesto napisem i tako slozim filmic cca. 45 min. onda opet iz samoga premijera opcija export to DVD
i sve mi odradi kako treba nekih 5-6 sati i nejavin nikakav kvar, disk mi izbaci uredno na kraju, posle kada ga hocu pokrenuti
kaze disk neispravan....znaci pri pokratanju radi trascoding pa rekording na dvd i ustvari nenapravi nista....
My
15 godina
neaktivan

Zar nemaš neke provjere postavki tog DVD formata u koji ga program šalje? Mislim, opet nisi ništa napisao o tim postavkama.

Takvih 4-5 sati enkodiranja zbog samo 45min videa je upravo i razlog zašto sam prešao u capture direktno u mpeg2, bez ikakvih filozofiranja. Sveukupno operacija traje koliko i capture (trajanje videa), još nekoliko minuta authoringa i gotovo, jer bio sam svjestan da moj kućni video neće ići na dodjelu Oscara, pa da se zamaram sa previše posla.

14 godina
neaktivan

Evo ovako ispravak, adobe premijere pro 7.0 , znači film je gore uradjen po mojoj želji i idem prziti na dvd izaberem export to dvd
odaberem postavke ove:
Transcodesettings
Format : MPEG2-DVD
Preset : PAL dv High guality 4MB VBR 2 pas
Comment: High guality, Low bandwidth VBR....
Video: Codec MainConcept MPEG video
Quality: 5.00
TV standard PAL
Aspect Ratio 4:3
Frame rate 25 fps
itd ..ove dalje postavke su mislimnebitne

Znači export ide direktno iz premijera na dvd...

Evo javio mi je poruku: 

Could not complete the last command because DVD err, (DVDErr, 336130)

Kao nije mogao izvrsiti zadnju naredbu, a ovo 336130 nemam pojma zašto??????

My
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 22:33 (djovan).
15 godina
neaktivan

Na netu kažu da navedena greška je najčeće problem nesuradnje programa Premiere i pržilice. Probaj enkodirani video staviti negdje na PC, pa ga poslije sa nekim drugom program spržiti na DVD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 20:07 (Ord Mantel).
14 godina
neaktivan

Provjerio sam dvd przilicu radi normalno

stavio sam strufove unutra, sve ok,

malo sam pogledao video karakteristive.

Tamo pise :

Pal

Rezolucija - 720x576

bit-6.000

MPEG-2

4x3

ja nebudi lijen već svoj filmić napravim u 

Encore- baš tako (čak uradim i menu, sve u prozoru za pregled prije snimanja radi bezprijekorno), stisnem billd sve odradi kao treba

na kraju mi kaze da je disc vani stisnem Ok.

Relzutat je ponovo "0"

U dvd payer- kaze neispravan disc, i na kompu isto F: is no disc

Pomagajte ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19 dvd sam uradio loše......................postajem polako slučaj.............

My
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 10:38 (djovan).
17 godina
a da probaš pržit na nekoj drugoj pržilici s tim programom..?
posudi od nekog na par sati pa vidi..., eto moj prijedlog...
ili ako ti može, kao što je netko spomenuo, neka ti snimi u ISO image pa onda zakuri na dvd...
dobronamjerni prijedlozi...
14 godina
neaktivan
Evo me opet, probao sam i drugu pržilicu al' ista stvar, znači ja griješim negdje (po starom lošem običaju)
evo sada sam stavio u slikam problem,
na samim slikam piše ako nevidite ja ću ovde napisati,
http://upload.slike.com/slike/yEkx.jpg
http://upload.slike.com/slike/d562C.jpg
http://upload.slike.com/slike/jTOrt.jpg
http://upload.slike.com/slike/6ydr.jpg
http://upload.slike.com/slike/pTD8f.jpg

valjda se neće niko ljutiti na linkove slika,
My
Moj PC  
0 0 hvala 0
1