Mkv u avi s više audio-streamova

poruka: 44
|
čitano: 10.659
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mkv u avi s više audio kanala
mbaksa kaže...

Inace, skuzio sam jednu stvar kod tog AviMux GUI-a. Malo je glup. Pomocu njega napravim MKV datoteku s dva audiostreama. I sad ubacim tu MKV datoteku u AviMux i audiostreamovi su plavi (kao nisu kompatibilni s AVI datotekama - a prije su bili u AVI datotekama!)! Sto za posljedicu ima to da se ti streamovi ne mogu muxati u AVI datoteku, nego samo u MKV. Glupo. I sto sam onda napravio? Audiostreamove sam eksportirao (klik desnom tipkom misa na audiostream > extract binary). Pa sam u AviMuxu otvorio MKV datoteku, u listi ostavio kvacicu samo na videostreamu, dodao eksportirane audiostreamove i tad mi je dozvolio spremanje u AVI datoteku (jedan videostream i dva audiostreama).

Da ali ja otvorim .mkv fajl i eksportiram audiostream(ove) kako si rekao desnom tipkom misa na audiostream > extract binary i dobijem .raw fajlove. Tada ponovno otvorim .mkv fajl i kada hoću ubaciti te audiostreamove kliknem na ADD i on mi ne nudi na listi uopće te .raw fajlove. Tako da ne znam kako da ih ubacim.

16 godina
neaktivan
RE: Kako mkv u avi s više audio kanala?
mbaksa kaže...

FYI nigdje ne pise standard AVI 1.0 zato jer standard nije donesen pod brojem "1.0". A meni nigdje lijepo ne pise "Last updated April,13 2005." A osim toga, sto i da pise? Zar je tako cudno da je netko prije cetiri godine ispravo pravopisnu pogresku "teh" u "the"? Belji se

Koliko me sjećanje služi govorimo o 1.0 standardu, zar ne? A 'Last updated .. 2005.' stoji na službenoj microsoftovoj stranici gdje je definicija avi riff standarda, a ti imaš saznanja što su mijenjali??

mbaksa kaže...

S ovim si me sad zbilja razljutio. Trosim vrijeme na tvoje gluposti. Daj vec jednom ispljuni taj sluzbeni Microsoftov "AVI 1.0" - ako ono za sto sam dao link nije to, daj relevantni link! Bez relevantnog linka za tebe vise nema rasprave na ovoj temi - obrisat cu ti poruke i dati ti karton zbog opstrukcije rasprave i dezinformiranja forumasa.

Tražim taj standard, ali ga microsoft čuva k'o zmija noge i najbliže što sam uspio pronaći sam objavio link. I da si pročitao uvod dokumenta vidio bi da se radi o zajedničkom projektu microsofta i ibm-a. A to je zapravo nacrt avi 1.0. I da imalo znaš povijest, znao bi kako je nastao microsoft. Ako ne znaš, ja ću te prosvijetliti; teta od stričeka Gatesa je bila u nadzornom odboru ibm-a, i dogovorila da malom Billu daju da nešto radi i još poslali hrpu stručnjaka da ga nešto i nauče. A ono što su zajedno razvili, Bill je lijepo sudski dobio prava na posjed tih patenata i microsoft kao globalna kompanija je rođena. I što bi ti sada htio, da iznesem ono što niti IBM nije uspio??? Možda ti možeš, možda si veći Jack, ili samo dobro brišeš i kartoniraš..

mbaksa kaže...

Tvoj test bi imao nekog smisla da si to isto probao i s AVI 2.0, jer bi tad vidio da svi ti programi ne znaju raditi ni s AVI 2.0 datotekama s vise audiostreamova (osim Vegasa). Zakljucak - neki uopce ne znaju raditi s vise audiostreamova, neki ne znaju raditi s AVI datotekama koje imaju vise audiostreamova.

Pa - koja je onda tvoja poanta? Mucio si se s rekodiranjem, screenshotanjem, pisanjem teksta, uploadanjem slika na forum, a da sa svim tim nisi dokazao bas nista.

Upravo je tu i poanta, avi je poznati kontejnerski format podržan od strane svih, pogotovo u verziji 1.0, mo'š misli't. Šta misliš zašto ne znaju (većina) programi raditi s više audia u avi-ju? Nesposobni programeri? Nisu se sjetili? Ne znaju kako to riješiti? Ili koje je tvoje objašnjenje?

A zaključak je najbolji; programi kojima je primarna namjena obrada audia i videa, ne shvaćaju taj file, jadni ne znaju raditi s time..

To me podsjeća na onu; svaku svinju zakolju najkasnije za 5 g., zaključak svinja živi 5 g.

I na kraju, uopće mi se ne da više natezati s tobom oko tog pitanja, u pravu si, a sve ostale pozivam da koriste avi1.0 kao najbolji konterner za prikaz više audia i videa, pa i šire. Ubaciš npr. 3 videa, 6-7 audia, 10-subpicturea i koristiš to u kojem god hoćeš programu (a u radiju žive mali ljudi)..

mbaksa kaže...

LOL! Ti ko da nikad nisi koristio XviD ili x264 kodeke! Kod dvo ili viseprolaznog kodiranja definiras target bitrate i onda eventualno mijenjas kvantifikatore za maksimum i minimum.

Da, ne određuješ maximum bitrate, niti slučajno, još jedan biser. A quantization postoji i kod mpega odavno i da nešto znaš o tome, znao bi da se radi o kompresiji a ne bitrate-u. Ah, čemu trošiti riječi..

mbaksa kaže...

P.S.

Ozbiljno sam ono mislio - obrisat cu ti svaki naredni post u ovoj temi ako ne das link na "originalnu" Microsoftovu AVI 1.0 specifikaciju - bilo je dosta zajebancije, nismo u vrticu, nekog reda mora biti.

P.S. Dovedi Microsoft u red, a mene ćeš klikom miša..

Evo, podcrtao sam ti, ako ne možeš naći Evo, podcrtao sam ti, ako ne možeš naći
Naravno da se određuje max bitrate Naravno da se određuje max bitrate
Možemo malo i o kvantizaciji Možemo malo i o kvantizaciji
Opla, vidi kvantizacije u mpegu Opla, vidi kvantizacije u mpegu
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Takodjer, primarna svrha .mkv datoteka je da bude audio-video format, dakle posve je opravdano .mkv datoteku opisivati kao videodatoteku (nisam zapravo siguran moze li .mkv datoteka biti bez video-streama, odnosno da li ijedan "normalan program" radi takve datoteke).

Nerado pišem dva posta za redom, ali ovaj nema veze s onim ćelavim 1.0 standardom, nego samo da ti pokažem da u *.mkv može biti i samo audio stream, bez videa, a to se može i u transportim streamovima. I prva dva programa koja sam uzeo to mogu, valjda ne znaju da su 'nenormalni'.. I vidi vraga, s trećm muxerom sam najnormalnije pročitao sadržaj takvog mkv-a.

Primjer jednog muxera Primjer jednog muxera
Sadržaj takve mkv datoteke Sadržaj takve mkv datoteke
17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

FYI nigdje ne pise standard AVI 1.0 zato jer standard nije donesen pod brojem "1.0". A meni nigdje lijepo ne pise "Last updated April,13 2005." A osim toga, sto i da pise? Zar je tako cudno da je netko prije cetiri godine ispravo pravopisnu pogresku "teh" u "the"? Belji se

Koliko me sjećanje služi govorimo o 1.0 standardu, zar ne? A 'Last updated .. 2005.' stoji na službenoj microsoftovoj stranici gdje je definicija avi riff standarda, a ti imaš saznanja što su mijenjali??

Meni u Firefoxu na Microsoftovoj stranici za koju sam dao link nigdje ne pise kad je zadnji put azurirana, stoga ne znam odakle si ti izvukao taj datum. A i da je, rijec je o datumu azuriranja te web-stranice, a ne standarda.

Zar ti imas saznanja da su nesto mijenjali (vezano uz standard)? Ti ni dalje nisi dao link na "AVI 1.0 standard"! Ako i jesu nesto mijenjali, ono "staro" vise ne postoji! To su te jedne jedine definicije AVI RIFF standarda, jedne jedine strukture koje koriste svi programi! Uzmu strukture iz Microsoftovih headera i to je to. Pa zar ce programeri izmisljat svoje strukture? Kako bi onda ista bilo kompatibilno s icim?!

bed kaže...

Tražim taj standard, ali ga microsoft čuva k'o zmija noge i najbliže što sam uspio pronaći sam objavio link. I da si pročitao uvod dokumenta vidio bi da se radi o zajedničkom projektu microsofta i ibm-a. A to je zapravo nacrt avi 1.0.

Nacrt AVI-ja u kojem se AVI NIGDJE ne spominje?! Zasto i dalje baljezgas? To nije nikakav nacrt AVI-ja, to je upravo ono sto pise da jest "Multimedia Programming Interface and Data Specifications 1.0" - jos sam ti izvadio iz tog dokumenta na kakve se RIFF-ove on odnosi - AVI RIFF je definiran godinu dana kasnije. Standard ti je pred nosom, na Microsoftovoj stranici. Jos ti pise da OpenDML prosirenja potrazis drugdje, sto implicira da su ove strukture od prije OpenDML prosirenja.

bed kaže...
mbaksa kaže...

LOL! Ti ko da nikad nisi koristio XviD ili x264 kodeke! Kod dvo ili viseprolaznog kodiranja definiras target bitrate i onda eventualno mijenjas kvantifikatore za maksimum i minimum.

Da, ne određuješ maximum bitrate, niti slučajno, još jedan biser. A quantization postoji i kod mpega odavno i da nešto znaš o tome, znao bi da se radi o kompresiji a ne bitrate-u. Ah, čemu trošiti riječi..

Jesi pogledao MediaCoder? Jesi pogledao konfiguracijski dijalog XviD-a? Jesi pogledao konfiguracijski dijalog x264? Koji ti je vrag? Ja govorim o jednoj stvari, ti izvuces sasvim neki deseti kodek (za kojeg je malo tko cuo) i velis da to nije tako. Jesam ja ista govorio za Sonic AVC encoder?

Glede tvog podcrtavanja - pise Save AVI in old 1.0 (VfW 1.1e) format (Compatibility mode) - gdje tu pise da sprema u "AVI 1.0 kompatibilni format"? Nigdje. Pise da sprema u dobri stari AVI 1.0 format, a spremanje u taj dobri stari AVI 1.0 format VirtualDubMod ti omogucuje radi kompatibilnosti, jer ne podrzavaju mozda svi programi ili uredjaji OpenDML prosirenja (koja izmedju ostalog omogucuju da AVI datoteka bude veca od 1 GB).

A jednu stvar nisi podcrtao (ili zaokruzio), sto sam te trazio - gdje ti vidis da je Gspot pokazao da je drugi audiostream smjesten u JUNK chunku?

17 godina
neaktivan

mbaksa, jesi li vidio moje pitanje oko .raw fajlova i kako se ubacuju AviMux? Da li ih trebam prvo konvertirati u mp3?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zar ti imas saznanja da su nesto mijenjali (vezano uz standard)? Ti ni dalje nisi dao link na "AVI 1.0 standard"!

Kao što rekoh, standard ne mogu naći niti želim više trošiti vrijeme na tu glupost, i ponoviti ću; avi 1.0 je savršen kontejner za više videa, audia i subpicturea, i samo ti, a i ostali koristite taj format tako..

mbaksa kaže...

Jesi pogledao MediaCoder? Jesi pogledao konfiguracijski dijalog XviD-a? Jesi pogledao konfiguracijski dijalog x264? Koji ti je vrag? Ja govorim o jednoj stvari, ti izvuces sasvim neki deseti kodek (za kojeg je malo tko cuo) i velis da to nije tako. Jesam ja ista govorio za Sonic AVC encoder?

Ovo ti neću prešutiti..

Ovime si pokazao svu širinu svog neznanja, rupe u onome što misliš da znaš, kao i nestručnost za raspravu o videu, jer ne znaš osnovne stvari..

Da imaš iole ikakvog saznanja o čemu pričaš, znao bi da je h264 ili avc jedna te ista stvar!!! A ako mi ne vjeruješ ili imaš drukčije zamisli evo ti wikipedija pa se školuj..

I šta sam ja to izvukao osim tvojeg neznanja na vidjelo; upravo sam uzeo avc ili ako hoćeš h264 da mi ne bi kenjkao da nije tako, samo ti nisi nikad čuo za to, pa misliš da i drugi nisu..

A MediaCoder je poznati industrijski standard na polju kodiranja videa, pa se prema tome moramo ravnati, i ako nečega tamo nema, to ne postoji, mo'š misli't.

Radi se zapravo o tome da ti ne razumiješ da je za varijabilni bit rate potrebno odrediti područje unutar kojeg će koder ovisno o kompleksnosti scene, tj. pojedinog frame-a primjeniti bitrate u zadanom području, a to se u 'normalnim' koderima inače definira..

P.S. mo'š ti kartonirat' do preksutra, al' to te ne spasi neznanja..

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Zar ti imas saznanja da su nesto mijenjali (vezano uz standard)? Ti ni dalje nisi dao link na "AVI 1.0 standard"!

Kao što rekoh, standard ne mogu naći niti želim više trošiti vrijeme na tu glupost

Nisi pronasao "originalni" AVI 1.0 standard, "aktualni" (jedini koji se smatra standardom i jedini koji se standardno upotrebljava u praksi, preko odgovarajucih Microsoftovih headera) si vidio na Microsoftovoj stranici za koju sam dao link i - to je to. Prica zavrsena. Nema smisla da i dalje tvrdis nesto sto ne mozes NICIM dokazati.

bed kaže...
mbaksa kaže...

Ovo ti neću prešutiti..

Ne moras. Pustit cu te da se i dalje sramotis jasnim pokazivanjem svojeg neznanja, neupucenosti i manipulativnosti prakticki laziranjem onog sto sam napisao.

bed kaže...

Ovime si pokazao svu širinu svog neznanja, rupe u onome što misliš da znaš, kao i nestručnost za raspravu o videu, jer ne znaš osnovne stvari..

Da imaš iole ikakvog saznanja o čemu pričaš, znao bi da je h264 ili avc jedna te ista stvar!!! A ako mi ne vjeruješ ili imaš drukčije zamisli evo ti wikipedija pa se školuj..

Sad mi lijepo zaokruzi crvenom bojom gdje sam ja u odlomku koji si citirao spominjao h264! Govorim upravo o onome sto sam napisao - o x264. O kodeku, o softveru (zar zbilja nikad nisi cuo za x264), a ne o standardu komprimiranja videa, ciji naziv ne znas ni ispravno napisati (H.264)! Educiraj se. Kad se educiras, onda skini s weba VfW izvedbu x264 kodeka po recimo iz VirtualDubModa pogledaj njegov konfiguracijski dijalog. Isto napravi i s XviD-om, i s MediaCoderom. Pa mi se onda javi i objasni gdje ti tu vidis da se odredjuje maksimalni bitrate pomocu vrijednosti bitratea. I prestani odlazit u off-topic - prozvao si me za savjet koji sam dao posjetitelju foruma vezan uz MediaCoder - sto sad imas raspravljati o kodeku za kojeg skoro nitko nije cuo? Tko te pitao za to? Kakve to veze ima s mojim komentarom?

bed kaže...

Radi se zapravo o tome da ti ne razumiješ da je za varijabilni bit rate potrebno odrediti područje unutar kojeg će koder ovisno o kompleksnosti scene, tj. pojedinog frame-a primjeniti bitrate u zadanom području, a to se u 'normalnim' koderima inače definira..

Ti ne razumijes da postoje dva nacina odredjivanja maksimalnih i minimalnih vrijednosti koje ce dovesti do zeljenog finalnog VBR-a - preko kvantifikatora i preko odredjivanja maksimalnog i minimalnog bitratea. Koji nacin je u pitanju ovisi o svakom pojedinom kodeku. Ja sam pricao o MediaCoderu. I kodecima koje cesce koristim, a u njima se to odredjuje kvantifikatorima. Zasto ti pricas o necemu o cemu te nitko nije nista pitao - nemam pojma.

17 godina
moderator
RE: Mkv u avi s više audio-streamova
Hamburger of death kaže...

mbaksa, jesi li vidio moje pitanje oko .raw fajlova i kako se ubacuju AviMux? Da li ih trebam prvo konvertirati u mp3?

"raw fajl" ne znaci nista. Odnosno, mislim da znaci da AviMux Gui ne prepoznaje kodek kojim su kodirani audio-streamovi. Daj screenshot AviMux Guija, da vidimo.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

"raw fajl" ne znaci nista. Odnosno, mislim da znaci da AviMux Gui ne prepoznaje kodek kojim su kodirani audio-streamovi. Daj screenshot AviMux Guija, da vidimo.

Ne kužim što će ti screenshot? Mislim ti si mi rekao da odvojim audio streamove te da ih ponovno vratim u importirani video u kojem su audio streamovi isključeni. Ali problem je što kada s avimuxom exportiram audio stremove oni budu .raw ekstenzije koje on ponovno ne želi importirati.

Također na stranici od AviMuxa piše kako podupire .raw fajlove prilikom eksportiranja, no prilikom inportiranja ih ne podupire http://gosoftware.org/avimux-gui_software/ a opet ne nudi mi niti jedan drugio format za autput kada eksportiram audio streamove na način koji si naveo a to je extract binary

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 9:38 (Hamburger of death).
17 godina
moderator
mbaksa kaže...

Ne kužim što će ti screenshot? Mislim ti si mi rekao da odvojim audio streamove te da ih ponovno vratim u importirani video u kojem su audio streamovi isključeni. Ali problem je što kada s avimuxom exportiram audio stremove oni budu .raw ekstenzije koje on ponovno ne želi importirati.

Jesi cuo za izraz "Slika govori vise od tisucu rijeci?" Ajde mi onda tocno napisi sto pise za audio i jesu li ti streamovi mozda obojani u neku boju (plavu umjesto crne ili tako nesto).

Također na stranici od AviMuxa piše kako podupire .raw fajlove prilikom eksportiranja, no prilikom inportiranja ih ne podupire http://gosoftware.org/avimux-gui_software/ a opet ne nudi mi niti jedan drugio format za autput kada eksportiram audio streamove na način koji si naveo a to je extract binary

Rekao sam ti i da "raw fajl" ne znaci nista.

Gledaj sto sam si ja mislio. Trebas izvuci audiostreamove i konvertirati ih u neki AviMux GUI-ju prihvatljiv format, tipa MP3 ili AAC. MP3 je najsigurniji odabir. Kad to napravis, uzmes videostream iz .MKV datoteke i dodas ta dva streama iz MP3 datoteka i to mozes spremiti u .AVI bez rekomprimiranja videa. Sad kako ces izvuci zvuk (oba kanala)? Pa recimo, kad vec ne ide preko Extract Binary, ostavi samo jedan audiostream oznacen kvacicom i makni kvacicu s videostreama - sad mozes datoteku spremiti kao .MKA. Potom makni kvacicu s tog audiostreama i stavi na drugi i spremi drugu .MKA datoteku. Sad jos samo moras konvertirati te .MKA datoteke u neki prihvatljiv format - rekoh, mozda najbolje u .MP3. Tad imas sve sastojke - .MKV datoteku te dva audiostreama u MP3 datotekama - otvoris u AviMux GUI-ju .MKV datoteku, maknes kvacice s audiostreamova koji su u njoj, te ubacis dvije MP3-ce i spremis kao .AVI datoteku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 15:50 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Cijenjeni znalci da li je moguce prebaciti avi u mkv ili x264 i ako je s kojim alatom,,, poblizi opis nebi skodio

POZ

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
britva kaže...

Cijenjeni znalci da li je moguce prebaciti avi u mkv ili x264 i ako je s kojim alatom,,, poblizi opis nebi skodio

Imas u ovoj temi raspravu koja bi ti mogla pomoci.

Usput receno, krivo si poslozio stvari - x264 je kodek (kao i recimo DivX ili XviD) i on moze biti spremljen i u AVI i u MKV datoteku. Znaci, ti videozapis mozes rekodirati x264 kodekom, ali datoteka moze ostati AVI. Ali ne mora.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
britva kaže...

Imas u ovoj temi raspravu koja bi ti mogla pomoci.

Usput receno, krivo si poslozio stvari - x264 je kodek (kao i recimo DivX ili XviD) i on moze biti spremljen i u AVI i u MKV datoteku. Znaci, ti videozapis mozes rekodirati x264 kodekom, ali datoteka moze ostati AVI. Ali ne mora.

Mah hvala al tam gdje je ova poveznica sam su titlovi i ljepljenje tilova, naime htio sam jednu sezonu serija convertirati u mkv format zbog velicine da mi stane na medij, zanima me neki dobar program a da nije super jel njega izgleda nepodrzava jos sedmica,, nadalje nebi htio izgubiti kvalitetu slike, konvertirao sam s jednim alatom al u mp4 i izgubio kvalitet jes d sam dobio na velicini al jos uvijek nedovoljno,, ako ima netko neki strucan savjet dobrodosao je ... Hvala

17 godina
moderator
britva kaže...

Mah hvala al tam gdje je ova poveznica sam su titlovi i ljepljenje tilova

Tko kaze da ti moras zalijepiti titlove? Postupak ti je isti, samo sto preskocis dodavanje titlova. I provjereno radi na 7-ici.

britva kaže...

zanima me neki dobar program a da nije super jel njega izgleda nepodrzava jos sedmica

Podrzava - trebas ga pokrenuti kao administrator - znaci, kliknes desnom tipkom misa i odaberes Run as Administrator.

britva kaže...

konvertirao sam s jednim alatom al u mp4 i izgubio kvalitet jes d sam dobio na velicini al jos uvijek nedovoljno,, ako ima netko neki strucan savjet dobrodosao je ... Hvala

U drugoj poruci u temu za koju sam ti dao link, pise ti kako podesiti AviDemux da zadrzis sto visu kvalitetu slike - dvoprolazno enkodiranje, upises zeljenu velicinu finalne datoteke. Eventualno pogledas dal ima jos kakve opcije vezane uz kvalitetu, recimo Motion estimation i sl.

Naravno, ne moras koristiti AviDemux - probaj recimo HandBrake. Imas s desne strane profil High Profile > Film pa onda dalje radi s tim - u kartici Video s lijeve strane mozes si odrediti zeljenu velicinu buduce datoteke.

BTW ako ces smanjivati velicinu videodatoteke, gotovo je neminovno da ce i kvaliteta pasti. Jedina osobita sansa za neko smanjenje, a da kvalitete ne padne previse, je ako je stari video bio kodiran XviD-om, nekim MPEG-2 kodekom ili tako necim, a buduca datoteka bude kodirana x264 kodekom. Te da ne pretjeras sa smanjenjem velicine datoteke. Ne mozes imati i ovce i novce. Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice