HTPC media centar software

poruka: 5
|
čitano: 3.754
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Molim preporuku za neki media centar softver koji uz DVB-T podržava i DVB-S, reprodukciju filmova sa prijevodom, HD filmove....

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 6:55 (tintin).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

mislim da je windows media centar tu najbolji, samo pri kupnji tv kartice ili uređaja moraš pripaziti na njegovu podršku

osim toga možeš probati i http://xbmc.org/, ali mislim da nije na toj razini

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Media Portal: podržava sve navedeno, otvorenog je tipa (pluginovi, ffdshow, vanjski codeci). Nedostatak: masa bugova i zna biti nestabilan ako ga se puno optereti s vanjskim stvarima (reclock, ffdshow, avisynth...).

WMC je OK za najtrivijalnije radnje. Finog je sučelja. Ali ako ga želiš srediti za matrošku, title, ffdshow, DVB-S s nekim CAM emulatorom, otegneš jaja i nikad ne završiš posao.

Sve u svemu za trivijalne stvari posluže oba, imaš i XBMC kao media center frontend/player, ali bi bilo bolje imati par dobrih programa dobro podešenih za raznorazne namjene i neku HTPC tipkovnicu/daljinac. Najbolji DVB player: DVBViewer (za DVB-T/S). Najbolji player za filmove: MPC-HC (otvoren do jaja svim mogućim perverzijama s codecima, ffdshow, raw procesiranje s ffdshowom, reclock, interpolacija frameratea preko avisyntha itd. itd. itd.). XBMC za registar filmova, mjuzu, shoutcast, youtube...

Deckard
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Izglada da kombinacija DVBViewer + MPC-HC ipak ostaje za sad kao prvi izbor (još kad napravim IC prijemnik i upogonim neki daljinski....).

1 0 hvala 0
17 godina
Re: HTPC media centar software
tintin kaže...

Izglada da kombinacija DVBViewer + MPC-HC ipak ostaje za sad kao prvi izbor (još kad napravim IC prijemnik i upogonim neki daljinski....).

To je to, dodaš još XBMC ako slušaš MP3-ce, audio CD-e, net radio i ako si hoćeš napraviti bazu filmova s coverima i infoima, tek toliko da te radnje objediniš pod istu aplikaciju. Ja se već par godina ganjam s HTPC-ima, i na kraju balade probao sam sve što postoji na Win i Linuxu, proveo tjedne dana i noći u podešavanjima i uštimavanjima, potrošio gomilu para na hardware, i na kraju svega otkantao sva all in one rješenja i daljinske upravljače, nabavio Logitech diNovo mini HTPC tipkovnicu, kupio DVBViewer i radim po HTPC-u ko po klasičnom desktop računalu. DVBViewer + MPC-HC (s CoreAVC-om, ffdshowom, reclockom i avisynthom/mvtools2 za 90fps) + Chrome browser je moj izbor za HTPC.

Deckard
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice