EAC i switchevi za LAME

poruka: 14
|
čitano: 3.611
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
EAC i switchevi za LAME

Okay,predajem se. Jeste da sam nasao tuce tutorijala za ovo na netu ali sta da unesem kao switch da bih dobio:

mp3-cu sa 256 kb/s (ili vise) CBR Stereo (ne joint) i High Quality. Brzina mi nije bitna vec kvaliteta (ako ima ista kvalitetnog kod mp3 nacina kodiranja)

Na svim stranama se forsira VBR nacin (nije mi jasno zasto) i joint stereo (ovo nikako ne mogu da ukapiram). Vec sam postigao da mogu da stelam kvalitetu iz drop down liste ali negde gresim kada unesem ostale stringove da bude kako ja zelim

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
17 godina
RE: EAC i switchevi za LAME

Evo ti tutorial: http://blowfish.be/eac/Lossy/lossy.html sve bi ti trebalo bit jasno...

Najbolje ti je kodirat u V0 jer daje najbolji omjer kvalitete i velicine datoteke... A ovo za Stereo/Joint Stereo je stvar pojedinca. Ubiti nebi smjelo biti nikakve razlike, a cak i lossless formati su enkodirani sa Joint Stereo pa... tvoja odluka...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
17 godina
EAC i switchevi za LAME

Eto bilo mi dosadno, pa evo par "pokusa" sa MP3-cama...

Ovak, prvo razlika izmedju Stereo, Joint stereo i Mono. Za testiranje je uzeta pjesma Lil' Jon & The Eastside Boyz - Get Low, naravno WAVE ripan s audio CD-a.

Mono

Joint Stereo

Stereo

Pa da malo objasnim: mp3-ce su enkodirane u CBR 320 formatu i svaka je imala tocno 12.7MB. Na slikama se jasno vidi koliko vise informacija ima u mono enkodiranoj mp3-ici nego u joint stereo ili stereo modu. Buduci da se u stereo modu svaki kanal enkodira posebno to zauzima dosta mjesta pa se naravno izgubi dosta na kvaliteti, tu dolazi joint stereo sa svojim matematickim algoritmima u kojem se sprema samo jedan kanal i razlike izmedju lijevog i desnog kanala. Na slikama se najvise vidi razlika na visokim frekvencijama (strmi pad na kraju). Naravno mono ima najvecu kvalitetu buduci da se samo sprema jedan kanal, ali naravno to je mono, tko to jos koristi  :))

A sad usporedba izmedju razlicitih formata:

WAVE (originalni audio)

FLAC

MP3 320 CBR

MP3 V0 VBR

MP3 V2 VBR

MP3 V4 VBR

Da ne meljem previse, na slikama se vidi na kojoj frekvenciji se reze audio, bitrate i velicina datoteke...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
EAC i switchevi za LAME

No,dobro. U meduvremenu sam i ja malo surfao i sada vidim da je algoritam Joint Stereo evoluirao na bolje. Ipak je ovo losy algoritam (mp3) i naravno da se mora odabrati manje zlo.

0 0 hvala 0
16 godina

-pokušaj s CDex-om, ver.1.51. Ima sve opcije, radi kvalitetno. (..256/320 CBR) VBR na nekim playerima radi probleme, joint je OK... nije potreban iznad 160/192, ali neće niti smetati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-pokušaj s CDex-om, ver.1.51.

Cekaj,cekaj...zar autor ovog programa nije Slovenac (nije to bitno) i da se za ovaj program placalo,odnosno da nije bio freeware. Davno sam ga koristio (sa BUG CD-a) i davno sam ga krekao :)

Inace za ripanje Audio CD-a koji nisu osteceni i nemaju ogrebotina (kod mene svi nemaju) koristim Audiograbber 1.83,kada posudim osteceni CD i bas ako moram palim EAC.

Ipak ja mislim da unatoc vise vremena potrebnog za kodiranje,CBR je najkvalitetniji nacin (slusno) za kodiranje. VBR pokusava pogoditi sta je sta i na papiru deluje bolje ali za ne-elektronsku glazbu ,ipak mislim da nije dobar.

Glasujem za CBR na 256 ili 320 kb/s

16 godina

-da, za audio kolekciju je dobro 256/320. Iskreno, sve iznad 224 je za normalnog slušatelja (osim batman-šišmiša..) je neprimjetno.

Ima samo jedna mana visokg bitratea, to je proporcionalno manje vrijeme koje antishok buffer na CDplayeru kešira podatke, tako da npr u automobilu zbog drmanja (ili ogrebotina) jednostavno nemože nadoknaditi 'preskakanje'.. u tom slučaju se bolje ponaša 128/160, pogotovo što svi playeri podržavaju 128 kao standard...

CDex, software koji stvarno radi ono što treba raditi, godinama se nije mijenjao, jer nema potrebe.. ;-)

AudioGrabber (i EAC), je uvije bio 'više ripper' (-na silu), ali uz tadašnje SCSI recordere i software za snimanje, koji je to radio kvalitetno, nije mi nikad bio potreban. Više je bio za korisnike s običnim playerima i bez pravog softwarea za snimanje...

-Pioneer i Teac, kasnije Plextor, još uvijek su sinonimi za kvalitetan audio, a to je (možda) važnije od softwarea... (jitter?, što je to?)

-daj CDexu još jednu šansu.. zaslužuje to.Cool

17 godina
neaktivan
Slazem se da (za sad) nema potrebe ici iznad 256 jer po obicaju kodiramo apmlificiranu glazbu koja je,ma koliko zvucala tonalno "bogato",ipak siromasnija (harmonicno i tonalno) od recimo klasicnih dela (Mozart,Bach i ostala ekipa)....ali ko slusa klasiku u autu? :)
Kodirati Lady Gaga,Tiesta i inih iznad 256 jednostavno ne vredi

Ipak nisam znao da 320-ce zadaju probleme buferima,sto ima logike.
16 godina
Lazarus Long kaže...
..
Ipak nisam znao da 320-ce zadaju probleme buferima,sto ima logike.

-tehnički, nije problem, samo matematika, ako je standardni 128kb, s 3-4 sec. bufferom, onda je to na 320 manje od sekunde, .. svaka rupa na cesti se 'čuje'... a u kombinaciji s ID tagovima, VBRom i sl. se zna dešavati na poneki player jednostavno neku pjesmu neće čitati... tu se držim KISS pravila (za sad je pokazano kao valjano) Namigiva

da, i ostali razlozi (hahaha.. - Gaga i Mozart) :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 16:26 (ihush).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Na svim stranama se forsira VBR nacin (nije mi jasno zasto) i joint stereo (ovo nikako ne mogu da ukapiram)

mp3-cu sa 256 kb/s (ili vise) CBR Stereo (ne joint) i High Quality. Brzina mi nije bitna vec kvaliteta (ako ima ista kvalitetnog kod mp3 nacina kodiranja)

Zato jer kod kompleksnijeg dijela izvedbe daje više bitrate, akod manje kompleksnijeg manji bitrate.
Npr na početku i kraju skladbe manji je bit rate. Nešto slično kao što radi Xvid, u mračnim scenama manji bitrate a u svjetlijim veći bitrate.
Manja veličina datoteke.
Sigurno griješiš kod upisa naredbi. Napiši naredbeni redak za lame.

Joint Stero je za manji bitrate...vjerovatno ti lame ne dozvoljava na manjem bitrate stereo.

--preset cbr 256 -m s

Lame command line

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 17:28 (Verbatim).
16 godina
neaktivan

@Lazarus, pa zar ti se da pisati command line switcheve svaki puta? Uzmi npr. beesweet gui, on ti podržava i lame, 2lame i sl. pa lijepo k'o čovjek mišem..

17 godina
neaktivan

---------------------------
BeSweetGUI0.6b61.exe - System Error
The program can't start because MSVBVM50.DLL is missing from your computer.

Sta da instaliram?   Ja sam na Windows 7 32-bit

17 godina
neaktivan
EAC i switchevi za LAME

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...

BeSweetGUI0.6b61.exe - System Error
The program can't start because MSVBVM50.DLL is missing from your computer.

Sta da instaliram?   Ja sam na Windows 7 32-bit

U descriptionu tog fajla piše Visual Basic Virtual Machine. Instaliraj VB runtime, imaš ga na Bug DVDu u stalnoj kolekciji. Visual Studio Runtime 6.0

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice