5.1 zvuk na win 7

poruka: 7
|
čitano: 2.989
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
5.1 zvuk na win 7

Ljudi molim vas pomozite. Vec sam duže vrijeme mislio da mi sa pojačalom nije nešto u redu jer kad ga stavim na 5.1 (DSP surround [PRO LOGIC]) zvuk postane katastrofa. Prednji zvucnici se priguse, a centralac i ova 2 stražnja se jako loše cuju.  Na front 2 CH DSP se super cuje, ali centralac i stražni ne rade (logično).

Imam Sansui pojačalo 2x280, 2x100, 1x150 watts. DAkle 5 zvučnika imam i subwoofer (on radi normalno na svakom modu).

Saznao sam da mi je sa pojačalom sve oke kad sam spojio mobitel i u opcijama namjestio 5.1 sistem.

Skinuo sam nove Realtek HD drivere i u opcijama ima 5.1, ali opet ista priča. Kad u onim opcijama klikam po zvučnicima stražnji i centralac ne reagiraju, samo prednji.... e i daa bass mi baca na lijevi prednji, a ne na subwoofer (iako on radi kad slušam preko wmp).

DA li bi mi pomogla druga zvučna jer ova je intergrirana na matičnu i nemam pojma di da nadem kako se zove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 5.1 zvuk na win 7
Burek20 kaže...

Ljudi molim vas pomozite.

DA li bi mi pomogla druga zvučna jer ova je intergrirana na matičnu i nemam pojma di da nadem kako se zove.

za početak:
pojasni mi kako sve to skupa spajaš u mixetu(u ulazni dio pojačala,izlaza sa zvučne od matične.. ili već gdje ubadaš)i

kako to šalješ dalje prema zvučnicima-jednostavno ne mogu pronać to tvoje Sansui pojačelo na Netu(to je neki Hand made

ili šta već?)Pomoglo bi kad bi pod PC upisao koju matičnu imaš, bi našao koja je intgZvučna unutra..Imaš li ovaj

(slika1) ili ovaj(slika2) kabel za connect? Ovaj(slika3) ako nemaš možeš ga napravit od starih slušalica jer:Slika1-sivi ne ukljušiš u izlazno pojačalo. ostaviš ga da visi mrtav, uključiš kabel iz slike 3 s pojačala na ulaznu ploču matične (slika 1)Sve se da

upogonit.I kontrolirat

no1 no1
no2 no2
no3 no3
Work like you don't need money, love like you've never been hurt, dance like no one's watching And SEED LIKE THERE IS NO BANDWIDTH LIMIT
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 14:06 (micho0305).
14 godina
neaktivan
5.1 zvuk na win 7

Sansui je japanska marka pojačala. Nisam niti ja nasao nista o njemu :(

Kabel sa kojim spajam je onaj bijelo/crveni, a ulaz u komp je zelen. 

Matična je: ASRock M3A785GM-LE/128M (AMD785G+SB710 Chipset)--- tako na kutiji pise u kojoj je bila.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=m3a785gm-le/128m     tu pise da ima 5.1 HD

Nadam se da ce ovo poslužiti da probamo riješiti problem. Noob sam priznajem :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 18:25 (Burek20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
5.1 zvuk na win 7

Sad sam uzeo jos jedan onakav kabel koji se dijeli na 2 i spoio sam ga u plavi utor. Znaci u zelenom i plavom u spojeni kablovi. kad je solo spojen plavi samo centrali sviraju ali jako loše, a kad je lezeli onda prednji.

Ne znam kako da ta dva spoim u kombinaciji u pojačalo. svakakve šee sam pokusao ali nema tu opciju (BS, VCR i LD)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
5.1 zvuk na win 7

Sansui ima ajme zvuk  {#}

maniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 5.1 zvuk na win 7
Burek20 kaže...

Sansui je japanska marka pojačala.

evo, prvo moram reć da su Sansui pojačala i gramofoni dan danas u samom vrhu HiFi tehnike, kvalitetni i cijenjeni.Ali nisu 5.1-nažalost.To su stereo(dvokanalna) pojačala i na njih možeš spojit 1000 zvučnika, ali će uvijek biti samo 2 kanala.U tvom slučaju(na fotki tvog back panela pojačala) crveni krug je OUT,(znači tu ubodeš zvučnike) a crvena kockica je IN (tu ubodeš računalo), ali to već sigurno znaš i sam. Imaš 4 OUT izlaza, al dva su lijevi a druga dva su desni kanal(opet ja- nisu 5.1).Dakle, otmeš starim slušalicama (mini stereo) jack, očistiš kabel cc10cm i sklepaš ga na dva odvojena mono jacka kakva su ti na slici (crveni i bijeli) i ubodeš u IN, Stereo kabel od slušalica ubodeš u Zeleni izlaz iz matične pčoče i voila, to ti je to. Ništa više od tog ne možeš, osim da kupiš neki CreativeLabs 5.1 a na Sansuiu uživaš u pravom prostornom analognom zvuku(nabavi gramofon i vinil)

Work like you don't need money, love like you've never been hurt, dance like no one's watching And SEED LIKE THERE IS NO BANDWIDTH LIMIT
14 godina
neaktivan
5.1 zvuk na win 7

A nemam pojma :S pise na njemu da ima Dolby surround i kad to kliknem na njegovom ekranu mi se pokazu 5 zvucnika (PRO Logic),  kad kliknem na DSP onda 4 zvucnika (disco).

oni gore utori su za "video" iznad ulaznih. Dole du mu izlazni kanali za zvucnike. Slikao sam vidit ce se na slici da ovi front veliki se spajaju preko žicica na klik, a za centralne i okolne sam morao posebno nabaviti čicice da ih složim.

Slikao sam te dijelove iza njega i sipred ove njegove tipke. Ako nista drugo onda cu na ova dva prednja kanala sve poiti pa šta bude.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice