Ti kao živiš u nekoj uređenoj državi pa se "čudiš k'o pura dreku" što bi rekla stara poslovica :).
HAKOM/Drzava im je to dozvolila da ugrade u ugovor prije 2-3 godine i mi korisnici kad potpisujemo skoro da potpisujemo kao "bjanko" ugovor jer iducu godinu nemas pojma koliko ce kostati mjesecna rata ugovora (a svi traze na 2 godine) dok drzavni zavod za statistiku ne objavi kolka je bila inflacija i onda operater podigne cijenu...
Kad je vec tako, trebalo bi ih sprijeciti da prave ugovornu obavezu na dvije godine nego dozvoliti samo na jednu godnu tj. onu u kojoj znam(o) kolika je cijena usluge.. Ali ehhhhh....
Vlada tvrdi da je inflacija usporava i da ce biti sve ok 2026 (njihove procjene za ovu godinu su 0.9% manje nego 2025), samo neznam na cemu temelje tu procjenu kad je sama drzava podigla cijene plina (dva puta u dvije godine), struje (10ak posto), vode (kako koja opcina), evo nama su javili da ce i komunalna naknada gore za 10ak posto, odvoz smeća nam poskupio 30% od ove godine, CVH na tehničkom pregledu za vozila diže cijenu cestarine za cca 50-76% (zavisno od kubika kolko vozilo ima), dopunsko zdravstveno poskupljuju 60%..
To ce sve sigurno pomoci smanjenju inflacije za nagodinu :). How Yes No.
Znaci ovih 3-4% sto ce operateri podic cijenu je "mila majka" kolko je sama drzava i lokalna samouprava poskupila sve ostale "usluge" sto moras platit (rezije) tj. od zivotne vaznosti su za rzaliku od telefona/interneta (premda poduzetnicima je sad internet sa fiskalizacijom 2.0 postao "obavezan" pa tu nemaju vise opcija iskljuciti ga........
Ali bez brige, bitno da su "dali" umirovljenicim 13-tu "mirovinu", eto sad se vidi kako su im "dali", naplati ce i nama koji jos radimo i njima u mirovini to debelo/masno tako da ce sve sto su dobili i jos puno vise vrati u drzavnu blagajnu debelo prije kraja godine :).
P.S. slijedece na listi poskupljenja sto ocekujem je HRT preplata, razlog ce biti kao i kod svih ovih komunalnih pi...arija = "zato sto nije dugo poskjupilo..." :).
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Ti kao živiš u nekoj uređenoj državi pa se "čudiš k'o pura dreku" što bi rekla stara poslovica :).
....ovih komunalnih pi...arija = "zato sto nije dugo poskjupilo..." :).
Ma ne čudim se ničemu, upoznat sam s tim sranjima bio, ali stvarno mi je još uvijek čudno. U pravu si inače da je to kap u moru u odnosu na druge troškove.
Također bi htio to svojima maknuti. Ali ne znam kako ih se riješiti, pošto imaju internet i lako je dokazati po računima da imaju TV/mobitel... Na kraju i radio u autu. Ne znam kako to onda maknuti.
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835