Ti kao živiš u nekoj uređenoj državi pa se "čudiš k'o pura dreku" što bi rekla stara poslovica :).
HAKOM/Drzava im je to dozvolila da ugrade u ugovor prije 2-3 godine i mi korisnici kad potpisujemo skoro da potpisujemo kao "bjanko" ugovor jer iducu godinu nemas pojma koliko ce kostati mjesecna rata ugovora (a svi traze na 2 godine) dok drzavni zavod za statistiku ne objavi kolka je bila inflacija i onda operater podigne cijenu...
Kad je vec tako, trebalo bi ih sprijeciti da prave ugovornu obavezu na dvije godine nego dozvoliti samo na jednu godnu tj. onu u kojoj znam(o) kolika je cijena usluge.. Ali ehhhhh....
Vlada tvrdi da je inflacija usporava i da ce biti sve ok 2026 (njihove procjene za ovu godinu su 0.9% manje nego 2025), samo neznam na cemu temelje tu procjenu kad je sama drzava podigla cijene plina (dva puta u dvije godine), struje (10ak posto), vode (kako koja opcina), evo nama su javili da ce i komunalna naknada gore za 10ak posto, odvoz smeća nam poskupio 30% od ove godine, CVH na tehničkom pregledu za vozila diže cijenu cestarine za cca 50-76% (zavisno od kubika kolko vozilo ima), dopunsko zdravstveno poskupljuju 60%..
To ce sve sigurno pomoci smanjenju inflacije za nagodinu :). How Yes No.
Znaci ovih 3-4% sto ce operateri podic cijenu je "mila majka" kolko je sama drzava i lokalna samouprava poskupila sve ostale "usluge" sto moras platit (rezije) tj. od zivotne vaznosti su za rzaliku od telefona/interneta (premda poduzetnicima je sad internet sa fiskalizacijom 2.0 postao "obavezan" pa tu nemaju vise opcija iskljuciti ga........
Ali bez brige, bitno da su "dali" umirovljenicim 13-tu "mirovinu", eto sad se vidi kako su im "dali", naplati ce i nama koji jos radimo i njima u mirovini to debelo/masno tako da ce sve sto su dobili i jos puno vise vrati u drzavnu blagajnu debelo prije kraja godine :).
P.S. slijedece na listi poskupljenja sto ocekujem je HRT preplata, razlog ce biti kao i kod svih ovih komunalnih pi...arija = "zato sto nije dugo poskjupilo..." :).
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Ti kao živiš u nekoj uređenoj državi pa se "čudiš k'o pura dreku" što bi rekla stara poslovica :).
....ovih komunalnih pi...arija = "zato sto nije dugo poskjupilo..." :).
Ma ne čudim se ničemu, upoznat sam s tim sranjima bio, ali stvarno mi je još uvijek čudno. U pravu si inače da je to kap u moru u odnosu na druge troškove.
Također bi htio to svojima maknuti. Ali ne znam kako ih se riješiti, pošto imaju internet i lako je dokazati po računima da imaju TV/mobitel... Na kraju i radio u autu. Ne znam kako to onda maknuti.
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Nitko neće promijeniti situaciju osim nas građana, no mi nismo takav narod. Nemam ništa protiv poskupljenja, ali nakon završetka ugovora. To je ono što bi mi kao građani trebali na neki način urgirati. Prošle godine sam napravio jedan mali test. Naime, tražio sam od gđe. koja mi se javila na A1 informacijama da me kontaktira netko sa kime mogu razgovarati o cijenama usluga. To se i dogodilo, javio mi se netko iz financijske službe A1. Pitao sam ih, mogu li ja od 7. mjeseca plaćati 2e manje račun. Normalno da sam dobio odgovor da ne. Na to sam ih pitao, ali kako vi možete meni usred ugovorne obveze podizati cijenu? Objašnjenje inflacija, klauzula...bla...bla...na što sam ja prekinuo dotičnnu osobu pa sam joj počeo nabrajtai što je meni sve poskjupjelo unazad godine dana i koliko je to novaca, jer se svatko sprdne poskupljivati, a plaće ne mogu toliko rasti. Svatko uzme po par eura, eto ti mjesečno život skuplji za 50€, a plaća porasla 20. Priča se nastavila još nekih pola sata gdje sam ih tražio pravni odgovor po kojemu oni mogu meni povećati cijene za vrijeme trajanja ugovora, a ja je ne mogu smanjiti? Konkretan odgovor nisam dobio. Hvala Bogu istiće mi ugovorna obveeza idući mjesec pa ću pogasiti sve živo. Odoh na Starlink. Danas gotovo sve može preko neta. Tv je ovako i onako katastrofa. Većinu poziva i poruka mogu obaviti putem aplikacija, minute i sms-ovi mi ne trebaju. Danas sam dodbio od A1 poruku o povećanju cijena, pa ćemo napraviti reprizu, no ovog puta ću odogovre tražiti od HAKOM-a pa idemo čak i dalje. :D Usput ću HAKOM pitati kako to da imamo lošiju uslugu, a skuplju od ostalih EU. Kada bi se većina ljudi odlučila ukidati usluge...razmislili bi. Ovako dok ima ovaca biti će i vune.