A1 4G Homebox nadogradnja na 5G

poruka: 10
|
čitano: 1.390
|
moderatori: XXX-Man, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dobio sam poštu neki dan od A1 u kojoj piše "Obavještavamo Vas da je potrebno napraviti tehničku nadogradnju na 5G tehnologiju kako biste i dalje nesmetano koristili svoju uslugu..."

Dalje u pošti piše što je potrebno napraviti - "Posjetite najbliže A1 prodajno mjesto gdje će naši djelatnici pokrenuti postupak nadogradnje vaše usluge na 5G tehnologiju"

Naime, koristim 4G Homebox internet pa me zanima je li netko od vas dobio sličnu poštu od A1?

0 0 hvala 0
2 godine

Pa time što su ugasili 3G band i prebacili ga na 5G NSA moraju ti promjeniti ruter najvjerojatnije ako si do sada imao 4G ruter..

Po meni nećeš nešto extra dobiti više tom zamjenom, ali pravila su da TV bi sad (kao i kod Tcoma) morao ići preko 5G.

To bi sve i imalo smisla da je 5G SA, ali NSA je isti par cipela kao i 4G LTE..

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2026 13:26 (yoko999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 mjeseci
Re: A1 4G Homebox nadogradnja na 5G

Ja sam prošao tu proceduru, imao sam 4G Homebox i danas mi je montiran 5G Kućni Net. OK je, pošto sad imam brzinu downloada oko 200 mbps, a na 4G sam imao u prosjeku oko 100.

5 godina
yoko999 kaže...

Pa time što su ugasili 3G band i prebacili ga na 5G NSA moraju ti promjeniti ruter najvjerojatnije ako si do sada imao 4G ruter..

Po meni nećeš nešto extra dobiti više tom zamjenom, ali pravila su da TV bi sad (kao i kod Tcoma) morao ići preko 5G.

Band B8 sa ugašenog 3G-a je prebačen na 4G, i stariji 4G routeri uredno podržavaju taj band i to nema veze sa 5G.

Njemu je vjerojatno toranj dobio 5G N78 band i sada može preći na 5G Homebox da se opterećuje N78 band a ostali 4G bandovi rasterete za sve ostale korisnike.

18 godina
Tirkiz kaže...
yoko999 kaže...

Band B8 sa ugašenog 3G-a je prebačen na 4G, i stariji 4G routeri uredno podržavaju taj band i to nema veze sa 5G.

Njemu je vjerojatno toranj dobio 5G N78 band i sada može preći na 5G Homebox da se opterećuje N78 band a ostali 4G bandovi rasterete za sve ostale korisnike.

Drugim riječima, A1 to radi zbog sebe, a ne zbog korisnika.

E sad, što ako netko to ne želi nego želi ostati na 4G? Recimo, ako ne želi da mu se razvlače žice ili stavlja nešto na vidljivi dio izvana.

5 godina

Nije dužan odazvati se i preći na 5G Homebox.

Ako mu baš odgovara 4G Homebox, može ignorirati poziv i nek mu tako traje do daljnjega, mada mislim da po isteku ugovora (ako ga ima) poskupljuje cijena jer više nema UO popusta.

I onda se opet svodi na to da mora otići po novi ugovor ako želi istu cijenu gdje će mu uvaliti 5G Homebox...

Moja 4G/5G oprema i brzine: https://drive.google.com/drive/folders/17Q4i9YnUAyKh8mHpTGEtAA5I5xDRKpgd
14 godina
Nije riječ o 5G homeboxu, nego o drugoj usluzi - 5G kućni net. Dakle s Homebox usluge prelaziš na Kućni net uslugu a 5G homebox ti je i dalje, po njima, nedostupan...

1 0 hvala 0
5 godina

Što je još bolje, 5G kućni net ima limitiranu brzinu na 200-250 Mbps dok Homebox nema, ide koliko može, posebno ako ima 5G N78 band na tornju di može nabiti i 500+ Mbps ako su dobri signal uvjeti i router i toranj nije opterećen (može se testirati na mobu sa A1 SIM karticom).

5G kućni net je FWA usluga, znači tretira se kao fiksni Internet koji treba biti na jednom mjestu sa vanjskom jedinicom (router sa SIM karticom i modemom) uperenom u toranj, oprema je u najmu dok Homebox može nositi gdje želi i router je u njegovom vlasništvu po isteku ugovora ili ga unaprijed kupi cijelog.

Moja 4G/5G oprema i brzine: https://drive.google.com/drive/folders/17Q4i9YnUAyKh8mHpTGEtAA5I5xDRKpgd
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine

Negdje sam pročitao da je sve od A1 limitirano ..

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
yoko999 kaže...

Negdje sam pročitao da je sve od A1 limitirano ..

Od frenda na A1, vanjski router, čista optička vidljivost, A1 Savršena+ tarifa, ima N78 band na tornju. Nema limita na brzini.

Pokućne i FWA tarife svi telekomi limitiraju i po brzini i po prometu.

Zato na temi za 4G/5G dajemo savjete tko želi izvući max sa vlastitom opremom i običnim tarifama ako mu je baš bitno imati flat i max brzinu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2026 15:42 (Tirkiz).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice