Xiaomi redmi 4

poruka: 303
|
čitano: 90.916
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Xiaomi redmi 4
Uzmi mi5
13 godina
odjavljen

Ako ti kamera igra vecu ulogu kod mobitela onda ti nebih preporucio redmi 4. I preporucio bi ti ako vec uzimas mob da gledas na honorbuy stranici..dosta povoljno bez placanja carine. (ako uzimas iz EU skladista) mene je redmi 4 prime izasao 1400 kn sa postarinom 

15 godina
kosta svugdje tu negdje cca 2000...pitanje je jedino s koje stranice brze dolazi, nije mi problem dat 50 kn vise ako ce doc u roku 5 dana a ne da moram cekat s giztopa 2 tjedna, jos kad bi naso crni 3/32 gb to bi bilo idealno ali nigdje ga nema u skladistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Xiaomi redmi 4

Sa honorbuy je menj stiglo u roku 3 dana, u Ned narucio stiglo u srijedu. DHL poštarina se placa 34 eura

0 0 hvala 0
15 godina
blab kaže...

Jel Global ROM gore? Meni je moj stigao prije 3 dana s honorbuy-a koji ga šalje s global romom i sve uredno radi. Ako nemaš global ROM obavezno ga flashaj...

E da, koji si uzeo? Redmi 4 ili Redmi 4 Prime? Ja sam uzeo Prime

Uzeo sam redmi 4 prime verziju. najradije bi ga vratio nazad. je li to moguce? ja nemam pojma je li global rom, po cemu cu to znat? uglavnom nema hrvatski izbornik..a jedino sam update napravio za miui8 verziju najnoviju.

danas sam popizdio, pet ljudi vaznih me zvalo i mobitel nije zabiljezio nijedan poziv... strahota ..najradije bi ga stukao o zid.

Samo rokaj!
9 godina
neaktivan
Imam problem sa redmi 4. Znaci stavio sam na njega eu rom i sim 1 utor ne radi, odnosno hvata samo 4g mrezu, a gdje nema 4g nemam ni mrezu iako cijelo vrijeme pokazuje pun signal. Kad prebacim karticu u sim dva radi normalno, dal postoji global rom jer sam samo nasao za redmi 4 prime da ima.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bloodsucker kaže...
blab kaže...

Jel Global ROM gore? Meni je moj stigao prije 3 dana s honorbuy-a koji ga šalje s global romom i sve uredno radi. Ako nemaš global ROM obavezno ga flashaj...

Uzeo sam redmi 4 prime verziju. najradije bi ga vratio nazad. je li to moguce? ja nemam pojma je li global rom, po cemu cu to znat? uglavnom nema hrvatski izbornik..a jedino sam update napravio za miui8 verziju najnoviju.

danas sam popizdio, pet ljudi vaznih me zvalo i mobitel nije zabiljezio nijedan poziv... strahota ..najradije bi ga stukao o zid.

Odi u settings/about phone/MIUI version i ako tamo piše MIUI Global 8.1 / Stable 8.1.2.0(MBEMIDI) dakle ovaj, onda imaš global ROM. Ako piše neka verzija s 5 brojeva onda je vjerojatno vendor ROM ili fake (uguglaj pa vidi). U tom slučaju bi ga trebao flashat prema ovim uputama. Meni moj Redmi 4 Prime s global ROM-om radi odlično.

13 godina
neaktivan
dabaa kaže...
Imam problem sa redmi 4. Znaci stavio sam na njega eu rom i sim 1 utor ne radi, odnosno hvata samo 4g mrezu, a gdje nema 4g nemam ni mrezu iako cijelo vrijeme pokazuje pun signal. Kad prebacim karticu u sim dva radi normalno, dal postoji global rom jer sam samo nasao za redmi 4 prime da ima.

Izgleda da još nema. Kad/ako se pojavi, pojavit će se na ovoj stranici pa ga tu vrebaj... 

15 godina
blab kaže...
bloodsucker kaže...
blab kaže...

Odi u settings/about phone/MIUI version i ako tamo piše MIUI Global 8.1 / Stable 8.1.2.0(MBEMIDI) dakle ovaj, onda imaš global ROM. Ako piše neka verzija s 5 brojeva onda je vjerojatno vendor ROM ili fake (uguglaj pa vidi). U tom slučaju bi ga trebao flashat prema ovim uputama. Meni moj Redmi 4 Prime s global ROM-om radi odlično.

Sve mi pise kako si rekao, s tim da nigdje se samo ne spominje rijec Global ,pise mi Miui 8.1 i ovo stable dalje (8.1.3)..je li to ok?sve mi se cini da nije Global verzija...

znam da sam jednom pokusao uci u download mode, i kad sam ga upro ,samo mi je rebootao uredjaj..

Samo rokaj!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 13:57 (bloodsucker).
13 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Da... ako ti ne piše točno ono što sam napisao (tj. kako piše na onom linku koji sam stavio), rekao bih sa vrlo velikom sigurnošću da to nije global ROM. A baš i pišu svugdje da kad je taj neki fake ROM da znaju zezat onda neke stvari (kasnit notifikacije i sl.). Iako ne mora biti - prije malo manje od godinu dana kupio sam ženi Redmi Note 3 Pro s Giztopa i tada nisam ni znao za tu priču s ROM-ovima ovakvim ili onakvim. Mobitel čitavo vrijeme savršeno radi, a tek sam nedavno skužio da je taj neki fake (vendor) ROM gore. Jedino što nema updateova, ali to ženu ne brine previše...

Pogledaj si one upute i dolje komentare ljudi koji su flashali taj global ROM - čini mi se da nije neka nauka ako barataš s nekim najosnovnijim osnovama računala. Nisam siguran, al čini mi se da ni u tom global ROM-u nemaš HR jezik (možda griješim), al valjda znaš toliko engleskog za koristit telefon. Da ne kažem da lakše pronađeš odgovore na pitanja (kad nešto zapne) kad uguglaš nešto na engleskom. Baš sam danas starom nešto podešavao na mobitelu i proljev me uhvatio od nekih HR prijevoda (poput "sanjarenje" za "sleep"), a da nisam od prije znao za postavku "keep wifi on during sleep: only when plugged in" nema šanse ni u najluđoj teoriji da bi iz HR prijevoda skužio o čemu se tu radi. Ne znam dal je to samo na tom njegovom HTC-u tako ili je to svugdje tako - nikad nisam niti na jednom računalu, mobitelu, i sl. koristio HR jezik.

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi redmi 4

Mene hrvatski jezik generano ne zanima.zaot ne znam koje su ocite prednosti osim dodatnih jezika, koje donosi global rom? da ne radim bezveze update.. kazem, za sad notifikacije dolaze relativno ok, ne instant brzo, ali je podnosljivo, zbog instalacije push notification fixera. ali ono sta je jos malo dosadno su te gomile kineskih aplikacije kojih ima na mobitelu. 

ti nisi nikakve mane vidio na redmi 4 prime tvom modelu? nema nikakvih kasnjenja, nisi nikakve dodatne stvari morao podesavati?

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo već desetak dana radi savršeno. Niti jednu manu mu nisam uočio do sad (ne računajući one generalne mane koje sam unaprijed znao, a koje mi nisu bitne, poput nešto lošije kamere... Iako ne tražim dlaku u jajetu pa sam čak i s tim zadovoljan, pogotovo za tu cijenu). Što se tiče podešavanja, podešavao sam samo ono što bih podešavao i na najskupljem Samsungu - nikakava kemijanja nisam izvodio.

Koliko sam ja čitao o tom global ROM-u, najveća mana ako nemaš originalni ROM (bilo taj global, bilo kineski) je da ti neće dolaziti updateovi. Dakle kad Xiaomi izbaci neki upgrade ROM-a za taj mobitel, neće ti doći kao OTA update... Ako ti to nije bitno i zadovoljan si kako trenutno radi, onda ne moraš flashat... Što se tiče kineskih aplikacija, njih imaš i s tim global ROM-om. Ja sam ih potrpao sve u jedan folder na home screenu tako da mi ne smetaju, a imam micro sd karticu od 32 GB tako da to što te kineske aplikacije zauzimaju nešto prostora na telefonu mi nije toliko važno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 15:31 (blab).
16 godina
moderator

Koje si ti to kineske aplikacije našao na global romu?

Pitam jer ja ne vidim ni jednu....

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
13 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Da... sad kad kažeš, možda sam ja imao krivu predodžbu što točno znače "kineske aplikacije". Ja sam pod tim smatrao i aplikacije poput "Mi Account" i sl. koje ne koristim, nit ću ikada koristiti, a ne mogu se uninstalirati. Kineskih aplikacija s kineskim hijeroglifima nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 16:38 (blab).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Redmi 4 (prada) - Redmi 4 China (Stable ROM i Developer ROM)
Xiaomi.eu (mora se otključati bootloader) WEEKLY i STABLE
---------------------------------------------------------------------
Redmi 4 Prime/Pro (markw) - Redmi 4 Prime Global
Redmi 4A (rolex) - Redmi 4A Global

Spreman za dolazak R4 nakon Chineske nove godine, ako sam nešto krivo posložio

slobodno me ispravite.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

To je nešto drugo, to su aplikacije od proizvođača koje dolaze uz sam MIUI i tu su sa razlogom.

"Kineske" aplikacije su nešto sasvim drugo i radi se većinom o smeću koje je tu samo da baca reklame.

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
12 godina
odjavljen
Xiaomi redmi 4

Što fali Mi Acc-u za privremeni backup? 

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Xiaomi redmi 4 prime

- Jučer mi je cijeli dan mobitel bio na punjaču (xiaomi standardni 2A), što napravit da se ubrza punjenje? Ugasit ga dok se puni, quick charge...

- Sim kontakti, ne vidi ih i ne može spremati na karticu. (sa uključenom opcijom 'show sim contacts')

- Audio/Video preko Firefox-a, preko (običnih) slušalica čujem u zvuku krckanje (npr na soundcloud-u) i kod youtube-a vidi se lagano dropanje frameova,

nema problema kad se slušaju mp3-ce sa memorije mobitela.

- Kod poziva, osoba sa druge strane linije me slabo čuje, problem je u drugom mikrofonu (noise cancelation) i nema opcije za isključit dual mic mod.

Mobitel je došao sa:

MIUI Global 8.1 | Stable 8.1.10.0 (LXKCNMA)

kernel 3.18.24

android 6.0.1 MMB29M

Da li tko ima iste probleme i na V8.1.2.0 (MBEMIDI)?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam V8.1.2.0 (MBEMIDI) 

Ja sam svog upravo stavio na punjenje, a zadnji puta sam ga napunio u ponedjeljak u 14:00. Normalno sam ga koristio (s tim da je to relativan pojam: nisam igrao igrice, niti gledao youtube, slušao muziku... Koristio sam ga za otić na internet, pozive, poruke... - sigurno da bi u suprotnom kraće trajao). Mislim da mi se napuni za cca sat i pol do 2

SIM kontakte ne koristim (sve mi je na google accountu), ako hoćeš javi (da ne tražim sad) gdje je ta opcija "show sim contacts" pa ću probat ubacit jedan kontakt na SIM. U imeniku trenutno vidim samo opciju pohrane u uređaj i na google...

Ove probleme sa zvukom i videom nisam do sad primjetio

Tako ti je od početka ili je počelo u nekom trenutku?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 16:08 (blab).
15 godina
jesi ga punio uopce na originalnom punjacu sa originalnim kablom ili na nekom znj?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

punjac i kabel je original (izlazni napon 5V 2A).

mobitel je kod mene tjedan dana i dosad je imao tri punjenja te sa sva tri sam se nacekao.

prosjek punjenja je oko 5 sati.

settings>sys apps>contacts>display pref>show sim contacts

ovo sa pozivima mi je veci prioritet, da li su i vama kod poziva govorili da vas ne cuju?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Probao sam ovo sa SIM kontaktima. Meni sve uredno radi. Također kod poziva svi uredno mene čuju i ja njih.

Nemam pojma zašto je kod tebe tako, al ja bih ti kao neku krajnju mjeru preporučio flashanje na ovaj global ROM ili eventualno prije toga factory reset čisto da vidiš dal je greška u uređaju ili ROM-u...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 13:38 (blab).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

nije orginalni rom unutra prvo stavi službeni global rom

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Ja sam u dilemi, na grossoshopu uz popuste crni redmi 4 prime dode skoro 1500 kn a bijeli Mi5 cca 2000...ne znam jel se isplati dat 500 kn vise jer muci me kamera na redmiju koju nitko ne hvali, a volio bi imat malo bolju kameru.. druga opcija je giztop na kojem je redmi oko 1250 kn a Mi5 imaju cak i crni za cca 2100 a ostale boje tu negdje oko 1950..sto bi vi na mom mjestu?

Ako ti je bitna kamera kupi Mi5 bez puno razmišljanja.

17 godina
Ako kupim xiaomi redmi 4 prime s honor buy-a
Da li mogu garanciju ostvariti u Hr?
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi redmi 4

Ne. Moraš mobitel slati nazad njima.

0 0 hvala 3
17 godina
Xiaomi redmi 4

tia bi uzet redmi 4, da ne placan pdv i carinu. bia je topone sa aliexpressa, ali vise nema u ponudi nista.
sta preporucate? honorbuy?

ili mozda https://www.igogo.es/product495473.html?utm_source=tt  ???

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2017 21:50 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Honorbuy :)
14 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Planiram uzeti redmi 4 sa 2 gb rama. Sad, isplati li se uzimati i kakva su iskustva sa istim :D? (budžet mi je ograničen tako da... :D). Također, vidio sam da je deblji od redmi-ja 3, pa sad me zanima da nije malo previše :D? (do sad sam koristio mob. sa tipkovnicom tako da se nadam da ne zamjerite na ovom pitanju :D)

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi redmi 4

Evo ja cekan da mi dode. Narucia san ga sa aliexpress od hong kong goldway pa cemo vidit. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice