XP se neće instalirati na laptop

poruka: 16
|
čitano: 4.150
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam Compaq Presario CQ56 laptop sa predinstaliranim Linuxom. Jedva sam ga se riješio obrisavši linux particije nekim pomočnim programom koji sam skinuo s neta. Odlučio sam staviti XP. Nakon učitavanja vratila mi se poruka da su windowsi prestali raditi da ne dođe do oštećenja računala. Probao sam sa Win7 i oni su uredno prebrisali disk i instalirali se. Htio bih se vratiti na XP, ali ponovila se ista poruka o prestanku instalacije da se ne ošteti računalo. Ima li netko kakvu ideju?

PS.

Sedmica je OK, osim što je malo spora i neće pržiti DVD ove. Vidim na Internetu da hrpa ljudi ima isti problem s prženjem. Na Xp-u sve radi, a na 7-ici ne.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a čuj možda ti verzija nevalja od xp
nabavi si LastXP tak se nekak zove ugl na dvd je
ima više opcija al na njemu imaš sve programe i radi 100%
 po meni bolje da imaš win7 a lako si nabaviš program za prženje dvd-a
iso-burn 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U BIOS-u prebaci SATA mode sa AHCI na IDE.

Too much bipolar drama. / Show me your dark side, and I'll show you mine. / 6K Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: XP se neće instalirati na laptop
boni222 kaže...

PS.

Sedmica je OK, osim što je malo spora i neće pržiti DVD ove. Vidim na Internetu da hrpa ljudi ima isti problem s prženjem. Na Xp-u sve radi, a na 7-ici ne.

Ajd ti reci odkud tebi ove gluposti!?

Naravno da prženje kao i sve druge mogućnosti koje se mogu izvoditi u OS windows 7 rade bez problema. Tebi je netko dobro nalagao ili si čuo pogrešne informacije.

Za prženje a i druge stvari ti je najbolji program ashampoo burning studio elements( ja koristim). Ako trebaš nešto za taj program pitaj preko PP-a.

15 godina
neaktivan

XP su originalni. Probao sam i sa skinutom kopijom ali isto se događa. Što se prženja na 7-ci tiče, NERO krene pržiti pa odustane. Samo mi uništi medij. Ultra ISO napravi slično. Mislim da nije stvar programa za prženje nego se windowsi prave pametni. Sva sila ljudi na internetu se tuži na iste ili slične probleme.

17 godina
boni222 kaže...

XP su originalni. Probao sam i sa skinutom kopijom ali isto se događa. Što se prženja na 7-ci tiče, NERO krene pržiti pa odustane. Samo mi uništi medij. Ultra ISO napravi slično. Mislim da nije stvar programa za prženje nego se windowsi prave pametni. Sva sila ljudi na internetu se tuži na iste ili slične probleme.

Instalaciju probaj s medijem s instaliranim service packom.

Što se DVD-a tiče, nema tu neke mudrosti i nema nekakvih posebnih problema s prženjima. Pitanje je što je sve u igri, da li je uređaj dobro prepoznat, ima li neki poseban FW za taj uređaj i slično.

15 godina
neaktivan

Ne čuo prika, probao. I na stolnom i na laptopu.

17 godina
boni222 kaže...

Ne čuo prika, probao. I na stolnom i na laptopu.

Pa ima i nas koji smo to probali na desetinama tisuća mašina. Nije to nikakav poseban kunst.

16 godina
neaktivan
boni222 kaže...

Što se prženja na 7-ci tiče, NERO krene pržiti pa odustane. Samo mi uništi medij. Ultra ISO napravi slično. Mislim da nije stvar programa za prženje nego se windowsi prave pametni. Sva sila ljudi na internetu se tuži na iste ili slične probleme.

Baš me interesira gdje se to žale?

Da je stvar u jednom programu ,ajde ,ali ,ako dva programa rade isto ,možda je tu - ili loša kopija (ako pržiš .iso) ili loša pržilica!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 21:00 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
boni222 kaže...

Instalaciju probaj s medijem s instaliranim service packom.

Što se DVD-a tiče, nema tu neke mudrosti i nema nekakvih posebnih problema s prženjima. Pitanje je što je sve u igri, da li je uređaj dobro prepoznat, ima li neki poseban FW za taj uređaj i slično.

XP je sa SP3.

Sve FW sam skinuo sa stranice proizvođača laptopa za taj model i za odgovarajući OS.

17 godina
boni222 kaže...

XP je sa SP3.

Sve FW sam skinuo sa stranice proizvođača laptopa za taj model i za odgovarajući OS.

Probao si instalaciju u ATA/IDE modu?

Koji je FW za DVDRW? Koji je uopće model?

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
boni222 kaže...

Što se prženja na 7-ci tiče, NERO krene pržiti pa odustane. Samo mi uništi medij. Ultra ISO napravi slično. Mislim da nije stvar programa za prženje nego se windowsi prave pametni. Sva sila ljudi na internetu se tuži na iste ili slične probleme.

Baš me interesira gdje se to žale?

Da je stvar u jednom programu ,ajde ,ali ,ako dva programa rade isto ,možda je tu - ili loša kopija (ako pržiš .iso) ili loša pržilica!

Proguglaj malo sa par ključnih riječi.

Pokušao sam pržiti različite stvari i to i na desktopu i na laptopu. Vrača mi na svakom drugačiju grešku. Na žalost nisam je zapisao. Morati ću uništiti još par DVD ova i zapisati što kaže.

15 godina
neaktivan
8ax kaže...

U BIOS-u prebaci SATA mode sa AHCI na IDE.

Pokušat ću. Slični savjet daje i MS.

Hvala

17 godina
boni222 kaže...

Pokušao sam pržiti različite stvari i to i na desktopu i na laptopu. Vrača mi na svakom drugačiju grešku. Na žalost nisam je zapisao. Morati ću uništiti još par DVD ova i zapisati što kaže.

Guglanjem s par ključnih riječi naći ćeš da sve ima problema sa svim. To ti nije neki način rješavanja problema.

Vidi da li ti je prvo SW odgovarajući za OS i uređaje, da li uređaji imaju kakve nadogradnje (FW posebno) i da li uopće podržavaju medije kakve imaš.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
boni222 kaže...

Guglanjem s par ključnih riječi naći ćeš da sve ima problema sa svim. To ti nije neki način rješavanja problema.

Vidi da li ti je prvo SW odgovarajući za OS i uređaje, da li uređaji imaju kakve nadogradnje (FW posebno) i da li uopće podržavaju medije kakve imaš.

Ma naravno da na netu možeš naći svašta o svačemu, ali puno linkova vode na MS support tako da ovo nije baš izolirani slučaj.

U svakom slučaju hvala na savjetu.

12 godina
neaktivan
zasto nemogu snimiti xp na laptop Compaq -presario

snimljeni su mi u laptop win7,ali nisu originalni crni je ekran i stalno me trazi kljuc kojeg ja nemam.sad bi ja htio instalirati win last xp 21.v ali neznam koja je procedura sa  instaliranjem win xp-a na laptop.kako i gdje se prebaciva na bios-u sa AHCI NA IDE.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 10:02 (marfy).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice