XP: BSOD on boot - error: 0x0000007E

poruka: 43
|
čitano: 8.075
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Windows XP se boota i tokom dijela gdje se win xp loada, izbaci mi se BSOD  i error:

We are sorry, bla bla bla...

Techical error: 0x0000007E (0xC0000005, 0X00000000, 0XF894CF20) 

please bla, bla...

memtest je ok, na HDDu nema bad sektora, sve štima, vadio RAMe i premještao ih, ... nezz, zbunjen sam - imam PC sa starijim AMD Athlonom 2500+, 768MB RAMa, 80GB HDD, grafička Radeon 9200, 

sav hardver je ok, windowsi su stavljeni prije dva tjedna i nijedan novi hardver ni softver nije stavljan od onda, izuzev nekih drivera, i to najvjerojatnij kroz update. 

Probao sam i repairat windowse, bezuspješno, nakon repaira mi se i pojavio ovaj error, prije toga mi se komp stalno resetirao (tokom windows loada). Ne mogu ući u Safe mode, niti Last good configuration,  niti ništa jer mi se svaki puta izbaci BSOD. Na disku ima dovoljno prostora. C: Windows / minidump mi ne pomaže - nema ga.

ima li netko rješenje, osim reinstalacije?

42

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: XP: BSOD on boot - error: 0x0000007E

http://support.microsoft.com/kb/330182/hr

probaj si pogledati rješenja koja mikrosoft nudi

Čovjek bez mašte je čovjek bez krila....
15 godina
neaktivan
Maky's kaže...

http://support.microsoft.com/kb/330182/hr

probaj si pogledati rješenja koja mikrosoft nudi

ne vrijedi, probao :S

42
15 godina
neaktivan

Napravi repair Windowsa.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Napravi repair Windowsa.

napisao, jesam, beskorisno

42
15 godina
neaktivan

Skini Live CD Linuxa, spasi podatke i reinstalacija. To ti jedino preostaje, a i najlakše je za napravit.

Ne znam jesi išo u safe mode pa gasio programe koji se pokreću zajedno sa windowsima i servise?

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Skini Live CD Linuxa, spasi podatke i reinstalacija. To ti jedino preostaje, a i najlakše je za napravit.

Ne znam jesi išo u safe mode pa gasio programe koji se pokreću zajedno sa windowsima i servise?

ali, ne želim reinstall - i daj pročitaj šta sam napisao, pa naravno da sam probao u safe mode i napisao sam da ne mogu jer mi se pali BSOD čak i prilikom loada safe moda, što znači da je vjerojatno neki kvar koji se očituje tokom loada Operacijskog sustva i to mi je nepoznato, da znam koji su to servisi ili procesi, možda bih i riješio problem, jer bih mogao pretpostaviti zbog čega mi se izbacuje BSOD 

42
15 godina
protjeran

uf uf cek jel ti mozes normalno radit u windowsima?
sigurno si pobro neki virus
ak mozes odu u C/Documents and Settings/tvoje ime/Local Settings/temp

u tom temp folderu izbrisi sve (ima unutra i mrtvih ljudi)

ak mozes do control panela makni drivere sto si zadnje instaliro prije neg sto ti se to desilo

Ak nemozes nist od ovog dvoje onda ces morat reinstal

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

uf uf cek jel ti mozes normalno radit u windowsima?
sigurno si pobro neki virus
ak mozes odu u C/Documents and Settings/tvoje ime/Local Settings/temp

u tom temp folderu izbrisi sve (ima unutra i mrtvih ljudi)

ak mozes do control panela makni drivere sto si zadnje instaliro prije neg sto ti se to desilo

Ak nemozes nist od ovog dvoje onda ces morat reinstal

Pa rekao je da ne može ni podići win... 

15 godina
neaktivan

Ne može podić Windowse, ne zna u čemu je problem, sve dosad isprobane metode nisu bile uspješne,... Što bi drugo mogao nego napraviti reinstall. Skini Live Linux CD, napravi backup i udari nove Windowse.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najvjerojatnije si povukao drivere za Radeon 9200 s Windows Updatea. Pokreni u Safe modu i makni drivere te instaliraj zadnje s AMD-ove stranice koji podržavaju tu karticu, mislim da ih imaju tamo u arhivi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Ne može podić Windowse, ne zna u čemu je problem, sve dosad isprobane metode nisu bile uspješne,... Što bi drugo mogao nego napraviti reinstall. Skini Live Linux CD, napravi backup i udari nove Windowse.

ako sam prije dva tjedna reinstalirao windowse, onda mi je zadnja stvar koju želim napraviti reinstalirati windowse -.-

EDIT: pa jel ovdje nitko ne čita moj prvi post... da mogu ući u Safe mode, mislim da bih riješio problem.. za sada palim komp preko Hirensa, ali to nije rješenje. I kakvi driveri za Radeon 9200, povukao sam ih kod instalacije winsa - i ta kartica je stara nekih 8 godina - zašto bi ATI team najednom napravio užasan update? glupost -.-

42
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 19:17 (kakapo).
15 godina
neaktivan
kakapo kaže...
GigaGirl kaže...

ako sam prije dva tjedna reinstalirao windowse, onda mi je zadnja stvar koju želim napraviti reinstalirati windowse -.-

Onda si se prije 2 tjedna trebao malo potruditi i recimo napraviti system repair disk ili image Windowsa u slučaju ovakvih stvari. Nadam se da će naići netko tko će ti uspjeti pomoći tako da ne moraš ponovno stavljati Windowse, ali moj savjet ostaje: prva stvar nakon instalacije Windowsa i drivera - napravi image ili system repai disc.

14 godina

Možda ti je otišla neka komponenta pa se zato neće bootati, imao sam sličan problem prije par dana, ni safe moda ni ničega, čak ni sa instalacijskog dvd-a nije htio bootati. Na kraju je ispalo da je otišla tv kartica na jednom od pci utora.

15 godina
protjeran
kakapo kaže...

EDIT: pa jel ovdje nitko ne čita moj prvi post... da mogu ući u Safe mode, mislim da bih riješio problem.. za sada palim komp preko Hirensa, ali to nije rješenje. I kakvi driveri za Radeon 9200, povukao sam ih kod instalacije winsa - i ta kartica je stara nekih 8 godina - zašto bi ATI team najednom napravio užasan update? glupost -.-

Ajd nemoj zajebavat,kak bi ti mi mogli pomoc ako nemozes dic windowse ako nemozes uc preko safe moda i ako repair windowsa ne pomaze?
Kolko dugo tu dramatiziras vec si mogo puknut dvd i napravit reinstal i bok
Zar je to tak tesko? max 2 sata posla sa svime

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...
kakapo kaže...
GigaGirl kaže...

Onda si se prije 2 tjedna trebao malo potruditi i recimo napraviti system repair disk ili image Windowsa u slučaju ovakvih stvari. Nadam se da će naići netko tko će ti uspjeti pomoći tako da ne moraš ponovno stavljati Windowse, ali moj savjet ostaje: prva stvar nakon instalacije Windowsa i drivera - napravi image ili system repai disc.

i onda  mi ljudi kažu da windowsi valjaju a linuxi ne! pa šta će mi "najstabilniji" sustav na planeti ako treba repair disc i recovery disc i image i štajaznam! 

ne, to nije rješenje.. windowsi moraju raditi i tu nema diskusije. Uostalom, ja se ne bavim sa jednim računalom pa da imam vremena nakon višesatne instalacije svog softvera da još radim sto i jednu stvar kao zaštitu od potencijalnog kraha -.-

42
15 godina
protjeran

gle nisu windowsi krivi sto ti se to desilo vec ti sam...
Mozda ti je hdd otiso na vjecna lovista

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

pokušaj iskopčati iz kompa sve što nije vitalno da bi bootao win, etc mrežna, grafa( ako imas integriranu) zatim probaj memorijske module povaditi sve ostavi samo jedan, pokusaj ocistiti malo utore za module, promjeniti mjesta itd... zna praviti probleme ( mada sumljam da je do toga problem ali valja to napraviti) takodjer bi bilo super kada bi mogao probati butati te windowse na drugoj konfiguraciji... jel imas nekog frenda da turis svoj disk? jesi razmisljao da napravis upgrade windowsa? na neki noviji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

gle nisu windowsi krivi sto ti se to desilo vec ti sam...
Mozda ti je hdd otiso na vjecna lovista

nije, sa njime je sve ok, nema bad sectora, i u memtestovima mi niti jedan error nije izbačen

42
15 godina
neaktivan

I evo, ja ti kažem skini Linux live CD ti nećeš, hoćeš da ti Windowsi prorade.

Nažalost ni jedan sustav nije fool-proof.

Uživaj pozz.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

I evo, ja ti kažem skini Linux live CD ti nećeš, hoćeš da ti Windowsi prorade.

Nažalost ni jedan sustav nije fool-proof.

Uživaj pozz.

na mome računalu, jedini OS koji imam je Linux, i on ovdje nije rješenje nego samo zaobilaženje problema

a inzistiram na windowsima, jer očito nisam ja s*ebo stvar, nego oni, i sada tražim rješenje problema

idem sada poiskapčat nepotrebni hardver, možda nekim čudom proradi

42
15 godina
protjeran

ja tebe nist ne kuzim kak sad jedini os? pa imas windowse :S

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

ja tebe nist ne kuzim kak sad jedini os? pa imas windowse :S

ovo nije moj komp, ovaj samo popravljam 

42
15 godina
protjeran
kakapo kaže...

hahahaha i super ti ide :D

Ne sad ozbiljno,daj napravi reinstal i bok

16 godina
neaktivan
soundstream kaže...
kakapo kaže...

treba rješiti problem bez reinstalacije.... ako ne znate kako pomoči, nemojte ni pisati reinstal reinstal... 

15 godina
neaktivan
Maky's kaže...
soundstream kaže...
kakapo kaže...

treba rješiti problem bez reinstalacije.... ako ne znate kako pomoči, nemojte ni pisati reinstal reinstal...

To sam treba znat. I lijepo mu je rečeno šta da napravi.

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...
Maky's kaže...
soundstream kaže...
kakapo kaže...

To sam treba znat. I lijepo mu je rečeno šta da napravi.

kako bih ti sada rado odbrusio, ali ću dobiti ban. I ti  si dio te mase koja ponavlja reinstall, kao papiga. a onaj savjet i imageu ( zapravo, bolje bi mi sjeo ghost ) i nije previše briljantan, tak da.. A, ovaj gore - makys je napisao da nije rješenje reinstall, tako mogu osamsto puta i time neću ništa postići, jer bih onda svaki problem na kompu rješavao reinstalom. To mi može i otac, nakon polusatne edukacije kako reinstalirati windowse, on bi onda mogao biti najbolji računalni serviser u galaksiji.

42
15 godina
neaktivan

Možeš ti odbrusit koliko hoćeš, činjenica je da popravljaš sam, ne znaš. Pitaš ovdje, nećeš. Jednostavno ili odnesi pravom majstoru ili čekaj još malo, možda netko skuži u čemu bi mogao biti problem.

BTW nisam ti specificirala niti jedan software tako da tvoj izbor ostaje samo tvoj. Nadam se da nećeš skupo naplatit kome god da popravljaš.

15 godina
protjeran

kako bih ti sada rado odbrusio, ali ću dobiti ban. I ti  si dio te mase koja ponavlja reinstall, kao papiga. a onaj savjet i imageu ( zapravo, bolje bi mi sjeo ghost ) i nije previše briljantan, tak da.. A, ovaj gore - makys je napisao da nije rješenje reinstall, tako mogu osamsto puta i time neću ništa postići, jer bih onda svaki problem na kompu rješavao reinstalom. To mi može i otac, nakon polusatne edukacije kako reinstalirati windowse, on bi onda mogao biti najbolji računalni serviser u galaksiji.

Kome,meni?
Aj mali smiri zivce

Ides nest popravljat o cem nemas blage veze i onda otvoris tu temu :S

Jesi otvorio kuciste? jel ima mozda zvucnu karticu ili tv bilo sta sto bi mogo iscupat bez da remeti normalan start up windowsa

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Možeš ti odbrusit koliko hoćeš, činjenica je da popravljaš sam, ne znaš. Pitaš ovdje, nećeš. Jednostavno ili odnesi pravom majstoru ili čekaj još malo, možda netko skuži u čemu bi mogao biti problem.

BTW nisam ti specificirala niti jedan software tako da tvoj izbor ostaje samo tvoj. Nadam se da nećeš skupo naplatit kome god da popravljaš.

soundstream kaže...

Kome,meni?
Aj mali smiri zivce

Ides nest popravljat o cem nemas blage veze i onda otvoris tu temu :S

Jesi otvorio kuciste? jel ima mozda zvucnu karticu ili tv bilo sta sto bi mogo iscupat bez da remeti normalan start up windowsa

imam veze sa kompovima, a temu sam otvorio jer sam došao do točke od koje dalje neznam, nabrojao sam stvari koje sam napravio, a koje su bitne, i usput sam guglao i pitao još nekoliko osoba, i ljudi su sustavno zbunjeni, i tek par dana kasnije sam se sjetio foruma, i to štop poporavljam - volontiram, no to nije bitno. Moji živci su sasvim ok, i na mjestu i nisam mali, nego imam 20+ godina, tak da..

A šta da sam otvorio temu pod nazivom - "Pomoć - komp se restira" i da sam samo stavio u opis da mi se komp resetira i da neznam dalje i da ljudi dva sata moraju izvačiti iz mene što se dogodilo. Ovako sam odmah napisao sve što se dogodilo, i sve što sam napravio, i onda me se ljudi sjete pitati jesam li napravio to i to, a lijepo piše u prvom postu. I, da, otvorio sam kučište, čim sam pomicao RAMe. A teško da mogu izvaditi išta od kartica jer je to računalo slabo opremljeno.

42
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice