Winsxs u Windows.old nakon reinstalacije Win 7

poruka: 6
|
čitano: 4.473
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Reinstalirao sam OS jer mi je laptop imao random restartove. Sad, s obzirom da čistim fajlove, naišao sam na stari winsxs folder u Windows.old, znam da inače se ne smije brisat winsxs u OS-u, al s obzirom da je ovo u Windows.old da li se smije izbrisati ? (Ipak mi zauzima 15gb).

Također, da li mogu izbrisati iz iste te mape (Windows.old) sljedeće stvari: system32, SoftwareDistribution, assembly, sysWOW64 i MicrosoftNET ?

Hvala {#}

Knowledge speaks, but wisdom listens.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 22:24 (14_centurion_11).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zasto nisi formatirao hard prije instalacije? U winsxs uglavnom ide svakakvo smece, ranije verzije updatea sistema i aplikacija... no ne smije se brisati (moze se procistiti ako znas sto radis). Sad ti je u tom folderu 99% smeca i mozda 1 posto bitnih stvari brisanjem cega bi mogao srusiti sistem. Backupiraj ako imas sto vaznoga i napravi cistu instalaciju uz format, ako te smeta tih 15GB. Ako ti se ne da, ostavi kako je.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napravi na particji kojoj ti je windows.old Disk CleanUp i onda kad ti otvori odaberi Clean up system files i tamo onda odaberi sve  i to bi trebalo pocistiti sve ostatke od proslog OS-a.

Nebitno
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Problem je u tome što sam htio spremit stare podatke (pretežito mislim na Documents, Pictures, etc) pa nisam išao formatirat particiju. U biti ja bih htio izbrisat cijeli Windows folder u Windows.old, a da mi ostane Users folder, već sam izbrisao Program files. Zato me zanima da li će imat kakvih posljedica na novi OS ako izbrišem te ostatke starog.

Knowledge speaks, but wisdom listens.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nebi smjelo al neces moc sve obrisati ja msm,jedino ovako ili ako ide iz Safe Mode-a(nisam siguran).

Nebitno
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Winsxs u Windows.old nakon reinstalacije Win 7
14_centurion_11 kaže...

U biti ja bih htio izbrisat cijeli Windows folder u Windows.old, a da mi ostane Users folder, već sam izbrisao Program files. Zato me zanima da li će imat kakvih posljedica na novi OS ako izbrišem te ostatke starog.

Otvori Disk Cleanup - najbrže ,upiši ili C/P %windir%\system32\cleanmgr.exe u Run ili Start Meni search i s njim možeš izbrisati c ijeli Windows.old.

Svoj user folder kopiraj na sigurnu lokaciju.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice