Windows XP Professional x64 - runtimes pitanje

poruka: 5
|
čitano: 2.191
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
XP Pro x64 - runtimes pitanje

Znači imam iso windowsa xp pro sp2, 64 bit verziju. I našao sam jedan post sp2 update pack za tu verziju. Taj paket sadrži sve high priority updateove do ovog mjeseca. Međutim ne sadrži .net frameworks i visual c++.

Iskreno pojma nemam zbog čega trebaju ti runtimesi ali znam da sam ranije imao probleme kod instalacije nekih programa pa bi htio osim cijelog post sp2 update packa ubaciti i sve verzije tih runtimesa u prvobitni iso windowsa.

E sad ono što me muči, za neke od tih runtimesa ne postoji 64 bit verzija. Sad ne znam trebam li 32 bit runtimese instalirat na 64 bit Xp, ima li to smisla, tj. hoće li one ipak trebati za 32 bit programe za koje su trebale na običnim windowsima (32 bit xp) ?

I uopće nisam siguran koje sve frameworkse i c++ da skinem, jer neke većeg rednog broja u sebi sadrže neke prijašnje a neke ne, može li pomoć oko ovoga?

I jedna molba na kraju, molim bez savjeta oko izbora OS, jer to nije tema. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: XP Pro x64 - runtimes pitanje
Steta sto te ne mogu savjetovati da napravis migraciju na 7 64bit :) no sto se tvog problema tice, nisam siguran da ne postoje 64 bit verzije frameworkova. U biti pogledaj i instaliraj samo jedan, 3.5 sp1, sa njime rade i aplikacije radjene u starijim frameworkovima.
Znatizelja- zasto je nemoguca migracija?
I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Steta sto te ne mogu savjetovati da napravis migraciju na 7 64bit :) no sto se tvog problema tice, nisam siguran da ne postoje 64 bit verzije frameworkova. U biti pogledaj i instaliraj samo jedan, 3.5 sp1, sa njime rade i aplikacije radjene u starijim frameworkovima.

Imaš pravo, što više koristim 7 x64 sve više razmišljam o migraciji na xp x64. Najozbiljnije!

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
15 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...

Jesi siguran da sa 64-bit 3.5 sp1 rade sve aplikacije rađene u starijim frameworkovima? Čak i one rađene u 32-bit framework 1.1 npr? Kakva je situacija sa 64-bit Visual C++ runtimesima? Koje sve trebam skinuti da ne moram brinuti hoće li mi raditi neka igra ili 3d aplikacija? Naravno, bilo bi idealno da ne instaliram svaku verziju ikad izašlu, neko one kasnije koje u sebi imaju podršku prijašnjih verzija, jer mi je cilj što manje toga instalirati a da je sve funkcionalno.

Migracija na 7 64bit nije nemoguća ali mi je krajnje nepotrebna. Koristeći nLite, Xp 64bit sam tweakao i updateao svim što mi je potrebno, i isto tako izbacio sve što mi je nepotrebno. Krajnji rezultat je brz i siguran OS po mojim željama i potrebama manji 10 puta od 7 64-bit.

17 godina
makimakimaki kaže...

Jesi siguran da sa 64-bit 3.5 sp1 rade sve aplikacije rađene u starijim frameworkovima? Čak i one rađene u 32-bit framework 1.1 npr? Kakva je situacija sa 64-bit Visual C++ runtimesima? Koje sve trebam skinuti da ne moram brinuti hoće li mi raditi neka igra ili 3d aplikacija? Naravno, bilo bi idealno da ne instaliram svaku verziju ikad izašlu, neko one kasnije koje u sebi imaju podršku prijašnjih verzija, jer mi je cilj što manje toga instalirati a da je sve funkcionalno.

Migracija na 7 64bit nije nemoguća ali mi je krajnje nepotrebna. Koristeći nLite, Xp 64bit sam tweakao i updateao svim što mi je potrebno, i isto tako izbacio sve što mi je nepotrebno. Krajnji rezultat je brz i siguran OS po mojim željama i potrebama manji 10 puta od 7 64-bit.

3.5SP1 je bio jedini framework koji sam instalirao na XP strojeve, nisam imao nikakvih zamjerki. CDburnerXP, koji plače za frameworkom 2.0 ako nema niti jednog, nije se bunio.

WindowsXP 64bit je prilično nespeglan OS, koristio sam ga dosta vremena, i nisam bio zadovoljan kako kvalitetom drivera, tako podrškom za njega.

Ne razumijem nevoljkost za migraciju, obzirom da se XP približava EOL, neće niti proizvođači hardvera biti previše voljni updateati drivere za njega (slučaj w2k) a izbacit će se polako i podrška od strane proizvođača programa.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice