Windows XP Pro boot problem

poruka: 3
|
čitano: 1.481
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ne mogu bootati Windows XP Professional CD. Šta trebam napraviti da ga mogu bootati, CD ili USB-om.

Datoteke koje se nalaze na CD(slika dolje)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.9.2012 17:33 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows XP Pro boot problem

-preduvijet, mora biti bootabilan medij ili ISO napravlejn od tavog medija, obična kopija 'izgubi' boot sektor i ne boota...

Snimanje (ili kopiranje) bootabilnog medija u pravilu na najnižoj brzini (jer je boot osjetljiv, ako ga ne pročita odmah, krene dalje..).

Naravno, ispravan medij i ispravan CD player, tu je USB u prednosti (ako radi) i puno brži.

Izrada USBa nije standardizirana, radi ali ne uvjek (praviše kombinacija, BIOS, flashdisk, software za izradu..), ne radi uvijek.

-ostatak fileova koje vidiš (boot dio ne možeš vidjeti, osim posebnim alatima), su vjerojatno OK, ali problem je što nekako moraš pokrenuti računalo i te fileove (zapravo sve je u i386, WinNT...). Npr možeš s boot diskete-floppyja.

U svakom slučaju, CD-USB, kod instalacije OSa potreban je i driver, najvažnije za kontroler. XP ne podržava SATA-AHCI/RAID (native) pa se može podesiti u BIOSu copmatibility-legacy IDE ili slipstremati driver za kontroler da bi install vidio HDD ili driver na floppyju - F6.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Riješio sam problem programom nLite, pokrenuo program učitao datoteku i386, te napravio bootabilan iso, nakon toga spržio na dvd.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice