Imam pitanje za vistu dali na visti rade sve igre i programi koji rade i na xp-u ??
Ako je moguče napišite !
Imam pitanje za vistu dali na visti rade sve igre i programi koji rade i na xp-u ??
Ako je moguče napišite !
Da, (98%), neke prastare igre ne rade
dali je vista sigurnija nego XP
JE al to ovisi i o ostalom softveru (antivirus, antispyware...) ali kao os je puno sigurnija neg xp
ja imam vistu..sigurnija je nego xp..nemoraš ni imati antivirus,imaš u upravljački ploči windows defender (to ti je antivirus)...igre ti budu radile,ali budeš mozda imal neke probleme sa kompatibilnošću...
ja imam vistu..sigurnija je nego xp..nemoraš ni imati antivirus,imaš u upravljački ploči windows defender (to ti je antivirus)...igre ti budu radile,ali budeš mozda imal neke probleme sa kompatibilnošću...
Ako je moguče napišite !
Evo ovo spada djelomično pod ovu temu: Imam Vistu nekih 6 mjeseci, uredno radi, za mrvicu se usporila ali nema nikakvih problema, osim... Kad krenem igrati cod4 online i veza fino u redu, ping ok (u prosjeku 30 do 50, kako na kojem serveru) ali mi krene štekat jer malo-malo pa disk počne raditi i ono tipa kao da je max uposlen pa ne može vrtiti cod4 bez trzanja (nije do graficke kartice jer sam spustio detalje i imam oko 90 fps-a). Obično se problem javi nakon sat vremena igranja, zapravo uvijek u vremenu između 21:00 i ponoći. Sve što sam znao sam poisključivao i eto opet šteka ???
Evo ovo spada djelomično pod ovu temu: Imam Vistu nekih 6 mjeseci, uredno radi, za mrvicu se usporila ali nema nikakvih problema, osim... Kad krenem igrati cod4 online i veza fino u redu, ping ok (u prosjeku 30 do 50, kako na kojem serveru) ali mi krene štekat jer malo-malo pa disk počne raditi i ono tipa kao da je max uposlen pa ne može vrtiti cod4 bez trzanja (nije do graficke kartice jer sam spustio detalje i imam oko 90 fps-a). Obično se problem javi nakon sat vremena igranja, zapravo uvijek u vremenu između 21:00 i ponoći. Sve što sam znao sam poisključivao i eto opet šteka ???
Ma jok do diska je - disk krene šrotat i radi pod opterećenjam (čuje se) i ledica HDD-a konst baca svjetlost. Ako disk krene raditi znači da ga je Vista zaposlila oko nečeg, sad pitanje je čeg? Bilo mi je po defaultu nemješteno kod nekih programa uključujući i Defender da se navečer spajaju na net i provjeravaju jel ima kakvih zakrpa i noviteta iliti skeniranje diska i sl. no to sam poisključivao i mijenjao vrijeme jer navečer obično imam običaj igrat. Eto ne znam što bi bio razlog.
Onda nije hdd nego je sistem. Jel kad disk šrota znači da sistem nekaj radi. Probaj imat uključen task manager ,vidi koliko je procesa i kaj troši najviše resursa!