Windows particioniranje

poruka: 9
|
čitano: 2.288
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows particioniranje

Pozdrav ekipa

Dobio sam novi novcati laptop sa windows 8 instaliranom. Covik mi je dao da ga instaliram da stavim windows 7. Problem se desava kada pokusam staviti windows 7 neda mi da na nijednu particiju instaliram jer je kao GPT particioniranje. Udrem format ili delete ili napraviti novu particiju isto nece. Aj dobro nije mi to problem zaobici jednostanvo dignem koji live boot linux formatiram cili disk u ntfs problem rijesen. 

MOJE GLAVNO PITANJE JE SADA. Jeli to pametno napraviti??? Sada se pitate zasto jeli pametno napraviti?

Kao prvo u bios se nemoze uc nikako nego iz windowsa premda sam to kopao jedno uru vrimena. Kada sam usao u bios tamo je hrpa opcija koje su windows related i svi su pisu za win8. Usb bootanje ili bilo koje drugo bootanje osim diska je iskljuceno pod default nije mi uopce dao nista boota. Kada sam se to malo poigrao namjerno formatirao windows 8 particiju najvecu windowsi su se opet dizali ali su digli kao neki svoj safe mode di mogu birat  ocu li u bios  comand promat i tako te neke opcije a bilo je za normalno nastaviti raditi u windowsima to nije napravilo nista i bilo je opcija kao reinstall windows kao sacuvat aplikacije i reinstalirat i clean reinstal i to je isto napravilo nista kao da mu fali particija.

AJ dobro super. Izvukao sam winse pomocu TIPKE DA TIPKE I ima naljepnica koja se hvali na laptopu kao one key rescue whole sistem i to mi je bootalo sasvim neki drugi program sa neke totalno hidden particije koju nisam vidio ni iz linuxa niti iz acronisa koji je vezan za backupiranje cilog diska ala image diska spremljen na particiju i tako sam sve vratio u prvobitno stanje. Moram napomenuti laptop se nemoze otvoriti za izvaditi disk nema ni jedne vide inace bi ja lako clonirao disk i ako sta pokvarim lako vratim.

Znaci dali udrit kompletan format diska iz GPT VRSTE PARTICIONIRANJA U NORMALNI MBR za windows 7  bez straja da ista "pokvarim"?

Po meni nebi smilo bit nista al opet me zeza kako on odma boota win8 bez imalo gledanja icega  i nemogucnost uc u bios bez winsa?

I da moram napomenit. Sa laptopom nije dosao nikakav rescue cd sa winsima tako ako formatiram cili disk da su cili original win 8 otisli bez povratka i neznam bili uopce dalo instalirat 7

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 17:41 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows particioniranje

-nemaš dovoljno predznanja, radije odustani dok imaš vremena..

-ako si hrabar, sve što je potrebno, promijeniti na legacy BIOS boot (MBR).. ali i znati kako se uđe u postavke BIOS-UEFIja.

.. upozorenje, gubiš sve s diska.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 18:06 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nemaš dovoljno predznanja, radije odustani dok imaš vremena..

-ako si hrabar, sve što je potrebno, promijeniti na legacy BIOS boot (MBR).. ali i znati kako se uđe u postavke BIOS-UEFIja.

.. upozorenje, gubiš sve s diska.

Nezelim ispast kao da se rugam. 

Prvo to je sve napravljeno i dalje nece da instalira al dobro onda ja nemam znanja. A idemi na neku stvar da ovako banalne stvari mogu sjebat hardwer. Najbolje bacit kroz prozor. 
Al dobro zaboravi na sve. FORMAT CILI DISK hoceli se na recovery vratit winsi.... 

Ispricavam se mozda nije shvacen problem.

Cijelo pitanje je dali ja jednu particiju mogu samo formatirat da ostanu backupi win8 origanlno od proizvodaca da radi 7.

Meni uopce nije problem fomrat disk udrit 7 i sve radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 18:39 (Duje00).
16 godina
Duje00 kaže...
,,

fomrat disk udrit 7 i sve radi

-udri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Windows particioniranje

Možeš formatirati, ali onda više nema vraćanja original osmice, recovery ti neće raditi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows particioniranje

Ma uspio sam nekako napraviti image particija svaku pojedino potrajalo je al radilo je nije htio napraviti image cilog diska.

Onda sam uredno formatirao disk pomocu acronisa i normalno pokrenio instalaciju sedmice i sve je radilo normalno.

Al bas im je mozak daju originalne windowse sa laptopom i onda ne daju recovery dvd il stick kao da HDD nemoze nikako crknut...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Duje00 kaže...

Al bas im je mozak daju originalne windowse sa laptopom i onda ne daju recovery dvd il stick kao da HDD nemoze nikako crknut...

Svi proizvođači na predinstalirane Windowse stavljaju recovery software za izradu recovery DVD, pri prvom pokretanju OS-a to je prvo kaj se napravi

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 13:33 (Flying Dutchman).
17 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...
Duje00 kaže...

Svi proizvođači na predinstalirane Windowse stavljaju recovery software za izradu recovery DVD, pri prvom pokretanju OS-a

Nisam našao tu opciju da mi daju da spržim na dvd il na stick a trazio sam po svim opcijama.Uglavnom sam ja to na malo kompliciraniji nacin odradio al bitno da je napravljeno.

15 godina
Duje00 kaže...

Nisam našao tu opciju da mi daju da spržim na dvd il na stick a trazio sam po svim opcijama.Uglavnom sam ja to na malo kompliciraniji nacin odradio al bitno da je napravljeno.

Jednom kad napraviš te DVDove, bez obzira i da zbrišeš recovery particiju, reinstalacija preko DVD vrati komplet i nju

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice