Windows has detected an IP conflict

poruka: 42
|
čitano: 5.246
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

evo danas su mi ovi iz t-com promijenili router i kad sam upalio komp pojavili mi se ovo (slika).... sta je to, jel to problem neki, jel to vezi wirelessa, i kako da to rijesim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

to se i meni javilo 2 puta i jednom bratu na laptopu. neznam što je to. ignoriral sam to

0 0 hvala 0
16 godina

Pa kako necete znati sto je to?!!

To je upravo ono sto pise. Imate dva racunala na mrezi s istim ip-om.. Ali ne... treba to procitati... 

Vi sad mislite da cemo mi znati nesto puno vise? Znamo isto kao i vi. Imate 2 racunala na mrezi s istim ip-om.. 

uhhh...nasto se i ja nerviram

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 4 hvala 0
15 godina

to ti se zna desiti kada  jedno racunalo koje je imalo IP npr xxx.xxx.xxx.30 stavis u sleep ili hibernaciju, a ukljucis drugo racunalo koje ce dobiti taj isti IP xxx.xxx.xxx.30

prilikom sljedeceg pokretanja prvog racunala, racunalo ce takodjer traziti da ima opet taj isti ip...

rijesenje ti je da postavis staticnu ip na svakom racunalu ili da u routeru pod "Client List" (to ima zyxel a za ostale neznam) rezerviras za svako racunalo drugu IP!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows has detected an IP conflict
passat kaže...

To je upravo ono sto pise. Imate dva racunala na mrezi s istim ip-om.. Ali ne... treba to procitati... 

Vi sad mislite da cemo mi znati nesto puno vise? Znamo isto kao i vi. Imate 2 racunala na mrezi s istim ip-om.. 

za tvoju informaciju ja znam citati, a pitam zato jer u kuci imam samo jedan pc!
vidim tu na routeru da mi je ova wireless lampica upaljena... jel to znaci da mi se drugi ljudi mogu spajati na internet il sta?

16 godina

Naravno da ti se mogu spajati ako imaš slabu ili nikakvu zaštitu za wireless.

Uglavnom, ako ne koristiš wireless, slobodno ga ugasiš i bez brige si.

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maxy0 kaže...
za tvoju informaciju ja znam citati, a pitam zato jer u kuci imam samo jedan pc!

vidim tu na routeru da mi je ova wireless lampica upaljena... jel to znaci da mi se drugi ljudi mogu spajati na internet il sta?

Ako lampica svijetli znaci da je ukljucen wireless sto opet znaci da ti se drugi mogu spojiti AKO nije postavljena zastita!

EDIT:underdog me pretekao..

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 14:46 (sisko93).
15 godina
sisko93 kaže...
maxy0 kaže...

Ako lampica svijetli znaci da je ukljucen wireless sto opet znaci da ti se drugi mogu spojiti AKO nije postavljena zastita!

ok, posto mi netreba wireless za sad kako da ga iskljucim?

15 godina

bilo bi nam korisno da makar navedes o kojem se routeru radi{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Upališ browser, u adresnu traku upišeš 192.168.1.1, uneseš svoj username i password i nađes u izborniku opciju wireless i tamo ugasiš.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
sisko93 kaže...

bilo bi nam korisno da makar navedes o kojem se routeru radi{#}

Thompson Geteway

16 godina

E onda napravi ovo što sam ti ja napisao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 14:54 (underdog).
15 godina
underdog kaže...

E onda napravi ovo što sam ti ja napisao.

ovaj debil iz t-com-a mi je napiso krivi username ili password... jel mogu njihovu sluzbu nazavat i jel ce mi htijet rec?

15 godina

username i password ti nije kao za pristup internetu nego ti je username i password vjerovatno napisan dolje na routeru!

kada ti se otvore postavke routera...

pod >>home network<< kliknes na "wireless".. zatim gore desno na "configure" i zatim maknes kvacicu sa "interface enabled"

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 15:01 (sisko93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probaj sa default username i passom - user i 0000

16 godina
maxy0 kaže...
passat kaže...

Ali NISI REKAO da u kuci imas jedan PC, napisao si tek sad... ja ne citam misli, neznam za druge

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Oni ti mogu sve to restartati tako da ih samo nazovi..

Ali nema nikakve potrebe za kompliciranjem i dramatiziranjem... Ja sam imao samo jedno računalo na mreži i nijedno se drugo nije moglo spojiti pa mi je javljao IP conflict...

Odi na postavke mrežnog priključka i upiši neku IP adresu tipa 192.168.55.11 i problem bi ti trebao biti rješen...

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
15 godina

sta ce se desiti ako napravim ovo: >Network Connections desni klik na Local Area Connection pa na disable

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ništa, onemogućit ćeš si pristup internetu, a sa enable ga vraćaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ostat ces bez konekcije na router... a posto se neces moc povezat na router, neces imati ni internet!

EDIT: ovaj underdog nonstop sec prije mene!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 15:14 (sisko93).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja se ispričavam, neću više {#}

15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

sta ce se desiti ako napravim ovo: >Network Connections desni klik na Local Area Connection pa na disable

Umjesto na disable klikni na properties, odaberi IPv 4 i tamo upiši adresu i to je to..

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
15 godina
underdog kaže...

Upališ browser, u adresnu traku upišeš 192.168.1.1, uneseš svoj username i password i nađes u izborniku opciju wireless i tamo ugasiš.

daj reci tocno sta treba stinsut da ugasim... sad sam uso tamo pod homw networks sa strane i stisgno configure i ima nesto interface enabled: i kvacica na tome jel ju treba maknut il gdje treba ic?

15 godina

samo treba kao sto sam vec i rekao maknuti kvacicu sa interface enabled i spremit te postavke..... nakon toga ti wireless nebi vise trebao biti aktivan!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 0:18 (sisko93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa to se meni na vipu stalno događa prespojim se ponovno poberem neku drugu ip adresu i zdravo đenja big deal

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina

evo iskljucio sam wireless... al opet mi se svaki put ovo pojavljuje al nebi se zalio da mi interent radi, ove lampice sve dobro svijetle al nemoze ucitat stranicu nijednu.... moram par puta restetirat ga da normalno radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maxy0 kaže...

evo iskljucio sam wireless... al opet mi se svaki put ovo pojavljuje al nebi se zalio da mi interent radi, ove lampice sve dobro svijetle al nemoze ucitat stranicu nijednu.... moram par puta restetirat ga da normalno radi

Kako bi vidjeli pravu sliku u commandu otipkaj slijedeću naredbu

ipconfig /all

poslikaj ispis, zatim upiši slijedeću naredbu:

arp-a

i opet poslikaj ispis.

snimke postaj ovdje pa ćemo vidjeti što napraviti dalje.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan

Pa jel ne pokupiš sa svakim novim spajanjem novu ip adresu? ja na vipu nemam nikakav wireless pa mi to zna javljati ne kužim vas majke mi

ako ti je jednom u konfliktu sa nekom t-com ip adresom koja je već on line, drugi put ali stalno ne može pobirati taj tren već zauzete ip adrese da ga j...

kakve to ima veze sa wirelessom? kada su to ip adrese na mreži?

bar vip ima očiti manjak ip adresa pokupi mi vodafonovu u engleskoj i locira me taj tren u engleskoj majke ti a sjedim u zg, to znači da su si isposudili njihove jer nemaju svojih slobodnih, no

po meni je pametnije ne biti na mreži sa ip adresom koju taj tren već netko koristi, jer ako taj netko napravi pifdariju u toj sesiji nemam pojma što može i tebe kačiti ni krivog ni dužnog, bolje se prespojiti pa pobrati neku koja je slobodna i biti sam na netu na toj ip adresi taj tren ako se kužimo

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 18:55 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
mario.L_hr kaže...
maxy0 kaže...

ipconfig /all

arp-a

i opet poslikaj ispis.

svaki pu nakon sto stavim komp na sleep i uplaim ga pojavi mi se ona poruka.... da ga sad stavim na sleep opet bi mi to pisalo i nebi mogo ic na internet , moro bi opet restartat router

15 godina
maxy0 kaže...
mario.L_hr kaže...
maxy0 kaže...

ipconfig /all

arp-a

i opet poslikaj ispis.

svaki pu nakon sto stavim komp na sleep i uplaim ga pojavi mi se ona poruka.... da ga sad stavim na sleep opet bi mi to pisalo i nebi mogo ic na internet , moro bi opet restartat router

Moja greška, treba lupiti razmak iza arp (znači ide arp -a). Ajde lupi naredbu, slikaj i postaj.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice