Windows 7 - problem sa otvaranjem kante

poruka: 4
|
čitano: 1.850
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jedan pomalo čudan problem. Naime, kada želim da otvorim kantu - to jako dugo dugo traje (iako u kanti npr. ima tek jedna mala slika). Problem se javlja i kada uradim desni klik na kantu - vrti, vrti i na kraju se sruši windows explorer. Sam komp je sporiji nego pre, odnosno dosta dugo se pali i gasi.

Kontaktirao sam Microsoftovu podršku i nisu uspeli da mi pomognu, rekli su da oborim sistem (a obarao sam sada za vikend i od tada imam problem).

Na internetu sam čitao o sličnom problemu - ispalo je da eksterni hard disk pravi problem. Naime, koliko sam shvatio, Windows pravi kantu na svakom disku, dakle i na eksternom hard disku.

Takođe, ako sam dobro shvatio, treba očistiti kantu sa svih diskova, pa je moje logično pitanje kako to da uradim? Čitao sam nešto da ide kroz CMD, ali nisam siguran baš kako tačno. Može li mi CCleaner nekako pomoći?

Unapred hvala 

bojan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

S CCleaner ces moci obrisati datoteke iz kante, sto mislim da bi moglo rijesiti tvoj problem poslije ispraznjivanja.
Takode pogledaj koliko je maksimalno dopusteno memorije da koristi kanta za smece. Takode probaj postaviti da odma brise datoteke koje bi trebalo spremit u kantu.

Ako ovo ne uspije probaj s CMD metodom.

Ova metoda ti privremeno ocisti kantu osim ako neces da instaliras CCleaner ili neko od navedenog:

1.Otvori Command Prompt, kilkni Start, klikni All Programs, klikni Accessories, desni-klik Command Prompt, a onda klini Run as administrator.

2. Upisi sledecu komandu i pritisni ENTER: rd /s /q C:\$Recycle.bin

ovo ce ti ocistiti $Recycle.bin folder za C:\ HDD. Mozda ces morati ovo uraditi za svaku particiju na tvom sistemu takode i za vanjske (ekterne) HDD-ove. Promijeni C Sa slovom drugih particija ili eksternog HDD-a.

3. Upisi exit da bi zatvorio normalno Command Prompt.

Eto nisam bas siguran dali ce ti moc ovo pomoci ali sam probao.

OMMF

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

CCleaner nije rešio problem...

Kanta još uvek baguje

bojan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan