Windows 7 - problem s memorijom

poruka: 2
|
čitano: 790
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam jedan problem za koji u biti nisam siguran da li je problem s windowsima ili s hardwareom (sumnjam na memoriju). Radi se o tome da mi izbaci "plavi ekran" (slika u prilogu) i restarta komp. Windowsi su Ultimate 7, 64 bitni. Komp je quad core na 2,4 Ghz, 4 Gb memorije. Windowsi su instalirani prije godinu dana i od tada ništa nisam dodavao ili oduzimao hardwarea. Problem se ispočetka, jako rijetko javljao (možda jednom u dva mjeseca) samo i jedino u trenutku kada bi "isčupao" USB kabel (externi disk ili čitač kartica) ili USB memoriju. I to na oba USB utora na prednjoj strani kučišta (stražnje nisam isprobavao).

Danas je problem postao gori jer se plavi ekran javlja svako malo i praktički mi je nemoguće sastaviti 10-15 min rada, a da se ne pojavi. Čak sam ostavio log-in screen da stoji i komp se restartao (doduše bez plavog ekrana) nakon 10ak min. Bootanje Windowsa traje jako dugo; možda oko 1 min - 1:20 min. To se odnosi od trenutka paljenja kompa do trenutka pojave log-in screena. Na laptopu starom 3 god. s 1Gb memorije i dual coreom na 2 Ghz Windowsi se podignu za 30ak sekundi.

Na kompu je bio Win XP do prije godinu dana kada sam instalirao sedmicu, i na XP-u nije bilo ovog problema. Na sedmici mi se prvi put ovaj problem pojavio niti 20-30 dana od instalacije. Možda je slučajnost...

Sumnjam na memoriju zbog zadnje linije teksta na plavom ekranu gdje spominje "Dumping physical memory to disk: (broj)" - ovo "broj" je u postotak i broji ga u koracima od +5. Zbog toga mislim da je problem s memorijom. 

Zna li itko o čemu se radi??? Može li itko dati savjet?? Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Riješeno!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice