Windows 7 pitanje

poruka: 27
|
čitano: 5.398
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Windows 7 pitanje

imam sada win 7 32 bit-a i nabavio sam si od 64 -bit-a i sad bi si to instalirao

KONFA JE:

2 gb-rama
proc.: intel core 2 duo e8200 2.6 ghz
grafa.:nvidia geforce 9600 gt 1gb

pitanje je samo jel bi bio šta sporiji ili će bit dobro?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 17:10 (renoboXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 pitanje

Samo daj, nema razloga da se uspori.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 pitanje

Bit ce ti dosta sporije jer za 64bit treba najmanje 4 gb rama....

Get out to life!NOW
Moj PC  
0 10 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 pitanje
nemoguće evo sad sam našao i vidim da traži najmanje 2 gb evo:
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 pitanje

64 bitni ti troši više rama nego 32 bitni, tako da je minimum za 64 bitna 2 giga rama, ali je optimalno 4.  evo ti na slici, moj task manager, win7 64 bit sa 4 giga rama. od procesa je uključena opera sa 5-6 tabova, mjutorrent, i otvoreno je nekoliko foldera.

dakle, ako staviš 64 bitni win na 2 giga rama, nećeš ništa postići. ako si nabaviš još 2 giga, onda se isplati jer ti 64 bitni prepoznaje više od 3,25 gb rama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 21:26 (robisierra92).
17 godina

ljudi, meljete gluposti..

stavi 64bit slobodno. neće ti ništa usporiti niti će alieni počet izlazit iz kante van..

17 godina
fico_1504 kaže...

Bit ce ti dosta sporije jer za 64bit treba najmanje 4 gb rama....

Nije istina!

Dva gb su ti dovoljna za normalan rad i nikakvih usporenja nece biti, osim ako otvoris nekoliko zahtjevnih aplikacija u isto vrijeme i to opet zavisi kojih i sto radis.

Ja sam upravo otvorio Photoshop, BSPlayer koji vrti HD film, Aimp sa muzikom, Skype, Firefox, Limewire, Utorrent, i jos hrpa standardnih aplikacija koje se pokrecu sa startom racunala i zauzece memorije je oko 1.5 GB.

Zato ne slusaj ove koji pricaju da ti je potrebno minimalno 4 GB, oni nisu nikada provjerili koliko im racunalo trosi memorije ili uopce nemaju 64 bitni OS.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
15 godina
protjeran
Windows 7 pitanje
ok......hvala vam........budem vidio ako bude neš štekalo lako ću ja vratit na 32 bit-a....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 pitanje
evo ovo je sa win 7 32-bit-a, otvorio sam 10 programa imate sliku pa vidite i trošio je 948 mb znaći sa 64 bita- bi trebalo da troši 1.5 gb.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 pitanje
a jedno pitanje kad smo kod ram-a.....neki su mi rekli da mogu povećat rame tako da uzimam gige s hard diska......jel to istina ako je kako
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
renoboXX kaže...
a jedno pitanje kad smo kod ram-a.....neki su mi rekli da mogu povećat rame tako da uzimam gige s hard diska......jel to istina ako je kako

ne, nemozes, postoji nesto kada windowsi u nedostatku rama nesto spremaju na hard, kod viste i kod 7 to mozes raditi i sa usb stickom, zove se ready boost, ali problem je u tome sto hard diskovi imaju jako malu brzinu citanja i pisanja u usporedbi s ramom, da se moze, ja bih sada imao terabajt i pol rama...

Dajem demonoid pozivnicu na pm
15 godina
Windows 7 pitanje

nije istina... onda bi svi mogli imat nekoliko desetaka gigabajta rama....
možeš stavit usb stick i uključit opciju ready boost tako ti se usb memorija "prepoznava" ka dodatno "skladište" ram podataka... 

EDIT..eto prestigli su me.

Na svijetu postoji 10 vrsta ljudi. Oni koji znaju binarni sustav i oni koji neznaju.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 9:25 (sirka666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
renoboXX kaže...
evo ovo je sa win 7 32-bit-a, otvorio sam 10 programa imate sliku pa vidite i trošio je 948 mb znaći sa 64 bita- bi trebalo da troši 1.5 gb.....

to po nekoj formuli računaš ili? Belji se

inače, što više rama imaš to će više i trošit..

15 godina
neaktivan
Windows 7 pitanje

za 64 bitnu inačicu windowsa trebaš imati 4GB ili više RAMA

0 4 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 pitanje

ćek malo sad npr imam usb stik od 4 gb i kaj bi se to moglo da se napravi da imam još 4 gb dodatno ili..............nekužim malo pojasnite

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 10:35 (renoboXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
veki101 kaže...

po 100x

NE MORAŠ!

možeš imat i 512MB, bitno je imat procesor koji podržava 64-bitne instrukcije.

a razlika u ramima je ta da će 64-bitni prepoznati više od 4GB rama u kompu (ukoliko ih imaš) i može alocirati više memorije od 32-bitnog sustava..

i tu priča s ramima prestaje..

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 10:49 (nixass).
17 godina
renoboXX kaže...

ćek malo sad npr imam usb stik od 4 gb i kaj bi se to moglo da se napravi da imam još 4 gb dodatno ili..............nekužim malo pojasnite

može se Namigiva

ne znam kak se to zove u win7 al u visti se zvalo vista readyboost.

no, brzina takve memorije je katastrofalna i ispala je dobar marketinški trik.  

17 godina
neaktivan

Mala dopuna. Ogranicenja win 32 bitnih su max adresiranje 4 GB rama u sto ulaze razno razne memorije i kes tako da je to realno oko 3 GB i max 2 gb po procesu. TAko da mozes imati 3 GB rama jedan program ti moze iskoristiti max 2. x64 nema tih ogranicenja tj. ima ih ali su neke sulude granice koje reano neces dostici za nekoliko (desetina) godina.

:)
16 godina
odjavljen
Windows 7 pitanje

Mogu sad ja neš reć? OK.

Na x86-32 moguće je adresirati 4GB memorije (RAM, pagefile, kernel memory, one sitnice za BIOS) i svaki proces može dobiti max 2GB. Na x86-64 nema smisla spominjati ograničenja pa je bitna samo jedna stvar - Win7 x64 radi i na 1GB memorije!

BTW, ovo što vidite u task manageru to uopće nije stvarno stanje "popunjenosti" memorije jer je tu uključen pagefile, RAM i prefetch tako da nikad ne znate koliko je RAMa u uporabi a koliko je samo rezervirano (prefetch).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Windows 7 pitanje

ReadyBoost je ustvari dopuna za SuperFetch, koji na pametan nacin upravlja memorijom,  odnosno brine se unaprijed da osigura dovoljno memorije za cesto koristene programe, procese, aplikacije...omoguci im prioritet nad programima u pozadini ili ih ucita u memoriju tako da se pri pokretanju aplikacije ne ucitavaju sa HDD-a nego direktno iz memorije sto je visestruko brze.

ReadyBoost znaci omogucava SuperFetch-u da koristi neko drugo mjesto za cache kao sto je Flash memorija ili eksterni HDD. Naravno, svi ti uredaji moraju podrzavati ReadyBoost tehnologiju.

renoboXX kaže...

Odakle ti sad ta racunica?

veki101 kaže...

Da si procitao koji post prije, mozda malo progooglao, ili da si ikada upotrijebio 64 bitni OS znao bi da NE TREBA! ... kao sto je vec netko rekao "po 100-ti put".

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 17:47 (croart).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 pitanje

evo moj task manager na win 7, 64bit, sa 2G DDR3 RAM (tako je laptop kupljen -> i taj RAM i taj OS).

otvoren je Google Chrome sa 6 tab-ova i skype.

Windows 7, 64bit, 2GB DDR3@1066MHz Windows 7, 64bit, 2GB DDR3@1066MHz
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 0:32 (sasa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
renoboXX kaže...

imam sada win 7 32 bit-a i nabavio sam si od 64 -bit-a i sad bi si to instalirao

KONFA JE:

2 gb-rama
proc.: intel core 2 duo e8200 2.6 ghz
grafa.:nvidia geforce 9600 gt 1gb

pitanje je samo jel bi bio šta sporiji ili će bit dobro?

Radit ce ti ok 64 bit-ni win,  ali mozda naletis na neki stariji program ili igru koji bas ne sljakaju ali to je rijetkost i uglavnom postoji adekvatna zamjena, ali sa 2 gb rama neces osjetiti nikakvo poboljsanje, sumnjam da ce biti ikakvog osjetnog poboljsanja tako da osobno ne bi isao na 64  bita sada.

Sto se tice koristenje hdda kao ram, win ima opciju virtual ram koja to radi i automatski je neki mali postotak hdda rezerviran za to, ali kao sto je vec napisano, hdd je osjetno sporiji i povecanjem kolicine te memorije samo bi postigao kontra efekt i usporio system. 2GB su sasvim dovoljna za normalan rad...

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F
17 godina
neaktivan
Windows 7 pitanje
Ne slazem se. Nikakvog usporenja u radu nece niti moze biti. Slobodno instaliraj jer ce ti 64-bitne aplikacije moci iskoristi cpu a sto se tice memorije na disku slobodno ostavi da ti win automatski to regulisu. Moja preporuka je da slobodno instaliras win 7 64-bita. Nista ne gubis a u nekim situacijama dobijas.
:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 pitanje
ok...hvala vam
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 7 pitanje

E ljudi na WIN7 mi ne radi Task Manager,stisnem ctrl+alt+ delete i nece

zna mozda gdje to mogu srediti?

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 pitanje

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Troubleshoot-Task-Manager-problems

Cek uopce ti se ne pojavi onaj logon screen ili?

Inace kad stisnes CTRL+ALT+DELETE pojavi se logon screen i zadnja opcija je start task manager

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 16:44 (Skizzy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 pitanje

Zašto mi win7 briše ikone igrica sa radne površine???

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice