Windows 7 boot problem

poruka: 16
|
čitano: 5.753
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7 boot problem

Pozdrav,

Imam problem sa bootanjem Win7 na staroj matičnoj ploči MSI KT4A-V, matična jednostavno ne prepoznaje BOOT file te ne može pokrenut windowse.

Mene zanima postoji li kakva opcija ubacivanja BOOT datoteka u HDD kako bi ti proradilo?

Windows 7 boot problem

Znači, Win7 instaliran na HDD, ne može bootati na starom biosu, iako windows pokušava ubaciti datoteka da pokrene(windos is loading files na start up-u).

Probao:

Instalirao sam ISO file od Plop manager-a, ali ne radi i dalje poruka: Windows is loading files, također imam i na floppy Plop, ali kao bootabilna instalacijska mapa, međutim sam autor upozorava na mogučnost gubitka podataka pa nisam probao.

Navedite moguća rješenja:

Ako je netko radio sa Ultimate boot CD, Boot Manager ostali neka javi ukoliko ima rješenje.

Napomena:

Nemam EROR code 5OS je već instaliran na HDD-u, samo ga trebam bootat na starom BIOS-u.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 20:51 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 7 boot problem
Wuk19 kaže...

Pozdrav,

Imam problem sa bootanjem Win7 na staroj matičnoj ploči MSI KT4A-V, matična jednostavno ne prepoznaje BOOT file te ne može pokrenut windowse.

Mene zanima postoji li kakva opcija ubacivanja BOOT datoteka u HDD kako bi ti proradilo?

Hvala

U biosu podesi da ti prvo čita sa CD/DVD i izađi sa F10 i ubaciš DVD za instalaciju i kad počne javit poruka Any to key... klikni enter i instalacija će počet.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
15 godina
neaktivan
Windows 7 boot problem

To se radi kod instalacije operativnog na formatirani HDD, međutim i tada se dobije EROR code 5 zbog zastarjelog BIOS-a matične.

Ja več imam instaliran OS na HDD-u samo ga ne mogu BOOt-at sa starom matičnom jer je BOOT file na HDD neprepoznatljiv od starog bios-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sorry što upadam u temu ali da ne otvaram novu...imam instaliran Win7 32-bitni i sad ga želim formatirati i instalirati Win7 64-bitni...kad ga pokrenem iz windowsa kaže mi da nemože pošto je 64-bitni, a ne mogu ga bootat iz biosa, izgasim sve, samo ostavim dvd rom i neće...dvd je bootabilan, kad ga ubacim u windowsu pokrene se odmah autoran???

E8500, EP45-DS3, HD4870 GS, DDR 4GB, Corsair TX650, WD 640GB, T220, TERRATEC Cinergy 2400i DT Dual DVB-T tuner
17 godina
sportline kaže...

Sorry što upadam u temu ali da ne otvaram novu...imam instaliran Win7 32-bitni i sad ga želim formatirati i instalirati Win7 64-bitni...kad ga pokrenem iz windowsa kaže mi da nemože pošto je 64-bitni, a ne mogu ga bootat iz biosa, izgasim sve, samo ostavim dvd rom i neće...dvd je bootabilan, kad ga ubacim u windowsu pokrene se odmah autoran???

kakve veze ima autorun sa butabilnim DVDom?

16 godina
neaktivan

Tako su meni objasnili...ako se kad ubaciš cd/dvd pokrene onaj prozor za autoran i misil explore cd/dvd znači da je bootabilan...

Nego kako mogu vidit da li je bootabilan i kako ga takvim napraviti?

E8500, EP45-DS3, HD4870 GS, DDR 4GB, Corsair TX650, WD 640GB, T220, TERRATEC Cinergy 2400i DT Dual DVB-T tuner
14 godina
neaktivan

Paragon HDD Manager ima dosta opcija za popravljanje problema pri boot-anju.

16 godina
neaktivan

I plus toga kad ga instaliram iz Win ostane mi ona datoteka old, a to ne želim... Zato ga hoću bootat ali ne mogu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 14:33 (sportline).
16 godina
odjavljen
Windows 7 boot problem

Jedini meni poznat način za rješavanja code 5 3.14zdarije (osim updatea BIOSa, naravno) je uporaba Plop boot managera. Zlatna stvarčica. Vlastiti PXE/IDE/USB driveri, boot neovisan o BIOSu..

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 14:57 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Windows 7 boot problem

Znači, Win7 instaliran na HDD, ne može bootati na starom biosu, iako windows pokušava ubaciti datoteka da pokrene(windos is loading files na start up-u).

Probao:

Instalirao sam ISO file od Plop manager-a, ali ne radi i dalje poruka Windows is loading files, također imam i na floppy Plop, ali kao bootabilan instalacijska mapa, međutim sam autor upozorava na mogučnost gubitka podataka pa nisam probao.

Navedite moguća rješenja:

Ako je netko radio sa Ultimate boot CD, Boot Manager ostali neka javi ukoliko ima rješenje.

Napomena:

NemamEROR code 5, OS je već instaliran na HDD-u, samo ga trebam bootat na starom BIOS-u.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

fino provjeri jeli bootabilan dvd zatim moras uci u bios i postavit da se racunar boota sa dvd drajva restartuj i kad se prikaze press any key kliknes bilo koju tipku i instaliras inace nece ti moci pokrenut instalaciju u windowsu 7 jer je instalacija napravljena samo da se pokrece na 64 bitnim windowsima

15 godina
protjeran

e ovako uzimi power iso i sa njim ucitaj windows instalacijski disk i pogledaj na dnu jeli bootable disc ako nije ponovo sprzi windows iso datoteku power isom i to sa bootable opcijom...

Ako zelis da obrises Windows.old ides desni klik na particiju na kojoj ti se nalazi windows.old i kliknes properties i odaberes opciju disc clenup i kad ti pronadje sve oznacis opciju previous windows instalation files i ok nakon toga ce ti obrisat te sve fajlove iz foldera windows.old i to je to rijesen problem 

16 godina
odjavljen
Wuk19 kaže...
Instalirao sam ISO file od Plop manager-a, ali ne radi i dalje poruka Windows is loading files, također imam i na floppy Plop, ali kao bootabilan instalacijska mapa, međutim sam autor upozorava na mogučnost gubitka podataka pa nisam probao.

Pa, code 5 je riješen. Problem sa HDDom?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Beco kaže...

e ovako uzimi power iso i sa njim ucitaj windows instalacijski disk i pogledaj na dnu jeli bootable disc ako nije ponovo sprzi windows iso datoteku power isom i to sa bootable opcijom...

Ako zelis da obrises Windows.old ides desni klik na particiju na kojoj ti se nalazi windows.old i kliknes properties i odaberes opciju disc clenup i kad ti pronadje sve oznacis opciju previous windows instalation files i ok nakon toga ce ti obrisat te sve fajlove iz foldera windows.old i to je to rijesen problem 

Nije bootable disc, moram ga ponovo spržiti ali neznam kako u power iso odabrati bootable opciju, idem na burn, odaberem source file i dalje mogu samo spržiti, treba li još nešto napraviti? 

17 godina
sportline kaže...
Beco kaže...

Nije bootable disc, moram ga ponovo spržiti ali neznam kako u power iso odabrati bootable opciju, idem na burn, odaberem source file i dalje mogu samo spržiti, treba li još nešto napraviti? 

ISO mora bit bootabilan, odnosno vec u samom imageu bi trebali bit svi fajlovi da se isti moze bootat. postoje nacini kako da sam napravis bootabilni CD ili DVD medij, ali mislim da ce ti za to trebat nesto jace od PowerISO.

evo kako se to radi u neru: http://www.bay-wolf.com/bootcd.htm

s tim da ti treba IMG datoteka (zapravo, floppy image ili nes slicno) da bi proces bio ispravan.

15 godina
protjeran
sportline kaže...

Skini ovo http://www.mediafire.com/?20tu6yi6pwtbmaf i extraktuj negdje i slijedi upute po slikama i imat ces 1000 % bootabilan windows 7 disk i ispricavam se i ja sam bio odsutan {#}

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice