Windows 7 32bit (pitanje) zaključana tema

poruka: 25
|
čitano: 2.206
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Windows 7 32bit (pitanje)

Pozdrav, uskoro kupujem kompjuter sinu, sa torrenta sam skinuo Windows 32 bit, ali ja kad budem kupovao sinu kompjuter cu staviti 4 gb rama, hoce li Windows 32bitni svu ramu iskoristiti, jer sam naletio na temu gdje covjeku samo ocituje 3,50 gb a ima 4 u kompjutoru. molim da mi pomognete. lijep pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 7 32bit (pitanje)
martino kaže...

Pozdrav, uskoro kupujem kompjuter sinu, sa torrenta sam skinuo Windows 32 bit, ali ja kad budem kupovao sinu kompjuter cu staviti 4 gb rama, hoce li Windows 32bitni svu ramu iskoristiti, jer sam naletio na temu gdje covjeku samo ocituje 3,50 gb a ima 4 u kompjutoru. molim da mi pomognete. lijep pozdrav

Instaliraj gore 64-bitni OS.

Razmisli o Linuxu umjesto torrent verzije winsa.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
protjeran

Sta da razmislim o linuxu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
martino kaže...

koristi mislim 3,75 GB,bolje je da instaliraš 64-bit,iskoristit će svu memoriju.

Bolje džaba lezat,nego dzaba radit! xD
15 godina
martino kaže...

Isprobaj Linux u Live verziji i vidjeti ćeš da je to sasvim kompetitivan OS.

13 godina
protjeran

Nikad cuo :S

14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
martino kaže...

Isprobaj Linux u Live verziji i vidjeti ćeš da je to sasvim kompetitivan OS.

Komp mu je za sina,vjerojatno za gaming

13 godina
protjeran

Da definitivno gaming i net :)

14 godina
neaktivan
martino kaže...

Da definitivno gaming i net :)

Onda ono sta sam ti poslao u PP

15 godina

isam od onih koji vole popovati ali zašto ne sagledati opciju koja je potpuno besplatna i koju potpuno legalno možeš imati na računalu. Moja preporuka je Linux Mint, skineš ga, zapržiš na CD/DVD ubaciš u računalo i isprobaš ako ti paše onda paše a ako ne paše, nastaviš prema prvom planu. Dečki u Linux temi tvrde da se i na Linux-u može igrati, osobno nemam pojma jer se uopće ne igram na računalu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

isam od onih koji vole popovati ali zašto ne sagledati opciju koja je potpuno besplatna i koju potpuno legalno možeš imati na računalu. Moja preporuka je Linux Mint, skineš ga, zapržiš na CD/DVD ubaciš u računalo i isprobaš ako ti paše onda paše a ako ne paše, nastaviš prema prvom planu. Dečki u Linux temi tvrde da se i na Linux-u može igrati, osobno nemam pojma jer se uopće ne igram na računalu.

Može se,ali ne sve igre,i preko emulatora :)

15 godina

Ako je točno ovo što piše za Steam onda Linux postaje poprilično kompetitivan i u svijetu igara.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Žali bože tvojih živaca i truda! Steam se plaća ,a i čisto sumnjam da će igre planirane za taj PC biti kupljene u dućanu ,nego vjerojatno preko torrenta.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 22:32 (kizo2703).
17 godina
mario.L_hr kaže...

Ako je točno ovo što piše za Steam onda Linux postaje poprilično kompetitivan i u svijetu igara.

Steam je store/launcher/updater/social aplikacija. Ako i bude za linux to ništa ne znači jer nema gotovo nijedne popularne igre za linux.

Uostalom, nema džabe ni u stare babe, pa tako i na linuxu, besplatan je, al ima hrpu drugih nedostataka u odnosu na windowse, i obratno.

Čovjek ionako nije planirao kupiti windowse, pa mu cijena ni nije neki problem :-)

U svakom slučaju, što se tiče windowsa moraš staviti 64bitne windowse, jer 32bitni iskorištavaju samo oko 3GB RAMa

15 godina
kizo2703 kaže...

Žali bože tvojih živaca i truda! Steam se plaća ,a i čisto sumnjam da će igre planirane za taj PC biti kupljene u dućanu ,nego vjerojatno preko torrenta.

Nažalost takva nam je situacija. Samo sam htio skrenuti pozornost čovjeku da postoji i nešto drugo. Da se razumijemo Windowse smatram izuzetnim OS-om (Vista i 7-ca u uredu dokazuju to svaki dan) ali kada trebam birati između piratskog OS-a/softwera i besplatnog (kućna upotreba) biram besplatni.

Ne shvaćam zašto svatko mora imati najjaču i najnoviju verziju instaliranu na svom računalu.

Isprika na {#}

EDIT

@Bitanga: Jesi li ti pročitao ono što piše na linku.

Valve will soon announce Steam and Source clients for GNU-Linux desktops!
Major news sites are confirming long-running speculation that Valve will be supporting Linux gaming. The official announcement is expected within the next couple months. Getting the Steam distribution system will bring thousands of popular titles, including Counter Strike Source, Left4Dead, and Team Fortress 2.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 22:44 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ne shvaćam zašto svatko mora imati najjaču i najnoviju verziju instaliranu na svom računalu.

Vjerojatno iz istog razloga zbog kojeg po nacije svrsava na JA_telefon, JA_uložak, i slicna JA_ukala, pa tako mora bit i 7 Ultimate, makar piratski...

17 godina
mario.L_hr kaže...

@Bitanga: Jesi li ti pročitao ono što piše na linku.

Valve will soon announce Steam and Source clients for GNU-Linux desktops!
Major news sites are confirming long-running speculation that Valve will be supporting Linux gaming. The official announcement is expected within the next couple months. Getting the Steam distribution system will bring thousands of popular titles, including Counter Strike Source, Left4Dead, and Team Fortress 2.

Pročitao sam, i smatram to mlaćenjem prazne slame.

Gotovo sve nove igre na PCu su DirectX igre, koji ne radi na linuxu. Jednog dana budu to možda i složili, ali taj dan je daleko. I do onda, Linux nije i neće biti gamerska platforma.

Sve je super lijepo i krasno s tim linuxom, al ono brate, da je tako dobar svi bi ga koristili, šta ne? Mora da su svi glupi, jedino linuxaši kuže spiku :-)

15 godina
Bitanga kaže...

Pročitao sam, i smatram to mlaćenjem prazne slame.

Gotovo sve nove igre na PCu su DirectX igre, koji ne radi na linuxu. Jednog dana budu to možda i složili, ali taj dan je daleko. I do onda, Linux nije i neće biti gamerska platforma.

Sve je super lijepo i krasno s tim linuxom, al ono brate, da je tako dobar svi bi ga koristili, šta ne? Mora da su svi glupi, jedino linuxaši kuže spiku :-)

Nisi shvatio bit. Bit je u tome da je bolje imati legalni OS nego piratski. Da li je mlaćenje prazne slame ne znam, vidjet ćemo.

Što se tiče kuženja spike, ja je baš i ne kužim, smatram se bipsićem jer koristim oba OS-a (i podjednaki sam noob na oba). Jesi li ti probao raditi nešto na Linux-u, da možeš tvrditi da nije dobar?

14 godina
neaktivan

Pozdrav imam par pitanja pa bi ih postavio ovdje da ne otvaram novu temu. Stvar je u tome da bih u novu konfiguraciju stavio 8gb RAM-a pošto se danas da naći stvarno jeftino no zabrinjavaju me problemi vezani za Windows 64bit. Da li bih i dalje mogao instalirati 32bitne programe te da li bi oni onda koristili svih 8gb i kako bi to uopće radilo. Bi li imao problema sa raznim igrama te da li bi svi driveri morali biti 64 bitni?

0 0 hvala 0
16 godina

Osobno mislim da malo daviš s tim Linux-om i dižeš ga do neba.I zašto ga uopće preporučiti neiskusnim korisnicima kad je OS već i sam po sebi bagav?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
goranmactavish kaže...

Pozdrav imam par pitanja pa bi ih postavio ovdje da ne otvaram novu temu. Stvar je u tome da bih u novu konfiguraciju stavio 8gb RAM-a pošto se danas da naći stvarno jeftino no zabrinjavaju me problemi vezani za Windows 64bit. Da li bih i dalje mogao instalirati 32bitne programe te da li bi oni onda koristili svih 8gb i kako bi to uopće radilo. Bi li imao problema sa raznim igrama te da li bi svi driveri morali biti 64 bitni?

Odi na 64-bita i nećeš imati nikakvih problema. Sam MS savjetuje instalaciju 32-bitnog MS Offica na 64-bitne windose (provjereno u praksi) 64-bitne savjetuje samo u iznimnim situacijama. Nisam imao problema s bilo kojim driverom ili programomo kojeg sam instalirao.

BlackMoon kaže...

Osobno mislim da malo daviš s tim Linux-om i dižeš ga do neba.I zašto ga uopće preporučiti neiskusnim korisnicima kad je OS već i sam po sebi bagav?

Moja isprika ako davim. Ne dižem ga do neba već samo kažem da u situaciji legalno - nelegalno uvijek biram legalno. Ovo bagav ne kužim ali vjerujem da si htio reći da ne vrijedi ništa. Čovjek koji zna sam instalirati windowse bez ikakvog problema će instalirati i Linux (izzimam Arch, Slackware, Gentoo i slične).

17 godina
mario.L_hr kaže...

Nisi shvatio bit. Bit je u tome da je bolje imati legalni OS nego piratski. Da li je mlaćenje prazne slame ne znam, vidjet ćemo.

Što se tiče kuženja spike, ja je baš i ne kužim, smatram se bipsićem jer koristim oba OS-a (i podjednaki sam noob na oba). Jesi li ti probao raditi nešto na Linux-u, da možeš tvrditi da nije dobar?

Shvatio sam bit. Slažem se da je bolje imati legalan OS, al onda si mogao nagovoriti čovjeka da kupi windowse, da ne krade i te šeme.

Preporučit linux nekome zato što je besplatan je bezveze, kad ne znaš ništa o čovjeku. Jer uz tu besplatnost dobiva hrpu drugih problema.

Probao sam raditi na linuxu i da moram radio bih na njemu bez problema. Al na sreću ne moram i za život zarađujem na windowsima pa su mi i više nego dragi :-P

16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
..............

Mlatiš praznu slamu ,a i očito je da nemaš blage veze o Linux OS-ovima!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 23:37 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
Bitanga kaže...
..............

Mlatiš praznu slamu ,a i očito je da nemaš blage veze o Linux OS-ovima!

Ja mislim da je većim dijelom u pravu...

www.hrphotocontest.com
17 godina
neaktivan

Ja mislim da je tema nepotrebna i da je zrela za lock. Debelo ste u off-topic

Max Headroom

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice