Windows 7 32 vs 64 bit zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 7.876
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows 7 32 vs 64 bit

Na jesen namjeravam kupiti novo računalo. I na njega mislim metnuti Windows 7 i to vjerovatno 64 bitnu verziju, pa me zanimaju iskustva korisnika koji ju koriste. Ja trenutačno imam na računalu 32 bitnu verziju. Zanima me da li ima problema sa aplikacijama? Najviše me zanimaju igre , programi za gledanje filmova.. Neke profesionalne aplikacije tipa photoshop ne koristim tako da mi nije previše bitno.

Hvala

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 32 vs 64 bit
Nema nikakvih problema.
Gotovo sve aplikacije i igre rade bez problema na 64 bitnom OS-u.

Također, imaš bar 10-ak ovakvih tema pa si mogao pogledati.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan

Evo ja sam na Windowsima 7 RC (7100) 64 bitnim. Nemam problema sa aplikacijama (doduše ima programa koji ne podržavaju 64 bitne OS-eve, kao Zone Alarm, koji nije radio na mom sustavu), niti sa igrama (recimo Crysis se instalirao kao 32 bitna i kao 64 bitna aplikacija, a starije igre mi rade normalno). Što se tiče programa za gledanje filmova koristim BS player i također radi normalno.

http://fotoforum.forumotion.net/
17 godina
Windows 7 32 vs 64 bit

Evo i ja sam korisnik 64-bitnih Windowsa 7 i mogu reći da sam zadovoljan. Što se tiče drivera, uopće nisam imao problema. Za sve komponente koje posjedujem proizvođači su već ponudili drivere i za x86 i za x64 verzije Windowsa 7. Također, svi programi koje koristim funkcioniraju na Windowsu 7 x64 (Adobe Photoshop, Fireworks, Dreamweaver, Avira Personal, Office...).

Jedini program koji mi nije funkcionirao bio je Sun Virtualbox, međutim, ni to nije bio problem pošto se sa Sunovih stranica može skinuti 64-bitna varijanta.

Dakle, nemaš straha pri prelasku na 64-bitni OS. Jedino što ti vrijedi napomenuti da se ne isplati prelaziti na 64 bita ako ćeš imati manje od 4 GB radne memorije. Ako ćeš imati 4 GB ili više, prelazak apsolutno preporučam.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-windowsi već odavno nisu uzrok problema, samo je pitanje koji software instaliraš. koje su potrebe itd... za igre je još uvijek 32 bita dovoljno (podržanije), netreba miješati s količinom RAMa (normalne 32bit aplikacije/procesi mogu koristiti 2GB/3GBpae bez obzira koliko OS ima na raspolaganju. Tako da prosječni korisnik (mada takav zapravo ne postoji..) nema neke koristi od 64bita, usporedi koliko si sad zadovoljan s trenutnom verzijom.... ili pojednostavljeno, osobni automobil i šleper nisu iste kategorije/potrebe.... a PC je 'osobno računalo' Izlanuo se

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-windowsi već odavno nisu uzrok problema, samo je pitanje koji software instaliraš. koje su potrebe itd... za igre je još uvijek 32 bita dovoljno (podržanije), netreba miješati s količinom RAMa (normalne 32bit aplikacije/procesi mogu koristiti 2GB/3GBpae bez obzira koliko OS ima na raspolaganju. Tako da prosječni korisnik (mada takav zapravo ne postoji..) nema neke koristi od 64bita, usporedi koliko si sad zadovoljan s trenutnom verzijom.... ili pojednostavljeno, osobni automobil i šleper nisu iste kategorije/potrebe.... a PC je 'osobno računalo' Izlanuo se

Sada trenuto imam 3 GB rama , i toliko mislim metnuti i na novo računalo. Za to mi je dosta 32 bit , ali mislim metnuti 64 bit verziju ako jednog dana budem htio metnuti više, pa da ne trebam onda ponovo instalirati. A i mislim uzeti original windowse, pa da ne bih trebao ponovo kupovati, jel nisam siguran da licencna za 32 bit verziju vrijedi i za 64 bit.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
16 godina
neaktivan
Windows 7 32 vs 64 bit

Ovo za licencu nisam baš siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@roadrunner -razmišljanje je OK, samo 1GB je velika količina (bez obzira kako to danas malo zvuči), a kako se trenutne tehnologije (pre)brzo smjenjuju radije nemoj gledati u budućnost, kupi količinu RAM koja ti je danas dovoljna (2+...4/6..GB) ili koliko možeš natrpati na ploču, jer kao što se smjenjuje DDR/2/3... doći će i DDR4, 5.. promijenit će se CPU/AGP/PCIex/SATA/USB... tako da za godinu-dvije vjerojatno nećeš pojačavati PC, nego uzeti novi -naravno ako bi postojala potreba za jačim. (nadam se da razumiješ što pisac želi reči..)

OS po toj logici 7/64, i da, nemože se prenositi licenca između raznličitih verzija, pa ni s bitovima, broju podržanih CPUa itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Windows 7 32 vs 64 bit

Ja sam isto zadovoljan s 64 bitnom sedmicom, koristim adobeov paket i radi sasvim normalno. Što se tiče ostalih programa nisamnašao zamjerke bar ne nešto veliko...

Shoma
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice