Pozdrav! Imam veliki problem i trebam pomoć! Pokvario mi se laptop te sam izvadio njegov 2.5'' SATA HDD, kupio externo kućište te ga USB-om spojio na DRUGI LAPTOP. Taj HDD mi se učitao kao USB Storage te vidim dvije particije koje sam imao (C- na kojem su bili instalirani windows 7 i D- na kojem su mi podaci). Znaci sada imam pristup svim podacima koje sam imao na D particiji. E sada me zanima mogu li ja nekako pokrenuti (boot) te windowse koje su na tom hard disku koji sam izvadio iz pokvarenog laptopa te spojio USB-om na drugi. Rečeno mi je da je to nemoguće jer su normalno drukčiji driveri bili insalirani na tim windowsima. Tražim sada drugo mišljenje. Znači bit svega je da nekako pokrenem svoje windowse iz ''pokvarenog laptopa'' na drugom laptopu (drugi model i marka), a da se ne poremetim sve na tom drugom laptopu. Molim Vas sve koji čitate da DOBRO pročitate sve. Možda je malo zbunjujuće, ali dobro pročitajte. Hvala svima unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Rečeno mi je da je to nemoguće jer su normalno drukčiji driveri bili insalirani na tim windowsima.
Ne mozes jer kako ti je vec netko rekao,različiti je hardware!
Ok hvala! BTW za sve one koji možda ovo čitaju, taj nesispravni laptop iz kojeg sam izvadio taj Hard Disk je Acer Aspire 5520. Ima onaj problem sa grafičkom//matičnom ne zna se točno. Tek toliko da se zna. Napravio sam istraživanje i zaključio da ga se ne isplati popravljati. Anyway, ako netko zna kako bi uspio podići windows 7 na hard disku koji sam izvadio iz Acera te na kojem su intalirani Acerovi driveri...neka pomaže please! Hvala!
Prvo - nijedan Windows NE MOŽEŠ bootat sa USB-a (osim Windows 8 To Go na Windows 8 ,i to će biti moguće napraviti samo na Enterprise verziji).
Drugo - pošto su na tvojim Windowsima instalirani driveri specifični za tvoj Acer na kojem je dosada bio taj hdd ,nema šanse da ga bootaš.
To bi bilo moguće jedino da je napravljen Sysprep sistema prije crasha.
Prvo - nijedan Windows NE MOŽEŠ bootat sa USB-a (osim Windows 8 To Go na Windows 8 ,i to će biti moguće napraviti samo na Enterprise verziji).
Drugo - pošto su na tvojim Windowsima instalirani driveri specifični za tvoj Acer na kojem je dosada bio taj hdd ,nema šanse da ga bootaš.
To bi bilo moguće jedino da je napravljen Sysprep sistema prije crasha.
nije da je nemoguće, što se samog bootanja tiče, svojevremeno sam izvadio hard iz laptopa, stavio ga u eksterno kućište i normalno bootao sa tog harda preko usba. Jedina stvar su, naravno, performanse (max 30MB/s preko usba).
A zbog čega bi ti uopće bootao s tog harda te windowse? Izvuci sve podatke koje trebaš i formatiraj hard, ili ubaci u taj laptop drugi, što već trebaš. Ako baš trebaš bootati iz neznam kojeg razloga, preostaje ti da nađeš nekoga sa istim takvim laptopom koji ti se pokvario i kod njega bootaš. Ali kažem, ne vidim razloga zašto bi to htio, podatke možeš izvući.
nije da je nemoguće, što se samog bootanja tiče, svojevremeno sam izvadio hard iz laptopa, stavio ga u eksterno kućište i normalno bootao sa tog harda preko usba. Jedina stvar su, naravno, performanse (max 30MB/s preko usba).
A zbog čega bi ti uopće bootao s tog harda te windowse? Izvuci sve podatke koje trebaš i formatiraj hard, ili ubaci u taj laptop drugi, što već trebaš. Ako baš trebaš bootati iz neznam kojeg razloga, preostaje ti da nađeš nekoga sa istim takvim laptopom koji ti se pokvario i kod njega bootaš. Ali kažem, ne vidim razloga zašto bi to htio, podatke možeš izvući.
Nisam ni rekao da je nemoguće ,ali treba znati kaj i gdje treba preurediti da bi se ''prevarilo'' boot loader i boot drivere.
Hvala svima! Ma prekomplicirano je sve to da radim za boot tako da sam odustao. Jednini razlog zbog kojega sam htio bootati te windowse je npr. uTorrent koji mi je krcat, a ne znam na pamet šta je sve stajalo tamo pa onda Firefox Mozilla koja je podešena do savršenstva sa hrpom add-onova i sami windowsi koji su podešeni tako da ce mi trebat narednih godinu dana da se prisjetim svega kako je bilo i da sve slično uštimam...od sitnica poput veličine slova ikona i menu barova i fonta pa do isključenih efekata i opcija za rad na duljinu i bez tipkovnice koje maltene ni Bill Gates ne zna da ima. Ništa strašno, samo sam htio sačuvat vrijeme da ne moram to ponovo raditi, al nema veze. Bar sam sačuvao privatne podatke na particiji. Zahvaljujem svima koji su mi odgovorili! Slijedeći plan je kupovina Home Theater PC-a (HTPC). Tako da kad mi rikne grafa da ju bez problema mogu zamjeniti ;)