Vista 64 -veliki potrošač resursa

poruka: 10
|
čitano: 1.829
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evo zanima me kako se Vaši komjuteri bore s vistom ultimate 64.Često mi procesor tuče u 100%,je doduše da imam poprilično toga upaljenog na komp. i još radim video obradu,

ali na XP bi mi to bilo daleko od maximalne iskorištenosti procesora?

Inače vista 64 je OK ako izuzmemo taj problem i malo više čačkanja oko drivera(samo za stari skener nisam našao drivere).

kompjuter:

core 2 duo E6400 ovc na 3000 Mhz

asus x1950pro

4gb RAM

Raid 0

Hvala na odgovorima.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista 64 -veliki potrošač resursa
Bestija kaže...

Evo zanima me kako se Vaši komjuteri bore s vistom ultimate 64.Često mi procesor tuče u 100%,je doduše da imam poprilično toga upaljenog na komp. i još radim video obradu,

ali na XP bi mi to bilo daleko od maximalne iskorištenosti procesora?

Inače vista 64 je OK ako izuzmemo taj problem i malo više čačkanja oko drivera(samo za stari skener nisam našao drivere).

kompjuter:

core 2 duo E6400 ovc na 3000 Mhz

asus x1950pro

4gb RAM

Raid 0

Hvala na odgovorima.......

Si isključio Aero i ostali eye candy? Pozabavi se malo nepotrebni porcesima koje možeš isključiti. Imaš više nego dovoljno snažan komp za Vistu. Nebi bilo daleko nego bi ti se Xp zagušio i raspao pri takvom zagušenju.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina

Meni je konfiguracija identicna tvojoj (i overclock), samo sto nemam raid.

CPU usage je bio na 10% dok sam drzao windows sidebar sa par gadgeta.

To mi je u zadnje vrijeme iskljuceno pa mi i CPU cesto stoji na 0%, s malim skokovima na 2-3%.

Win procese nisam dirao, nemam vremena, a ove koje sam instalirao nastojim drzati na minimali (hrpa programa ima neke procese koji se pale pri startanju, kao acrobat reader, quicktime, nero, i svasta nesto jos sto uredno iskljucim s nekim startup managerom)

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja koristim Vistu x64 ,imam 3 gb rama i dosta se bavim izradom glazbe u fruity loopsu sa plug-inovima, nekaj delam u fotošopu isl.Nisam do sad imal nikakvih problema, jedino mi neke igre padaju u fps-u u odnosu na xp. Možda se windowsi dižu sporije nego xp ,ali sa isključivanjem nekih aplikacija u start up-u ide brže.

0 0 hvala 0
17 godina

aero je uključen, ugasio  sam nepotrebne startape ali čini mi se da ipak  previše guta,vidio sam neke programe da je guše, npr voip12 ako je uključen nekad vuče 30-40 % procesora, neki programi jednostavno nisu pisani za x64,nego niste rekli da li je i Vama prisutna tolika potrošnja?

Evo sad mi je uključen edius(program za montažu),aplikacija za trgovanje u exploreru,firefox sa desetak prozora i slušam muziku s interneta,procesor oko 45% i 2.8 gb ako krenem radit u ediusu procesor na 60 do 100% i 3,2 gb mem.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam Vistu SP1 X64, na Athlonu 4200+ (2x2200 MHz) i 6 GB RAM-a. Nisam gasio niti jedan proces koji od Viste, plus imam neke druge koji se dižu s paljenjem računala (antivirus, VMware, O&O Defrag i još neki drugi) i trenutno mi koristi 6-10% CPU-a i 23% RAM-a   (oko 1,4 GB). Kad ozbiljno radim na računalu (Photoshop ili Vegas) troši oko 30 - 40% CPU-a, a na 100% ode samo kad rendam neki film.

Na Visti ne gledaš trenutnu potrošnju RAM-a   u Task Manageru tamo gdje ti piše Physical Memory: Total, Cached, Free, nego desno na dnu gdje ti piše Physical Memory u postotcima. Ono prvo uključuje RAM koji koristi Superfetch, a on se u slučaju potrebe automatski oslobađa za druge programe ako je potrebno, tako da u biti RAM koji koristi Superfetch možeš smatrati slobodnim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2008 16:21 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je Vista Ultimate 64bit sa uključenim F@H GPU client-om i 3,4 stranice u FF 3.0, te streaming radiom peko Winamp-a na 8-12% CPU potrošnje, dakle vrlo prihvatljivo Namigiva

(CPU je 2-jezgreni iz potpisa..)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa uključenim aerom i svim glupopstima koje mogu bit, sa 2-3 aplikacije ne prelazi nekakvig 35%...

Nisam primjetio nikakvo gutanje memorije, procesora ili bilo čega...

Zadovoljniji Vistom nego bilo kojim OS-om do sada.

Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam neko vrijeme imo vistu buisnees(ali x86) i nije mi dosta stvari radilo(npr meni vazni CoD2,Catia se nije htjela instalirat) i imo sam puno gadeta ukljucenih(proc e8200 2Gb rama) pa mi nije troslio toliko resursa otprilike u idle-u proc je radio na 20%...pogledaj da nisi dobio neki virus..Viče

0 0 hvala 0
17 godina

Malo sam se poigrao sa startup-om i sada procesor lakše diše ali moj zaključak je ipak da vista kao sistem troši osjetno više resursa nego xp,ipak bi ga preporučio svakome,jedini mali problem oko pronalaženja drivera.

Hvala svima na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice