Reinstaliranje Windowsa 8-problem. zaključana tema

poruka: 14
|
čitano: 4.374
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Reinstaliranje Windowsa 8-problem.

Odlučio sam reinstalirati ili osvježiti Windows 8, i kada krenem reinstalirat dođe mi ovako: "Umetanje medija: Nekih datoteka nema. Te će se datoteke kopirati s medija za instalaiju ili oporavak sustava Windows." I piše odustani. Što trebam napraviti? Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bilo tko?

0 0 hvala 0
13 godina

Trebaš staviti windows 8 dvd  u pržilicu

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Reinstaliranje Windowsa 8-problem.
tinchy199 kaže...

Trebaš staviti windows 8 dvd  u pržilicu

On je već bio instaliran na kompjuteru kad sam ga kupio. Nemam nikakav DVD.

16 godina
neaktivan

Ako je u pitanju laptop ,onda sigurno imaš i skrivenu ''Recovery'' particiju ,na kojoj imaš instalaciju ,i vjerojatno imaš i program za izradu instalacijskog/ih dvd-a.

Prvo i osnovno ,popuni ''Moj PC'' ,daj nam točan model (ako je u pitanju laptop ili PC s predinstaliranim OS-om).

Tek onda možemo dalje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan

Links Xenon IX112 Win - Intel dual core G540 (2.5 GHZ), 4GB, 500GB, DVDRW, GMA HD, Windows8, AV 2013.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ive123 kaže...

Links Xenon IX112 Win - Intel dual core G540 (2.5 GHZ), 4GB, 500GB, DVDRW, GMA HD, Windows8, AV 2013.

Znači ,najobičniji složenac: morat ćeš se sam pobrinuti za Windows .iso (a to barem nije problem naći na torrentima) ,jedino moraš izvaditi Windows ključ za reaktivaciju.

12 godina
neaktivan

Dobro, što sad da radim ako želim reinstalirat Windows,a ne želi. Sad baš i ne razumijem i zašto si pobjelio ono ne vidim ništa.

0 2 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
Ive123 kaže...

Znači ,najobičniji složenac: morat ćeš se sam pobrinuti za Windows .iso (a to barem nije problem naći na torrentima) ,jedino moraš izvaditi Windows ključ za reaktivaciju.

-zapravo, ne... ako je došao s OSom, tad je morao biti i OEM medij, klasičan kojeg svaki trgovac prodaje za cca 900kn (ali lako moguće da nije kupljen, klasičan HR-zdelanac i system builder...) i postavlja se pitanje kako je uopće napravljena instalacija (vjerojatno nema recovery particiju ili serial u BIOSu)... -traži medij, ubaci i napravi potrebno.

edit; .. i 'btw'.

-WTF, pa jel ijedan korisnik ikad napravi backup, jel pita za medije i slične 'sitnice' prije problema? Poslje (sad) je kasno, to se obavlja kod kupnje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 14:39 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-zapravo, ne... ako je došao s OSom, tad je morao biti i OEM medij, klasičan kojeg svaki trgovac prodaje za cca 900kn (ali lako moguće da nije kupljen, klasičan HR-zdelanac i system builder...) i postavlja se pitanje kako je uopće napravljena instalacija (vjerojatno nema recovery particiju ili serial u BIOSu)... -traži medij, ubaci i napravi potrebno.

edit; .. i 'btw'.

-WTF, pa jel ijedan korisnik ikad napravi backup, jel pita za medije i slične 'sitnice' prije problema? Poslje (sad) je kasno, to se obavlja kod kupnje.

A gle ,to ti je ovo: KLIK ,a znam da oni svoje konfiguracije zadnjih par godina prodaju bez ikakvih medija u paketu.

edit; .. i 'btw': dobro pitanje ,ali u tom slučaju ,ovaj forum bi imal barem duplo manje članova i tema! {#}

16 godina
kizo2703 kaže...
..

zadnjih par godina prodaju bez ikakvih medija u paketu.

..

-jasno. ''ALI''??? - pa jel bi itko kupio auto bez papira. Licenca? (medij je zapravo sporedan) nikako mi nisu jasni 'početnici' i njihov mentalni sklop. Kupe origigi OS i tad nemaju ništa? Što ako ''inspektor Vinko'' zatraži licencu (račun)? Pošto je kupljen s OSom sumnjam da je za kućnu upotrebu... kao i 99,9999% ostalih, kupljen je zato jer se mora imati papire.. (no to je moje nagađanje, OFF..)

-pošto samo veliki (HP, Lenovo, Asus..) dolaze s predinstallom-particijom, ne vjerujem da zdelanac ima takvo rješenje (može se ali neisplativo za malu seriju), tj ili je crnjak ili je morao biti OEM medij-licenca + COA. Kriza, moguć crnjak za kojeg kupac misli da je legalan...

-edit.. i da, sam medij nije obavezan, može bit i prazna kutija OEMa s COA tj licenca, dok je medij za OS na veliko cca 30kn, za Offce je maloprodajna razlika cijene 100kn. Trgovci obično ne kupuju medije osim kad je OS svjež, to je roba koja im kasnije stoji na polici...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 15:08 (ihush).
12 godina
neaktivan

Što da ja radim?

0 0 hvala 0
16 godina
Ive123 kaže...

Što da ja radim?

-pogledaj račun, dali je na računu OS? ako je tad traži trgovca...

edit ili pročitaj ''maskirano'', u temama za Osmicu ima direktnih linkova na origigi ISOe. Problem će bit key...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 15:48 (ihush).
16 godina
moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice