Prozor veci od ekrana

poruka: 11
|
čitano: 6.117
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prozor veci od ekrana

Evo trazio sam ekstenzivno rjesenje za ovaj problem po netu i onda ovdje ali nisam nasa rjesenje.

Radim na netbooku sa rezolucijom 1024*600 pa su neki prozori od Windows settings i nekih drugih programa vertikalno veci od ekrana (cini se da su dizajnirani za minimalno 1024*768) pa ne mogu viditi botune na dnu kao OK / Cancel / Apply itd. Ne mogu resizeati prozor jer je fiksne velicine, ne mogu pomaknuti prozor prema gore dovoljno pomocu misa jer windows ne da da kursor misa izadje sa ekrana a ne mogu "uhvatiti" prozor nigdje nego za titlebar, a ako micem prozor kursorima pomocu Move opcije iz kontekst menija (onaj kompas sa 4 strelice) mogu pomaknuti titlebar puno iznad ekrana ali cim maknem mis ili kliknem odmah vrati prozor dolje tako da titlebar bude unutar ekrana. Dakle kako pomaknuti prozor gore tako da titlebar bude iznad ekrana i ostane tamo da bih mogao viditi donji dio prozora ? Osim mijenjanja rezolucije naravno, jer ne da mi se to raditi svaki cas.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Prozor veci od ekrana

-to je najgori problem vet.rez x600. Ako je neki na intel chipsetu pod XPom, tad je rješenje korištenje odgovarajućeg VGA drivera koji ima auto-scroll za virtualnu rezoluciju višu od ekrana. Tu mogućnost nemaju sve verzije drivera (činimi se da je izbačeno u novim) i ne sjećam se da postoji verzija osim za XP.

I dalje ne vidiš čitav ekran, ali ga scrollanjem možeš koristiti u suprotnom se dešava da ne možeš ni kliknuti npr ok-cancel ili close button..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Prozor veci od ekrana

To ti je dobra ideja ali problem je što je ovo Win7 tako da ništa od toga. Iako bi bilo baš lijepo imati scrollable virtualni desktop.

Mislio sam kad bi se samo moglo kako reći glupim Windowsima da ne guraju prozor dolje kad ga ja pomaknem gore, oni inzistiraju da uvijek bude vidljiv titlebar a zato mi nije vidljivo dno prozora.

Anyway max reza na ovom netbooku je 1024*768 a to je dovoljno za više manje sve prozore, pa ću jednostavno morati zadovoljiti se sa mijenjanjem rezolucije kad iskoči potreba...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prozor veci od ekrana

Evo kako sam ja riješio na svojem eee:

>>Ideš na start. 

>>Na search otipkaš regedit. 

>>Klikneš na "Computer". 

>>Pritisneš CTRL+F za pretraživanje. 

>>Iskopiraš ovo u navodnicima na search (bez navodnika) "Display1_DownScalingSupported". 

>>Pa "Find Next". 

>>Pretraga bi trebala pronaći gore navedeni ključ. 

>>Otvoriš ga dvostrukim klikom. 

>>Promjeniš vrijednost na 1 te pritisneš OK. 

>>Dalje, pritisneš F3 da pronađe sljedeći registry key. 

>>Ponavljaš dok na svim ključevima nisu vrijednosti 1. 

>>Napraviš restart računala i imat češ dostupnu rezoluciju 1024x768.

>>Format će ti biti malo iskrivljen but it gets the job done. ;)

>>NAPOMENA: Ovo radiš na vlastitu odgovornost, igranje po registry-u može biti opasno po OS ako neznaš što radiš.<<

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Prozor veci od ekrana

Na aktivnom prozoru lupi LAlt + Space. Iz izbornika odaberi Move i onda sa kursorskim strelicama pomakni prozor gdje želiš.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prozor veci od ekrana

http://code.google.com/p/altdrag/

Default na skoro svim Linux desktop okruženjima. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Proba san taj program ali mi nije radio apsolutno ništa. Ne znam u čemu je problem.

vlad0 kaže...

Na aktivnom prozoru lupi LAlt + Space. Iz izbornika odaberi Move i onda sa kursorskim strelicama pomakni prozor gdje želiš.

Da si malo pažljivije pročitao prvi post (stvarno ne znam zašto toliko malo ljudi na ovom forumu to radi) vidio bi da sam to već pokušao, i prozor mogu pomaknuti iznad ekrana ali čim maknem kursor da bih npr. kliknuo na OK na dnu prozora Windowsi maknu prozor prema dolje tako da titlebar bude vidljiv.

gdeak kaže...
Evo kako sam ja riješio na svojem eee:
>>Ideš na start.
>>Na search otipkaš regedit.
>>Klikneš na "Computer".
>>Pritisneš CTRL+F za pretraživanje.
>>Iskopiraš ovo u navodnicima na search (bez navodnika) "Display1_DownScalingSupported".
>>Pa "Find Next".
>>Pretraga bi trebala pronaći gore navedeni ključ.
>>Otvoriš ga dvostrukim klikom.
>>Promjeniš vrijednost na 1 te pritisneš OK.
>>Dalje, pritisneš F3 da pronađe sljedeći registry key.
>>Ponavljaš dok na svim ključevima nisu vrijednosti 1.
>>Napraviš restart računala i imat češ dostupnu rezoluciju 1024x768.
>>Format će ti biti malo iskrivljen but it gets the job done. ;)
Hvala što si ispisao ovoliko uputstvo za mijenjanje rezolucije ali je potpuno nepotrebno. Tvoj Eee PC je očigledno malo stariji od moga jer ja i ovako mogu mijenjati rezoluciju vrlo lako, em imam ikonu sa menijem u system trayu em imam botun za to na tastaturi (Fn + F4), i imam izbor između 1024*600, 1024*768 i 800*600.
Međutim kao što već rekoh rađe bih ne morao mijenjati rezoluciju svaki put kad mi iskoči neki malo veći prozor, a pogotovo neću trajno držati na 1024*768 jer to izgleda jezivo užasno na ovom ekranu (dok 1024*600 izgleda sasvim lijepo)...
Ne znam kako to da u 21. stoljeću neki developeri još ne znaju za scrollbar... Mislim da bi i Windows programi i web siteovi trebali biti malo prilagođeniji (scrollbarovima u prvom slučaju a automatskim skaliranjem u drugom) velikom rasponu rezolucija koje se danas koriste, od 1024*600 netbookova do 1920*1080 (pa čak i više) monitora, da user experience bude malo uniformniji. A ne ako imaš malu rezoluciju stvari ti bježe sa ekrana i moraš scrollati websiteove sideways, a ako imaš veliku rezu na normalnom monitoru sve sićušno...
15 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Da si malo pažljivije pročitao prvi post (stvarno ne znam zašto toliko malo ljudi na ovom forumu to radi) vidio bi da sam to već pokušao, i prozor mogu pomaknuti iznad ekrana ali čim maknem kursor da bih npr. kliknuo na OK na dnu prozora Windowsi maknu prozor prema dolje tako da titlebar bude vidljiv.

Doista nema potrebe za "da si ovo ili ono" stavom. Moje vrijeme mi osobno puno dragocijenije od tvoga - tako da doista nisam vidio potrebu da čitam tu hrpu neformatiranog teksta do kraja. Simple as that. {#}

E sad.. Ako kažeš da si ovo već probao evo ti link do ResizeEnable. Nema instalacije, nego samo stavi ShortCut do EXE-a u Startup (da ti se pokreće kod ulaska u Windowse) i to je to.

I... Nema na čemu. {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
Prozor veci od ekrana

Slušaj koliko ti cijeniš svoje vrijeme a koliko tuđe je tvoja osobna stvar, međutim ako nisi pročitao do kraja post i to pažljivo nemoj odgovarati. To je jedno od osnovnih pravila ponašanja na Internetu. Odgovarati bez čitanja cijelog posta je nekulturno i neefikasno. Ako nemaš vrimena nemoj ni čitati ni odgovarati.

Simple as that.

A program ću isprobat pa budemo vidili.

0 0 hvala 0
16 godina
Enkidu kaže...

To ti je dobra ideja ali problem je što je ovo Win7 tako da ništa od toga. ..

-driveri od XPa se mogu koristiti i u sedmici, WDM(VxD).. vrijedi probati.

btw, karakter ti je katastrofa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Prozor veci od ekrana

ResizeEnable radi - donekle... Prozori koje sam testirao se daju resizeati, i njihovi elementi se pomiču u skladu s time, ali samo do neke mjere, ako previše smanjiš prozor tekst nestaje jer se ne resizea.

Anyway zaključio sam da mi je na kraju najjednostavnije promijeniti rezoluciju na višu uz pomoć hotkeya na tastaturi i onda vratiti na nižu istim hotkeyem. ResizeEnable treba pokrenuti (ne želim ga autostartati jer kao prvo piše da ruši neke programe ponekad a kao drugo želim da fixed size prozori i ostanu takvi ako nisu veći od ekrana), onda treba resizeati prozor pa ga pomaknuti prema gore, i onda zatvoriti program. To su 4 radnje umisto 2.

U biti idealno bi bilo kad bi neki program moga dodat scrollbar na prozor po želji. No, scratch that, IDEALNO bi bilo kad bi developeri znali gdje treba staviti scrollbar.

Ipak ću zadržati program za slučaj da neki prozor bude prevelik i za maksimalnu rezoluciju od 1024*768.

OK ja sam gotov s ovom temom, hvala svima koji su pomogli ili pokušali to učiniti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice