Problem s vistom kod igre(ica)

poruka: 31
|
čitano: 5.116
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

evo danas sam stavio vistu u nadi da ce mi igrice radit bolje i instaliro sam igru Soldier of Fortune Payback znaci nista prezahtjevno. Udem ja u igricu i kad krenem igrat em mi zvuk krci i ponavlja se i onda mi se nakon nekog vremena zamrzne slika i prisiljen sam ugasiti to. Bilo bi sve u redu da ja to mogu ugasit, znaci ja udem u task manager i stisnem end task i u tom trenutku nemogu nista radit. Proc je tada na 20% a RAM na 100% ! Ok, ja restartam rucno i kad vidim windows se nece bootat i pise da stisnem f2 i f11 tako nesto za setup i nesto boot...( nisam tocno siguran al nesto tako). Moro sam ga ugasit na tipku i nakon par sec sam ga upalio i sad je sve normalno al se vise ne usudim ulazit u igru. Cudno mi je da mi je ta igrica na xp-u radila odlicno (40 fps). Pitam se sta bi se dogodilo da inst cod4 ili jos bolje crysis koji sam na xp-u za cudo bozje mogo igrat na medium detaljima. Molim nekog da mi pomogne da mi se ovo ne dogada vise u igrama...

Hvala!

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

soldier of fortune payback je shit od igre i to me nimalo nije zacudilo. Ostale igre bi ti trebale raditi normalno, al možda mrvu sporije nego na xp. Maksimalno 5% sporije. Ovisi od ige do igre. Što se paybacka tiče instaliraj 1.1 patch i igra bi ti trebala raditi normalno. Evo link http://www.gamershell.com/download_22058.shtml

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem s vistom kod igre(ica)

Prvo otkud ti ideja da je vista bolja od xp-a za igru?Drugo ajd mi daj 3 razloga zas si vistu stavil!!3 od kad je to dobro kad u igri imas 40>FPS-a?4. cod4 ti najverojatnije nece ni radit imas 50%sanse da radi i 50% da ne radi crysis ce navjerojatnije prpradit al bar 30% losije u odnosu na xp.

Zakljucak:mislim da nemoram ni pisat nazad na xp!!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Prvo otkud ti ideja da je vista bolja od xp-a za igru?Drugo ajd mi daj 3 razloga zas si vistu stavil!!3 od kad je to dobro kad u igri imas 40>FPS-a?4. cod4 ti najverojatnije nece ni radit imas 50%sanse da radi i 50% da ne radi crysis ce navjerojatnije prpradit al bar 30% losije u odnosu na xp.

Zakljucak:mislim da nemoram ni pisat nazad na xp!!

hehehehe....LOL.         GeForce- zanemari ovaj post iznad  Namigiva

@GeForce- napiši svoju konfu....

bobo desmra
17 godina

pa iszina je cod4 meni nije radil na visti al svaki gamer ce vam reci da je xp bolji za igranje

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan

Po tko zna koji put se bjezi od teme i ide pljuvati Vistu... OMG...

Ako imas pristojnu konfu onda ti je svejedno dali imas XP ili Vistu (osim ako Vista nije potpisana  byRazor umjesto M$-a)...

To sto ti igra pravi probleme na Visti moze biti do slabe konfe ili do starih drivera a mozda cak i do same igre...

Do sad nisam grijesio dusu ali evo sad moram pa sam svjesno usao u raspravu XP vs Vista...

Vista rulz i tko kaze drugacije ima shit od kompa ili ilegalnu kopiju iste...

BTW Kvazi linuxasi, molim vas da nepisete kako je linux odgovor na sve probleme u svijetu...

Pozz...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

konfa je p4 3.0 ghz, 1.5 gb ram-a, 256 grafa. cudno mi je kako je kako mi tako lose ide igra s tim da mi je crysis na xp-u za cudo iso na medium a SoF mi je iso na 1024x768 sa 50 FPS-a ! probat cu inst ovaj patch pa javim. sad mi se skinuo race driver GRID. bojim se to uopce probat inst...

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

konfa je p4 3.0 ghz, 1.5 gb ram-a, 256 grafa.

Koja???

nVidia FX5xxx,6xxx,7xxx,8xxx,9xxx

Ati x1xxx,HD2xxx,HD3xxx,HD4xxx...

???
17 godina
neaktivan

Očigledno imaš malo slabu konfu za gaming pod Vistom, no i ta igra je totalni shit, pa tak da se oko toga ne zamaraš previše.

Meni u zadnjih pola godine koliko imam Vistu rade sve žive igre osim Heroes of M&M-a IV (ostali nastavci rade normalno), tako da što se Viste tiće, nema zamjerki za pokretanje igara.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

soldier of fortune payback je shit od igre i to me nimalo nije zacudilo. Ostale igre bi ti trebale raditi normalno, al možda mrvu sporije nego na xp. Maksimalno 5% sporije. Ovisi od ige do igre. Što se paybacka tiče instaliraj 1.1 patch i igra bi ti trebala raditi normalno. Evo link http://www.gamershell.com/download_22058.shtml

Ovo od scorpion667 je dobar odgovor.

Moje iskustvo je da sam bježao od Viste, ali evo, zadnje iskustvo s AoC me je nečemu naučilo. Polako prebacujem aktivnosti na Vistu. AoC radi savršeno, ne ruši se, nema goleme većine problema koje sam imao prije (igra je na boxu deklarirana kao igra za WinXP), a performanse su mi po procjeni bar 15% bolje nego na WinXP. Zašto? Nemam pojma.

Sve to ovisi od igre do igre. Ne treba osuđivati Vistu baš za sve loše stvari. Stavio sam i LOTRO na Vistu pa su se problemi pojavili tek kada sam uključio DX10 i Ultra-high postavke, a na WinXp nije bilo problema.

Nema pravila. Dual-boot, pa uključivati po potrebi.

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 8:38 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan

Nema kaj..vjerojatno ti je konfa preslaba za pokrenanje viste pa onda ni igra ne zeli raditi normalno..

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina

a nije istina da ce ti vista xp na istoj konfi radit jednako(konfa je znaci neka makina)i ovak odi na youube pogledat na istim konfama lika zapali xp i vistu a konfa nije neko smece neg je ono sasvim ok i vista bi treba bez po frke delat na njoj i onda ispadne da je xp 50% brzi u bootanju i jos nekih 40% u samom koristenju!

XP rulez(Black Edition)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

a nije istina da ce ti vista xp na istoj konfi radit jednako(konfa je znaci neka makina)i ovak odi na youube pogledat na istim konfama lika zapali xp i vistu a konfa nije neko smece neg je ono sasvim ok i vista bi treba bez po frke delat na njoj i onda ispadne da je xp 50% brzi u bootanju i jos nekih 40% u samom koristenju!

XP rulez(Black Edition)

Vista je sa SP1 ispravila mnogo toga, i Vista je sad bolja od XP-a, osim ak nemaš dobar komp ili imaš piratsku Vistu ŽMLJ Kuruza Edition. Usput Vista je puno brža od XP-a
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan

Nećak je dobio komp prije nekih 6 mjeseci sa Vistom. Nakon 2 mjeseca riknuo mu zvuk, pola igara nije radilo i sl. Ne kažem da je Vista kriva, jer mi se sve čini da je prodavač računala to sve skupa slabo posložio, ali mali mi je rekao da hoće XP i ja mu stavih XP.

I sad sve radi savršeno. Kad majstor slaže.. Cool   Moram priznati sa sam se malo vratio u mladost, dugo već to nisam radio, ali da mi fali, baš i ne..

Što se topica tiče, prvo instaliraj sve moguće najnovije drivere za vistu + SP1, a ako ti to ne pomogne, stari dobri XP Pro..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 13:29 (ferovca1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

inst sam GRID i radi mi sve normalno. moguce da je stvar do igrice...

grafa je 7600 GT

-.-
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 14:25 (GeForce).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
brainiac kaže...

Po tko zna koji put se bjezi od teme i ide pljuvati Vistu... OMG...

Ako imas pristojnu konfu onda ti je svejedno dali imas XP ili Vistu (osim ako Vista nije potpisana  byRazor umjesto M$-a)...

To sto ti igra pravi probleme na Visti moze biti do slabe konfe ili do starih drivera a mozda cak i do same igre...

Do sad nisam grijesio dusu ali evo sad moram pa sam svjesno usao u raspravu XP vs Vista...

Vista rulz i tko kaze drugacije ima shit od kompa ili ilegalnu kopiju iste...

BTW Kvazi linuxasi, molim vas da nepisete kako je linux odgovor na sve probleme u svijetu...

Pozz...

Ja sam igrao igre na Visti bez problema odmah čim sam je instalirao, još početkom 2008. Imao sam tada samo 1GB RAM i Radeon x1950Pro. Igralo se Call Of Duty 2 i Need For Speed: Most Wanted. Kasnije sam kupio novu mašinu i stavio 4GB RAM i Geforce 8800. Sve radilo super. Sada isto samo ATI HD4870. Od početka, a kupio sam ATI odmah kad je izašla, novi driveri, Vista Home Premium rade sve igre i sada GRID i Crysis (na high detaljima) pa ti misli. Definitivno je i Vista pouzdan i stabilan sustav kao prije XP. pozz btw imam Vista legalno "izdanje"
Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 15:29 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Nećak je dobio komp prije nekih 6 mjeseci sa Vistom. Nakon 2 mjeseca riknuo mu zvuk, pola igara nije radilo i sl. Ne kažem da je Vista kriva, jer mi se sve čini da je prodavač računala to sve skupa slabo posložio, ali mali mi je rekao da hoće XP i ja mu stavih XP.

Da, poznato je da operativni sustavi po random principu gase određene uređaje, a najčešće se radi o zvučnim karticama i web kamerama.Tome nam služi kvantni čip ugrađen u modernije matične ploče.

Ipak, meni se čini da je moguće da je kartica ispala iz ležišta zbog lošeg postavljanja i snažnog udarca u računalo. Neka djeca često lupaju šakama i nogama po periferiji i kutijama (rjeđe po monitorima ako su LCD-i).
Nekima računalo i padne.

Ali da je problem u tome, kartica nebi radila ni u XP-u, što dovodi do zaključka da Vistin program za isključivanje slučajnim odabirom bolje radi od XP-ovog. Valjda je matična ploča napredna?

Manje je vjerojatno da je dijete nešto čačkalo i onesposobilo driver, ali to ćemo ostaviti kao najmanje vjerojatnu mogućnost i zanemariti ju.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onboard zvuk, proradio odmah na XP-u, računalo radi kao zmajček.  A i volan je proradio, mali je oduševljen, jedino je škola blizu. Fućkaš Vistu, bitno je da su djeca sretna.. Namigiva

17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Onboard zvuk, proradio odmah na XP-u, računalo radi kao zmajček.  A i volan je proradio, mali je oduševljen, jedino je škola blizu. Fućkaš Vistu, bitno je da su djeca sretna.. Namigiva

Ja sam imao problema s onboard zvukom na Visti, ali to još dok nisu drivere izbacili. Sada idu sami od sebe koliko imam iskustva na P5B i X38DQ6. Na žalost, ti onboard sistemi znaju stvarati gluposti.
Ali imaš i pravo. Bitno da radi.:)
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
GeForce kaže...

Cudno mi je da mi je ta igrica na xp-u radila odlicno (40 fps). Pitam se sta bi se dogodilo da inst cod4 ili jos bolje crysis koji sam na xp-u za cudo bozje mogo igrat na medium detaljima. Molim nekog da mi pomogne da mi se ovo ne dogada vise u igrama...

Mislim da ti to nema nikakve veze s igricom, iako probaj ju pokrenuti u WindowsXP compatibility modu.
Ko i svaki n00b (uh što ih volim) instalirao si Vistu i baš te briga dal je podešena ili ne, a vidim da imaš samo 1.5 GB rama (samo Vista uzme preko 1 GB ako ju nisi optimizirao)
Imaš na netu brdo tutorijala kako optimizirati Vistu i ugasiti brdo shita koja se po defaultu diže. (kriptografiju, auto-indexiranje, schedulirano defragmentiranje, Aero sučelje, etc...)
Uz to skini si sp1 i nove drajvere za nVidiu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2008 0:37 (gkelekov).
17 godina

Kad ste po četrsto pedeset i drugi puta načeli Vista temu u stilu: "ja sam na svojem kul hadveru, s matičnom koja je koštala 350 kn, instaliral Vistu i ne radi mi dobro... Zato je smeće..." moram napisati par rečenica.

Ljudi nemate pravo, zbog vlastitog  neznanja i ljenosti, srat stalno po Visti. Ona je ko i Linux, ako se ne potrudiš da ga središ da ti radi dobro, neće ti raditi dobro (tako je nekad bilo i s XP-om, kada smo svi još bili na win98).
Govorim s iskustvom od 6 mjeseci, 24x7, koliko RADI (ne služi samo za skidanje s neta!!!) komp na Visti.

I samo za info, ne volim ja ništa Microsoft niti Vistu, i prije bi dao glas 100x za OSX ili Ubuntu, ali mi je glupo stalno n00b-ove slušati kak im Vista ne radi i da je smeće.
Znači lijepo progooglati kako se optimizira i podesi, pogasiti nepotrebno, obrisati 200 programa koji vam se dižu tokom startupa, skinuti najnovije drajvere, ugasiti Aero desktop sučelje ako netreba i radit će ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

Kad ste po četrsto pedeset i drugi puta načeli Vista temu u stilu: "ja sam na svojem kul hadveru, s matičnom koja je koštala 350 kn, instaliral Vistu i ne radi mi dobro... Zato je smeće..." moram napisati par rečenica.

Ljudi nemate pravo, zbog vlastitog  neznanja i ljenosti, srat stalno po Visti. Ona je ko i Linux, ako se ne potrudiš da ga središ da ti radi dobro, neće ti raditi dobro (tako je nekad bilo i s XP-om, kada smo svi još bili na win98).
Govorim s iskustvom od 6 mjeseci, 24x7, koliko RADI (ne služi samo za skidanje s neta!!!) komp na Visti.

I samo za info, ne volim ja ništa Microsoft niti Vistu, i prije bi dao glas 100x za OSX ili Ubuntu, ali mi je glupo stalno n00b-ove slušati kak im Vista ne radi i da je smeće.
Znači lijepo progooglati kako se optimizira i podesi, pogasiti nepotrebno, obrisati 200 programa koji vam se dižu tokom startupa, skinuti najnovije drajvere, ugasiti Aero desktop sučelje ako netreba i radit će ok.

I onda si dobio XP.. Osmijeh
17 godina

a vista suxa je ispravla ja puno toga al je pod sp1 sporije kopiranje datoteka bas im ide hebes to na to idem tek kad izade sp2 il cu mozda cekat sp3 OS nevalja

17 godina

https://www.youtube.com/watch?v=r9iWBnd3Q3k&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=hCWO0s_Q3JU&feature=related

svako tjera svoju politiku

17 godina
ferovca1 kaže...
Dobio si system koji je stabilniji na sranja od XP-a, koji radi bolje s memorijom, koji se ne ruši cijeli svaki puta kada se sruši grafički driver ili nešto tako slično, i koji je u konačnici čak brži u samom desktop modu od XP-a. (puno brže starta programe, i bolje radi multitasking)
Naravno možeš imati XP koji je vrlo dobar, no opet nije razlog da se zbog neznanja stalo priča kak je Vista sranje :)
Nažalost nije Vista ono što je trebala biti, čekat ćemo Win7 da vidimo neke stvari i poboljšanja, ali radi. :)))
17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
Dobio si system koji je stabilniji na sranja od XP-a, koji radi bolje s memorijom, koji se ne ruši cijeli svaki puta kada se sruši grafički driver ili nešto tako slično, i koji je u konačnici čak brži u samom desktop modu od XP-a. (puno brže starta programe, i bolje radi multitasking)
Naravno možeš imati XP koji je vrlo dobar, no opet nije razlog da se zbog neznanja stalo priča kak je Vista sranje :)
Nažalost nije Vista ono što je trebala biti, čekat ćemo Win7 da vidimo neke stvari i poboljšanja, ali radi. :)))

Aaaa ovo čujem svako malo,onda kakva je vista trebala biti?

17 godina
neaktivan

Zbog ovih rasprava treba uvesti digitalni potpis na forume...

Djeca iz 6. razreda komentiraju operacijske sustave i namecu svoja misljenja koja su njima nametnuli youtube i ina sranja...

Jeb..a pokemon generacija... You make me sick!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
ferovca1 kaže...
 Nisam ništa rekao protiv Viste, samo sam dobro pročitao tvoj post i napisao zaključak.  A ako i ti malo baciš pogled na svoja 2 posta ( gore i još gore ), primjetiti ćeš da sam sebi skačeš u usta.  Sve fino i krasno i onda se zakopaš sa zadnjom rečenicom. Namigiva
17 godina

Cek cemu smisao ove rasprave pitanje je zasto mu ne rade igre a ne koje je bolje a za to vec ima hrpa tema . Neki vole xp neki vistu i to je to nema se sta tu raspravljat. Oba osa su kvalitetna i tocka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa igra mu ne radi jer ima Vistu. To ne znači da je Vista loša. Možda igra ne valja..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice