Problem kod instalacije WIN-7

poruka: 21
|
čitano: 9.618
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Instalacija prođe sve faze i dođe do ovog dijela:

http://imageshack.us/photo/my-images/220/izrezak1.jpg/

nakon šta se sistem resetira pojavi se samo "perss any key to boot from CD or DVD" te tu sve staje...

Ništa ne reagira i ne pojavi se ekran gdje se win podižu, već samo ostaje taj natpis.

Imam Win 7 Home edition (original)..

Ako je netko imao slično iskustvo molim za asistenciju ???

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem kod instalacije WIN-7

A u BIOS-u ,first boot device je -? Jel ,ako je CD/DVD drive ,normalno da ne može dalje. Prebaci na hdd ,pa restartaj.

Probaj restart bez dvd-a u pogonu ,pa šta kaže!?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 18:14 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A u BIOS-u ,first boot device je -? Jel ,ako je CD/DVD drive ,normalno da ne može dalje. Prebaci na hdd ,pa restartaj.

Probaj restart bez dvd-a u pogonu ,pa šta kaže!?

kad to napravim piše "disk read error occurred, press Ctrl+Alt+Del to restart"

Mislim,,,instalacija windowsa je zadnji put prekinuta prisilno ....??

Prije toga sam slučajno napravio dual boot pa sam imao win7 na dvije particije.

Tada su na dvije particije bili isti podaci , iz (vlastitog neznanja) sam tada u partition manageru formatirao particiju kraj koje je bio onaj znak windowsa.

Nakon reseta računala mi se windowsi više nisu mogli (htjeli) dignuti.

Opet sam izvršio instalaciju windovsa, ali onda mi se dešava ovo šta sam napisao gore u prvom postu.

Bili fleshiranje biosa ovdje šta pomoglo??

Ili da fizički izvadim Hard-disk i preko drugog računala mu uredim particije ??

,,svaka pomoć je dobrodošla..

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 18:46 (concluzije).
16 godina
neaktivan
concluzije kaže...

kad to napravim piše "disk read error occurred, press Ctrl+Alt+Del to restart"

Mislim,,,instalacija windowsa je zadnji put prekinuta prisilno ....??

Prije toga sam slučajno napravio dual boot pa sam imao win7 na dvije particije.

Tada su na dvije particije bili isti podaci , iz (vlastitog neznanja) sam tada u partition manageru formatirao particiju kraj koje je bio onaj znak windowsa.

Nakon reseta računala mi se windowsi više nisu mogli (htjeli) dignuti.

Opet sam izvršio instalaciju windovsa, ali onda mi se dešava ovo šta sam napisao gore u prvom postu.

Bili fleshiranje biosa ovdje šta pomoglo??

Ili da fizički izvadim Hard-disk i preko drugog računala mu uredim particije ??

,,svaka pomoć je dobrodošla..

Reinstalacija ,uz prethodno brisanje (Delete ,ne Format) svih particija na disku.

Započni instalaciju s dvd-a ,i idi na Advanced options i obriši SVE particije! Onda možeš dalje normalno nastaviti s instalacijom.

Klik na Advanced i ... Klik na Advanced i ...

prvo obrisati sve particije prvo obrisati sve particije
Ako to ne možeš napraviti iz instalacije ,da ,dobro je izvaditi disk i kreirati particije na drugom PC-u. Flash BIOS-a ti tu neće pomoći!

I da ,naravno ,ako je bilo što bitno na disku (podaci ,muzika ,filmovi) - backup na drugi disk!

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 19:19 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Napravio sam ovo sa prethodnim brisanjem šta si naveo,,, sad sve radi  i winoze su se instalirali.

Hvala ti majstore !!

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 19:30 (concluzije).
16 godina
neaktivan

I drugi put! {#}

13 godina
neaktivan

Molim pomoc oko instalacije Win7. Kupila sam novi laptop na kojem su bili Linuxi.Imam original cd od  Win7 i sve sam korake prosla kao u tutorialu na netu i kad mi sve faze zavrsi te se pojavi stranica u kojoj se trebaju restartati win on mi napise disc error.Sad pak ne rade ni linuxi a win se nisu instalirali.U biosu nisam nista dirala jer mi je odmah prihvatio bootati sa cd-a.Sad ne mogu ni u bios jer sve F tipke koje stisnem pokazu jedan te isti HP-ov menu a tamo postoji samo opcija bios menagment i tamo ima samo bios update i bios repair za koje komp napise da nisu moguci.Eto ako netko zna molim pomoc!!!!Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rozakoka kaže...

Molim pomoc oko instalacije Win7. Kupila sam novi laptop na kojem su bili Linuxi.Imam original cd od  Win7 i sve sam korake prosla kao u tutorialu na netu i kad mi sve faze zavrsi te se pojavi stranica u kojoj se trebaju restartati win on mi napise disc error.Sad pak ne rade ni linuxi a win se nisu instalirali.U biosu nisam nista dirala jer mi je odmah prihvatio bootati sa cd-a.Sad ne mogu ni u bios jer sve F tipke koje stisnem pokazu jedan te isti HP-ov menu a tamo postoji samo opcija bios menagment i tamo ima samo bios update i bios repair za koje komp napise da nisu moguci.Eto ako netko zna molim pomoc!!!!Hvala!

jesi li formatirala hard disk prilikom instalacije?

da li sada, kad staviš cd od windowsa, ti krene sa instalacijom?

koji HP laptop je to?

13 godina
neaktivan

Jesam(barem ja mislim da jesam).Kad su windovsi poceli sa instalacijom onda su me pitali na koju patriciju cu ih inst.Onda sam ja uzela onu najvecu 587 je imala(cca.) i podijelila sam ju na tri patricije.Sve tri sam formatirala i izabrala prvu od njih i krenula dalje sa next.Tamo je bilo jos 4 patricije od kojih je najveca imala 20 a na jednoj od cca 6 je pisalo da je to HP tools a na prvoj(20) da je to od systema.Nista od toga ja nisam dirala.Laptop je HP Probook 4535s

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I da zaboravila sam napisat cd od windowsa krene sa instalacijom,svaki puta,a probala sam jos 4-5 puta

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probaj ponovno instalirati windowse, ali tako da obrises SVE particije kao sto je gore covjek naveo. nakon sto si sve pobrisala, stisni new i onda next.  s time ces dobiti 2 particije. kasnije si konfiguriras ostale particije kad sredis sve s driverima i potrebnim programima.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-7-operativnog-sustava/61304.aspx

EDIT: probrisi sve particije osim HP tools-a. tu si alati od proizvodaca za oporavak od pada sistema i cega sve ne...

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 21:53 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Hvala!To sam i ja mislila ali mi je prijatelj rekao da nista ne diram jer su u ostalim particijama driveri i ostalo kao sta si i rekao.Medutim i meni se cinilo da su samo u toj jednoj particiji(jer lijepo pise HP tools) a ne u svih 4.Htjela sam napomenuti da nisam nista radila u boot-u kao sta svugdje pise(da se stavi da boota prvo sa cd-a i ono gdje pise da se nesto promijeni iz SATA u IDI ili tako nesto) jer mi je odmah krenuo bootat sa cd-a bez da sam to trebala promijeniti.Kasnije kao sta sam vec napisala nisam mogla uci ni u jedan F meni jer mi komp.nije dao...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rozakoka kaže...

Hvala!To sam i ja mislila ali mi je prijatelj rekao da nista ne diram jer su u ostalim particijama driveri i ostalo kao sta si i rekao.Medutim i meni se cinilo da su samo u toj jednoj particiji(jer lijepo pise HP tools) a ne u svih 4.Htjela sam napomenuti da nisam nista radila u boot-u kao sta svugdje pise(da se stavi da boota prvo sa cd-a i ono gdje pise da se nesto promijeni iz SATA u IDI ili tako nesto) jer mi je odmah krenuo bootat sa cd-a bez da sam to trebala promijeniti.Kasnije kao sta sam vec napisala nisam mogla uci ni u jedan F meni jer mi komp.nije dao...

uglavnom svi potrebni driveri ti dođu s windowsima i instaliraju se automatski prilikom instalacije windowsa. ako kojim slučajem neki driver nije uključen , lako ga se nađe na HP-ovim  stranicama za tvoj laptop

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=5098226&lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5098225

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 9:41 (Wolverine).
13 godina
neaktivan
Wolverine kaže...
rozakoka kaže...

uglavnom svi potrebni driveri ti dođu s windowsima i instaliraju se automatski prilikom instalacije windowsa. ako kojim slučajem neki driver nije uključen , lako ga se nađe na HP-ovim  stranicama za tvoj laptop

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=5098226&lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5098225

Mislis da nije problem u boot-u?Za ovo sta sam napisala da nisam nista promijenila kako bi kao inace trebalo?Rekao mi je prijatelj da ja ne trebam mijenjati ovo iz SATA u IDI...Jos jednom hvala,laptop je kod frenda(odnio ga muz)pa ako on ne uspije ja svakako onda radim kako si mi napisao...

17 godina
neaktivan
rozakoka kaže...

Mislis da nije problem u boot-u?Za ovo sta sam napisala da nisam nista promijenila kako bi kao inace trebalo?Rekao mi je prijatelj da ja ne trebam mijenjati ovo iz SATA u IDI...Jos jednom hvala,laptop je kod frenda(odnio ga muz)pa ako on ne uspije ja svakako onda radim kako si mi napisao...

to mijenjanje sata u ide je obično kod desktop računala. kod tebe je najvjerojatniji problem bio u tome što prilikom instalacije win7 nisi pobrisala i formatirala particiju na kojoj je bio linux, i instalirala win7 na istu particiju di je bio linux. obično ta dva operativna sustava mogu biti na istom kompjuteru odjednom, ali na različitim particijama

16 godina
rozakoka kaže...

Jesam(barem ja mislim da jesam).Kad su windovsi poceli sa instalacijom onda su me pitali na koju patriciju cu ih inst.Onda sam ja uzela onu najvecu 587 je imala(cca.) i podijelila sam ju na tri patricije.Sve tri sam formatirala i izabrala prvu od njih i krenula dalje sa next.Tamo je bilo jos 4 patricije od kojih je najveca imala 20 a na jednoj od cca 6 je pisalo da je to HP tools a na prvoj(20) da je to od systema.Nista od toga ja nisam dirala.Laptop je HP Probook 4535s

-skini OpenSUSE liveCD (iso-desktop-x32..), s njim prebaci sve sa skrivenih particija (tamo su razni HPovi toolsi, repair, driveri..), obriši sve particije i bootaj win7-DVD...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 11:13 (ihush).
13 godina
neaktivan

Uspijela sam...sve kako je receno(hvala svima).Pobrisala particije sa linuxom,bootala cd sa Win7 i instalirala ga...{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam problem, nakon što kliknem enter kad piše "press any key to boot from cd or dvd" pojavi se crni ekran i ništa se ne dešava. Nakon par minuta se laptop samo ugasi, jednom sam izvadio dvd pa je izbacilo neku grešku.

Laptop ima konfiguraciju (core2duo 2.1GHz, 3gb ram...) koja podržava win 7 tako da nije do toga.

Ako neko zna rješenje bio bih mu zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 12:16 (hashishar).

0 0 hvala 0
14 godina
hashishar kaže...

Pozdrav, imam ,nakon što kliknem enter kad piše ono "press any key to boot from cd or dvd" pojavi se crni ekran i ništa se ne dešava. Nakon par minuta se laptop samo ugasi, jednom sam izvadio dvd pa je izbacilo neku grešku.

Laptop ima konfiguraciju (core2duo 2.1GHz, 3gb ram...) koja podržava win 7 tako da nije do toga.

Ako neko zna rješenje bio bih mu zahvalan.

Moguće je da se laptop pregrijava, očisti prašinu i zamjeni termalnu pastu.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
12 godina
neaktivan

Uradit ću to, hvala na savjetu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 12:17 (hashishar).
17 godina

Koji je to tocno laptop i jesi li dobio originalne windowse s njime?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice