Prenos windows 7 licence

poruka: 10
|
čitano: 7.472
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Prenos windows 7 licence
Imam Windows 7 Professional, originalnu licencu, moram sad ponovo reinstalirati operativni sistem, naravno i formatirati diskove.

Kako mogu prenijeti licencu kad ponovo instaliram?

Imam na centralnoj naljepnicu od licence, i na njoj je serial, ali šta sa aktivacijom kad instaliram???
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prenos windows 7 licence

Ako se dobro sjecam kod aktivacije te i trazi serial..............

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Prenos windows 7 licence

Kad završiš s instalacijom ,prvo probaj online aktivaciju. Ako neće ,morat ćeš zvati 0800 300 300 (MS Hrvatska) i napraviti aktivaciju preko telefona.

Ali ,danas više ništa ,jel rade od 08 do 20 sati.

Ako je brand PC sa predinstaliranim Windowsima ,morat će zvati proizvođača (HP ,Dell ,itd).

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:46 (kizo2703).
16 godina
protjeran
ovisi da li ima retail ili oem licencu. retail može na bilo koje a oem samo na jedno računalo.

inače ne bi trebalo bit problema s reinstallom i aktivacijom ako se radi o istom računalu a vidim da se radi po uvjetom da nije mijenjana matična i sl.
May justice be done though the heavens fall
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
ovisi da li ima retail ili oem licencu. retail može na bilo koje a oem samo na jedno računalo.

inače ne bi trebalo bit problema s reinstallom i aktivacijom ako se radi o istom računalu a vidim da se radi po uvjetom da nije mijenjana matična i sl.

Pošto piše da je serial na naljepnici ,za pretpostaviti je da je OEM.

A pošto piše da radi reinstalaciju ,za pretpostaviti je da se radi o istom PC-u.

Obično nema problema sa reaktivacijom i ona se vrši automatski ,ali neke kante znaju zaje{#}vat ,pa baš moraš zvati i reaktivirati telefonski!

15 godina
protjeran
Prenos windows 7 licence

jeste OEM.

mašina je nova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Prenos windows 7 licence

jedno me zanima vezano za licence:

šta je s licencama koje dođu preinstalirane na HDD( notebook) i nakon nekog vremena disk otiđe na vječna lovišta i primoran si stavit crne windowse na novi hdd.. jeli se može koristiti ključ sa naljepnice?? pravno gledajući šta je nužno imati kao dokaz za legalni softver ,naljepnica?,račun?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Inače ,postoji jedan programčić za backup i vraćanje aktivacijskih fileova Sedmice ,tak da se čovjek ne mora zaje{#}avat i ponovno aktivirati sistem nakon reinstalacije ,bilo online ili telefonski.

Zove se Paymyrent Token restore ,ima dvije verzije ,za ''normalne'' i MAK ključeve. Autor nema home page ,na žalost.

Program je siguran i provjeren.

Token Restore - MAK 0.2 - za Pro i Enterprise verzije sa MAK ključevima

Token Restore 2.2 - za sve Retail i OEM verzije s pojedinačnim ključevima

Više o programu pročitajte na MyDigitalLife forumu.

Samo ukucajte Paymyrent Token restore u Google!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 13:19 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
buggie kaže...

jedno me zanima vezano za licence:

šta je s licencama koje dođu preinstalirane na HDD( notebook) i nakon nekog vremena disk otiđe na vječna lovišta i primoran si stavit crne windowse na novi hdd.. jeli se može koristiti ključ sa naljepnice?? pravno gledajući šta je nužno imati kao dokaz za legalni softver ,naljepnica?,račun?

hvala

Zasto bi instalirao "crne" Windowse?. Ako imas licencu,  logicno je da imas i naljepnicu na rac. ili ti Serial Key(negdje na sigurnom). Pa nisi baksuz da sve drzis na HDD-u 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
16 godina
neaktivan

Kad je u pitanju promjena samo jedne komponente na PC-u s OEM licencom ,nemaš nikakvih problema s reaktivacijom.

E sad ,druga je priča praksa prodaje samih OEM licenci u Hrvatskoj ,a i drugdje u regiji ,kaj je inače zabranjeno.

Tu si nažalost ,''ostavljen na suhom'' da se snalaziš kako znaš i umiješ!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 21:21 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice