Prelazak sa Win 7 x86 na Win 7 x64

poruka: 35
|
čitano: 16.201
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako htio bi čuti korisne savijete na ovu temu, jer planiram sa Win 7 x86 prijeći na x64. Konfiguracija mog kompa je napisana pod Moj PC. Prvenstveno mi komp služi za igranje i gledanje videa. Zanima me radi toga zato što imam 4 GB radne memorije, te jak procesor C2D 8400,a ni grafička nije za bacit HD 4850. Sada mi u windowsima koristi sam 3 GB memorije u dual channelu. Nadalje dali mogu koristiti svoje stare programe koji su 32 bitni ili moram skinuti nove u 64 bita, kao npr, Firefox, VLC, Nero, KIS 2010, utorrent, TuneUp Utilities 2010, itd. Eto toliko, molim za korisne savijete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Prelazak sa Win 7 x86 na Win 7 x64

Možeš Windowse nadogradit ako su obadvoje Profesional ili bilo koji ali da su iz iste edicije. Sve 32-bitne programe možeš korisitii na x64, ali ne možeš x64 na x86. Ali moj ti je savjet da sve programa ako ih nađeš skineš u x64 jer će biti bolje performanse.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 13:05 (ParaNO1d).
17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Možeš Windowse nadogradit ako su obadvoje Profesional ili bilo koji ali da su iz iste edicije. Sve 32-bitne programe možeš korisitii na x64, ali ne možeš x64 na x86. Ali moj ti je savjet da sve programa ako ih nađeš skineš u x64 jer će biti bolje performanse.

Mislim da ne možeš nadograditi x86 na x64. Samo čista instalacija.

17 godina
Perica kaže...
ParaNO1d kaže...

Mislim da ne možeš nadograditi x86 na x64. Samo čista instalacija.

Da! Malo sam se zabunio. Jbg :) Ali ovo ostalo za programe stoji :)

16 godina
neaktivan

Većina programa ti je univerzalna,tj.i za 32 i 64-bitne sustave tako da tu nećeš imat problema!I preporučam ti da napraviš backup podataka i čistu instalaciju,sigurnije ti je nego da radiš nadogradnju,ako se uopće može nadograđivatisa x86 na x64 Win7Neodlučan!

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sa 32 na 64 bita se ne može raditi nikakva nadogradnja ,već samo clean install!!

Nadalje - programi : AV MORA biti 64 bitni ,isto kao i firewall (iako ,sasvim je dobar i Windows firewall ,ipak je puno napredniji i bojli od onog u Visti ,a pogotovo XP-u) i programi za tweak sistema.

Adobe i AutoCAD programi (ako ih upotrebljavaš) - obavezno 64 bitni.

Za sve ostale je preporučljiva 64 bitna verzija ,iako će i 32 bitne raditi.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 15:01 (kizo2703).
17 godina

Bez rezerve ti preporučujem da se prešaltaš na 64-bitnu Sedmicu.

Programi kao Firefox, VLC, Nero, utorrent, TuneUp Utilities 2010 i mnogi drugi

32-bitni programi rade bez greške (naravno jer 64-bitni OS izvršava bez beda

i 32-bitne programe) a sudeći po mom iskustvu mnogi programi samo

dodatno prosperiraji sa svih 4 GB RAMA potpuno vidljivih sustavu te u dual chanell modu.

Možda sam subjektivan no ova 64-bitna Sedmica radi ko zmaj Smijeh

17 godina
froggybone kaže...

Možda sam subjektivan no ova 64-bitna Sedmica radi ko zmaj Smijeh

Ma kakvi, stvarno je zmaj :)

15 godina
neaktivan

ma rade ti svi programi doslovno svi ..... ja imam 64 bitnu 7 to je razlika u brzini i očitavanju rama i performansi ... inače imam laptop hp 4710s i isto tako 4 gige rama pa sam i ja zato prešao na 64bitni sustav.. s programima nećeš imat problema ... vjeruj..

dnnn
16 godina
kizo2703 kaže...

Sa 32 na 64 bita se ne može raditi nikakva nadogradnja ,već samo clean install!!

Nadalje - programi : AV MORA biti 64 bitni ,isto kao i firewall (iako ,sasvim je dobar i Windows firewall ,ipak je puno napredniji i bojli od onog u Visti ,a pogotovo XP-u) i programi za tweak sistema.

OK, osim podcrtanog.. :) Pogotovo Adobe (Pluginovi?), dok za ACAD ipak imaš više iskustva, ali onda ti fali broj 2010, jer ostali najnormalnije rade...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
kizo2703 kaže...

Pitanje, jel postoji KIS 2010 64 bitni ???

15 godina

Ma rade svi Auto CAD-ovi, ali 64 bitne verzije ACAD-a rade daleko bolje, barem po mojem iskustvu, na 64 bitnom sustavu naravno hehe

16 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Pitanje, jel postoji KIS 2010 64 bitni ???

Kaspersky ima jednu verziju za 32 i 64 bitne Windowse ,ali neke stvari ne rade na 64 bita - KLIK

miki1981 kaže...

Ma rade svi Auto CAD-ovi, ali 64 bitne verzije ACAD-a rade daleko bolje, barem po mojem iskustvu, na 64 bitnom sustavu naravno hehe

Da ,rade ,ali ,jednostavno je ''grijeh'' imati 64 bitni sistem i na njemu neki 32 bitni ACAD ,jel jednostavno ne može ''dati'' sve kao i 64 bitni.

IMHO ,ACAD programi u 64 bitnim verzijama rade puuno bolje ,ali za to treba i puuno memorije na 64 bitnom sistemu (6 ,8 ili više ,ovisno o MBO).

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 17:22 (kizo2703).
16 godina

Novo pitanje. Na disku na koji ću stavit sustav Win x64 ima 2 particije (C i D), C koristim za sustav na kojemu imam Win 7 x86, sad kad budem davao Win 7 x64 da li ću moći vidijeti šta imam na particiji D, a i na drugim diskovima E i F koji su radili pod  Win 7x86?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-vidjet ćeš. ... ili nećeš, zavisi što misliš pod ''davao win 7 ...''.

Pojašnjenje, FS ili FileSystem je način organiziranja podataka, datotečni sistem...

Može biti FAT32, NTFS, ext3/4, exFAT itd.. (raznih vrsta-podvrsta ima cca 100-200) do ''raw'' tj. kad OS direktno zapisuje.

Ne čitaju svi OSevi sve FS, ali ovi čitaju jer su u osnovi identični, a to su sve MSovi formati.

16 godina
ihush kaže...

-vidjet ćeš. ... ili nećeš, zavisi što misliš pod ''davao win 7 ...''.

Pojašnjenje, FS ili FileSystem je način organiziranja podataka, datotečni sistem...

Može biti FAT32, NTFS, ext3/4, exFAT itd.. (raznih vrsta-podvrsta ima cca 100-200) do ''raw'' tj. kad OS direktno zapisuje.

Ne čitaju svi OSevi sve FS, ali ovi čitaju jer su u osnovi identični, a to su sve MSovi formati.

Sve particije su mi NTSF. Imam 3 diska. Prvi fizički disk od 250 GB mi je podjeljen na 2 particije C  (50 GB) i D (200 GB), drugi fizički disk particija E (250 GB) i treći fizički disk particija F (500 GB).

15 godina

Bez brige, sve ces vidjet

17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Većina programa ti je univerzalna,tj.i za 32 i 64-bitne sustave tako da tu nećeš imat problema!I preporučam ti da napraviš backup podataka i čistu instalaciju,sigurnije ti je nego da radiš nadogradnju,ako se uopće može nadograđivatisa x86 na x64 Win7Neodlučan!

Programi nisu univerzalni samo sto ce ti raditi svi 32-bitni programi na 64 bitnom sistemu ali 64-bitni nece raditi na 32-bitnom. Gore neko napisa da rade svi autocadovi. 2010 postoji u 64 bitnoj verzji i morao sam skinuti tu verziju da bih mogao instalirati autocad. 2009 mi se bunila da nije za tu verziju OS-a.

15 godina

Ja sam silom priika lani na jednom kompu morao instalirat ACAD 2008, 32 bitni na 64 bit winse i radilo bez problema. Morao sam zavrsiti neke nacrte, a nisam bio kuci, i jednia kombinacija mi je bilo 64 bit vista i 32 bit acad. Ali istina, 2010 nisam probao stavit 32 an 64 bit winse, znaci neide vise?

17 godina
neaktivan

Mislim da su to sad razdvoji na dvije aplikacije. Nisam siguran jer sam to radio drugome prije nekoliko dana. Znam da sam morao skinuti 64 bitnu verziju acada.

16 godina
ihush kaže...
..

OK, osim podcrtanog.. :) Pogotovo Adobe (Pluginovi?), dok za ACAD ipak imaš više iskustva, ali onda ti fali broj 2010, jer ostali najnormalnije rade...

-sve ostale verzije ACADa rade (nisam siguran za 13/14R''...Now I have a working R14 on Vista 64-bit. ...'') ali 2005+ rade. To što se bune za vrijeme instalacije, je installerovo detektiranje OSa kojeg ne prepoznaje. (dovoljno je instaler pokrenuti u XP/2000 kompatibilnom modu, instaliran program radi bez kopatibilnih modova..)

17 godina
neaktivan

Sad se stvarno ne sjecam al mislim da sam probao kompatibiliti mod. Hmmmmmmmmmmmm

Nisam ja novi u ovome  i tesko da to nisam probao al sad se stvarno ne sjecam ;)

Zaboravite moje napomene ako to radi ;)

16 godina

Novo pitanje, da li koristiti K-Lite CodecPack 64 bitni ili 32 bitni na Win 7 64 bit. Pa molim odgovore po vašem iskustvu, vidim da je K-Lite CodecPack 64 bitni puno manji od 32 bitnog, razlozi ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

32 bit insatliras, 64 bitni je samo dodatak na 32 bitni za 63 bitne winse, barem sam ja tako napravio i shvatio i sve radi super

16 godina

E puno hvala na brzom odgovoru.

17 godina
miki1981 kaže...

32 bit insatliras, 64 bitni je samo dodatak na 32 bitni za 63 bitne winse, barem sam ja tako napravio i shvatio i sve radi super

WTF!? Koji je ovo jezik, šta ovo znači???

17 godina
neaktivan

Ima dvije greske. Nista strasno. Ne vidim sta ti nije jasno?

15 godina
ParaNO1d kaže...
miki1981 kaže...

Ajd sta se bunis, radim na sto strana sto stvari, pa sam malo uzurbano tipkao.

Nije bas da je tako jako lose, 2 greskice, samo pravopisne, nije da se zbog njih nesto moze krivo shvatit.

Glupo izgleda, ali nije bas da se ne zna koji je jezik, ili sta znaci. barem onome koji zna o cemu je tema.

17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
miki1981 kaže...

znači ovo:

IBM ( I Blame Microsoft)
16 godina
neaktivan
uskoro ću kupit novi komp pa ću ima 4 GB rama. I sad me zanima dali da pređem s 32 bitne sedmice na 64 bitnu sedmicu?
F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice