OS 32-bit ili 64-bit?!

poruka: 52
|
čitano: 14.455
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
OS 32-bit ili 64-bit?!

Ne znam dal' je ova tema već otvorena...

s obzirom da radim već 5 godina na Win XP SP3 32-bit i već sam luuud od iščekivanja Win 7-ce razmišljam i o 64-bitnom OS-u.

Koje su njegove prednosti naspram 32-bitnog OS-a i ima li uopće mana u usporedbi s dotičnim?!

Nešto sam naćuo da još uvijek sve aplikacije ili programi ili što već, ne rade na 64-bitnom OS-u pa da je to problem.

Nemam zapravo pojma pa zato pitam Vas da mi pomognete oko toga.

Fala!

S

Iskustvo je ono što dobiješ kada ne dobiješ ono što želiš.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: OS 32-bit ili 64-bit?!

Ne postoji tema, hvala ti sto si je otvorio.

Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
17 godina
OS 32-bit ili 64-bit?!

Ima tema:

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/32-bit-vs-64-bit/1899.aspx?jumpto=142168&sort=asc&view=flat&page=3

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

performance 64 bit +

kompatibilnost  -

driveri   -

igranje  -

doktor za grafe i ludosti
17 godina
dery kaže...

performance 64 bit +

kompatibilnost  -

driveri   -

igranje  -

Nije istina. Driveri rade bez poblema, igre također.....
Smiješno, performanse su dobre, a driveri, kompatibilnost i igre nisu dobre!!!!!!!!!!!!!!
LLLLOOOOOOOOOLLLL
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 12:16 (doktor1).
17 godina
dery kaže...

performance 64 bit +

kompatibilnost  -

driveri   -

igranje  -

Ako su driveri losi, igranje lose, kompatibilnost losa, odakle ti onda da su performanse dobre?
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ne postoji tema, hvala ti sto si je otvorio.

hahahhahahahahahahahaha XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

joooooooooooooooooooooooj

http://justfuckinggoogleit.com/ ima jedna pojam a pise PRETRAGA !!!!
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
doktor1 kaže...
dery kaže...

performance 64 bit +

kompatibilnost  -

driveri   -

igranje  -

Smiješno, performanse su dobre, a driveri, kompatibilnost i igre nisu dobre!!!!!!!!!!!!!!
LLLLOOOOOOOOOLLLL
 pa mnogi se s tobom ne bi složili "doktor1"
17 godina
dery kaže...
s tobom nažalost  još više ih se nebi složilo Smijeh
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 13:59 (dado2202).
17 godina
dery kaže...
doktor1 kaže...
dery kaže...

performance 64 bit +

kompatibilnost  -

driveri   -

igranje  -

LLLLOOOOOOOOOLLLL
 Pa daj onda pojasni malo u čemu su to bolje preformanse, ako VISTA x64 ima problema sa kompatibilnošću i ako su driveri loši? Kako ću imat dobre performanse ako su mi driveri, recimo za mrežnu karticu ili chipset ili grafičku, loši? Bolje performanse u dizanju OS-a? I dont know!

Inače koristim VISTU x64 i radi fenomenalno (multimedija (mixanje muzike Virtual DJ i sl.), internet, igranje, office). Ali za razliku od tvojih pluseva i minusa, meni su sva četiri segmenta u plusu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 19:31 (doktor1).
16 godina
neaktivan
OS 32-bit ili 64-bit?!

sve windowse sam isprova i vistu i ovo i ono....ali sa windows xp neman nikakvih problema ni sa driverima ni programima....

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OS 32-bit ili 64-bit?!

Imam 4 GB DDR2 RAM-a. Dali mi se isplati instalirati 64 bit OS, s obzirom da mi sada pokazuje 3,25 GB.

I u čemu je bolji a u čemu lošiji rad.

AMD 6000+ 3,1 GHz ATI 3850 512 ddr3 WD 750 GB 400 W 4 GB DDR2 1000GHz Muskin red line
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ivan262 kaže...

Imam 4 GB DDR2 RAM-a. Dali mi se isplati instalirati 64 bit OS, s obzirom da mi sada pokazuje 3,25 GB.

I u čemu je bolji a u čemu lošiji rad.

Isplati se. X64 sustavi su u svemu bolji, brži su, ali neki imaju manjih problema sa kompatibilinošću, ali danas se većina toga poriješavala... Jedina manja je malo veća potrošnja RAM-a, što i nije toliko bitno jer je 4GB dovoljno za sve...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
protjeran
OS 32-bit ili 64-bit?!

+ Teoretski brži rad, podrška za do 128GB memorije, uklonjeno ograničenje 2GB po aplikacija (32-bitni OS ne može strpat u memoriju aplikaciju veću od 2GB)

-Driveri nisu još 100% izbalansirani

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D

0 0 hvala 0
17 godina
OS 32-bit ili 64-bit?!

Ja sam odlucio : WINDOWS 7 x64, THE WAY TO GO!

Danas navecer ili sutra ujtro stavljam windows 7 x64, i 6GB ram-a(a mozda i 8GB upiknem).

Koliko su 64-bitni sustavi sigurniji od 32-bitnih?

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Ja sam odlucio : WINDOWS 7 x64, THE WAY TO GO!

Danas navecer ili sutra ujtro stavljam windows 7 x64, i 6GB ram-a(a mozda i 8GB upiknem).

Koliko su 64-bitni sustavi sigurniji od 32-bitnih?

Po teorij trebali bi bit sigurnij zato što 64-bitni OS ne dopušta modificiranje kernela OS-a (što koriste mnogi virusi, ali i antivirusi).
Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D
16 godina

64 bit je bolji ali recite vi meni kako vam rade programi koji su instalirani u program files za 32 bit programe.NIje to baš tako bajno kako govorite i smijete se jer niste baš jaki u znanju.

16 godina
protjeran
dery kaže...

64 bit je bolji ali recite vi meni kako vam rade programi koji su instalirani u program files za 32 bit programe.NIje to baš tako bajno kako govorite i smijete se jer niste baš jaki u znanju.

Rade bez frke. Ja imam XP 64-bit i rade nešto sporije, no zadovoljavajuće.
16 godina

pročitaj malo bug-ovu recenziju o toj temi po kojoj je 32 bit odnila pobjedu

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 19:07 (dery).
16 godina
protjeran
OS 32-bit ili 64-bit?!

zasto ja ne mogu imati 54 bitne windowse na svom kompu ( potpis ) kada stavim drivere od maticne pise mi OS is not supported! ili je problem procesor! plis pomoc!

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
16 godina
kris_marko kaže...

zasto ja ne mogu imati 54 bitne windowse na svom kompu ( potpis ) kada stavim drivere od maticne pise mi OS is not supported! ili je problem procesor! plis pomoc!

Pa jesi potražio na stranicama proizvođača matične drivere za 64-bitni sustav? Pogledaj, vjerojatno ima ako je imalo novija grafa...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
protjeran
OS 32-bit ili 64-bit?!

ma jesam i skinuo i pise da podrzava 64 te sam probao manualno instalirati, a kada bi to ucinio nakon par sekundi u instalaciji bi mi zastekalo!!

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Haha.

Stari moj, svi ali apsolutno svi programi rade dobro. Vjerujem da nisi koristio x64 sustav pa zato pričaš ovakve stvari. Ako pak jesi, možda ne dovoljno, jer sve radi savršeno.
Osobno mi je x64 sustav koji trenutno imam stabilniji i bolji od svih x86 koje sam do sada koristio.
www.infinite-gamers.com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
16 godina

Tebi sve radi,a nekima  koji su sigurno jači od tebe  u znanju ne radi  i nisu zadovoljni pa šta ćemo sad.Amo se poubijat pa ko ostane taj će donit odluku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 20:28 (dery).
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Tebi sve radi,a nekima  koji su sigurno jači od tebe  u znanju ne radi  i nisu zadovoljni pa šta ćemo sad.Amo se poubijat pa ko ostane taj će donit odluku.

Ovo mi baš nije najjasnije, što znači da ako je neko pametniji (veći IQ) veća je i vjerojatnost da mu u 64bitnim windowsima više stvari neče raditi
17 godina
neaktivan
dery kaže...

performance 64 bit +

kompatibilnost  -

driveri    -

igranje  -

ovo su nebuloze, u najmanju ruku
Only God (& mod) can judge me
16 godina

tako je jer neće to ni instalirat

vista će biti zaboravljena istog trenutka kad izađe finalna verzija win.7

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 21:11 (dery).
16 godina
Core2Duo2 kaže...
dery kaže...

performance 64 bit +

kompatibilnost  -

driveri    -

igranje  -

ovo su nebuloze, u najmanju ruku
 to reci ljudima iz bug-a faco
16 godina
dery kaže...

Može samo jedno pitanje? Jesi li ikada imao instaliran x64 OS?
17 godina
dery kaže...

vista će biti zaboravljena istog trenutka kad izađe finalna verzija win.7

Da, instalirat će 64 ili 32 bitnu verziju windows-a 7(jer je to tema,a ne Vista vs ostali OS-ovi)???

Najlakše je kenjati po nećemu šta nisi nikad probao i neznaš kako radi. Moj savjet, ostavi se komentiranja...
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice