Original Windows XP pitanje

poruka: 10
|
čitano: 3.765
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ako sam instalirao windows XP (oem verzija) na jedno racunalo, da li ga mogu instalirati na drugo ako prethodno s prvog izbrisem, i da li mogu taj cd prodati da ga netko drugi instalira kao originalnog ako je izbrisan sa mog racunala?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Možeš

http://www.soundstream.com/

1 0 hvala 1
16 godina
moderator
Re: Original Windows XP pitanje
Pevec1989 kaže...

Ako sam instalirao windows XP (oem verzija) na jedno racunalo, da li ga mogu instalirati na drugo ako prethodno s prvog izbrisem, i da li mogu taj cd prodati da ga netko drugi instalira kao originalnog ako je izbrisan sa mog racunala?

može se instalirat ali to NIJE legalno ako uz cd ne prodaš i naljepnicu koja mora biti na kučištu nalijepljena za vrijeme upotrebe...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
14 godina
neaktivan

imam naljepnicu na kucistu, znaci cd mogu prodati po nekoj visokoj cijeni kao sto se i prodaje nekoristen?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Pevec1989 kaže...

imam naljepnicu na kucistu, znaci cd mogu prodati po nekoj visokoj cijeni kao sto se i prodaje nekoristen?

s obzirom da naljepnicu nemožeš skinut, odgovor je ne...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
14 godina
neaktivan

Kako ne, pa mogu je odljepit, a i ako ne mogu samo prepisem product key.. ili?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

nema šanse da ju odlijepiš...a ako ona nije na kučištu windowsi su nelegalni...

a ti ako naiđeš na budalu koja bi to kupila to ti je ko da si dobio na lutriji...

14 godina
neaktivan

Eto bas cu pokusat :) A i ako nemognem valjda cu prodat za 100-200 kn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne ide ova naljepnica s kucista, a valjda cu moc nekom prodat za kojih 150 kn, sta mislis?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

OEM verzija se u pravilu nebi smjela prodavat jer je vezana za točno taj PC (prilikom aktivacije (WAT) pokupi info o konfi - s/n MBO, mrežne, HDDa, količina RAMa... u kombinaciji sa PIDom (koji je nastao na osnovi ključa) šalje na MS aktivacijski server i tako taj ključ ostane vezan za konfu. Evo detaljno kako ide aktivacija.

Dakle, kako god okreneš, u teoriji, prodaja korištenih OEM windowsa je ilegalna.

Ali u praksi, može se riješit uz poziv u MS Hrvatska i malo laganja.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice