Ako sam instalirao windows XP (oem verzija) na jedno racunalo, da li ga mogu instalirati na drugo ako prethodno s prvog izbrisem, i da li mogu taj cd prodati da ga netko drugi instalira kao originalnog ako je izbrisan sa mog racunala?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš
Ako sam instalirao windows XP (oem verzija) na jedno racunalo, da li ga mogu instalirati na drugo ako prethodno s prvog izbrisem, i da li mogu taj cd prodati da ga netko drugi instalira kao originalnog ako je izbrisan sa mog racunala?
može se instalirat ali to NIJE legalno ako uz cd ne prodaš i naljepnicu koja mora biti na kučištu nalijepljena za vrijeme upotrebe...
imam naljepnicu na kucistu, znaci cd mogu prodati po nekoj visokoj cijeni kao sto se i prodaje nekoristen?
imam naljepnicu na kucistu, znaci cd mogu prodati po nekoj visokoj cijeni kao sto se i prodaje nekoristen?
s obzirom da naljepnicu nemožeš skinut, odgovor je ne...
Kako ne, pa mogu je odljepit, a i ako ne mogu samo prepisem product key.. ili?
nema šanse da ju odlijepiš...a ako ona nije na kučištu windowsi su nelegalni...
a ti ako naiđeš na budalu koja bi to kupila to ti je ko da si dobio na lutriji...
Eto bas cu pokusat :) A i ako nemognem valjda cu prodat za 100-200 kn
ne ide ova naljepnica s kucista, a valjda cu moc nekom prodat za kojih 150 kn, sta mislis?
OEM verzija se u pravilu nebi smjela prodavat jer je vezana za točno taj PC (prilikom aktivacije (WAT) pokupi info o konfi - s/n MBO, mrežne, HDDa, količina RAMa... u kombinaciji sa PIDom (koji je nastao na osnovi ključa) šalje na MS aktivacijski server i tako taj ključ ostane vezan za konfu. Evo detaljno kako ide aktivacija.
Dakle, kako god okreneš, u teoriji, prodaja korištenih OEM windowsa je ilegalna.
Ali u praksi, može se riješit uz poziv u MS Hrvatska i malo laganja.