OEM i Retail

poruka: 103
|
čitano: 174.753
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: OEM i Retail

Ne znam točno ali možeš to tri puta na različitim računalima aktivirati Winse , i tek onda dobiješ upit da kontaktiraš MS....tako se meni dešavalo u više navrata.Zatim te pitaju da im samo pročitaš serijal od kupljenih winsa i onda ti pošalju ključ .

Znači možeš ih aktivirati više puta , ali pod packom MS-a.

Private
16 godina
Private kaže...

Ne znam točno ali možeš to tri puta na različitim računalima aktivirati Winse , i tek onda dobiješ upit da kontaktiraš MS....tako se meni dešavalo u više navrata.Zatim te pitaju da im samo pročitaš serijal od kupljenih winsa i onda ti pošalju ključ .

Znači možeš ih aktivirati više puta , ali pod packom MS-a.

- možeš ih aktivirati milijardu puta (ako samo računali izdrži toliko...) jer licenca se odnosi na jedno računalo , dva-CPUa itd.

Ovo za par (3?) aktivacije se odnosi na izmjene hardwarea, jer po OEMu to više nije kupljeno računalo. U tom slučaju halo-microsoft.. .... bla-bla. Kako?, -prilikom generiranja aktivacijskog koda, windowsi pokupe podatke o MBO, CPU, HDD, VGA .. i izgeneriraju jedinstveni kod (za to računalo) tako da bilo koja značajnija izmjena, može deaktivirati licencu i tražiti ponovo aktivaciju, a onda MS (jer ima taj podatak) odlučuje dali je legalno ili nije...

(korporativne licence nisu tema, samo napomena da postoje)

edit: @Private, ovo nije kritika/ispravak, samo pojašnjenje ostalima kog zanima. ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 15:09 (ihush).
17 godina

Meni isto se nisu htijele aktivirati poslje kad sam zamjenio grafulju ali sam nazvao operatora reako sam mu istinu da sam zamjenio grafulj a on me tražio samo seriski broj i poslje toga sam mjenajo ostale komponente i normalno mi se aktivirale preko interneta i sad prije 3 mjeseca sa zamjenio cijelo raćunalo i opet mi se sve normalno aktiviralo.

Po mome mišljenu hrvatski microsoft to dopušta jer im je bolje da ljudi rađe plate 900 kn za oem verziju nego da skinu piratsku verzija

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Private kaže...

- možeš ih aktivirati milijardu puta (ako samo računali izdrži toliko...) jer licenca se odnosi na jedno računalo , dva-CPUa itd.

Ovo za par (3?) aktivacije se odnosi na izmjene hardwarea, jer po OEMu to više nije kupljeno računalo. U tom slučaju halo-microsoft.. .... bla-bla. Kako?, -prilikom generiranja aktivacijskog koda, windowsi pokupe podatke o MBO, CPU, HDD, VGA .. i izgeneriraju jedinstveni kod (za to računalo) tako da bilo koja značajnija izmjena, može deaktivirati licencu i tražiti ponovo aktivaciju, a onda MS (jer ima taj podatak) odlučuje dali je legalno ili nije...

(korporativne licence nisu tema, samo napomena da postoje)

....i mislio sam kad se desi promjena hardwer komponenti ili drugo računalo......u tom slučaju dozvoljava se tri puta....nisam bio precizan..Nevinašce

Private
17 godina
Wolf88 kaže...

Sve verzije imaju media centar

Ja sam svoju home oem verziju platio 900 kn u hg spotu ,dok cijene retail home je bila 1500 kn profesional 1800 i ultimate verzija 2200 kn dok ti je np oem ultimate verzija bila 1200 kn.Mislim da će ti cijene opet biti iste

Sorry, dali pričaš o kupovini Viste ili Win 7 jer spominješ HG-Spot, a sada koliko vidim na njihovom cjeniku nemaju Win 7 u ponudi...pitanje je s obzirom na situaciju u toj firmi dali će ga uopće i imat u ponudi, naime i ja sam svoj Retail paket Win Viste kupio kod njih, ali to je bilo već jako, jako davno..negdje 2007 kad je Vista izašla !?

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
17 godina
macak kaže...
djigibao kaže...
Pa koristan je taj Xp mod, ali i Media centar. Win 7 pro ima isti media centar kao i Win 7 home. Ili...?

Home Premium više naginje kućnim korisnicima i multimediji, a Professional poslovnim (nema media center, između ostalog). Ultimate verzija ima sve.

Bok. Ja imam kod sebe Win 7 Pro 64bit verziju i imam media centra. Prije sam imao ultimate RC verziju i do sada nisam primjetio nikakve razlike između te dvije vrste OS-a, osim što kada instalirate ultimate verziju sve živo vam je instalirano (s strane drivera) pa tako i pri prvom pokretanju vam nudi spajanje na razne internet mreže na koje se je moguće spojiti.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
17 godina
logan kaže...
Wolf88 kaže...

Sve verzije imaju media centar

Ja sam svoju home oem verziju platio 900 kn u hg spotu ,dok cijene retail home je bila 1500 kn profesional 1800 i ultimate verzija 2200 kn dok ti je np oem ultimate verzija bila 1200 kn.Mislim da će ti cijene opet biti iste

Sorry, dali pričaš o kupovini Viste ili Win 7 jer spominješ HG-Spot, a sada koliko vidim na njihovom cjeniku nemaju Win 7 u ponudi...pitanje je s obzirom na situaciju u toj firmi dali će ga uopće i imat u ponudi, naime i ja sam svoj Retail paket Win Viste kupio kod njih, ali to je bilo već jako, jako davno..negdje 2007 kad je Vista izašla !?

Govorio sam o vista cijenama.Hoće li imati win 7 neznam prodavać mi je rekao da će biti ali u kakvoj su oni banani i njihovo osježivanje stranica najbolje ih je posjetiti

17 godina
OEM i Retail

Evo u adm-u retail verzija sedmice za 1500 kn ... http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=37_317&products_id=7626 home naravnoSmijeh. Ja si isto razmisljam koju verziju da kupim OEM ili reatail, 32 ili 64 bitne, naravno ako kupim retail dobijem oba...

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Kako nema Media center kad ovdje http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx pise da ima?!

Evo, samo da se kratko nadovežem na jučerašnju raspravu glede toga ima li Professional verzija Media Center.

Iako sam bio uvjeren da nema, ipak sam vidio da ima. Međutim, u mom slučaju Media Center nije bio instaliran po defaultu, već sam ga trebao dodati putem Control Panela -> Programs and Features.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
OEM i Retail

Klik

WIN 7 ULTIMATE

kaze da kosta 1699 kuna

drugi klik

WIN7 PRO

kaze 2,251 kuna

??

wtf

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-naslov teme je? ... OEM i Retail, zato i razlika u cijeni.

-Za svaku robu, pa tako i OS, trgovac određuje cijenu (osim u slučaju posebnih distribucijskih ugovora..) tako da cijena može biti i viša.

Kao jeftiniji izvor, MS-store ili bilo koji online...

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-naslov teme je? ... OEM i Retail, zato i razlika u cijeni.

-Za svaku robu, pa tako i OS, trgovac određuje cijenu (osim u slučaju posebnih distribucijskih ugovora..) tako da cijena može biti i viša.

Kao jeftiniji izvor, MS-store ili bilo koji online...

ma to me i zanima

naime, ne pise ni retail ni oem verzija, a kod jednog je cak 600 kuna skuplje, i to "losija" verzija

Edit: mi moze netko dati link za sigurnu retail verziju? jer vidim da puno ducana ne napise koja je verzija

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 20:07 (Hacker-ri).
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

wtf

To je zato što je ova Ultimate OEM verzija i po toj cijeni možeš je kupiti samo ako kod njih uzmeš i računalo.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 20:08 (macak).
17 godina
neaktivan
OEM i Retail

ima tko link za retail ultimate/pro

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
OEM i Retail

-trgovci u pravilu ne nabavljaju retail verzije jer ih kao i svaku robu moraju platiti a šanse za prodaju su manje nego glinenom golubu. Izuzetak je početak prodaje, prvi mjesec... hype. Za OEM, se plaća samo licenca, medij je bio (neznam sad) 20kn i u početku distibucije ga se lako dobije od MS-HR. Kao primjer, prije pola godine je bilo (skoro) nemoguće nabaviti office2003-medije tj. dobiješ praznu kutiju. Nakraju pristaneš platiti medije 280kn ali ni to distibuter nije uspio nabaviti, nego skineš s MSDNa. Sve je to roba koju ni jedan trgovac nemože držati na polici -mora je prodati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-trgovci u pravilu ne nabavljaju retail verzije jer ih kao i svaku robu moraju platiti a šanse za prodaju su manje nego glinenom golubu. Izuzetak je početak prodaje, prvi mjesec... hype. Za OEM, se plaća samo licenca, medij je bio (neznam sad) 20kn i u početku distibucije ga se lako dobije od MS-HR. Kao primjer, prije pola godine je bilo (skoro) nemoguće nabaviti office2003-medije tj. dobiješ praznu kutiju. Nakraju pristaneš platiti medije 280kn ali ni to distibuter nije uspio nabaviti, nego skineš s MSDNa. Sve je to roba koju ni jedan trgovac nemože držati na polici -mora je prodati.

ma daj ajde... VEMIL sve drzi :D

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

Ovo i mene zanima. Htio bih uzeti Ultimate verziju ali Retail.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
17 godina
neaktivan

Nema potrebe da kupuješ retail... budi malo lukav :)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
naxeem kaže...

OK, onda bolje uzeti OEM, e sad pitanje 32 ili 64 bitnu verziju i pretpostavljam home edition?

17 godina
neaktivan
Dermentor kaže...
naxeem kaže...

OK, onda bolje uzeti OEM, e sad pitanje 32 ili 64 bitnu verziju i pretpostavljam home edition?

Ali ako uzemem OEM i promijenim komp onda se moram natezati s microsoftom oko aktivacije.

17 godina
ROADRUNNER kaže...
Hacker-ri kaže...

Evo, vidim da je "Algoritam" dobio Retail verzije Professional i Ultimate Windows 7

http://www.algoritam.hr/?m=6&p=proizvodi&Korak=kategorija&kat=570

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
17 godina
neaktivan
logan kaže...
ROADRUNNER kaže...
Hacker-ri kaže...

Evo, vidim da je "Algoritam" dobio Retail verzije Professional i Ultimate Windows 7

http://www.algoritam.hr/?m=6&p=proizvodi&Korak=kategorija&kat=570

Hvala. Evo upravo sam ju naručio i sutra bi trebala stići.

17 godina
neaktivan
OEM i Retail

Imam 2 pitanja... skinio sam verziju Windows 7 Ultimate x64-x86 OEM verziju, te na početku instalacije dok biram verziju Windowsa 64 il 86 (32) bit, piše datum 14.07.2009.. da li ovo znači da ovaj windows nije finalna verzija 22.10? Ako netko da javi zanima me koji datum piše na kupljenoj verziji kod tog dijela x64/x86, da li piše 22.10.. te koji je onda finalni build? Da li je to 7600.16385.090713-1255 ? jer takav je bio u 7 mjesecu, RTM....

Može li mi netko reći da li u finalnoj verziji Windowsa 7 22.10 ima Windows Mail sa Viste koji nije bio u Windows 7 beta?

Još nešto... Koja je razlika između RTM verzije iz 22.7 te ove 22.10 ?? "Windows 7 was released to manufacturing on July 22, 2009,[4] and general retail availability on October 22, 2009" -> koja razlika?

Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 16:54 (ultknc).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

14.7. je windows 7 dan samo proizvođačima tipa HP, Ibm, itd. I zato ti piše 14.7. Ta verzija je istao kao i verzija koja je puštena 22.10. Što se tiče Windows maila, nema ga odamh nakon instalacije neg je dio Windows Live Essentials.  Upiši u search u windowsima Live essentials ili odi na http://download.live.com/ i tamo ga skineš i instaliraš.

17 godina
neaktivan
OEM i Retail

Između verzije 14.8. i 22.10. nema nikakve razlike. To su identični Windowsi 7, ali su distribuiranju 14.8. OEM-ima, programerima i sl.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
OEM i Retail
Nigdje ne mogu naci Win7 home retail, kontaktirao sam par ovih vecih IT ducana tipa Links, ADM, Protis.... Ako neko zna gdje ima za kupiti sto posto bio bi jako zahvalan....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dermentor kaže...
Nigdje ne mogu naci Win7 home retail, kontaktirao sam par ovih vecih IT ducana tipa Links, ADM, Protis.... Ako neko zna gdje ima za kupiti sto posto bio bi jako zahvalan....

Probaj pitati u Algoritumu. Ako i nemaju trebali bi moći naručiti.

17 godina
neaktivan

Hvala :)

Ma znam ovo za mail da se skine sa paketom Live Essentials, nego prijatelj kaze da ima na 7 pa meni nije jasno, a kaze da nije ovaj "Live",.. ocito je neka modifikacija windowsa 7..

Ovaj datum me patio stalno nisam znao jel to zadnja verzija il ne.. hvala opetOsmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 18:23 (ultknc).
15 godina
neaktivan
OEM i Retail

i koja je  je sada  preciznija  i tocnija  razlika? oem-a i retai?Mršti se

iv.vo@hotmail.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OEM verzija je verzija koja ide uz racunare i vec je instalirana. Nekad dobijes recovery DVD al uglavnom ne vec postoji varijanta da sam napravis recovery DVD. Ne smije se prodavati samostalno. Rtail verzija je verzija kad ju kupis kao igru. Zapakovan DVD sa upustvom i sl. Sto se tice same funkcionalnosti nikakve razlike nema. Znaci jedina razlika je u nacinu prodaje i licenciranja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice