Novi account s novim driverima

poruka: 6
|
čitano: 1.179
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Da li je moguće u Windows 7 64bit prilikom otvaranja novog accounta u tom accountu instalirati i drivere drukčije od onih u osnovnom accountu?

U defaultno stvorenom accountu imam Asusove drivere za grafičku koje Asus nije ažurirao prilično dugo; odlični su zbog dodatnih programa za kontrolu rada računala, ali nisu dobri za nove igre. Zbog toga trebam novi account u kojem bih imao najnovije drivere za grafičku i taj account bih koristio samo za igre. Ako to nije moguće, ne preostaje mi ništa drugo nego još jedna particija sa još jednim windowsima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Novi account s novim driverima

Nije. To znači da PC shvača dali ima drivera ili ga nema! Da je po tvome ... onda bi na jednom accauntu vidio pod device manegerom da nedostaju driveri, a na drugom acc da su tu.

16 godina
neaktivan
Re: Novi account s novim driverima
shrikehyp kaže...

Da li je moguće u Windows 7 64bit prilikom otvaranja novog accounta u tom accountu instalirati i drivere drukčije od onih u osnovnom accountu?

U defaultno stvorenom accountu imam Asusove drivere za grafičku koje Asus nije ažurirao prilično dugo; odlični su zbog dodatnih programa za kontrolu rada računala, ali nisu dobri za nove igre. Zbog toga trebam novi account u kojem bih imao najnovije drivere za grafičku i taj account bih koristio samo za igre. Ako to nije moguće, ne preostaje mi ništa drugo nego još jedna particija sa još jednim windowsima.

Kakav account s novim driverima?

Čudno, driver se skida za kojim se predviđa za rad operativnog sustava, dakle kod tebe je Windows 7 ukoliko piše za 64 bitna tad skidaš predviđenu za grafičku karticu. Mislim kod tebe je onbord grafa Tj intergrirana grafa jer zapravo imaš Asus-ove ploče.

A kod account je potreban jer onda kada imaš problema sa asusove komponenta tad pristupaš support radi riješavanja problema.

Ako driver za grafu neradi dobro, skini programom Sweeper i očisti stare drivere i instaliraš novije.

Nenad
16 godina
neaktivan

Ne vidim prepreku instaliranju novih drivera na taj acc sto vec imas...napravices samo glupost ako napravis dual boot dva ista sistema zbog igara...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kakvi su to "dodatni programi za kontrolu rada računala"?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 9:34 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima.

Situacija je ovakva: imam grafičku karticu Asus EAH4850/HTDI/1G

http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH4850HTDI1G/

Asus je zadnju reviziju drivera za tu grafičku karticu napravio 25.10.2010. godine. S instalacijom tog drivera moguće je instalirati Asus EPU-6 Engine, Asus Smart Doctor i Asus AI Suite. Ta tri programa zajedno preuzimaju kontrolu nad radom računala i kreiranjem nekoliko različitih profila rada utječu na opterećenje računala i potrošnju energije, npr. smanjivanje brzine vrtnje ventilatora, smanjivanje radnog takta procesora i grafičke kartice u trenucima kad računalo nije opterećeno obradom videa, igrama i slično, odnosno povećanjem radnih taktova procesora i grafičke kartice i poboljšavanjem hlađenja u trenucima intenzivnog rada. Vrlo korisni programi koji rade besprijekorno.

Spojio sam PC na TV - LG 42LE4500, preko HDMI 1.3b kabela. Sa ovim Asusovim driverom sve radi savršeno, ali TDU2 koji trenutno igram preko TV-a u full HD rezoluciji sa vrlo umjerenim postavkama ne radi nikako, igra se vuče.

Sa zadnjim AMD ATI driverima dostupnim preko interneta TDU2 radi savršeno, ali zato sve ostalo ne valja: windowsi imaju pokvarene boje, pikselizaciju sučelja, prelijevanje boja, gomila piksela se čini kao da su mrtvi (već sam se bio uplašio za TV pa sam otkrio da je do drivera, srećom), maksimiziranje prozora uzrokuje prekid signala... Katastrofa. Roll back na Asusov driver je riješio stvari.

E sad, XP je imao hardware profile kojima je bilo moguće imati dva različita drivera za isti uređaj. Windows 7 to nema. Zato me zanimalo da li novi user account može imati drivere drukčije od defaultnog accounta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice