Muke sa folder.jpg i album art.jpg

poruka: 1
|
čitano: 1.007
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Muke sa folder.jpg i AlbumArtSmall.jpg - vodič

Osobno se dugo mučim s Microsoftovom provalom zvanom Windows Media Player, iako ga ne koristim. Lijep je, i to je u glavnom to.

Problem s kojim se mučim je slijedeći:

Kad god otvorim Windows Media Player, stvaraju mi se dvije potpuno nepotrebne i smetajuće datoteke, "folder.jpg" i "AlbumArtSmall.jpg". Posljedično (kako glazbu držim u mapama hijerarhije "artist > title", a ne "artist > album > title", kako Microsoft misli da je najbolje), na mapama mi se stvara jedan thumbnail, jednog albuma, a ne nekoliko njih; te mi se u Winampu prikazuju nepovezani "Album artovi" s pjesmom koja svira.

Rješenje je slijedeće:

(puni kod)

Napraviti novu *.txt datoteku u mapi gdje se nalazi sva glazba i u nju upisati:

attrib -S -H AlbumArtSmall.jpg /S
del /S AlbumArtSmall.jpg
attrib -S -H Folder.jpg /S
del /S Folder.jpg

Zatim datoteku spremiti kao "ime.bat" (slobodno ju sakrijte)

--slika 1

Pokretanjem te batch datoteke brišu se sve "folder.jpg" i "AlbumArtSmall.jpg" datoteke u mapi i podmapama.

Nemoguće je spriječiti WMP da ponovo stvori te slike, pa imate slijedeći izbor:

1) Staviti prečac do batch datoteke u "Startup" mapu u Start izborniku - time se datoteka pokreće prilikom svakog prijavljivanja u računalo.

2) Meni draži način je da datoteku dodate u "scheduler" (raspored) u nekom programu. Osobno sam koristio NOD32:

--slika 2

Otvorite prozor NOD32 (advanced mode), i u izborniku "Tools" kliknite na "Scheduler", zatim na "Add..."

Odaberite "Run external application", "Next>"

Upišite ime zadatka i izaberite učestalost izvođenja zadatka (ja sam odabrao "Weekly"), "Next>"

Ugodite parametre (moj izbor je subota, 20:00), "Next>"

Izaberite što će se dogoditi ako se zadatak ne izvrši (preporučujem "run as soon as possible"), "Next>"

Pregledajte rezultate i kliknite "Finish"

Kliknite na tri točkice do polja za odabir "*.exe" datoteke, pod "File type" izaberite "All files (*.*)", pronađite vašu batch datoteku i kliknite OK

Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao. Zapravo se nadam da na forumu postoji netko koga ovaj problem zabrinjava barem upola onoliko koliko mene. Namigiva Živjeli.

-----nek mi netko objasni kako staviti slike u sred teksta-------

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 1:56 (trackmanijak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice